Вітаю, спільното!
Моя історія починається на початку сього літа, коли мені став потрібен новий ССД.
Відчуваючи слабкість до всього найкращого та маючи трохи вільних коштів, зупинив свій вибір на Crucial T700: 1Tb, PCI-E 5.0 та шалена швидкість 10 Гігібайт на секунду.
Все думав перенести на нього ОС але якось не руки не доходили.
Аж раптом, одного вечора під час завантаження, БІОС видав попередження, що мої данні під загрозою і треба звернути увагу на стан диска Crucial.
Увімкнувши фірмову утиліту storage executive побачив, що від тепер мій Т700 в режимі "In Write Protect" і нічого ані записати, ані видалити з нього я більше не можу.
Навіть відформувати - зась!
Спробував усе: від утиліт Paragon Partition до diskpart під час спроби встановити на нього нову ОС.
Судячи із того, що вся інфа на диску доступна, мені здається, що пам'ять жива, а вийобується контроллер Phison E26.
Підкажіть, будь ласка, яким чином можна спробувати його прошити?
Варіант Firmware Updates через storage executive не працює, бо нема де взяти файл з прошивкою. А онлайн воно відмовляється, каже, що не може під'єднатися до сервера оновлень.
Отака біда, друзі.
Доречи, телефонував до підтримки: кажуть приносьте, ми його вам замінемо на новий.
Але кончена параноя підказує, що не можна віддавати 700Гб особистих документів, фото та іншої інформації невідомим людям, які можуть нею хтозна як скористатися.
Останні статті і огляди
Новини
SSd Crucial T700 In Write Protect, Потрібна прошивка контроллера Phison E26
-
kichatenkij
Junior
-
Donate
Member
Їм як раз і пофігу в більшій частині. Такої інформації за роки можна при бажанні таку зібрати що мама негорюйkichatenkij: ↑ 14.12.2024 20:50 Доречи, телефонував до підтримки: кажуть приносьте, ми його вам замінемо на новий.
Але кончена параноя підказує, що не можна віддавати 700Гб особистих документів, фото та іншої інформації невідомим людям, які можуть нею хтозна як скористатися.
-
Shpoker
Member
kichatenkij
Привет, а покажи смарт диска (единожды мне помогло перетыкивание нвме в другой порт, но в основной массе они шли в гарантийку или мусорку, потому надежд мало)
Привет, а покажи смарт диска (единожды мне помогло перетыкивание нвме в другой порт, но в основной массе они шли в гарантийку или мусорку, потому надежд мало)
-
vltk
Member
Пользую уже почти 1,5 года Крушиал/микрон Т700 2ТБ (4шт.) и 4ТБ (пока один, надо еще один).
У всех 5-ти (по одному, понятно) менял прошивку в варианте онлайн. Драйвера с сайта микрона, с Украины (без ВПН США) не пускает прогу с крушиал storage-executive-win-64, проверить/сменить драйвер. Делал на макете старой Asus P6X58D-E матери под lga 1366 сокет, на еще псйэ-2 шине. По очереди тогда втыкал диски с еще не снятыми радиаторами во внешнюю нвм-псйэ платку, загружал с флешки ВинРЕ (10ка) стрелец, убеждался, что вижу после биоса (не уэфи) и ОС SSD Crucial и затем запускал VPN (не для броузера, а для всей операционной системы - перепробовал штук пять - названия под спойлером). Затем устанавливал микроновский драйвер в ОС (обязательно), потом запускал прогу вышеупомянутую, и следуя ее инструкции соединялся под VPN с микроном и обновлял прошивку. Подробностей не помню уже, но было все интуитивно понятно.
Выложил вам на флх в архиве микроновcкий драйвер и прогу (хотя как я понял, она у вас есть)
У всех 5-ти (по одному, понятно) менял прошивку в варианте онлайн. Драйвера с сайта микрона, с Украины (без ВПН США) не пускает прогу с крушиал storage-executive-win-64, проверить/сменить драйвер. Делал на макете старой Asus P6X58D-E матери под lga 1366 сокет, на еще псйэ-2 шине. По очереди тогда втыкал диски с еще не снятыми радиаторами во внешнюю нвм-псйэ платку, загружал с флешки ВинРЕ (10ка) стрелец, убеждался, что вижу после биоса (не уэфи) и ОС SSD Crucial и затем запускал VPN (не для броузера, а для всей операционной системы - перепробовал штук пять - названия под спойлером). Затем устанавливал микроновский драйвер в ОС (обязательно), потом запускал прогу вышеупомянутую, и следуя ее инструкции соединялся под VPN с микроном и обновлял прошивку. Подробностей не помню уже, но было все интуитивно понятно.
Выложил вам на флх в архиве микроновcкий драйвер и прогу (хотя как я понял, она у вас есть)
-
kichatenkij
Junior
Дякую, друзі, за Вашу турботу!
Critical Warning - 0x8 Media has been Placed in Read-only Mode
Device Temperature - 317 Kelvin
Available Spare Blocks - 100 Percent
Available Spare Threshold - 5 Percent
Percentage Lifetime Used - 0 Percent
Endurance Group Critical Warning Summary - 0x0 No critical warning indicated
Data Units Read - 0x226866 1000-512byte Sectors
Data Units Written - 0x314555 1000-512byte Sectors
Host Read Commands - 0x3ac8b59 Completed
Host Write Commands - 0x3484f7a Completed
Controller Busy Time - 0xd Minutes
Power Cycle Count - 0x116 Power Cycles
Power on Hours Count - 0x13a Hours
Unsafe Shutdowns Counts - 0x2d Shutdowns
VPN допоміг, утиліта знайшла нову версію прошивки для контроллера. Але, нажаль, після того як я натиснув " ОНОВИТИ" видає помилку "NO drives in need of a firmware update detected" і goodbye (.
НЕ можу додати фото, тому додаю в текстовому варіанті:kichatenkij
Critical Warning - 0x8 Media has been Placed in Read-only Mode
Device Temperature - 317 Kelvin
Available Spare Blocks - 100 Percent
Available Spare Threshold - 5 Percent
Percentage Lifetime Used - 0 Percent
Endurance Group Critical Warning Summary - 0x0 No critical warning indicated
Data Units Read - 0x226866 1000-512byte Sectors
Data Units Written - 0x314555 1000-512byte Sectors
Host Read Commands - 0x3ac8b59 Completed
Host Write Commands - 0x3484f7a Completed
Controller Busy Time - 0xd Minutes
Power Cycle Count - 0x116 Power Cycles
Power on Hours Count - 0x13a Hours
Unsafe Shutdowns Counts - 0x2d Shutdowns
Щиро вдячний!Пользую уже почти 1,5 года Крушиал/микрон Т700 2ТБ (4шт.) и 4ТБ (пока один, надо еще один).
VPN допоміг, утиліта знайшла нову версію прошивки для контроллера. Але, нажаль, після того як я натиснув " ОНОВИТИ" видає помилку "NO drives in need of a firmware update detected" і goodbye (.