Останні статті і огляди
Новини
SSD. Настройка, оптимизация, решение проблем
-
Allex...
Member
Востаннє редагувалось 16.12.2010 03:42 користувачем almazmusic, всього редагувалось 1 раз.
-
Avenger80
Member
Bomchik
Ну во-первых, вы ничего не сделаете с этим же диском, если на нём же стоит система под этой же системой. Не обязательно устанавливать систему на другой диск для этого. Просто нужно с загрузочной флешки загрузиться в UEFI режиме (быстрый выбор загрузочного накопителя) и во время того как будет выбор дисков нажать Shift + F10, в командной строке набрать diskpart, затем - list disk, затем - select disk n (n - номер диска вашего SSD). Затем набрать - clean. Всё, диск ваш как чистый лист без разметки. В поле выбора диска - неразмеченная область. Жмёте на неё и на установить. Всё.
Ну во-первых, вы ничего не сделаете с этим же диском, если на нём же стоит система под этой же системой. Не обязательно устанавливать систему на другой диск для этого. Просто нужно с загрузочной флешки загрузиться в UEFI режиме (быстрый выбор загрузочного накопителя) и во время того как будет выбор дисков нажать Shift + F10, в командной строке набрать diskpart, затем - list disk, затем - select disk n (n - номер диска вашего SSD). Затем набрать - clean. Всё, диск ваш как чистый лист без разметки. В поле выбора диска - неразмеченная область. Жмёте на неё и на установить. Всё.
-
lewerlin
Member
Якщо на диску один розділ і є трохи вільного місця на початку і в кінці - можна заюзати штатний віндошний mbr2gpt.Bomchik: ↑ 04.12.2024 20:18Хочу уточнити стосовно того, щоб переробити диск з MBR на GPT. Послідовність двій така?
Встановити іншу ОС на інший диск – з під неї видалити розділ на ссд с основною ОС – перетворити диск на GPT – переключитися в біос з CSM\UEFI на чистий UEFI – поставити нову ОС. Все вірно?
Отправлено спустя 53 секунды:
mbr2gptAvenger80: ↑ 04.12.2024 20:30Ну во-первых, вы ничего не сделаете с этим же диском, если на нём же стоит система под этой же системой.
Нічого форматувати не треба.Avenger80: ↑ 04.12.2024 20:30Не обязательно устанавливать систему на другой диск для этого. Просто нужно с загрузочной флешки загрузиться в UEFI режиме (быстрый выбор загрузочного накопителя) и во время того как будет выбор дисков нажать Shift + F10, в командной строке набрать diskpart, затем - list disk, затем - select disk n (n - номер диска вашего SSD). Затем набрать - clean. Всё, диск ваш как чистый лист без разметки. В поле выбора диска - неразмеченная область. Жмёте на неё и на установить. Всё.
-
Avenger80
Member
И что даст это сделать из под винды и с виндой? Разметка - это же не форматирование, это как бы глубже.lewerlin: ↑ 04.12.2024 20:33mbr2gpt
https://learn.microsoft.com/ru-ru/windo ... mbr-to-gpt - интересно, не знал.
-
Bomchik
Member
Дякую за допомогу. Все пройшло добре.lewerlin: ↑ 04.12.2024 20:33Якщо на диску один розділ і є трохи вільного місця на початку і в кінці - можна заюзати штатний віндошний mbr2gpt.Bomchik: ↑ 04.12.2024 20:18Хочу уточнити стосовно того, щоб переробити диск з MBR на GPT. Послідовність двій така?
Встановити іншу ОС на інший диск – з під неї видалити розділ на ссд с основною ОС – перетворити диск на GPT – переключитися в біос з CSM\UEFI на чистий UEFI – поставити нову ОС. Все вірно?
- спойлер
Але тепер я бачу ще один розділ на 50мб. Це його можна знищити чи може якось зробити невидимим?)
- спойлер
-
lewerlin
Member
Знищити не можна, він потрібен. Зробити невидимим - видаліть літеру.Bomchik: ↑ 05.12.2024 11:03чи може якось зробити невидимим?)
-
Bomchik
Member
Дивна штука. Всі інші 3 розділи не можу видалити, а на цьому все контекстне меню активне. Таке враження, що це вже звичайний розділ, який залишився після mbr. Але то лише 50мб, то пофіг. Буду дома, то погуглю, як забрати літеру)
-
luckygamerks
Member
Добрий вечір. Таке питання. Зібрав я пк з новим залізом поставив туди 2 своїх ссд диски. Вчора все добре працювало. Поставив завантаження ігор на диск. Сьогодні диск в системі (в біосі, в крістал диску вроді як бачить), пише статус добрий, але... далі кріплю скрін. Що ви думаєте? Пішов спочивати?
Виймав, перепідключав, не допомагало. Ще раз вийняв, зняв охолодження, протер контакти ластиком і диск появився, інформація відобразилась =)
- спойлер
Виймав, перепідключав, не допомагало. Ще раз вийняв, зняв охолодження, протер контакти ластиком і диск появився, інформація відобразилась =)
-
diesel1985
Member
Доброго дня. Пидбав б/в диск SAS SSD 1.6TB IBM 1NT2L2(Seagate ST1600FM0013) NAS під лінукс Xpenology його бачить але ємність показухе 0 байт, не відображається смарт та не дає створити том зберігання. У віндовс диск теж відображається але теж без смарта, дрова оновлював, крісталдиск інфо його не бачить, диспетчер дисків його показує як не ініціалізований та при спробі створення розділу видає помилку введення/виведення, така ж сама картина і в diskpart. Інші диски sata підключенні до контролера роблять коректно, роз'єми місцями міняв. Контроллер DELL H310 HBA. Написав продавцю він мені відповів:Зазвичай у серверах використується формат не 512 байт, а інший.
Може 520, або 528. А може інший.
Я ж писав, що знятий з сервера, а не з домашнього компьютера.
Ваш контроллер, мабуть, не вміє працювати з такою розміткою.
Тому треба переробити на формат 512.
На стільки глибоко в залізі не розуміюсь, це диску гаплик чи розмітку міняти?
- спойлер
-
AlexKuzovkov
Member
Тримай.diesel1985: ↑ 18.12.2024 13:01 Доброго дня. Пидбав б/в диск SAS SSD 1.6TB IBM 1NT2L2(Seagate ST1600FM0013) NAS під лінукс Xpenology його бачить але ємність показухе 0 байт, не відображається смарт та не дає створити том зберігання. У віндовс диск теж відображається але теж без смарта, дрова оновлював, крісталдиск інфо його не бачить, диспетчер дисків його показує як не ініціалізований та при спробі створення розділу видає помилку введення/виведення, така ж сама картина і в diskpart. Інші диски sata підключенні до контролера роблять коректно, роз'єми місцями міняв. Контроллер DELL H310 HBA. Написав продавцю він мені відповів:Зазвичай у серверах використується формат не 512 байт, а інший.
- спойлер
- 2024-12-17_213242.jpg
Там все є. Я так собі 2шт переробив.
https://forums.servethehome.com/index.p ... size.4968/
-
diesel1985
Member
Дуже дякую. В двох словах не могли би ви написати послідовність дій, навіть з перекладачем не дуже зрозуміло. Зрозумів що треба поставити CentOS а далі по командах в консолі не дуже зрозуміло.AlexKuzovkov: ↑ 18.12.2024 14:06Тримай.diesel1985: ↑ 18.12.2024 13:01 Доброго дня. Пидбав б/в диск SAS SSD 1.6TB IBM 1NT2L2(Seagate ST1600FM0013) NAS під лінукс Xpenology його бачить але ємність показухе 0 байт, не відображається смарт та не дає створити том зберігання. У віндовс диск теж відображається але теж без смарта, дрова оновлював, крісталдиск інфо його не бачить, диспетчер дисків його показує як не ініціалізований та при спробі створення розділу видає помилку введення/виведення, така ж сама картина і в diskpart. Інші диски sata підключенні до контролера роблять коректно, роз'єми місцями міняв. Контроллер DELL H310 HBA. Написав продавцю він мені відповів:Зазвичай у серверах використується формат не 512 байт, а інший.
- спойлер
- 2024-12-17_213242.jpg
-
AlexKuzovkov
Member
Ні, не треба.diesel1985: ↑ 18.12.2024 14:24Дуже дякую. В двох словах не могли би ви написати послідовність дій, навіть з перекладачем не дуже зрозуміло. Зрозумів що треба поставити CentOS а далі по командах в консолі не дуже зрозуміло.AlexKuzovkov: ↑ 18.12.2024 14:06
Тримай.
Качай для вінди:
https://sg.danny.cz/sg/sg3_utils.html#mozTocId479511
Послідовність по першому лінку. Бо нема часу знов перечитувати. Давно робив.
https://forums.servethehome.com/index.p ... ost-113486
-
LESHIY_ODESSA
Junior
У вас Xpenology, то есть Linux. Можно прямо в нем всё провернуть.diesel1985: ↑ 18.12.2024 14:24 Зрозумів що треба поставити CentOS а далі по командах в консолі не дуже зрозуміло.
-
diesel1985
Member
По ssh через PuTTY?LESHIY_ODESSA: ↑ 19.12.2024 12:18У вас Xpenology, то есть Linux. Можно прямо в нем всё провернуть.diesel1985: ↑ 18.12.2024 14:24 Зрозумів що треба поставити CentOS а далі по командах в консолі не дуже зрозуміло.
-
LESHIY_ODESSA
Junior
Да. Вроде в самом же Xpenology есть приложение терминал.diesel1985: ↑ 19.12.2024 12:24 По ssh через PuTTY?