Останні статті і огляди
Новини
8 років для БЖ це багато чи мало?
-
Alabaster
Junior
Навіяло роздумами про зависання компа в рандомний момент, в переважній більшості випадків під час знаходження системи в стані спокою або невдовзі після увімкнення.
Ніяких сторонніх/нових звуків, тріску комп не видає. Правда, у мене і слух поганий..
8 років для БЖ - це час заміни/ремонту чи це не показник? Чіфтек 850 Вт
Ніяких сторонніх/нових звуків, тріску комп не видає. Правда, у мене і слух поганий..
8 років для БЖ - це час заміни/ремонту чи це не показник? Чіфтек 850 Вт
-
leif
Member
капітан очевидність передав, що залежить від конкретної моделі і її елементної бази. моєму БЖ в цьому році також стукне 8 років, але він досі працює без жодних натяків на несправності, система стабільна на 146% (тьху-тьху-тьху) при тому що навантаження тягне цілком собі пристойні, з літа 2021 лише відяшка споживає 400-440вт.
-
Alabaster
Junior
Ок, чи може комп вимикатись намертво, не реагувати на клавіатуру, мишку, кнопку power чи reset через старий БЖ? Або вірогідніше причина в чомусь іншому? Рік працював без проблем
-
kirphum
Junior
Звісно може, в першу чергу саме його треба перевіряти + чистка від пилу і перевірка температур.
-
leif
Member
Alabaster
а в івент в'юєрі шось пише?
а в івент в'юєрі шось пише?
-
GreenMile
Member
Не показник. У мене он є БЖ FSP, так йому 18 років вже і працює нормально досі, ще є дешманский Chieftec GPS-700A8 700W, купляв у 2016, теж все ок не знаю ним, тільки кулер міняв один раз, бо гарчати почав.
Діагностику треба проводити для початку, а не пальцем в небо тикати в пошуках винуватця. Вище правильно сказали - для початку подивіться в івент менеджер, потім перевірте напруги всі, тестером, а не аїдами всякими.
Діагностику треба проводити для початку, а не пальцем в небо тикати в пошуках винуватця. Вище правильно сказали - для початку подивіться в івент менеджер, потім перевірте напруги всі, тестером, а не аїдами всякими.
-
Hotspur
Member
можливо пилюкою все забилось або поганий контакт десь. дістати БП гарно продути від пилюки подивитись кабелі і їх кінцівки особливо уважноAlabaster: ↑ 02.01.2025 22:45 Ок, чи може комп вимикатись намертво, не реагувати на клавіатуру, мишку, кнопку power чи reset через старий БЖ? Або вірогідніше причина в чомусь іншому? Рік працював без проблем
-
DevDM
Member
Тільки перевіряти. В мене Seasonic X-750 майже 15 років пропрацював, аж поки не почав вимикатись під навантаженням більше 420-450W. Можливо і в конденсаторах справа і далі буде працювати, але діагностика і ремонт вийде в копійку.
-
Reverse_rain
Member
Це як рулетка, ніхто не застрахований. В мене БЖ Сhieftec 7 років прожив, а в розетці читав до нього коментарі так у когось і на двух роках, на п'яти горів, а в когось і на півтора роках вибухнув. Тож ніколи не скажешь коли і як він згорить. Просто треба мати на увазі що періодично треба БЖ міняти.
-
Alabaster
Junior
на що і де саме звертати увагу?
-
AntonyKandaurov
Member
Для аерокулька VX якогось 8 років може бути і багато, а для нормального БЖ - ні. Але ніхто не застрахований від того що і дорогущий брендовий БЖ може бабахнути а VX далі працювати.
Якщо комп'ютер рандомно зависає то в першу чергу скиньте усі розгони, приберіть xmp профілі та інше. Вище вже радили зняти БЖ, продути його та подивитися на стан ємностей в БЖ і стан коннекторів.
Якщо комп'ютер рандомно зависає то в першу чергу скиньте усі розгони, приберіть xmp профілі та інше. Вище вже радили зняти БЖ, продути його та подивитися на стан ємностей в БЖ і стан коннекторів.
-
Reshacker
Junior
В старому ПК Сhieftec APS-500S працює вже 15 років,два роки назад сам замінив в ньому всі електроліти через те що два "завагітніли" і комп'ютер почав перезавантажуватись , зараз працює до сих пір. В другому новішому ПК Thermaltake на 700 ват витріщив очі через чотири роки (згоріло два транизистори,ремонтом не переймався викинув і купив інший) .Так що це так залежить від купи факторів,виробник,серія,процент браку і т.д.....
-
Alabaster
Junior
якщо комусь цікаво, то я розібрав БЖ, видув звідти дохреніщща пилюки і зібрав назад. здутих конденсаторів не помітив.
побацім-побацім... може дійсно або коротило щось або пилюкою все було забите.
-
Reverse_rain
Member
Так, цікаво. Потестуйте його в різних сценаріях, а потім скажіть чи вдалось пофіксити його. Інколи проблема дійсно вирішується найпростішим методомAlabaster: ↑ 03.01.2025 18:34 якщо комусь цікаво, то я розібрав БЖ, видув звідти дохреніщща пилюки і зібрав назад. здутих конденсаторів не помітив.
-
Reshacker
Junior
Невздуті ще незначить що конденсатори робочі,з часом і без вздуття вони зменшуються в ємності і підвищується в них єср що може вилізти з часом феєрверком або димом,особливо якщо виробник конденсаторів безіменний з китайського підвалу.Alabaster: ↑ 03.01.2025 18:34 якщо комусь цікаво, то я розібрав БЖ, видув звідти дохреніщща пилюки і зібрав назад. здутих конденсаторів не помітив.
-
Alabaster
Junior
курва, після збірки працює. бігаю кожні 15 хв до компа і слухаю, чи грає музичку. грає весь вечір!
Відправлено через 12 хвилин 18 секунд:
Почистив БЖ від 8-ми річної пилюки і вечь вечір кампуктар не вимикався. Дивина....
Відправлено через 12 хвилин 18 секунд:
Почистив БЖ від 8-ми річної пилюки і вечь вечір кампуктар не вимикався. Дивина....
-
GreenMile
Member
Alabaster
Нічого дивного, поперетикали роз'єми і контакти та і все, можливо, десь там з часом піни прослабли, або трохи окислились і давали такий ефект.
Нічого дивного, поперетикали роз'єми і контакти та і все, можливо, десь там з часом піни прослабли, або трохи окислились і давали такий ефект.
-
Alabaster
Junior
Під кінець вечора воно таки вимкнулось, зранку теж вимкнулось. Відвіз у сервіс, чекаю реззуьтати розтину поцієнта