Клацання (щелчки) в БЖ при зміні частоти ЦП

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
hikidara
Junior

Повідомлення

Вітаю! Є таке питання, в мене є конфіг з і9 10850К, Rog XIII Hero, RX 488(тимчасова затичка) і нещодавно я оновив свій БЖ на CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 1050W (GPU-1050FC) і помітив, що під час роботи, коли проц сильно не навантажений і відкритий лише браузер і куча інших фонових процесів, наприклад, то з БЖ доносяться клацання, як при увімкненні/вимкненні ПК, щось типу релє, але якщо проц завантажений грою чи стрес тестом, то ніяких клацань немає і ще якщо вимкнути у біосі C-States, то проц працює на частоті 4.8Ггц і ці клацання зникають взагалі, окрім релє при увімкненні. Це норма? Просто зустрічаюсь з таким вперше і не хочеться, аби щось в ПК вийшло з ладу. Дякую!
seraphic
Member

Повідомлення

Что говорит производитель? БП после майнинга? перед покупкой изучали отзывы?
Alex+
Member

Повідомлення

hikidara
viewtopic.php?f=7&t=270406
Ось тут клацало теж, по результату бж поїхав в сервіс
hikidara
Junior

Повідомлення

Производитель - ничего. БП, скорее всего, майнил, но в работе был совсем недолго. Отзывы изучал их не так много, но все позитивные, тесты показывают отличные результаты как по КПД, так и по пульсациям. Жить эта проблема не мешает, тем более тут на форуме видел парня, у которого платиновый сисоник на 1000вт и он тоже изредка во время работы щелкает. Просто хочу удостовериться, что это никак не повлияет на работу и долговечность ПК.
Alex+
Member

Повідомлення

hikidara: 03.07.2023 19:14я, что это никак не повлияет на работу и долговечность ПК.
Це залежить від того, що клацає та по якій причині.
hikidara
Junior

Повідомлення

Спробую БЖ підкинути на інших конфіг, як ні, то буду щось думати. Дякую!

Відправлено через 3 години 54 хвилини 48 секунд:

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Alex+
На іншому ПК працює без проблем, лише є питання, чи нормально, що коли я вмикаю БЖ окремо від усього, за допомогою перемички від сісонік, то БЖ при увімкненні секунди 3-4 пищить, наче дроселем, а потім все нормально?
Alex+
Member

Повідомлення

hikidara
У вашому БЖ завелась якась форма життя, то пищить то клацає. Краще б новий придбали
hikidara
Junior

Повідомлення

Alex+
В тому й справа, що блок новий в мене, з минулим теж схожа проблема була, тепер вже грішу на материнку, якщо вона взагалі може якось на БЖ впливати.
movi
Member

Повідомлення

Можливо то у вас спікер такі звуки видає. Зніміть з мамки піни для перевірки.
hikidara
Junior

Повідомлення

Немає спікера в мене(
hikidara
Junior

Повідомлення

Для тих кому цікаво, БЖ про який йде мова з того часу, за рік побачив не одну нову мою збірку, і з усіма поводився схоже.
Був і9 10850К, Rog XIII Hero, RTX 2080 Super,
і7 11700КF, Rog XIII Hero, RTX 3080 Ti
Був АМ5 на R5 7500F, B650M-E, RTX 4070 Ti Super
Зараз теж АМ5 але на R7 7700, B650M-E, RTX 4080
І на всіх конфігах він поводився схоже, теж під час роботи, неважливо, ігри то чи просто нескладні задачі, час від часу клацав та шуміли дроселі, якщо прислухатись
Думаю, що мої переживання, щодо цього були марні, бо в кінці-кінців просто купив собі новий бж з АТХ 3.0, щоб додатково зняти питання перехідників на 4000-ій лінійці.
Dremjke
Member

Повідомлення

Блок халтура или брак.
ИМХО я бы при первой же возможности такой заменил на другой и новый. Мало ли что там щелкало и по какой причине на бу блоке, который вероятно что после майнинга и не на одной сборке.
Відповісти