ДБЖ(UPS) LogicPower питання

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
deepforest
Member
Аватар користувача

Повідомлення

В мене є такий непоганий на мою думку ДБЖ(UPS) LogicPower 1500VA та Chieftec 850W придбані 1,5року тому.
Усе, Слава Україні та Богу працює :)
Але зараз напруга у мережі сягає у нічний час 253v, що є верхнім значенням норми по державному стандарту.
Так от, коли наруга стає ~253v ДБЖ як йому слід скидає вихідну напругу до ~200v, все ок, але, коли вхідна напруга трохи знижується десь ~245-250v ДБЖ повертає вихідну напругу до вхідної тобто до ~245-250v саме у цей час перемикання(супроводжується клацанням ДБЖ) ~1-2сек зникає зображення на моніторі він стає чорним, але сам ПК та інше працює як слід. Відеокарта rx580 підключена до монітору DELL(FreeSync) по дроту HDMI(2.0) Може хто підкаже чому таке відбувається? Може справа у кабелі HDMI але краще DisplayPort? Чи у чомусь ще?
zelloyn
Member
Звідки: Винница и Ганновер

Повідомлення

Більшість споживчих ДБЖ, як я розумію, не забезпечують «належну» синусоїду змінного струму. Для підзарядки конденсаторів потрібен деякий час.
Барбарис
Member
Аватар користувача
Звідки: Вінниця

Повідомлення

deepforest: 17.05.2022 02:23 В мене є такий непоганий на мою думку ДБЖ(UPS) LogicPower 1500VA та Chieftec 850W придбані 1,5року тому.
Усе, Слава Україні та Богу працює :)
Але зараз напруга у мережі сягає у нічний час 253v, що є верхнім значенням норми по державному стандарту.
Так от, коли наруга стає ~253v ДБЖ як йому слід скидає вихідну напругу до ~200v, все ок, але, коли вхідна напруга трохи знижується десь ~245-250v ДБЖ повертає вихідну напругу до вхідної тобто до ~245-250v саме у цей час перемикання(супроводжується клацанням ДБЖ) ~1-2сек зникає зображення на моніторі він стає чорним, але сам ПК та інше працює як слід. Відеокарта rx580 підключена до монітору DELL(FreeSync) по дроту HDMI(2.0) Може хто підкаже чому таке відбувається? Може справа у кабелі HDMI але краще DisplayPort? Чи у чомусь ще?
З онлайн АРС теж саме через HDMI, через DP такого не було.
zelloyn
Member
Звідки: Винница и Ганновер

Повідомлення

Барбарис: 17.05.2022 09:44
З онлайн АРС теж саме через HDMI, через DP такого не було.
Я в інтернеті знаходив, що люди жалілися на довгий hdmi. Цікаво, через гібрид, чи повністю оптичний, таке теж є?
Rex
Member

Повідомлення

deepforest
Таке відчуття, що "втомилися" конденсатори у моніторі (доречі, що за девайс і скільки йому років?).
~1-2сек зникає зображення на моніторі він стає чорним
А потім? Зображення з'являється само по собі чи треба вмикати/вимикати монітор кнопкою?
Барбарис
Member
Аватар користувача
Звідки: Вінниця

Повідомлення

zelloyn, кабель десь 1.5/2 м. Через метровий не пробував.
deepforest
Member
Аватар користувача

Повідомлення

zelloyn: 17.05.2022 10:08
Барбарис: 17.05.2022 09:44
З онлайн АРС теж саме через HDMI, через DP такого не було.
Я в інтернеті знаходив, що люди жалілися на довгий hdmi. Цікаво, через гібрид, чи повністю оптичний, таке теж є?
В мене десь 1.8м AtCom Hdmi 2.1 кабель, але монітор hdmi 1.4

Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
Rex: 17.05.2022 10:09 deepforest
Таке відчуття, що "втомилися" конденсатори у моніторі (доречі, що за девайс і скільки йому років?).
~1-2сек зникає зображення на моніторі він стає чорним
А потім? Зображення з'являється само по собі чи треба вмикати/вимикати монітор кнопкою?
зображення зявляється саме потім через ~2 сек

зараз точно модель не назову dell 144hz freesyc 1,5 роки все нове майже, і бж, і бпж, і пк увесь.

я от замислився, це сингнал зникає чи живлення монітора? І ще цікаво що це трапляється коли напруга йде у гору, а не до низу, нелогічно якось.

Відправлено через 9 хвилин 27 секунд:
zelloyn: 17.05.2022 02:56 Більшість споживчих ДБЖ, як я розумію, не забезпечують «належну» синусоїду змінного струму. Для підзарядки конденсаторів потрібен деякий час.
Це не дешевий дбж як указано на ньому з праильною синусоідою. Я не зовсім спец по електроніці. Як вони тоді працюють якщо вони " не забезпечують «належну» синусоїду змінного струму" ? Що тоді вони взагалі мусять робити як забезпечувати «належну» синусоїду змінного струму?

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Барбарис: 17.05.2022 09:44

З онлайн АРС теж саме через HDMI, через DP такого не було.
Дякую! Може і тут справа у кабелі? Спробую замінити на DP
Барбарис
Member
Аватар користувача
Звідки: Вінниця

Повідомлення

deepforest, в онлайн чиста синусоїда, просто йому трохи років є, але батареї нові у мене. В основному у всіх апроксимована синусоїда, тобто на графіку буде не крива лінія, а ламана. Лампочка здається не гасла на моніторі, лише зображення чорне ставало.
Відповісти