Токи балансировки у плат БМС относительно небольшие. Так что, 1-2 ампера это слишком много, чтобы потом бмска это выравнивала. А если свет будут отключать надолго, то балансировки вообще не будет. Более нагруженные ячейки просядут и БМС отключит всю батарею.Yukaran: ↑ 02.08.2024 10:47максимум весь свет 1-2 ампера, это если все включить одновременно.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
_VlaD_
Member
-
Yukaran
Junior
С этим я понял, значит буду вторую партию ячеек ставить в параллель, и останется сборка 12в
а что по поводу
а что по поводу
Инвертор специально заказывал под работу холодильника. Паяльники, аквариумы, свет, ноутбук - заранее переделал под 12в.
Вот жду вторую партию ячеек из 4шт.
Для основных нужд вроде хватает, но скоро зима, а там точно не будет света и отопления. И станет вопрос обогрева тех же аквариумов и нас родимых, и 12в инвертора уже точно не хватит.
-
artko
Member
Yukaran
а скільки кіловатт-годин у вас акумулятор, щоб ім гріти щось?
а скільки кіловатт-годин у вас акумулятор, щоб ім гріти щось?
-
Yukaran
Junior
230ah
-
artko
Member
Yukaran
12 / 230? 2,5квт*годин.. ну... гріти буде, недовго![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
12 / 230? 2,5квт*годин.. ну... гріти буде, недовго
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
Tesseract
Member
Акуми можна використовувати для опалення лише якщо у вас газовий котел потребує електрики. Ну ще можливо тепловий насос. В усіх інших випадках це дуже тупий спосіб знизити ресурс акумів без якоїсь відчутної користі.
Якщо дійсно треба чимось грітись, то дивіться туристичне газове спорядження. Заправка газового балона на 12л коштує копійки, а вистачить його відносно на довго, навіть якщо ним грітись. При цьому такий балон і портативний і досить безпечний.
Якщо дійсно треба чимось грітись, то дивіться туристичне газове спорядження. Заправка газового балона на 12л коштує копійки, а вистачить його відносно на довго, навіть якщо ним грітись. При цьому такий балон і портативний і досить безпечний.
-
Yukaran
Junior
Кто то слышал об установке Варистора на выходе инвертора?
На выходе Инвертора обязательно поставить Варистор 471, либо (2 сторонний Супресор) и нагрузку, Пару резисторов 20-30кОм 10w или 3х10 последовательно. Или свет (сборка на 2w)
идет обратный ток (резкое отключение нагрузки) и палит транзисторы, на холостом ходу инверторы горят. Эта нагрузка (резистор или светодиод) будет разряжать наши кондеры при отключении основной нагрузки и спасет инвертор.
Кто нибудь делал подобное, есть ли смысл ?
На выходе Инвертора обязательно поставить Варистор 471, либо (2 сторонний Супресор) и нагрузку, Пару резисторов 20-30кОм 10w или 3х10 последовательно. Или свет (сборка на 2w)
идет обратный ток (резкое отключение нагрузки) и палит транзисторы, на холостом ходу инверторы горят. Эта нагрузка (резистор или светодиод) будет разряжать наши кондеры при отключении основной нагрузки и спасет инвертор.
-
кудрявый
Member
Варистор ставлять в купі або з плавким запобіжником або автоматом. І він ніде не зашкодить, де можливе перевищення (навіть короткочасне) напруги.
-
GreenMile
Member
Про який саме інвертор мова, ВЧ чи НЧ? Взагалі, це якась шкідлива порадаYukaran: ↑ 05.08.2024 00:47 Кто то слышал об установке Варистора на выходе инвертора?
![dontknow :dontknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
![up :up:](./images/smilies/up.gif)
Якщо інвертори горять на ХХ, то просто не треба купляти таке сміття, я звісно не сервіс центр, але не один десятків інверторів ремонтував, в тому числі і сміттєвих і ще не було жодного, який згорів на ХХ сам по собі
![dontknow :dontknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
Який зворотній струм, в якому інверторі? Зворотній струм з'являється в котушках індуктивності (проти-ЕРС), на цьому принципі побудовані всі DC-DC перетворювачі, але проблема в тому, що на виході ВЧ - інвертора котушок нема, а в НЧ інверторах це передбачено конструкцією і на виході транса стоять захисні діоди потужні, а транзистори взагалі знаходяться по іншу сторону трансформатора.
Короче, не читайте всякої маячні в інтернетах і не заважайте техніці працювати.
-
Yukaran
Junior
-
GreenMile
Member
Це не схема, а фотка. Звичайний ВЧ-інвертор з синусом, типова схема нижче. Там наявний дросель і конденсатор (LC-фільтр), якщо трохи придивитись до дроселя і клеми L, то стане очевидним що "зворотному струму" там нема куди йти.Yukaran: ↑ 05.08.2024 14:05 Я тоже засомневался в этом вмешательстве, но лучше переспросить, китайцы любят экономить.
Вот схема моего инвертора, если это поможет….
Можливо, то була рекомендація для якогось конкретного інвертора, у якого є недолік схемотехнічний. Таке буває, наприклад, у певних ДБЖ Кемот, Вольт польска і їхніх клонів був значний недолік, що при включенні живлення вилітали ключі, бо стартували вони з "відкритого стану", а потім драйвером закривались. Тому там навіть в інструкції написано що спочатку треба запустити від батареї, а потім вмикати живлення
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
- спойлер
-
Vovk_Z
Member
1. Якщо 14.65 В - це не bulk а float напруга - то це багато.Jura: ↑ 30.07.2024 10:15 Vovk_Z
GreenMile
Міряю фініш заряда на упсу логікпавер 1050вт, то мультіметр показує 14,65в.
Та й так заряджена і добу відстояна гел батарея по мультіметру 13,45в. Тому думаю тут діло не в мультіметру.
2. На добу відстояниму свинцевому АКБ має бути ближче до 13.0 В або менше (від 12.7 до 13.0 В).
3. Враховуючи все попереднє - питання з точністю мультиметру лишається відкритим.
Можу звірити в себе, якщо що (в мене є еталонні прилади). Але вам прийдеться потратитися на поштові витрати туди-сюди (якщо не Київ).
-
leo925
Member
Mini ups DC1036P не включается, если подключено 2 устройства по линии 12в (роутер 12в 1а + терминал 12в 1а). Если одно устройство выключить кнопкой, то другое устройство включиться, после уже можно включить первое устройство и всё отлично заработает. Есть решение данной проблемы?
-
moonlight49
Member
повісте один з пристроїв (ONU) на 9В. А взагалі йому ревізію треба робити через 7 місяців - проблема цих UPS - вздуті конденсаториleo925: ↑ 27.08.2024 21:22 Mini ups DC1036P не включается, если подключено 2 устройства по линии 12в (роутер 12в 1а + терминал 12в 1а). Если одно устройство выключить кнопкой, то другое устройство включиться, после уже можно включить первое устройство и всё отлично заработает. Есть решение данной проблемы?
-
tablestikus
Member
Та до речі комплектні розгалужувачи досить паршивої якості.leo925: ↑ 27.08.2024 21:22 Mini ups DC1036P не включается, если подключено 2 устройства по линии 12в (роутер 12в 1а + терминал 12в 1а). Если одно устройство выключить кнопкой, то другое устройство включиться, после уже можно включить первое устройство и всё отлично заработает. Есть решение данной проблемы?
-
leo925
Member
Дякую усім за відповідь. Щодо підключення ONU до 9V. Точно не впевненний, але через деякий час (приблизно 1 годину) інтернет починає глючити, чого ніколи не було при підключенні до 12V.moonlight49: ↑ 27.08.2024 22:25повісте один з пристроїв (ONU) на 9В. А взагалі йому ревізію треба робити через 7 місяців - проблема цих UPS - вздуті конденсаториleo925: ↑ 27.08.2024 21:22 Mini ups DC1036P не включается, если подключено 2 устройства по линии 12в (роутер 12в 1а + терминал 12в 1а). Если одно устройство выключить кнопкой, то другое устройство включиться, после уже можно включить первое устройство и всё отлично заработает. Есть решение данной проблемы?
Стосовно перегріву. Я знайшов спобів зменшити нагрів, встановивши УПС вертикально, як портертний лист А4 (кнопкою живлення до верху). Таким чином покращується конвекція повітря всередні.
Я так розумію залишається купувати роутер на 9В.
-
LiquidStorm
Member
В мене такий DC1036P живить роутер та ону без питань, обидва на 12В, онушка по паспорту 0.5А роутер 1.5А. Єдиний нюанс виявився у потребі перехідника з 2.5 на 2.1 внутрішнього для роутера, бо штатний штекер розгалужувача тримався і роутері як олівець в горлишку трилітрової банки ![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
-
кудрявый
Member
Мої дві ONU стабільно працювали тільки від 9,2в і вище. Напевно 9в в них порогові ))leo925: ↑ 28.08.2024 10:26Дякую усім за відповідь. Щодо підключення ONU до 9V. Точно не впевненний, але через деякий час (приблизно 1 годину) інтернет починає глючити, чого ніколи не було при підключенні до 12V
-
Jura
Member
Так і є мій мультиметр брехав на 0.3-0.4в більше.Vovk_Z: ↑ 15.08.2024 08:461. Якщо 14.65 В - це не bulk а float напруга - то це багато.Jura: ↑ 30.07.2024 10:15 Vovk_Z
GreenMile
Міряю фініш заряда на упсу логікпавер 1050вт, то мультіметр показує 14,65в.
Та й так заряджена і добу відстояна гел батарея по мультіметру 13,45в. Тому думаю тут діло не в мультіметру.
2. На добу відстояниму свинцевому АКБ має бути ближче до 13.0 В або менше (від 12.7 до 13.0 В).
3. Враховуючи все попереднє - питання з точністю мультиметру лишається відкритим.
Можу звірити в себе, якщо що (в мене є еталонні прилади). Але вам прийдеться потратитися на поштові витрати туди-сюди (якщо не Київ).
"14.65 В - це не bulk а float напруга - то це багато."
bulk це напруга під час заряду? Бо в батьків інтелектуальне автоматичне зарядне взагалі перед фінішом фіксував 14.85в, потім переходе в буфер 14.0в. Тепер думаю чи таке зарядне не зіпсує гел акум?
-
GreenMile
Member
Фіксували чим, вашим несправним тестером?Jura: ↑ 30.08.2024 08:12 Бо в батьків інтелектуальне автоматичне зарядне взагалі перед фінішом фіксував 14.85в, потім переходе в буфер 14.0в. Тепер думаю чи таке зарядне не зіпсує гел акум?
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
На гелевих акумах, прямо на них самих або в їх даташитах написані допустимі напруги і того, і іншого. Не полінуйтесь подивись, там є відповідь на ваше питання.