Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
_VlaD_
Member

Повідомлення

shotfirer: 30.06.2024 17:49почав час від часу видавати попередження "Battery Expired". Але в UPS Status пише Normal
Может в этом проблема?
https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=49:15168
Cirax
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.06.2024 12:43 Що значить нема пускових струмів в колекторних двигунах? Вони є в будь-якому двигуні, оскільки при пуску потрібно зрушити з місця ротор, який цьому опирається внаслідок інертності.
Но, не всегда они большие.
У меня глубинный насос на 330Вт.
Запускается спокойно от 900Вт инверторного генератора.
Он даже обороты не особо поднимает.
При этом, когда запускается холодильник, моргает лампочка перегрузки.

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
_VlaD_: 28.06.2024 09:55
Tesseract: 27.06.2024 22:34 Приблизно за цю ж суму можна придбати LICHTTAL ATLAS ONE, BougeRV Fort 1000 чи ремонтований Рівер з яким буде в рази менше проблем.
Тут вроде пришли к выводу, что зарядные станции не предназначены для работы в режиме УПС и к ним быстро приходит карачун.
Я свой Anker, использую как бесперебойник уже 10 месяцев.
Гарантия 5 лет, пусть работает, а то ещё в шкафу сломается.
shotfirer
Junior

Повідомлення

_VlaD_: 30.06.2024 18:36
shotfirer: 30.06.2024 17:49почав час від часу видавати попередження "Battery Expired". Але в UPS Status пише Normal
Может в этом проблема?
https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=49:15168
100% :D
Дякую
Volodya811
Member

Повідомлення

Шановні форумчани! Підкажіть, будь ласка. Є роутер Асус, який живиться від 20 Вольт. Коли немає світла, я живлю його від повербанку та кабелю USB Type-c на DC (4.0 х 1.35) з PD тригером 65W. Все працює добре. Але, я стомився бігати і перемикати кілька разів на добу.
Чи може хтось підказати модель ДБЖ для роутера, який дає на виході не 12 В, а 20 В, або підтримує PD 20 В 45W.
Bender911
Member

Повідомлення

Volodya811: 30.06.2024 21:42 Шановні форумчани! Підкажіть, будь ласка. Є роутер Асус, який живиться від 20 Вольт. Коли немає світла, я живлю його від повербанку та кабелю USB Type-c на DC (4.0 х 1.35) з PD тригером 65W. Все працює добре. Але, я стомився бігати і перемикати кілька разів на добу.
Чи може хтось підказати модель ДБЖ для роутера, який дає на виході не 12 В, а 20 В, або підтримує PD 20 В 45W.
Я таких від умовно нормальних виробників не знайшов, на алі бачив, але без відгуків. Тому купив за 1,5к грн собі окремий роутер для блекаутів з 12в 1А, UPS Marskiva вже тримає його+ ONU більше 5 годин без підзарядки, поки що половина заряду залишилась :)
Volodya811
Member

Повідомлення

Bender911: 30.06.2024 22:11
Volodya811: 30.06.2024 21:42 Шановні форумчани! Підкажіть, будь ласка. Є роутер Асус, який живиться від 20 Вольт. Коли немає світла, я живлю його від повербанку та кабелю USB Type-c на DC (4.0 х 1.35) з PD тригером 65W. Все працює добре. Але, я стомився бігати і перемикати кілька разів на добу.
Я таких від умовно нормальних виробників не знайшов, на алі бачив, але без відгуків. Тому купив за 1,5к грн собі окремий роутер для блекаутів з 12в 1А, UPS Marskiva вже тримає його+ ONU більше 5 годин без підзарядки, поки що половина заряду залишилась :)
Дякую за відповідь! Підкажіть, будь ласка, точну модель Вашого нового роутера і ДБЖ. Схоже на те, що буду брати.
geka3250
Member

Повідомлення

Volodya811
У вас на тригері є перемикач напруг? Може спробуйте 12В, у когось тут працювало так. Тоді звичайний ДБЖ роутера і перехідник для асус.

Також на аліку є модель з 19В виходом, ссилки постійно міняються на нього, тому краще через пошук. Знаходиться через запити ups 100w, ups 120w. Коробка схожа на перший іксбокс, саме 100 і 120Вт версії, у 60Вт немає 19В виходу.
Rucha
Member

Повідомлення

Volodya811
Є dc-dc підвищувачи, які можна налаштувати на підйом з 12 до 19 v. Коштує копійки, буде дешевше та простіше, ніж шукати екзотику на 19v.
кудрявый
Member

Повідомлення

Зараз, коли часті та довгі відключення, я зняв новий 5ггц роутер і з вибаченнями поставив старий ТП лінк 841. У нього макс. споживання 1,6вт по 9в. Не до жиру)
З ним мій ДБЖ для роутера працює значно довше і не потребує уваги)
Цікаво навіть подивитися на вторинці або аліку щось взягалі 5-ти вольтове, з мізерним споживанням. Звичайно тільки 2,4ггц
Crossbow
Member

Повідомлення

маю 841 - 2 шт (один з них треба WAN порт поремонтувати) і 1шт. - 1043 v2 - відчуваю що пригодяться "старічки" :gigi:
Clever
Member

Повідомлення

Любі друзі, якщо павербанк має технологію Passthrough, тобто можна одночасно заряджати банку і підключені прилади до нього, в моему випадку це роутера + ону, якісь мінуси?

З мінусів, що я протестував - перезвантаження банки під час підключення/відключення живлення банки, відповідно пропадає на 1-2 хвилини інтернет.
Наскільки безпечно використовути його як дбж для вказаного випадку?
Rucha
Member

Повідомлення

Clever: 01.07.2024 12:31 якісь мінуси?
Швидкий знос ресурсу АКБ.
Cirax
Member

Повідомлення

Rucha: 01.07.2024 09:24 Volodya811
Є dc-dc підвищувачи, які можна налаштувати на підйом з 12 до 19 v. Коштує копійки, буде дешевше та простіше, ніж шукати екзотику на 19v.
Роутеру asus нужно 19В 1,7А.
Вы много видели коробочек с 12В 2А, а лучше 3А?
Tesseract
Member

Повідомлення

Cirax
Marsriva KP7 і її копія з аліка. Хоча мені здається, що можна буде обійтись навіть без повишайки. Як роутери на 12В спокійно працюють від 9В, і часто від 5В, так і роутер на 19В, повинен працювати від 12В.
Rucha
Member

Повідомлення

Cirax
В мене ASUS RT-N65U, який як-раз живиться від 19v 2.1A, до цього роутера ще під'єднані USB HDD 2.5, USB flash та web-камера напряму без додаткового живлення. По амперметру все це споживає 10w. Така штука без проблем його живить від такого АКБ.
Bender911
Member

Повідомлення

Volodya811: 30.06.2024 23:51
Bender911: 30.06.2024 22:11

Дякую за відповідь! Підкажіть, будь ласка, точну модель Вашого нового роутера і ДБЖ. Схоже на те, що буду брати.
брав Xiaomi ax3000t, китайську версію на olx. Продають її зараз від 1200 грн. Прошив OpenWRT по інструкції з офіційного сайту, відповідно на англійську або російську можна переключити, а не читати все китайською, хоч є люди які просто користуються один раз налаштувавши з гугл-перекладачем:)

UPS Marsriva Kp1 Ultra, там є 2 роз'єма на 12В: https://www.youtube.com/watch?v=w2JXiC2Ap7k

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
кудрявый: 01.07.2024 09:32 Зараз, коли часті та довгі відключення, я зняв новий 5ггц роутер і з вибаченнями поставив старий ТП лінк 841. У нього макс. споживання 1,6вт по 9в. Не до жиру)
З ним мій ДБЖ для роутера працює значно довше і не потребує уваги)
Цікаво навіть подивитися на вторинці або аліку щось взягалі 5-ти вольтове, з мізерним споживанням. Звичайно тільки 2,4ггц
Як на мене це занадто. Якщо декілька людей працюють/діти вчаться/грають, то краще мати нормальний Wi-Fi під час відключень. Умовний Tp-Link Ax10 або Xiaomi ax3000t, обидва з 12В 1А, працює і 5Гц і дуже довго буде працювати від UPS або банки.
Crossbow
Member

Повідомлення

Tesseract: 01.07.2024 13:29Marsriva KP7 і її копія з аліка
скоріше всього, що це Марсріва є копією SKE.
https://vi.aliexpress.com/item/10050054 ... pt=glo2vnm
Buben
Junior

Повідомлення

Всем привет,без электричества не работает интернет,киевстар обьясняет тем что на подьезде нету дбж,установить нету возможности так как нету у них на данный момент в наличии дбж.Сказали что могу предоставить свой дбж и они его установят.Характеристики ДБЖ Вихідна напруга — 220/240В
Батарея — 1 x 12В/9Аг
Немає Green mode, тобто джерело безперебійного живлення не вимикатиметься при низькому споживанні
Має можливість автоматичного запуску, якщо відновлюється електропостачання
Комутатор споживає близько 20 Вт на годину. Подскажите пожалуйста что можно взять?
Crossbow
Member

Повідомлення

ну і ? він сам себе розрядить дуже швидко. Це дурня ставити звичайний ДБЖ на роутер\комутатор.
Але може бути таке, що їхній комутатор має внутрішній БЖ 220в і відповідно потребує включення звичайним шнурком (як до ПК) в розетку. тоді нижче зазначений варіант НЕ підходить, а вихід тільки один - ставити звичайний ДБЖ, але час роботи вас не порадує.

Якщо і ставити щось, то типу Marsriva KP-1 , KP-7 , SKE (на який я давав посилання вище) і т.д.
і може бути взагалі таке, що ви навіть цей їхній комутатор заживите, але слідуючий їхній "вузол" буде "офф" і все... фініта-лякомедія.
Bender911
Member

Повідомлення

Buben

Я б просив провадера прислати фото як акум буде стояти та який саме акум треба. Можливо у них шафи як для сигналізації ставлять, тоді можна брати умовний CBS https://rozetka.com.ua/ua/csb-ups12460/p313740622/

Тільки проблема в тому що він може не встигати заряджатись і при сильному розряді сильно деградує.

Як альтернатива є залізофосватні https://rozetka.com.ua/ua/agent-ifm12-75e2/p414247197/

Але я все одно з провайдером більш конкретно домовлявся.
Відповісти