Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
_VlaD_
Member

Повідомлення

Tesseract: 27.06.2024 22:34 Приблизно за цю ж суму можна придбати LICHTTAL ATLAS ONE, BougeRV Fort 1000 чи ремонтований Рівер з яким буде в рази менше проблем.
Тут вроде пришли к выводу, что зарядные станции не предназначены для работы в режиме УПС и к ним быстро приходит карачун.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 28.06.2024 09:06 Ну от, а 13900к с з одним монітором ~90Вт в айдлі :)
АМД виходить жрун, бо навіть із 1 моніком менше 130Вт не падає :shuffle:
спойлер
amd_6core_32gb_rtx3060_2mon_idle__1display.jpg
Tesseract
Member

Повідомлення

_VlaD_: 28.06.2024 09:55
Tesseract: 27.06.2024 22:34 Приблизно за цю ж суму можна придбати LICHTTAL ATLAS ONE, BougeRV Fort 1000 чи ремонтований Рівер з яким буде в рази менше проблем.
Тут вроде пришли к выводу, что зарядные станции не предназначены для работы в режиме УПС и к ним быстро приходит карачун.
Автор хотів не лише ПК, але й ноути, холодильник та світло. Тому я припустив, що функція власне безперебійника не є важливою. Якщо безперебійник усе ж потрібен, то в Рівері він є.
geka3250: 28.06.2024 00:07А скажіть, будь-ласка, у вас на KP5 є баг з відключенням при розряді? Бо KP1 Ultra вимикається, потім вмикається сама, знову вимикається, і так по кругу.
Нічого такого немає, якщо вимкнулася, то включиться лише коли дадуть світло.
artko
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 28.06.2024 10:29 АМД виходить жрун, бо навіть із 1 моніком менше 130Вт не падає :shuffle:
спойлер
amd_6core_32gb_rtx3060_2mon_idle__1display.jpg
зверніть увагу на відеоплату, особливо якщо використовуєте 144+ гц кадрову на моніторі. там может бути додаткові 20..30вт.
профільний десктоп 105...110вт.
кудрявый
Member

Повідомлення

_VlaD_
Не сприймаю такі доводи. Те що у когось щось зламалося - не привід. Ломається все. Почитайте людей у яких вилетів SSD. SSD - це ненадійно!! Тільки HDD!
Замалий час і статистика
Rucha
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 28.06.2024 10:29 АМД виходить жрун, бо навіть із 1 моніком менше 130Вт не падає :shuffle:
Там різниця може бути на моніторі. Навіть налаштування яскравості може збільшити споживання вдвічі!
Такі заміри (коли все загалом замірюють) не мають сенсу.

Отправлено спустя 4 минуты 29 секунд:
geka3250: 28.06.2024 00:07 Там на фото стара версія з синім дисплеєм, однак мені прийшла нова з зеленим.
Чим вони відрізняються окрім кольору дісплею?
Derion
Member

Повідомлення

Derion: 26.06.2024 12:01 Нужен совет в выборе ИБП.
3070 ti + 5 3600 + 1000W CORSAIR RM1000x
1000в тут оверкилл, знаю. Прланировал 6900хт к покупке, но приоритеты изменились, а БП уже был куплен.
Купил сначала TECNOWARE Era Plus 1200
Он не смог дежрать и минуту. Выключился где то через 15 секунд. При этом не тихий и пищалку так и не нашел как отключить. И с софтом фирменным там фигня какая то. Вернул деньги.
Затем купил APC Easy UPS 2200VA. С ним вообще не получилось подружиться. При отключении света орет как не в себя. Вроде там как то можно было это отключить каким то раком нажав одну !единственную! кнопку вкл/выкл. Затем он начал как то странно реагировать на подключенные устройства и я решил его вернуть сразу. Сервисный центр одобрил и магазин вернул деньги.
Задача найти ИБП без ярких неоновых фонарей (или которые можно отключить), не шумный (чтобы ночью не пищал и не орал при отключении света). Бюджет до 15к желателен.
Остановился на двух моделях. Буду включать его перед тем как запускать ПК и выключать сразу после завершения. Чтобы не пищал и не свистел.
Powercom RPT-2000AP LCD
FSP iFP 2000VA
Подскажите какой выбрать ну или же свой вариант ;)
GreenMile
Member

Повідомлення

Derion: 28.06.2024 11:42
Derion: 26.06.2024 12:01 Нужен совет в выборе ИБП.
3070 ti + 5 3600 + 1000W CORSAIR RM1000x
1000в тут оверкилл, знаю. Прланировал 6900хт к покупке, но приоритеты изменились, а БП уже был куплен.
Купил сначала TECNOWARE Era Plus 1200
Он не смог дежрать и минуту. Выключился где то через 15 секунд. При этом не тихий и пищалку так и не нашел как отключить. И с софтом фирменным там фигня какая то. Вернул деньги.
Затем купил APC Easy UPS 2200VA. С ним вообще не получилось подружиться. При отключении света орет как не в себя. Вроде там как то можно было это отключить каким то раком нажав одну !единственную! кнопку вкл/выкл. Затем он начал как то странно реагировать на подключенные устройства и я решил его вернуть сразу. Сервисный центр одобрил и магазин вернул деньги.
Задача найти ИБП без ярких неоновых фонарей (или которые можно отключить), не шумный (чтобы ночью не пищал и не орал при отключении света). Бюджет до 15к желателен.
Остановился на двух моделях. Буду включать его перед тем как запускать ПК и выключать сразу после завершения. Чтобы не пищал и не свистел.
Powercom RPT-2000AP LCD
FSP iFP 2000VA
Подскажите какой выбрать ну или же свой вариант ;)
Знову хочете якесь гівно купити, щоб потім повертати, з двох разів не тойво? :shuffle: Я ж вам давав який взяти, з правильною синусоїдою, що має бути краще для сучасних БЖ, ніж апроксимація.
geka3250
Member

Повідомлення

Rucha: 28.06.2024 11:33Чим вони відрізняються окрім кольору дісплею?
Взагалі не бачив стару версію з синім дисплеєм на реальних фото. Схоже інакше компоновка - низька, ширше, кнопка включення тумблером.
Rucha
Member

Повідомлення

geka3250
Загалом девайсом задоволен?
geka3250
Member

Повідомлення

Rucha
Напевне так, ну глюків з ним поки не помічено. Куплявся як заміна KP1 Ultra через баг з вимкненням(боюсь це може призвезти до пошкодження прошивки роутера, коли його смикати туди-сюди по живленню).
У СКЕ металевий корпус, це вже плюс пожежної безпеки, розпаяний фільтр по входу 220В, зручно дивитись напругу у мережі. Також моніторить напругу батарей(інформативніше за всякі там полосочки), навантаження у відсотках. Є вентилятор, вмикається по температурі блока живлення. І пищалка, щоб чути пропадання мережі, але жаль вона не пищить при вмиканні 220В. Ще приємний плюс - пам'ятає стан. Тобто включити у 220В виключений з кнопки ДБЖ - він просто стане на зарядку, включити вимкнений від розряду - він включиться і подасть на виходи напругу.
Derion
Member

Повідомлення

GreenMile: 28.06.2024 13:05 Знову хочете якесь гівно купити, щоб потім повертати, з двох разів не тойво? :shuffle: Я ж вам давав який взяти, з правильною синусоїдою, що має бути краще для сучасних БЖ, ніж апроксимація.
У Powercom SPT-2000-II разъемы IEC. Что мне с ними делать?
GreenMile
Member

Повідомлення

Derion: 28.06.2024 14:52
GreenMile: 28.06.2024 13:05 Знову хочете якесь гівно купити, щоб потім повертати, з двох разів не тойво? :shuffle: Я ж вам давав який взяти, з правильною синусоїдою, що має бути краще для сучасних БЖ, ніж апроксимація.
У Powercom SPT-2000-II разъемы IEC. Что мне с ними делать?
Дійсно, і що з ними оце робить.
Derion
Member

Повідомлення

Я видел, что существуют сетевые фильтры и переходники, но разве это хорошая идея? Когда есть ИБП уже с разъемами под Шако. Если пофиг, то посоветуйте что лучше - сразу закажу.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Derion: 28.06.2024 15:09Я видел, что существуют сетевые фильтры и переходники, но разве это хорошая идея?
Назовите хотя бы один минус этой идеи, кроме того что надо купить копеечную вилку.
В Китае они по 33 грн за штуку.
GreenMile
Member

Повідомлення

Derion: 28.06.2024 15:09
Я видел, что существуют сетевые фильтры и переходники, но разве это хорошая идея? Когда есть ИБП уже с разъемами под Шако. Если пофиг, то посоветуйте что лучше - сразу закажу.
В сенсі гарна ідея? А яка різниця, що у вас на одному кінці - євровилка, чи С14? Ну я собі брав оті Аткоми по посиланню :dontknow: Я ж не знаю, що ви хочете вмикати в ДБЖ. Якщо багато звичайних вилок в дбж треба - купляйте розгалуджувач під С14, або купить роз'єм і замініть на тому, що у вас вже є.
У мене Монітори і системники увімкнуті в ДБЖ кабелями С13-С14, для периферії я зробив собі саморобний подовжувач як по першому посиланню.
Derion
Member

Повідомлення

_VlaD_: 28.06.2024 15:16 Назовите хотя бы один минус этой идеи, кроме того что надо купить копеечную вилку.
В Китае они по 33 грн за штуку.
Я в этом совсем ничего не понимаю. Знаю, что с продукцией обычно идут кабели. Если к моему Корсар за 10к шел провод питания, то он наверное хороший и надежнее кабеля за 33 грн. Только предполагаю.
GreenMile: 28.06.2024 15:19 В сенсі гарна ідея? А яка різниця, що у вас на одному кінці - євровилка, чи С14? Ну я собі брав оті Аткоми по посиланню :dontknow: Я ж не знаю, що ви хочете вмикати в ДБЖ. Якщо багато звичайних вилок в дбж треба - купляйте розгалуджувач під С14, або купить роз'єм і замініть на тому, що у вас вже є.
У мене Монітори і системники увімкнуті в ДБЖ кабелями С13-С14, для периферії я зробив собі саморобний подовжувач як по першому посиланню.
Планирую подключить туда только монитор и ПК. Возьму тогда 2 кабеля С13-С14.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Derion: 28.06.2024 15:37Я в этом совсем ничего не понимаю. Знаю, что с продукцией обычно идут кабели. Если к моему Корсар за 10к шел провод питания, то он наверное хороший и надежнее кабеля за 33 грн.
У вас же от упса не будет работать пылесос на 2.5 кВт или электродуховка. Даже 1 кВт - это меньше 5 Ампер.
GreenMile
Member

Повідомлення

Derion: 28.06.2024 15:37 Если к моему Корсар за 10к шел провод питания, то он наверное хороший и надежнее кабеля за 33 грн. Только предполагаю.
Альтернативно, можете взяти фірмові перехідники від того ж паверкома.
shotfirer
Junior

Повідомлення

Підкажіть будь ласка, є Powercom BNT-1000AP. UPSMON почав час від часу видавати попередження "Battery Expired". Але в UPS Status пише Normal. Заміряв обидві батареї окремо - 13В на кожній. При відключенні тримає нормально. То що це може бути, глючить електроника чи всеж-таки батареї? Купляв його тут у 2021 році, з новими батареями, але батареї кітайські (Enot). Якщо міняти - які сьогодні варто брати? Ці норм?
Відповісти