я просто хтів одну зовнішню 60-75Абатарею замість двух в последовательну схему. Доречі побачив 24вольтну 24А lifepo4 батарею яка впритул влазе в корпус дбж. Чи доречно на цей старий Powercom BNT-1000AP брати lifepo4 батареї(маю наувазі чи совмісний він в алгоритму зарядки-розрядки і чи не буде гробити цю lifepo4 батарею)?Tesseract: ↑ 08.06.2024 12:19 Краще уже докинути грошей, купити іще один акум і підвищити ємність.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
Jura
Member
-
Tesseract
Member
Якщо у неї є активний балансир, то все має бути нормально. Без переробки цей безперебійник буде трохи недозаряджати цю батарею, а отже пасивне балансування не буде нормально працювати.Jura: ↑ 08.06.2024 13:04Доречі побачив 24вольтну 24А lifepo4 батарею яка впритул влазе в корпус дбж. Чи доречно на цей старий Powercom BNT-1000AP брати lifepo4 батареї(маю наувазі чи совмісний він в алгоритму зарядки-розрядки і чи не буде гробити цю lifepo4 батарею)?
-
waryag
Member
Чи зможе, умовно, 500Вт зарядна станція запустити профільний пк (5600+6700хт)? Чи забагато перемінних?
-
artko
Member
waryag
профильний пк (r9 5900x + 6700xt + 34" монітор) у режимі ютуб/інтернет споживає 100...140вт, під ігровим навантаженням більше 400вт не бачив. теоретично 500вт - може вистачити навіть не тільки на ютуб та т.п.
профильний пк (r9 5900x + 6700xt + 34" монітор) у режимі ютуб/інтернет споживає 100...140вт, під ігровим навантаженням більше 400вт не бачив. теоретично 500вт - може вистачити навіть не тільки на ютуб та т.п.
-
Bender911
Member
Шановні, чи ставив хтось LiFepo4 батареї на сигналізацію в приміщення? Зараз стоїть свинець і він сильно деградує звісно від розряду. Думаю замінити на щось таке: https://rozetka.com.ua/ua/trinix-44-00006/p418941825/
Думаю чи звертатись до тих, хто ставив чи просто замінити перекинувши клеми на нову. Чи є там якісь нюанси, чи параметри які варто не прогавити?
Зараз стоїть така батарея:
Думаю чи звертатись до тих, хто ставив чи просто замінити перекинувши клеми на нову. Чи є там якісь нюанси, чи параметри які варто не прогавити?
Зараз стоїть така батарея:
- спойлер
Напруга живлення у режимі очікування: 13.7 В - 13.9 В
Напруга у циклічному режимі: 14.6 В - 14.8 В
Рекомендований максимальний струм заряджання: 2.7 А
Струм короткого замикання: 450 А
Тип клеми: F1
-
oversteve
Member
Bender911
в більшості випадків можна просто замінити і все має працювати ок
параметри лфп4 є фотці акума
Відправлено через 6 хвилин 9 секунд:
перший то просто повишайка з 5в до 12в, вони зазвичай десь до півампера тягнуть, вище зазвичай починають блимати і дико грітися, їх можна використовувати разом із любими павербанками
другий то тригер в кабелі, який примушує сам павербанк видавати 12в, тут може бути вище струм, але треба щоб павербанк вмів в павер делівері (можливо і з квік чардж тригером кабелі є, тут не вивчав питання)
в більшості випадків можна просто замінити і все має працювати ок
параметри лфп4 є фотці акума
Відправлено через 6 хвилин 9 секунд:
там є 2 типи "перетворення" 5в в 12вDremjke: ↑ 08.06.2024 12:36Все вони тягнуть, бо там нічого тягнути. Перевірено і коштує копійки.Tesseract: ↑ 07.06.2024 18:36Кабелі з бустером можуть не потягнути роутер
перший то просто повишайка з 5в до 12в, вони зазвичай десь до півампера тягнуть, вище зазвичай починають блимати і дико грітися, їх можна використовувати разом із любими павербанками
другий то тригер в кабелі, який примушує сам павербанк видавати 12в, тут може бути вище струм, але треба щоб павербанк вмів в павер делівері (можливо і з квік чардж тригером кабелі є, тут не вивчав питання)
Востаннє редагувалось 08.06.2024 17:09 користувачем oversteve, всього редагувалось 1 раз.
-
Tesseract
Member
Bender911
Як я вище писав, питання яку напругу видає ваше обладнання під час зарядки батареї, і з якої напруги починає балансування БМС акума. Бачив в продажу спеціальні батареї з активним балансиром для безперебійників.
Як я вище писав, питання яку напругу видає ваше обладнання під час зарядки батареї, і з якої напруги починає балансування БМС акума. Бачив в продажу спеціальні батареї з активним балансиром для безперебійників.
-
WalkMan
Member
https://blog.ecoflow.com/us/lifepo4-voltage-chart/Bender911: ↑ 08.06.2024 16:52LiFepo4 немає таких параметрів які пишуть у нормальних свинцевих батарей
загалом, якщо просто замінити, то буде працювати, якщо нормальна БМС вона просто буде вимикати зарядку через OVP
-
Filya12
Member
Підскажіть. будь ласка, для ПК тихий, надійний ІБЖ. В них не розбираюся. Думаю над чистою синусоідою, в бююджеті не сильно обмежений, але не розбираюсь. Споживання в мене до 800 загальне. треба для того, щоб вимкнути встигнути
Думав над онлайн, але чи не буде батарея швидко сідати?
Думав над онлайн, але чи не буде батарея швидко сідати?
-
oversteve
Member
а такі бувають?Filya12: ↑ 08.06.2024 18:31 тихий
-
Filya12
Member
Писали тут про пасивне охолодження, можливо. Хоча на 5 хвилин не принципово, аби лажу не купити
Отправлено спустя 7 минут 15 секунд:
А ще питання: чи існують такі ІБЖ, що можна підключати до екофлоу чи блуеті?
-
Crossbow
Member
зОчем ?!Filya12: ↑ 08.06.2024 19:02А ще питання: чи існують такі ІБЖ, що можна підключати до екофлоу чи блуеті?
це ж бред з технічної точки зору
-
oversteve
Member
Filya12
екофлоу і подібні то і є по суті дбж, тільки з більшою батареєю
на рахунок пасивного охолодження - колись сам цим питанням цікавився, декілька знаходив, але по габаритам досить великі і дорожче в декілька разів типових упсів
екофлоу і подібні то і є по суті дбж, тільки з більшою батареєю
на рахунок пасивного охолодження - колись сам цим питанням цікавився, декілька знаходив, але по габаритам досить великі і дорожче в декілька разів типових упсів
-
Filya12
Member
В мене буде ПК підключений до ІБЖ, але його доведеться вимкнути і відімкнути від ІБЖ, щоб перекинути на блуеті. А так би просто перемикнув би ІБЖ на блуеті, і не треба було б вимикати ПКCrossbow: ↑ 08.06.2024 19:03зОчем ?!Filya12: ↑ 08.06.2024 19:02А ще питання: чи існують такі ІБЖ, що можна підключати до екофлоу чи блуеті?
це ж бред з технічної точки зору
-
Crossbow
Member
Filya12
APC \ EATON \ FSP \ Powercom - який знайдете і який сподобається по ціні.
для АТХ з APFC брати ДБЖ з запасом х2, а ще краще х3. Щоб UPS не дурів від APFC.
Все більше ніяких "рецептів" немає.
APC \ EATON \ FSP \ Powercom - який знайдете і який сподобається по ціні.
для АТХ з APFC брати ДБЖ з запасом х2, а ще краще х3. Щоб UPS не дурів від APFC.
Все більше ніяких "рецептів" немає.
-
Filya12
Member
oversteve
Ну тоді хоч щось порадьте, будь ласка - робочу лошадку, щоб не переплачувати, бо я не знаю чи треба мені онлайн. Начебто можу купити, бо це робоча станція, з іншого боку за моєю пам'ятю ловило більшість разів
Ну тоді хоч щось порадьте, будь ласка - робочу лошадку, щоб не переплачувати, бо я не знаю чи треба мені онлайн. Начебто можу купити, бо це робоча станція, з іншого боку за моєю пам'ятю ловило більшість разів
-
Crossbow
Member
знову нерозумію доцільність цього...Filya12: ↑ 08.06.2024 19:06В мене буде ПК підключений до ІБЖ, але його доведеться вимкнути і відімкнути від ІБЖ, щоб перекинути на блуеті. А так би просто перемикнув би ІБЖ на блуеті, і не треба було б вимикати ПК
-
Filya12
Member
Бо доведеться при зникненні світла вимикати ПК, це головна проблемаCrossbow: ↑ 08.06.2024 19:11знову нерозумію доцільність цього...Filya12: ↑ 08.06.2024 19:06В мене буде ПК підключений до ІБЖ, але його доведеться вимкнути і відімкнути від ІБЖ, щоб перекинути на блуеті. А так би просто перемикнув би ІБЖ на блуеті, і не треба було б вимикати ПК
Подивився ІБП, що Ви порадили. Не можу збагнути, чому з задньої сторони там не звичайні роз'єми для виделок, а отакі
- Вкладення
-
-
oversteve
Member
берете такий або схожий упс під зовнішній акумFilya12: ↑ 08.06.2024 19:06В мене буде ПК підключений до ІБЖ, але його доведеться вимкнути і відімкнути від ІБЖ, щоб перекинути на блуеті. А так би просто перемикнув би ІБЖ на блуеті, і не треба було б вимикати ПК
https://logicpower.ua/ua/ibp-s-pravilno ... 0va-1050vt
і якийсь лфп4 акум підходящої ємності
https://logicpower.ua/ua/litievye-akkumulyatory
і не треба блуєті
на рахунок саме цього упса - коли світло є, то він десь на 5 хвилин кожну години вмикається і гудить вентилятором, коли світла немає, то у мене при наватаженні десь до 250вт вентилятор взагалі не вмикався, коли заряджається, то гудить вентилятором майже постійно
вентилятор там 80мм на 3к обертів, так що не так, щоб смертельно, але троха напрягає
у більшості інших потужних упсів, які доводилось лапати або подібна схема роботи, або взагалі тупо завжди вентилятор працює
-
Crossbow
Member
і у мене ще одне зауваження.Filya12: ↑ 08.06.2024 19:15Бо доведеться при зникненні світла вимикати ПК, це головна проблема
Якщо "екофлоу" і т.д і т.п. видає на виході "не чистий синус", а якусь ступіньку (апроксимація) -- то таке UPS на вході точно не сподобається! він тупо віключиться від такої "мережі" на свої АКБ.