Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
BohdanUA
Member

Повідомлення

Tesseract
Ребути при перемиканні це або повільне реле в ББЖ або малий вхідний кондесатор у БЖ, або усе разом. Якісний блок живлення повинен витримувати принаймні 16 мілісекунд (або 1 півперіод) відсутності електроенергії. Синусоїда від цього не допоможе (її також може не бути на виході тривалий час), для таких випадків є онлайнові ББЖ. Зараз усі адекватні виробники БЖ з активим коретором ставлять вхідний терморезистор, тому при старті не спрацьовує захист УПСа. Такі проблеми часто траплялись років 20 тому... Якісна чиста синусоїда дорога, краще вже поміняти блок живлення на нормальний, ніж городити такі костилі.
hazard
Member

Повідомлення

BohdanUA: 05.06.2024 21:32 Tesseract
Ребути при перемиканні це або повільне реле в ББЖ або малий вхідний кондесатор у БЖ, або усе разом. Якісний блок живлення повинен витримувати принаймні 16 мілісекунд (або 1 півперіод) відсутності електроенергії. Синусоїда від цього не допоможе (її також може не бути на виході тривалий час), для таких випадків є онлайнові ББЖ. Зараз усі адекватні виробники БЖ з активим коретором ставлять вхідний терморезистор, тому при старті не спрацьовує захист УПСа. Такі проблеми часто траплялись років 20 тому... Якісна чиста синусоїда дорога, краще вже поміняти блок живлення на нормальний, ніж городити такі костилі.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/chieftec ... p24202850/
Это по твоему некачественный блок?
С кривой синусоидой Powercoma он не работает. С правильной синусоидой APC он работает.
BohdanUA
Member

Повідомлення

hazard
По твоєму якісний? А як він працює із правильною апроксимацією APC?
Jura
Member

Повідомлення

Хто має досвід в дбж з виносною батареєю допоможіть розібратись.

Купив дбж LogicPower LPM-PSW-1500VA 1050 Вт + Gel батарею 100Ам.

При першому включені дбж достатньо сильно гудів, судячи з показників споживання ватметра 130вт я зрозумів що іде підзаряд батареї. Дійсно через 20хвилн дбж шуміти перестав і вийшов на споживання 69Вт.

Відібравши всього 15хвилин заряду десктопом, який з показників ватметра споживав всього 250вт/час при нагрузці від батареї дбж не шумів. Але коли повернув Дбж до 220в то він під 2години сильно гудів на всю кімнату і судячи з того ж ватметра дбж довго споживає 69-75вт (а значить без підзаряду батареї) але зараза шумить сильно.

Це всі такого плану дбж шумні, чи я придбав не вдалу модель?
Бо використовувати у якості упса з таким шумом точно не пригодно (принаймі в житловій кімнаті) :-/
Tesseract
Member

Повідомлення

Jura
В усіх таких безперебійниках стоять найдешевші вертушки. Замініть свої на якусь нокту, і шум впаде в кілька разів. Тим більше що нокта часто має в комплекті вставки в роз'єм з резисторами, щоб іще більше оберти скинути.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Jura: 06.06.2024 18:38Gel батарею 100Ам.
Майте на увазі, що у них тривалість життя 100 - 200 циклів заряд - розряд.
Filya12
Member

Повідомлення

Підкажіть, будь ласка, ІБЖ з чистою синусоідою, онлайн, десь 600 вт ПК споживає максимум (ну хай буде с запасом 800-1000). Бюджет десь 16000, але бажано щоб не дуже гучний був. Він мені треба, щоб попрацював хвилин 5, щоб я встиг перейти на зарядну станцію і точно зловив
Jura
Member

Повідомлення

Tesseract: 06.06.2024 20:54 Тим більше що нокта часто має в комплекті вставки в роз'єм з резисторами, щоб іще більше оберти скинути.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Jura: 06.06.2024 18:38Gel батарею 100Ам.
Майте на увазі, що у них тривалість життя 100 - 200 циклів заряд - розряд.
А від менших обертів нового фана не збільшиця ризик як мінімум частого перегріву дбж?

Наче саме гельовий акум серед свинцево-кислотних більше всього терпе глибокі розряди і має найбільшу кількість циклів заряду. Маркетинг рекламує під 700 циклів )))
Tesseract
Member

Повідомлення

Filya12
Powercom SPT-1500-II LCD
Jura: 07.06.2024 09:38А від менших обертів нового фана не збільшиця ризик як мінімум частого перегріву дбж?
Я в своєму робив таку заміну, і потік повітря навпаки збільшився майже вдвічі.
Jura: 07.06.2024 09:38Наче саме гельовий акум серед свинцево-кислотних більше всього терпе глибокі розряди і має найбільшу кількість циклів заряду. Маркетинг рекламує під 700 циклів )))
Зимою 22-23 люди пробували використовувати їх в режимі зарядної станції з щоденними глибокими розрядами. Кажуть акуми жили 1 - 2 місяці.
GreenMile
Member

Повідомлення

Jura: 07.06.2024 09:38Наче саме гельовий акум серед свинцево-кислотних більше всього терпе глибокі розряди і має найбільшу кількість циклів заряду. Маркетинг рекламує під 700 циклів )))
Там все простіше, кількість циклів напряму залежить від 1. Глибини розряду, 2. Струму розряду, 3. Буферної напруги 4. Температутри. Дані тесту неведені на схемі.
По циклам, наприклад, ось вам дані щодо залежності циклів від глибини розряду для АКБ Вентура (АГМ).
Як видно, при розряді на 100% кількість циклів десь 180, при розряді на 30% кількість циклів - 1200.

Screenshot 2024-06-07 124600.png
І ще зважайте, що в ДБЖ акуми розряджаються струмом 3-5С, а тест проведений для струму 0,25С. Тобто вийде ще в 2-3-4-невівдом скільки рази меньше.
ДБЖ - це для того щоб швиденько коректно завершити роботу ПК чи чого там, а не для того, щоб від нього щось заживлювати тривало, це до зарядних станцій або до літієвих акумів.
Jura
Member

Повідомлення

Tesseract
GreenMile
Дякую за інформацію, значить свою гельку 100Ам буду старатись розряжати до 12-11,8в. Доречі щоб розуміти який вольтаж при хорошій нагрузці буде відповідати приблизно 50% розряду? Десь 11-10,5в?
Clever
Member

Повідомлення

Всім привіт!

В наявності павербанк https://baseusukraine.com.ua/umb-baseus ... -c-chernyy

Чи вірно я розумію, що для живлення ONU (12v 0,5A) + роутера (12v 1A) мені потрібно 2шт ось такого кабеля?
https://brain.com.ua/ukr/Kabel_jhivlenn ... gJEJPD_BwE
GreenMile
Member

Повідомлення

Jura: 07.06.2024 13:03 Дякую за інформацію, значить свою гельку 100Ам буду старатись розряжати до 12-11,8в. Доречі щоб розуміти який вольтаж при хорошій нагрузці буде відповідати приблизно 50% розряду? Десь 11-10,5в?
Так це не визначається, бо там все дуже сильно залежить від купи факторів, для статичного навантаження ще якісь висновки можна робити, а для динамічного - ні. Просто прикидайте споживання, що і на скільки ви вмикаєте, або ставте якусь розетку-ваттметр, яка буде рахувати спожиту енергію. Ще можна приблизно оцінювати по томі скільки акум заряджався після певного сценарію використання.
Для прикладу, новий акум 9А*г від ДБЖ, при статичному навантаженні 5,82А (~70 Вт) половину своїх ампер-годин віддає коли напруга до 12В спускається (під навантаженням), при 11В він вже майже порожній і провалюється в нуль. При інших навантаженнях відповідно напруги будуть зовсім інші.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Jura: 07.06.2024 13:03значить свою гельку 100Ам буду старатись розряжати до 12-11,8в. Доречі щоб розуміти який вольтаж при хорошій нагрузці буде відповідати приблизно 50% розряду? Десь 11-10,5в?
Надо найти график разряда своего аккумулятора при нужном токе (или самому построить). Это тот, на котором по оси X время, а по оси Y напряжение аккумулятора.
Потом разделить вертикальной линией площадь под кривой на две равные площади. Точка в которой эта линия пересечется с кривой разряда и укажет искомое напряжение.

10.5В - это уже полностью разряженный аккумулятор.
Dremjke
Member

Повідомлення

Clever: 07.06.2024 14:09Чи вірно я розумію, що для живлення ONU (12v 0,5A) + роутера (12v 1A) мені потрібно 2шт ось такого кабеля?
Вітаю. Так. В мене такі самі кабелі, купляв ще в 2022 році на аліку і живив роутера від повербанку.
Tesseract
Member

Повідомлення

Clever: 07.06.2024 14:09Чи вірно я розумію, що для живлення ONU (12v 0,5A) + роутера (12v 1A) мені потрібно 2шт ось такого кабеля?
https://brain.com.ua/ukr/Kabel_jhivlenn ... gJEJPD_BwE
Кабелі з бустером можуть не потягнути роутер, про що у відгуках і написано. Якщо банка підтримує протоколи швидкої зарядки, то краще взяти тригер: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/adap ... Wijaf.html
nightkain
Member

Повідомлення

Привет всем такой вопрос. Имеется консоль Xbox series x и олед ТВ LG C3. На старом тв пользовал ИБП powercom bnt-600, его хватало для спокойного выключения. Новый же телевизор при отключении света и переходе на АКБ просто тухнет, пытается сам включиться, но только клацает и все, на пульт не реагирует. Пробовал APC back ups 1500, та же история, xbox работает, а телевизор сразу тухнет. При этом от Logic power LPM PSW-1500 телевизор включается и работает, но этот пылесос мы включаем, уже во время отключения для освещения квартиры и ТВ. Я так понимаю тв хочет правильный синус? Первый раз с таким столкнулся. Если только правильный синус, что можно взять со встроенной батареей за разумные деньги.
Jura
Member

Повідомлення

Підскажіть є старий дбж Powercom Black Knight Pro BNT-1000AP в нього апроксимована синусоїда. Чим чревато якщо від нього запітати газовий котел? І він 24вольтний чи є можливість його переробити в 12в режим?(не дуже хочется майструвати два акума)
Tesseract
Member

Повідомлення

Jura: 08.06.2024 11:14Підскажіть є старий дбж Powercom Black Knight Pro BNT-1000AP в нього апроксимована синусоїда. Чим чревато якщо від нього запітати газовий котел?
Якщо котел має насос чи будь-який інший електродвигун, то апроксимовану синусоїду він не переварить. Якщо й буде працювати, то не довго, після чого влаштує прощальний феєрверк.
Jura: 08.06.2024 11:14І він 24вольтний чи є можливість його переробити в 12в режим?(не дуже хочется майструвати два акума)
Можна DC бустер купити. Наприклад такий: https://greenchip.com.ua/35-0-1962-1.html Але це призведе лише до зменшення ємності акумулятора десь на 10%, плюс незрозуміло що буде з зарядкою. Краще уже докинути грошей, купити іще один акум і підвищити ємність.
artko
Member

Повідомлення

Tesseract: 08.06.2024 12:19 Якщо котел має насос чи будь-який інший електродвигун, то апроксимовану синусоїду він не переварить. Якщо й буде працювати, то не довго, після чого влаштує прощальний феєрверк.
не настільки все погано все ж, працювати все ж буде, з незвичним шумом та більш грітиметься. але так, краще нормальну сінусоіду. (декілька циркуляційних насосів так живив, від дешевих упсів, на протязі зими. всі живі досі.)
Dremjke
Member

Повідомлення

Tesseract: 07.06.2024 18:36Кабелі з бустером можуть не потягнути роутер
Все вони тягнуть, бо там нічого тягнути. Перевірено і коштує копійки.
Відповісти