Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Clever
Member

Повідомлення

Купив ДБЖ MARSRIVA DC UPS для роутерів (KP1Plus_MARSRIVA) https://hard.rozetka.com.ua/ua/marsriva ... 401173482/ і схоже що в мене брак.
Роутер + ONU протримав 6 годин, а судячи з оглядів і відгуків, то при 18вт мав не менше 12. У колеги взагалі 2 години і вирубається, він його здав і вже більше тижня перевіряють. Тепер не зрозуміло що робити, здати і сидіть без ДБЖ, а максимум це мабуть повернуть кошти або задоволнятись 6 годинами :insane:
кудрявый
Member

Повідомлення

:) У мене так інколи веде себе РСМ 800. Ставив новий 9аг акум, дай думаю перевію. Вимикаю подовжувач - працює, відпрацьовує сценарій, вимикається.
О, все ок. Через пару дні пропало світло - і він відрибився зразу, навіть не намагався працювати ))))
artko
Member

Повідомлення

Clever
за вашим посиланням написано ємність 16аг. (скоріш за все при 3,7в). це приблизно 60ватт*годин. При споживанні 18Вт 3,5 години роботи до нуля. так що ваші 6 годин - це добре. роутер та онушка 8вт теоретично споживають. (розрахунки теоретичні, без урахування ккд, реально - ще меньш...)
Clever
Member

Повідомлення

artko: 02.06.2024 19:45 Clever
за вашим посиланням написано ємність 16аг. (скоріш за все при 3,7в). це приблизно 60ватт*годин. При споживанні 18Вт 3,5 години роботи до нуля. так що ваші 6 годин - це добре. роутер та онушка 8вт теоретично споживають. (розрахунки теоретичні, без урахування ккд, реально - ще меньш...)
Так, там саме 3.7 і по розрахункам +- наче все вірно, але на різних оглядах включаючи ось цей:
https://ru.gecid.com/power/marsriva_sma ... kp1_ultra/ та по відгуках, мав би тримати довше. не знаю, може там якісь ідеальни зразки і СЦ в даній ситуації мабуть відправить лісом.
Tesseract
Member

Повідомлення

Clever: 02.06.2024 19:36Роутер + ONU протримав 6 годин
Отже у вас мало бути споживання близько 10 Вт. Це цілком нормально для роутера з модемом, якщо до них дійсно підключене якесь обладнання, і використовується інтернет.
Clever: 02.06.2024 19:36а судячи з оглядів і відгуків, то при 18вт мав не менше 12.
Брешуть. Щоб стільки тримати, батарея має бути в чотири рази більша. Якщо в когось і вийшло 12 годин, то без модема і зі слабким роутером без навантаження.
Clever: 02.06.2024 19:47Так, там саме 3.7 і по розрахункам +- наче все вірно, але на різних оглядах включаючи ось цей:
https://ru.gecid.com/power/marsriva_sma ... kp1_ultra/ та по відгуках, мав би тримати довше.
Там прямо написано, що роутер слабенький і більше 6 Вт не бере.

Коротше продаванам треба було продати, що вони й зробили. А залізяка просто видає те, на що реально розрахована.
Барбарис
Member

Повідомлення

Clever, залежить від потужності роутера та ону. Якщо відключити одну з мереж(2.4 чи 5), то працюватиме довше.
Crong
Member

Повідомлення

Clever: 02.06.2024 19:36 Купив ДБЖ MARSRIVA DC UPS для роутерів (KP1Plus_MARSRIVA) і схоже що в мене брак.
Роутер + ONU протримав 6 годин, а судячи з оглядів і відгуків, то при 18вт мав не менше 12. У колеги взагалі 2 години і вирубається, він його здав і вже більше тижня перевіряють. Тепер не зрозуміло що робити, здати і сидіть без ДБЖ, а максимум це мабуть повернуть кошти або задоволнятись 6 годинами :insane:
Схоже що вся партія Marsriva KP1 Plus має брак з розбалансованим акумулятором. Перевірте скільки він віддає, розрядивши наприклад через USB тестер. Або акуратно розберіть і перевірте напругу на акумуляторі, швидше за все, що її потрібно вирівняти.
Напишіть серійний номер (можна в ЛС), цікаво порівняти зі своїм.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Clever: 02.06.2024 19:36схоже що в мене брак.
Роутер + ONU протримав 6 годин, а судячи з оглядів і відгуків, то при 18вт мав не менше 12.
Значит так. Емкость упса 3.7*16=59.2 Вт*ч.
Дальше вопрос какое реальное потребление роутера. Мой двухдиапазонный вместе с терминалом потребляют до 600мА.
Это 0.6*12=7.2Вт.
Значит, работать должно 59.2/7.2=8.2 часа. Но, на самом деле меньше, поскольку потери есть на преобразователе и китайсы могли емкость встроенного аккума завысить.
Так что, не парься. Не брак у тебя.
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Varzek: 19.09.2022 01:06
Varzek: 09.09.2022 16:14 Всем привет. Купил Powercom SPT-1500-II LCD, включил и не могу понять почему мигает индикатор "Помилка батареї" и звук такой, как-будто ИБП работает в режиме инвертора.
Купил данный ИБП в другом месте. Проблем с батареей больше нет. Ещё пока особо не тестировал.
Единственный момент - трещит он в тишине достаточно ощутимо. На видео ещё не так сильно слышно, как в реальной жизни.
LiquidStorm: 25.08.2022 22:07 Додатково варто придбати подовжувач із вхідною вилкою типу IEC та вихідними - звичайними євро, наприклад - https://hotline.ua/computer-setevye-fil ... b-6_black/
Купил PowerPlant для ИБП 5 розеток (PPUA10M20S5) и сразу наткнулся на брак. Думаю заменить, но не на такой же, а на Panasonic X-tendia и подключить его к ИБП через переходник. Но тут есть пару вопросов:
1) Это вроде как не сетевой фильтр, а просто удлинитель. Или я что-то неправильно понимаю? И какие минусы из-за того, что это просто удлинитель?
2) Нужно ли брать вариант с заземлением, если по сути мне нужно 3 розетки на столе, чтобы заряжать телефон или возможно подключать ноут?
Бачу ви володієте дбж PC, що скажите, бо й собі див. на нього?
Varzek
Member

Повідомлення

Nikolayovich
Отличный ИБП за свои деньги. Прямая синусоида, пассивное охлаждение, металлический корпус, информативный дисплей.
Из минусов - был заводской брак. Отправил по гарантии и всё устранили. Сейчас работает 24/7 без проблем.
Rom4ik617
Junior

Повідомлення

Вітаю! Хочу придбати ДБЖ для ПК, незнаю який саме обрати і на скільки потужний. БП на 850W + монітор на 26W. Характеристики ПК є в профілі. Потрібно щоб пропрацював ПК разом з монітором десь 5-10хв при відключені живлення. Буду вдячний за допомогу!
lordep
Member

Повідомлення

Rom4ik617: 04.06.2024 19:46 Вітаю! Хочу придбати ДБЖ для ПК, незнаю який саме обрати і на скільки потужний. БП на 850W + монітор на 26W. Характеристики ПК є в профілі. Потрібно щоб пропрацював ПК разом з монітором десь 5-10хв при відключені живлення. Буду вдячний за допомогу!
Погляньте на Лінійно-інтерактивний ДБЖ Powercom Black Knight Pro BNT-1500AP. В мене аналог з дисплеєм (Powercom Imperial IMD-1500AP) працює з 2010 року, лише раз проводив заміну батареї.
Tesseract
Member

Повідомлення

Rom4ik617
Будь який на 1500 ВА, і з чистою синусоїдою.
BohdanUA
Member

Повідомлення

Tesseract

А для чого ПК з монітором чиста синусоїда? Там уже почали ставити низькочатотні трасформаторні БЖ?
Rom4ik617
Junior

Повідомлення

lordep: 05.06.2024 08:57
Rom4ik617: 04.06.2024 19:46 Вітаю! Хочу придбати ДБЖ для ПК, незнаю який саме обрати і на скільки потужний. БП на 850W + монітор на 26W. Характеристики ПК є в профілі. Потрібно щоб пропрацював ПК разом з монітором десь 5-10хв при відключені живлення. Буду вдячний за допомогу!
Погляньте на Лінійно-інтерактивний ДБЖ Powercom Black Knight Pro BNT-1500AP. В мене аналог з дисплеєм (Powercom Imperial IMD-1500AP) працює з 2010 року, лише раз проводив заміну батареї.
Tesseract: 05.06.2024 13:42 Rom4ik617
Будь який на 1500 ВА, і з чистою синусоїдою.
Дякую за пораду!
S
Member

Повідомлення

А что сейчас есть на рынке с долговременной выдаваемой мощностью от 1 кВт, с внешним акумулятором, с поддержкой LiFePo4 и током зарядки ~50A а лучше выше.
GreenMile
Member

Повідомлення

S: 05.06.2024 16:36 А что сейчас есть на рынке с долговременной выдаваемой мощностью от 1 кВт, с внешним акумулятором, с поддержкой LiFePo4 и током зарядки ~50A а лучше выше.
Гібридні інвертори.
Tesseract
Member

Повідомлення

BohdanUA
БЖ з APFC не люблять апроксимовану синусоїду. Здається навіть тут був хтось з несподіваними ребутами при переході на батарею. Але це актуально при великому споживанні. Якщо у вас якісний потужний блок живлення, і ви просто серфите у вебі, то усе має бути ок, незалежно від безперебійника.
S
Member

Повідомлення

GreenMile: 05.06.2024 19:17Гібридні інвертори.
За умеренные деньги я такое нагуглил но как то не особо есть из чего выбирать.
https://deps.ua/katalog/uninterruptible ... 48171.html
Tesseract
Member

Повідомлення

S
Починаючи з такого, і далі на скільки грошей вистачить: https://rozetka.com.ua/ua/392916327/p392916327/ Сонячні панелі можна не підключати.
Відповісти