Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Kovalux: 19.12.2023 11:33 Привіт, підкажіть якийсь хороший, перевірений UPS для роутера + ONU на 12v 2A (1.5A + 0.5А)
Marsriva KP3 на 10000Mah рекомендую, у мене таких два. Все добре робить один живить роутер ASUS GS-AX5400, та другий живить ONU ZTE i коммутатор Netgear GS105GE, по 6-7 годин без проблем.
кудрявый
Member

Повідомлення

Deadpool
Чого не вистачає в eb3a для того щоб бути найкращим UPS.
1. Додаток на компі щоб автоматично даунити цю систему.
2. Зменшити рівень заряду батареї в буферному режимі.
21572
Junior

Повідомлення

Kovalux: 19.12.2023 11:33 Привіт, підкажіть якийсь хороший, перевірений UPS для роутера + ONU на 12v 2A (1.5A + 0.5А)
маю два інвертори (один APC для котла/каміна, десь 300 ватт) і один потужний китаєць для скважини. так як приватний будинок, то потужний старенький роутер із живленням 19В для гарного покриття.
але минулого року із блекаутами вирішив, що живити інтернет із такими складностями взагалі не вигідно.

вихід: купив роутер із мінімально можливим споживанням, яке знайшов (якись нетіс 2409е на 2.4 без 5ггц) із БП на 9В (реально працює в більшому діапазоні), а потужний вимикається без світла і тягне інет з нього по кабелю (канал 100 мбіт тому вистачає). разом з онухою бере десь 3-4 вати. купив за 1600 грн самий дешевий автоакум на 60А і платку за 200 грн, яка перемикає релюшками живлення акум-мережа (бп на 12 В) і повертає взад, якщо зявилось. тестами перевіряв, декілька днів тримало і напруга майже не просіла, думаю десь 4-5 суток буде робити, якщо обмежити розряд десь до 11.8В, щоб не вбивати акум. якщо розряджати до упора, думаю і тиждень би десь витягнуло бо якщо нагрузки на мережу нема, то споживання ще зменшується). також можна легко наростити ємність збірки парою акумів в паралель.

мінус - акум треба вручну заряджати після довгих відключень. або є платки, які підтримують зарядне постійно підключене до акума, але мені таке не продобається залишати без уваги надовго. плюс - супер дешево, на рівні ціни павербанка на 10-15 т. махів, відсутність втрат на інвертор (вони беруть в простої десь 10-20 ватт, тобто вдвічі втричі більше корисного навантаження), і завдяки цьому тривала робота на рівні недешевих зарядних станцій. всім рекомендую :) хоча мабуть уже блекаутів цього сезону не буде.

ще мінус - якщо довгий прям довгий блекаут, то акум піде в сильний розряд і обсипеться. платки які обмежуть розряд по напрузі, самі споживають трохи акум, а також при виключенні навантаження, свинець відновлюється і воно включає знову і добиває акум.
moonlight49
Member

Повідомлення

Хтось допрацьовував DC-1018P до можливості заряджатися від зовнішнього power bank 12W наприклад? Чи може є ідеї як це зробити?

Чи може хтось знає портативні UPS такого класу на літію з можливістю дозарядки від power bank?
GreenMile
Member

Повідомлення

moonlight49: 15.01.2024 05:39 Хтось допрацьовував DC-1018P до можливості заряджатися від зовнішнього power bank 12W наприклад? Чи може є ідеї як це зробити?

Чи може хтось знає портативні UPS такого класу на літію з можливістю дозарядки від power bank?
Нащо вам це переливання із одного в інше, щоб зайву енергію витратити в нікуди? Купіть кабель-конвертер 5->(9)12В чи скільки вам потрібно для живлення роутерів і заживлюйте споживачі напряму від ПБ. Заряджати один павербанк іншим павербанком це марнування енергії.
Якщо не вистачає вашого ПБ, то краще зробіть йому роз'єм і просто підключайте паралельно додаткові акуми, щоб збільшити ємність.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Я роутер запитал от автомобильного аккума через DC-DC преобразователь. Аккум постоянно на подзаряде от компьютерного упса. Плюс есть автомобильное зарядное на случай если надо будет быстро аккум зарядить.
Евгений King
Member

Повідомлення

_VlaD_: 15.01.2024 11:11 Я роутер запитал от автомобильного аккума через DC-DC преобразователь. Аккум постоянно на подзаряде от компьютерного упса. Плюс есть автомобильное зарядное на случай если надо будет быстро аккум зарядить.
А акум який?
Експериментував я на початку з ПК UPS та автомобільним АКБ, виявилось:
- небезпечно, бо ПК UPS не розрахований на довготривалі навантаження
- не корисно, бо заряджати акб в приміщенні, хоч і закритого типу і кальцієвий, але таке
- як виявилось UPS акб заряджав досить посередньо, по факту майже ніяк

Так і валяється майже новий кальцієвий 65Аг та ПК UPS тепер, бо нікому не потрібні б.в. акуми, а UPS взагалі страшненький, ніхто таке не купить :gigi:

Взяв собі XO PSA-700 614 Wh на LiFePO4 для ПК і іншої техніки, на крайняк холодильник запустити на пару годин, на роутер взяв пару DC-1018P, для ноута взяв 38к mAh 100Вт PD павербанку, за пів року все це заюзалось один раз... і нехай краще так аніж сидіти без світла
_VlaD_
Member

Повідомлення

Бошевские 75А*ч четыре штуки. Соединены на 24В.

Отправлено спустя 2 минуты 45 секунд:
Евгений King: 15.01.2024 11:59 - небезпечно, бо ПК UPS не розрахований на довготривалі навантаження
Есть упсы с активным охлаждением.
Но, даже если упс дешманский, то сможет работать длительно, если вкорячить ему в корпус вентилятор.
GreenMile
Member

Повідомлення

_VlaD_: 15.01.2024 13:34 Но, даже если упс дешманский, то сможет работать длительно, если вкорячить ему в корпус вентилятор.
Це якщо в ньому немає "грінмода", який не вимикається ні програмно, ні схемотехнічно і який не дає працювати більше там 30хв поспіль. Багато є таких поробок :-/
Deadpool
Member

Повідомлення

кудрявый: 12.01.2024 11:53Deadpool
Чого не вистачає в eb3a для того щоб бути найкращим UPS.
1. Додаток на компі щоб автоматично даунити цю систему.
2. Зменшити рівень заряду батареї в буферному режимі.
все по факту. апелювати нема чим.

мені просто воно не критично, бо нормальний упс з автовимиканням і т.д. на пк який може під 700ват жерти, і щоб тримав умовні +/-500-600ват не 1-3хв, а дав дорендирити/зберегтись і т.д. то старт за нонейм 8-9к і не факт що там буде ще по юсб моніторинг...
але як змінив на ноктуа вентилятор, просто закинув під стіл, і забув про неї. за свої 8700грн, там ліфапо4, які точно довше за амг проживуть, і самий жир що тримає ще майже годинку такий упсік (він стоїть на потужному пк де холосте споживання біля 200ват).
якщо воно мені 2-3роки відбігає, (а вже одна така більше року відпрацювала в мене) то і збс. а там буде видно. у станції "тупа" бмс, перепаковувати акуми можна без проблем.
LiFePO4 Battery with 2.500+ Life Cycles to 80%;
якщо навіть рахувати по 2 цикли заряд/розряд (хім. процесів на добу) на день, то там на 6 років до 80%... я думаю там силовуха скоріше відвалиться бо силовуха гріється постійно ніж акуми навернуться. :gigi:
LiquidStorm
Member

Повідомлення

_VlaD_: 15.01.2024 13:34 Но, даже если упс дешманский, то сможет работать длительно, если вкорячить ему в корпус вентилятор.
Типовий комп'ютерний ДБЖ з мінімальним навантаженням протримається 40..90 хв і погасне, бо навіть якщо на виході споживається якихось 5..10Вт, сам ДБЖ розходує 30+ Вт на перетворенні.
_VlaD_
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 16.01.2024 13:50
Типовий комп'ютерний ДБЖ з мінімальним навантаженням протримається 40..90 хв і погасне, бо навіть якщо на виході споживається якихось 5..10Вт, сам ДБЖ розходує 30+ Вт на перетворенні.
Это смотря сколько аккумов на него навесить. От моих больше суток проработает с нагрузкой 5-10 Вт.
nightkain
Member

Повідомлення

Приветствую всех. Думаю стоит ли поменять ИБП Powercom BNT-800AP, по ттх 480Вт, но по ваттметру прошел 600Вт нагрузки сейчас нормально.
БП SeaSonic SSR-850FX, RTX 3070 + i7 14700k. Что стоит рассмотреть? Все тот же powercom 1500Ва/2000Ва, или есть что-то более оптимальное на данный момент?
Tesseract
Member

Повідомлення

Звичайно, що є й кращі варіанти, але усе залежить від вашого бюджету.
nightkain
Member

Повідомлення

Tesseract: 23.01.2024 14:30 Звичайно, що є й кращі варіанти, але усе залежить від вашого бюджету.
Хотілося б сильно не витрачатися, бо не планував цієї покупки. Десь до 8000-10000грн хотів би. Чи в такій ціновій нічого цікавого немає?
П.с. Є варіант powerwalker VI 2200 gx, пишуть геймерський дбж :) продавець дає три місяці гарантії, батареї замінені на свіжі.
кудрявый
Member

Повідомлення

Ваша справа, але свинець у 2024році? Для приблизно таких самих цілей взяв собі еб3а за 8500 на розетці, в оплату частинами)
Чесних 600w і літій залізофосфат. І сфера застосування набагато ширша. Хоть на природу, хоть пережити тимчасовий блекаут.
Artem_K
Member

Повідомлення

nightkain
В данный диапазон цен попадает APC Back-UPS 900W/1600VA USB Schuko (BX1600MI-GR). У меня чуть больше года стоит. Никаких вопросов к работе не возникало. Переходит хорошо (с моим БП), держит долго. Единственно, нагрузка на него у меня за 360 Вт не заходила.
Из недостатков отмечу только подсветку, которую нельзя отключить, но можно снизить яркость (до первого перехода на батареи, после чего она сбрасывается в исходное состояние). Звук отключается нормально.
Tesseract
Member

Повідомлення

nightkain: 23.01.2024 15:44powerwalker VI 2200 gx
У мене самого безперебійник цієї фірми, але VI 1500 CSW. На початку шумний вентиль довелось замінити на нокту, і через три роки батареї вмерли. Але це для них нормальний строк служби, замінити їх не проблема. В усьому іншому ніяких нарікань.
Bluetti EB3A можна брати тільки якщо ви спробували, і впевнені, що усе ок. Бо у нього набагато більший час перемикання, ніж у звичайних безперебійників. Під час лайтового серфінгу чи роботи з текстом проблем не буде. А от при повному навантаженні БЖ компа може не витримати таку затримку і система ребутнеться.
nightkain
Member

Повідомлення

кудрявый: 23.01.2024 15:52 Ваша справа, але свинець у 2024році? Для приблизно таких самих цілей взяв собі еб3а за 8500 на розетці, в оплату частинами)
Чесних 600w і літій залізофосфат. І сфера застосування набагато ширша. Хоть на природу, хоть пережити тимчасовий блекаут.
Нема в мене щось впевненості що воно буде працювати змоїм конфігом, а перевірити я не можу.
В мене є ДБЖ з синусом під зовнішню батарею та батарея LiFePo. Але ж від гудить весь час як турбіна з літаку. Як резервне джерело я це можу потерпіти, але постійно не витримаю.
А ДБЖ з LifePo внутрішніми я не бачив нормальної потужності. Під ТВ собі сам збирав акб під старий дбж замість свинцю.
Artem_K: 23.01.2024 15:55 nightkain
В данный диапазон цен попадает APC Back-UPS 900W/1600VA USB Schuko (BX1600MI-GR). У меня чуть больше года стоит. Никаких вопросов к работе не возникало. Переходит хорошо (с моим БП), держит долго. Единственно, нагрузка на него у меня за 360 Вт не заходила.
Я думаю он мои 600-650 Вт должен пережить. Посмотрю варианты. APC мне раньше не нравились тем,что приходилось в сервис на калибровку возить после смены батарей. У меня на работе два смарт ИБП были.
Жалко на оверах ничего нету сейчас. Придется олх мониторить) или новый брать. Спасибо за ответы всем.
Sollo
Junior

Повідомлення

LiquidStorm: 16.12.2023 19:19
Sollo: 15.12.2023 22:00 старый блок питания, которому 4года, подсохли ёмкости и он уже не выдерживал просадки, когда была максимальная нагрузка на ПК
Цікаво, що за модель старого БП.
У меня в мини итх системе ( люблю их очень ) стоял блок питания Enermax REVOLUTION SFX 550 Watt 80 PLUS Gold Fully Modular , хороший блок с японскими конденсаторами ( я его не перегревал и он всегда брал свежий воздух с наружи ) , я его купил тут на форуме за смешные деньги для sfx формата , 4 года назад, соответственно не знаю как долго и с чем работал, у меня он то был в офисной системе без видеокарты, то с 1080ти около года, а потом его РХ 6900 хт в лёгком разгоне добила ))) сначало выключался при переходе от батареи в играх, ну а спустя месяц, без 3-д нагрузки все отлично, только требовательная игра или фурмарк, сразу тухнет ПК , включаешь все отлично, опять фур марк , сразу выключается ) не стал мучать зверушку ( на вид как новый без пылинки, разбирал смотрел, на вид все отлично, ничего не подогрело не пробито . Начал искать новый БП в итоге купил странного Китайца на хотлайне , фирма AL Mordor sfx 750wt 80+ gold модульный ( какая то частная фирма с кастомными железками , кстате новый в Украине с гарантией , в непонятном магазине вышел 2900грн, не пойму откуда такая смешная цена для sfx ( 750 вт + честный золотой сертификат ), но качество на высоте, обзорщики ликуют, по начинке все отлично и работает 3 месяц без каких либо вопросов , дросселя молчат как на карте так и в блоке , очень слабо греется, с упсом дружит отлично, 400вт при переходе на батарею держит без вопросов , одним словом , нет смысла платить за БП именитых брендов ( корсар, сисоник, евгу и прочие ) минимум два раза дороже . :)
Відповісти