Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
Tesseract
Member
2chemp
Якщо вхід живлення комутатора у вигляді звичайного DC 2.1*5.5 мм, то щось типу Marsriva KP7/KP7 Pro/KP9. Це якщо треба готове. Альтернативний варіант взяти DC-1036P і замовити умільцям збільшену батарею.
Якщо вхід живлення комутатора у вигляді звичайного DC 2.1*5.5 мм, то щось типу Marsriva KP7/KP7 Pro/KP9. Це якщо треба готове. Альтернативний варіант взяти DC-1036P і замовити умільцям збільшену батарею.
-
Cirax
Member
Какое напряжение питания комутатора?2chemp: ↑ 08.11.2023 17:44 Подскажите пожалуйста, что взять оптимально под такие параметры:
Вихідна напруга — 220/240В
Батарея — 1 x 12В/9Аг
Не має Green mode, тобто ДБЖ не вимикатиметься при низькому споживанні
Має можливість автоматичного запуску, якщо відновлюється електропостачання
Комутатор споживає близько 20 Вт на годину
Чтобы оборудование Киевстар на доме работало, при отключениях света, можно бу, например.
Нужно копать в сторону бесперебойника с напряжением равным питанию комутатора, а не делать 4 преобразования напряжения.
У меня сборка 4S2P lifepo4, блок питания на 14В 65Вт, на выходе стоит DC-DC преобразователь на нужное напряжение.
Легко держит до 50Вт потребляемой, при необходимости и ноутбук на 100Вт могу запитать.
-
moonlight49
Member
Не автор питання, але чого заради київстар буде розбирати свій комутатор аби уникнути 2 перетворень?Cirax: ↑ 08.11.2023 19:22 Какое напряжение питания комутатора?
Нужно копать в сторону бесперебойника с напряжением равным питанию комутатора, а не делать 4 преобразования напряжения.
-
Tesseract
Member
moonlight49
Зазвичай живлення йде окремим блоком і під'єднується простим круглим штекером. В такому випадку підключення безперебійника з постійним струмом - дуже тривіальна дія.
Зазвичай живлення йде окремим блоком і під'єднується простим круглим штекером. В такому випадку підключення безперебійника з постійним струмом - дуже тривіальна дія.
-
LiquidStorm
Member
Це типовий 750-800ВА безперебійник, але під роутер 20Вт/год такий безперебійник нема сенсу ставити - він сам зжере свій запас енергії і погасне швидше, ніж 1 година пройде.2chemp: ↑ 08.11.2023 17:44 Батарея — 1 x 12В/9Аг
-
Vovk_Z
Member
Так вам потрібно щось під конкретну акумуляторну батарею 9 Ампер-годин, чи під конкретне обладнання (комутатор)? Обладнання не має низьковольтного входу живлення (типу, 12 VDC), а лише 220/230 VAC?
-
Deadpool
Member
є активні юзери Bluetti EB3A 268Wh/600W ?
саме EB3A, не 55 і не 70.
маю на роботі таку, тому щупав, знаю що таке, хочу скласти досвід так сказати свій і чужий.
В пошуках UPS для своїх двох домашнеіх пк, не самих малохаваючий, прийшов до того що мінімально треба упс на 24в і ват 600ватиків+ аби тримав не рубався.
Хотлайн/масмаркети пропонують від 6к за дешман нонейм упсіки за такий прайс і пристойні рішення вже 8-10к вартують.
власне при ціні 7.6к сіряк, і 10к біленький еб3а, питання чи не доцільніше замість упса взяти одразу станцію з режимом упс.
До чого питання чи є користувачі, чи є хто активно юзав саме як UPS даний девайс. Як себе почуває коробойка?
Мене поки зупиняло що минулої зими брав додому еб3а, і там в хогвардсі він тупо рубався в захист двічі (схоже пк+монік вийшли за 700-750ват)
Перевіряв порок захисту, і так, хоча заявлено 600ват, в захист йде на 700-750ватах споживання з пристрою. При цьому схемотехніка в ньому взагалі то розрахована на біля 300ват споживання довготривале, і лише пікові 600ват, хоча він їх тяне, але з надривом для ресурсу компонентів)
Або можливо ачили ще когось за біля 10к з режимом UPS. Або як у екофлоу EPS (його теж перевіряв, перемикається норм на мому залізі екофлошка)
Тобто цікавить досвід людей які саме як безперебійник юзать зарядну станцію.
саме EB3A, не 55 і не 70.
маю на роботі таку, тому щупав, знаю що таке, хочу скласти досвід так сказати свій і чужий.
В пошуках UPS для своїх двох домашнеіх пк, не самих малохаваючий, прийшов до того що мінімально треба упс на 24в і ват 600ватиків+ аби тримав не рубався.
Хотлайн/масмаркети пропонують від 6к за дешман нонейм упсіки за такий прайс і пристойні рішення вже 8-10к вартують.
власне при ціні 7.6к сіряк, і 10к біленький еб3а, питання чи не доцільніше замість упса взяти одразу станцію з режимом упс.
До чого питання чи є користувачі, чи є хто активно юзав саме як UPS даний девайс. Як себе почуває коробойка?
Мене поки зупиняло що минулої зими брав додому еб3а, і там в хогвардсі він тупо рубався в захист двічі (схоже пк+монік вийшли за 700-750ват)
Перевіряв порок захисту, і так, хоча заявлено 600ват, в захист йде на 700-750ватах споживання з пристрою. При цьому схемотехніка в ньому взагалі то розрахована на біля 300ват споживання довготривале, і лише пікові 600ват, хоча він їх тяне, але з надривом для ресурсу компонентів)
Або можливо ачили ще когось за біля 10к з режимом UPS. Або як у екофлоу EPS (його теж перевіряв, перемикається норм на мому залізі екофлошка)
Тобто цікавить досвід людей які саме як безперебійник юзать зарядну станцію.
-
ms142
Member
Там не все так гладко с режимом УПСDeadpool: ↑ 13.11.2023 12:23 До чого питання чи є користувачі, чи є хто активно юзав саме як UPS даний девайс. Як себе почуває коробойка?
-
_clawfinger_
Member
Теж питав в ішній темі, народ пише що не дуже.Deadpool: ↑ 13.11.2023 12:23Тобто цікавить досвід людей які саме як безперебійник юзать зарядну станцію.
viewtopic.php?p=3694895#p3694895
-
Deadpool
Member
ms142
читаю. ну ось такого в мене не було і не спостерігалось, щоб пк вирубався, або серверна на рооботі знеструмлювалась. так що поки під питанням більше, бо випадок є в когось, варто вивчити детальніше перед спростуванням.
Відправлено через 10 хвилин 4 секунди:
читаю. ну ось такого в мене не було і не спостерігалось, щоб пк вирубався, або серверна на рооботі знеструмлювалась. так що поки під питанням більше, бо випадок є в когось, варто вивчити детальніше перед спростуванням.
а ось про періодичний старт вентилів, це так, є. заміна на нокту фіксить питання.В режиме бесперебойника нагрузка питается от сети 220 а не от аккумулятора, если пропадает 220, то переключается на аккумулятор.
У меня раз в час иногда чаще или реже, в режиме UPS станция BLUETTI EB3A отключает нагрузку на секунду и затем включает, также в сети много отзывов, что в режиме UPS нагрузка периодически отключается на секунду и потом включается, то есть, например, если запитан компьютер то он будет перезагружаться. Режим ЭКО, который выключает выходы если малое потребление или оно отсутвствует отключен в настройках.
Функция указанная производителем как UPS(бесперебойник) в BLUETTI EB3A работает не правильно на этой прошивке(последней на данный момент) и что-то мне подсказывает, что проблема не в прошивке.
Відправлено через 10 хвилин 4 секунди:
дякую, пінганув камрада._clawfinger_: ↑ 13.11.2023 12:50Теж питав в ішній темі, народ пише що не дуже.
-
Cirax
Member
Все эти станции, работают отстойно, и коряво в режиме именно бесперебойника.
-
Deadpool
Member
Cirax ну аналогічного рівня упсік буде 8-10к вартувати. і тримати значно менше часу.
брати упс+станцію не знаю чи виправдано. нехай вона 1-2роки пропрацює як упс, це буде повністю виправдано за той прайс що зараз просять. бо в мене в упсіках 24в які стояли, за минулу зиму, акуми просто в сміття з новенького стану пішли, через те що свій ресурс за зиму ушатали, з тими постійними заряд/розряд.
Зараз брати нові упсіки, чи станцію, бо по грошам однаково виходить. ось де питання. І в користь станції поки ліфепошки, якщо вона переживе зиму 24/7 як упс, то вони виживуть по ресурсу, чого не скажеш про агм.
Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
а в цілому, на роботі, лишилось 1 чи 2 живих упса з акумами. все на станціях зараз тримається. 24в 1200вашки які були на серверній, просто на перших ще відключеннях відвалились, бо старенькі, хоча акуми свіжі стояли 2 рік лише пішов їм.
штук 30 просто від'їхало в аварію по акуму, або просто перестали працювати і потребують скидання в сервісі і т.д.
наслідки по 4-6 планових відключень на добу.або просто 2годин світла на добу, коли в глибокий розряд позаходили і були довгий час недозаряжені, бо за 2 години наступного дня упс ніяк не зарядить себе. там де генератор підключали то ще якось, але це пара кабінетів. більша частина приміщень була знеструмлена.
власне чому в мене муки вибору і т.д. чи я один такий довбень дійшов до варіанту зарядних станцій як упс, чи є такі ж шизіки, і чи мають вже досвід 24/7 прям.
в з місяць десь стояла ев3а на серверній і пару днів на пк. інший час страхувала/просто пк запускала де світла не було. Більшість часу екофлошка велика стояла як безперебійник з її ЕПС режимом (там 30мс наче перемикання, свічі/роутери/ону/нас/пк не рубаються)
брати упс+станцію не знаю чи виправдано. нехай вона 1-2роки пропрацює як упс, це буде повністю виправдано за той прайс що зараз просять. бо в мене в упсіках 24в які стояли, за минулу зиму, акуми просто в сміття з новенького стану пішли, через те що свій ресурс за зиму ушатали, з тими постійними заряд/розряд.
Зараз брати нові упсіки, чи станцію, бо по грошам однаково виходить. ось де питання. І в користь станції поки ліфепошки, якщо вона переживе зиму 24/7 як упс, то вони виживуть по ресурсу, чого не скажеш про агм.
Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
а в цілому, на роботі, лишилось 1 чи 2 живих упса з акумами. все на станціях зараз тримається. 24в 1200вашки які були на серверній, просто на перших ще відключеннях відвалились, бо старенькі, хоча акуми свіжі стояли 2 рік лише пішов їм.
штук 30 просто від'їхало в аварію по акуму, або просто перестали працювати і потребують скидання в сервісі і т.д.
наслідки по 4-6 планових відключень на добу.або просто 2годин світла на добу, коли в глибокий розряд позаходили і були довгий час недозаряжені, бо за 2 години наступного дня упс ніяк не зарядить себе. там де генератор підключали то ще якось, але це пара кабінетів. більша частина приміщень була знеструмлена.
власне чому в мене муки вибору і т.д. чи я один такий довбень дійшов до варіанту зарядних станцій як упс, чи є такі ж шизіки, і чи мають вже досвід 24/7 прям.
в з місяць десь стояла ев3а на серверній і пару днів на пк. інший час страхувала/просто пк запускала де світла не було. Більшість часу екофлошка велика стояла як безперебійник з її ЕПС режимом (там 30мс наче перемикання, свічі/роутери/ону/нас/пк не рубаються)
-
Andrey2005
Member
Бо в UPS з акумами GEL, AGM треба моніторити напругу і не допускати сильного розряду, тоді не будуть дохнути за зиму.
Або більш простий варіант - заміряли скільки тягне UPS ваше навантаження, і в наступний раз скорочуйте час роботи в 2 рази.
Ще варіант купити Lifepo4 для UPS, але тоді і зарядку докупити, бо сам UPS буде довго їх заряджати.
Або більш простий варіант - заміряли скільки тягне UPS ваше навантаження, і в наступний раз скорочуйте час роботи в 2 рази.
Ще варіант купити Lifepo4 для UPS, але тоді і зарядку докупити, бо сам UPS буде довго їх заряджати.
-
Deadpool
Member
З керуванням упси по дорогому прайсу =( + неконтрольованість процесу. в даному випадку для домашнього свого зоопарку хочу. де дружина працює на пк, і рендер/запуск віддалено ефірів/тривог. тобто є сцераній де варто запустити пк при живій оптиці у провайдера, викоати швидко роботу/вимкнути. АБо дочекатись заверншення рендеру. І тому дешевий упс не катіт, а хороші, які бодай 15хв потримають навантаження, не кажучи про пів годинки. Прайс далеко за 10+ летить.Andrey2005: ↑ 13.11.2023 13:55Бо в UPS з акумами GEL, AGM треба моніторити напругу і не допускати сильного розряду, тоді не будуть дохнути за зиму.
власне тому спокуса в вигляді еб3а мене і вабить, шукаю мінуси аби передумати.
прості упси (офісні взагалі не мають того налаштування, там чітко по вольтажу рубаються і все).
так це в 7-8к тіж вийде +/- для 24в упса з тими же 200-300ват. а ще упс скіки точно не виживе мій старенький. ну теоретично охлад зробити можна, але таке собі, + ричить як дурний в роботі від акума. + зарядка на 10А/24в десь +\- требаAndrey2005: ↑ 13.11.2023 13:55Ще варіант купити Lifepo4 для UPS, але тоді і зарядку докупити, бо сам UPS буде довго їх заряджати.
знову ж питання доцільності витрат на акум окремий при тій же ціні (комптрейд 7600 кажись грн)
Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
Прост живих упсів не лишилось і хороших, яким би акуми закинути (знову ж таки, нормальний 12в акум зараз 2-3к, треба два. 5-6к за акуми чисто, для старого упсіка.
і на фоні маячить отовой прайс з комптрейду. докинь пару к, візьми станцію вже з упсом.
-
Tesseract
Member
Я собі також Lifepo4 в UPS поставив, бо набридло свинцеві акуми міняти кожних кілька років. Але для постійних відключень, з тривалою роботою від батареї, це не варіант через довгу зарядку. Єдиний нормальний спосіб використання такого UPS - це трохи попрацювати на вбудованому акумі, а за цей час перемкнути вхід на зарядну станцію чи генератор. Це якщо саме потужний комп потрібен. В ідеалі при вимкненнях світла я планую працювати з ноута та монітора які можна живити через DC-DC перетворювач з мінімальними втратами.
Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Deadpool
Раджу подумати про можливість живити усе потрібне обладнання від постійного струму. Це набагато ефективніше з точки зору втрат енергії на перетвореннях.
Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Deadpool
Раджу подумати про можливість живити усе потрібне обладнання від постійного струму. Це набагато ефективніше з точки зору втрат енергії на перетвореннях.
-
Deadpool
Member
Tesseract
Заживити 5950+3090 і 5600+3070 від постійного ну не знаю не знаю
Відправлено через 8 хвилин 11 секунд:
Ідею ліфепошок замість агм прийняв до розгляду. Вивчаю ритання ціни. І чи мій упс з ними працювати буде норм.
Бо при потребі ще упс купувати еб3а поки переважає. І зарядиться швидше.
не знаю як в кого, в мому регіоні відключали часто, надовго. Недозаряд акумів ушатав їх більше ніж користування ними.
Заживити 5950+3090 і 5600+3070 від постійного ну не знаю не знаю
Відправлено через 8 хвилин 11 секунд:
Ідею ліфепошок замість агм прийняв до розгляду. Вивчаю ритання ціни. І чи мій упс з ними працювати буде норм.
Бо при потребі ще упс купувати еб3а поки переважає. І зарядиться швидше.
не знаю як в кого, в мому регіоні відключали часто, надовго. Недозаряд акумів ушатав їх більше ніж користування ними.
-
Andrey2005
Member
Зробіть вихід для підзарядки зовнішнім зарядним, наприклад XT60 чи TX90. Зарядка 10А від 800грн на олх.Tesseract: ↑ 13.11.2023 14:28 Я собі також Lifepo4 в UPS поставив, бо набридло свинцеві акуми міняти кожних кілька років. Але для постійних відключень, з тривалою роботою від батареї, це не варіант через довгу зарядку.
Якщо маркетолохи спецом не обмежили щось, то Lifepo4 повний аналог свинця агм, тільки з величезним ресурсом.Deadpool: ↑ 13.11.2023 15:10 Ідею ліфепошок замість агм прийняв до розгляду. Вивчаю ритання ціни. І чи мій упс з ними працювати буде норм.
Ідея заживити постійним струмом насправді хороша, бо він і так постійний в UPS, тільки зайві перетворення 24-220 а потім знову 220-12.
Але заводські рішення я не знаю (навіть не шукав бо мені не треба) а самі ви явно не зробите.
А от ноути та моноблоки 19В елементарно живляться від акума + DC-DC. А деякі і напряму від 12В. І втрати енергії набагато менші.
-
Cirax
Member
Практически все упсы с ними работают нормально, кроме слишком умных, которые уровень заряда определяют по напряжению.Deadpool: ↑ 13.11.2023 15:10
Единственный недостаток, с лифером бесперебойник больше не видит оставшегося времени работы.
Те которые могли подать сигнал на отключение по уровню заряда, этого больше сделать не смогут.
Точнее смогут, но бесперебойник потухнет через пару сек после этого.
Комп не успеет выключиться.
-
IvanCh
Member
з частими відключеннями звичайний свинець вийде за пів року рік з ладуDeadpool: ↑ 13.11.2023 14:09так це в 7-8к тіж вийде +/- для 24в упса з тими же 200-300ват. а ще упс скіки точно не виживе мій старенький. ну теоретично охлад зробити можна, але таке собі, + ричить як дурний в роботі від акума. + зарядка на 10А/24в десь +\- треба
а ліфепо працювати буде дуже довго. порахуйте вартість заміни батарей щороку і вийде вже дуже немало.
-
Tesseract
Member
Andrey2005: ↑ 13.11.2023 16:08Якщо маркетолохи спецом не обмежили щось, то Lifepo4 повний аналог свинця агм, тільки з величезним ресурсом.
Не зовсім так. На відміну від свинцю, ліфер вразливий до розбалансу ячейок. В звичайних акумах ставлять БМС з пасивним балансиром, і балансування відбувається лише в кінці процесу зарядки при досягненні максимальної напруги. Немодифікований безперебійник на 100% ліфер не зарядить, бо 14,4В на батарею він подає не довго, лише в кінці зарядки. Після цього він знижує напругу до напруги буферного режиму 13,7В, тому з балансом будуть проблеми. Для безперебійників роблять спеціальні батареї з активним балансиром: https://greent.com.ua/ua/powerbox-gtlif ... ya-bespereCirax: ↑ 13.11.2023 16:09Практически все упсы с ними работают нормально, кроме слишком умных, которые уровень заряда определяют по напряжению.
Единственный недостаток, с лифером бесперебойник больше не видит оставшегося времени работы.