Уже три роки сиджу з PowerWalker VI CSW. Цілком нормальний безперебійник, ніяких зауважень до нього у мене немає. Жаль тільки, що стандартні батареї не дуже якісні.
Я пару тижнів тому купив таке джерело безперебійного живлення - PowerWalker VI 3000 CW. На жаль, зараз на нього підняли ціни. Раніше можна було купити за 18 + тисяч гривень. Довго жав гроші на нього, але відгуки позитивні:
1. Не шумить. Шум чути лише під час зарядки батарей і в роботі від батарей, але цілком терпимий для кімнати, де можна спати. В цьому дбж стоїть сучасна електроніка, а не схема "навколо великого трансформатора" з холостим ходом 1-3 Ампери.
2. Це дбж видає синусоїду. Блоки живлення пристроїв у мене від нього не гудять. Недоліком є не дуже потужний трансформатор на виході. Тому, при великому навантаженні, якість синусоїди буде гірша. Але, як великому, це дбж розраховане на 2100 Вт. Думаю, що при 500-600 Вт реального навантаження з якістю синусоїди все буде добре.
Alex+: ↑
21.09.2023 15:02MqM
колись міняв батареї на такому ж тільки на 2000. Звичайний бюджетний брендовий дбж.
Плата дуже схожа на якусь ОЕМ від Ippon бачив її у Mustek також
Несумісність може буди у любого лінійно інтерактивного дбж незалежно від бренду, це конструктивна особливість. Так то у нього досить швидке перемикання та запас по потужності є. Але все одно тут гарантувати на 100 нічого не можна.
Бажано брати по можливості інверторний дбж? суттєва різниця між ними? Дякую за відповідь
Уже три роки сиджу з PowerWalker VI CSW. Цілком нормальний безперебійник, ніяких зауважень до нього у мене немає. Жаль тільки, що стандартні батареї не дуже якісні.
Це я так розумію інша лінійка, бачу по цінам різниться, є якісь переваги над тим? яка у вас конкретно модель?
Бажано - так, але вони відчутно дорогші та зазвичай шумні. Як варіант можна подивитись на інтерактивні моделі але з синусом, як наприклад у Volodya811
Хоч такі моделі теж не дають 100% гарантії що не буде конфліктів, проте ймовірність того буде значно нижча
Tesseract: ↑
21.09.2023 19:01
Я пару тижнів тому купив таке джерело безперебійного живлення - PowerWalker VI 3000 CW. На жаль, зараз на нього підняли ціни. Раніше можна було купити за 18 + тисяч гривень. Довго жав гроші на нього, але відгуки позитивні:
1. Не шумить. Шум чути лише під час зарядки батарей і в роботі від батарей, але цілком терпимий для кімнати, де можна спати. В цьому дбж стоїть сучасна електроніка, а не схема "навколо великого трансформатора" з холостим ходом 1-3 Ампери.
2. Це дбж видає синусоїду. Блоки живлення пристроїв у мене від нього не гудять. Недоліком є не дуже потужний трансформатор на виході. Тому, при великому навантаженні, якість синусоїди буде гірша. Але, як великому, це дбж розраховане на 2100 Вт. Думаю, що при 500-600 Вт реального навантаження з якістю синусоїди все буде добре.
Бачу гарна річ, але поки для мене таке задорого, як для дбж Надлишкова потужність, в мене дай Боже 900Вт буде споживати. Раніше користувалися якимось продуктами цієї фірми? бо я стикаюся вперше з Павервалкером
Бачу гарна річ, але поки для мене таке задорого, як для дбж Надлишкова потужність, в мене дай Боже 900Вт буде споживати. Раніше користувалися якимось продуктами цієї фірми? бо я стикаюся вперше з Павервалкером
Ні. У мене було два дбж: Powercom BNT-1000AP (який я кілька років тому подарував) і EAST EA-3000U LCD IEC під торговою маркою EnerGenie 3000VA (EG-UPS-036). Крайнє джб я купував восени минулого року з розрахунком на те, щоб він тримав одну-дві години мій ПК під час відключення світла. На жаль, тоді вибору не було.
В результаті, EAST EA-3000U LCD IEC виявився дуже шумним шлаком, зі струмом холостого ходу в 3-4 Ампери, і вкрай паршивою синусоїдою, від якої гудять дроселі блоків живлення пристроїв.
Тому, я почав шукати дбж побудований по нормальній схемі з низьким струмом холостого ходу і синусоїдою. На жаль, крім PowerWalker VI 2000-3000 CW, на нашому ринку нічого нормального з лінійно-інтерактивних немає. А онлайн джб - це постійний шум і для квартири не годяться.
На ютубі є відео від француза, який розібрав PowerWalker VI 3000 CW. Я побачив схему і зрозумів, що це воно. А далі уже читав відгуки на нього. На жаль, ціна мене довго "відганяла" від покупки, але нічого іншого дешевого немає.
П.С. По навантаженню у мене десь 100-200 Вт. З можливими піками в 400 Вт. Взяв на 3000 ВА по тій причині, що у цього джб чотири батареї по 9 А. У 2000 ВА - 4 батареї по 7 А, а у 1000 ВА - всьго дві. Мені треба, щоб дбж тримало ПК в роботі мінімум годину, щоб я встигав закінчити роботу.
Якщо заліпити "бренд" та дивитись виключно на начинку побачимо таку картинку:
PowerWalker:
спойлер
FSP:
спойлер
Mustek:
спойлер
Tuchmatik:
спойлер
Greencell:
спойлер
Powerman:
спойлер
Ippon:
спойлер
і таких ще багато, ліньки всі фотки вставляти
Вибачаюсь за якість фото, але суть думаю зрозуміла. Вони усі по начинці майже клони, за виключенням дрібних відмінностей (між деякими моделями більше 10 років проміжок). В бюджетних ДБЖ часто та сама тенденція що і у звичайних блоках живлення для компа - є якийсь купний ОЄМ, який випускає платформи та торгує їми для інших виробників. Не стверджую, що у тому дбж що ви собі придивилися буде та сама платформа що на фото вище, але впевнений на 99%, що це теж якась широко розповсюджена оем платформа, не власного виробництва.
Коли такі справи, то збирати статистику по надійності з одного боку важко, бо один виробник в цілях економії може здешевити начинку, а інший навпаки покращити. А з іншого боку можна легко дати приблизну оцінку надійності любому дбж навіть без тестів чи оглядів на нього, орієнтуючись на досвід використання іншого дбж з такою ж платою.
Отже саме PowerWalker я не користувався (фото вище з моделі VI 2200 SHL), але у мене було досить багато інших блоків з тією ж начинкою. Були незначні ремонти - заміна варисторів, залиплого реле, місток, вентилятор, сухі конденсатори тощо. В цілому нормальні живучі блоки.
Tesseract: ↑
21.09.2023 19:01
Це я так розумію інша лінійка, бачу по цінам різниться, є якісь переваги над тим? яка у вас конкретно модель?
У мене PowerWalker VI 1500 CSW. З переваг над обраним вами хіба що два USB порта для зарядки гаджетів. Але протоколи швидкої зарядки вони не підтримують. Ну і окрема кнопка для вимкнення звуку. Що там з начинкою, важко сказати.
Точно, забув порівняти цей параметр. Ще з особливостей доволі гучний вентиль, який мене будив, коли зранку напруга скакала. Замінив на Noctua, і тепер сплю спокійно.
Всем привет , кому интересно, имею на руках УПС Powercom KIN-1000AP , не плохое устройство , очень увесистый , качественный , синусоида не чистая , при работе нормально слышно трансформатор, покупал два года назад тут на форуме за 2500 грн , легкое б.у. Есть нюанс, лично у меня нагрузку свыше 300 Вт, при резком переходе на батарею не успевает подхватывать, например когда на ПК запущена игра ( 6900хт карточка ), в играх вся система потребляет 350-420вт , ПК просто перезагружается, и нормально дальше работает от батареи , грешу на свой блок питания ( хоть и голд но всего 550вт , возможно он без явного запаса ) или сильно проседает напруга, при плавном повышении нагрузки на ИБП хоть до 500+ вт, работает отлично ,там стоят два стандартных акума по 7 ампер часов 12в, сборка 24В, за два года стали терять ёмкость ( держать стали слабо , условно при нагрузке в 150+ вт 5-7 минут).
Два месяца назад , решил уйти от вялого свинца, и перейти на современный универсальный и живучий lifepo4, изучил пару тройку Ютуб каналов, вот например , наш украинский блогер , взвесил преимущества, и сразу остановился на варианте сборки на новых элементах EVA 33140 15AH. Сборка получилась на 8 элементах (4х2) + бмс, идеально по размеру влезла в штатный отсек ИБП , все закрылось , ничего не торчит не выпирает . Заказывал у проверенного продавца https://m.olx.ua/d/obyavlenie/sborka-ak ... g%7Cnormal здесь по месту , без всяких приключений .( продавец не грешит б.у с разборок авто , берет прямо у китайцев с фабрик, новое, на прямую )
Приехала сборка, установил и возрадовался , встало без напильника , вместо 7ам , увеличил до 15ам часов автономности , теперь мой ПК с монитором, светом над столом и аудиосистемой при просмотре Ютуба ( 150вт потребление ) работает около 2-х часов , вместо 7-15 минут. Вот так легко , стопку на 7 ампер часов , не надёжного свинца , заменил на 15 амперный лифер , ну и вес стал намного легче , минимум на 2кг. Цена вопроса 5к гривен, вышла со всеми доставками консультациями и сборками, я очень доволен, оно точно, того стоит. Единственный минус у данного ИБП , нет активного охлаждения и при нагрузке 300+ вт , очень сильно нагревается через 15-20 минут, лучше не насиловать и смотреть на более мощные устройства.
П.С. на скайлотс купил за несколько тысяч гривен, полность рабочий( без акумов) но в остальном без нюансов ИБП APC Smart-UPS 1500VA, аппарат совсем другого уровня ( Шнайдер елекрик плохого не спроектирует ) чистый синус , огромный транс , активное охлаждение ( решил проблему шума, просто воткнул переходник резистор понижайку от комплекта ноктуа Д14 ) вентилятор работает всегда, но в метре от стола я его не слышу, при нагрузке немного набирает обороты, разбирал смотрел, радиаторы на транзисторах с кулак, все с запасом , я спокоен ) ,со временем будет моим основным ДБЖ, я его сразу решил перевести на lifepo4, буду собирать на 16 EVA 33140 15AH с 60А бмс ( сборка будет 24 вольта 30 ампер часов ) , вместо штатных 15ам, отсек огромный , поместится без доработок отлично( замерял ), цена вопроса чуть дороже чем качественный ( гелевый ),но увы не совсем долговечный свинец. Данным постом, решил рассказать свою личную историю , может кому то будет интересно и полезно почитать, кто ещё сомневается , переходить на литий ферум полимер или нет, однозначно переходить, при тех же габаритах х2 ёмкости + огромный ресурс ,при правильной эксплуатации , действительно имеет место небольшой недозаряд элементов по ячейкам , но это точно ему не делает хуже, там совсем другая химия , заряда хватает что бы отдать почти полную ёмкость а иногда и вовсе полную , много людей это замеряла , и показывало пока изучал информацию , а в остальном родной алгоритм зарядки ИБП не как не вредит универсальному лиферу, все огрехи и балансировку берет на себя БМС плата контролер , выполняя функцию заряда и разряда а так же защиты от КЗ и перезаряда ячеек аккумулятора.
Всем мира
Якщо заліпити "бренд" та дивитись виключно на начинку побачимо таку картинку:
PowerWalker:
спойлер
Правильно підмітили. В Китаї є пара крупних заводів, які виробляють ОЕМ. Один з них EAST. Цей завод виробляє дешеві дбж для Eaton, EnerGenie, Sven, Vinga, LogicPower та багатьох інших. Тому, і схеми будуть у всіх майже однакові. І, навіть, часто дизайн (звертайте увагу на екранчики джб).
Причина проста: робити дешеві дбж самим, враховуючи ціну від китайських ОЕМ просто економічно не вигідно. Тому, замовляють в Китаї.
А якщо ціна висока, то уже з'являються варіанти. У PowerWalker - це від 18 тис. грн. Там уже і електроніка сучасна, і синусоїда нормальна і шуму немає.
Щось він зовсім скотився. Спочатку на Іppon перейшли а тепер на оце. Ще і tripplite за собою потопили
Доречі на фотках вище то теж усі "родичі" Ippon.
Цікаво, чиї "розробки" використовує в своїх дешевих моделях АРС...
MqM: ↑
21.09.2023 21:32
Ні. У мене було два дбж: Powercom BNT-1000AP (який я кілька років тому подарував) і EAST EA-3000U LCD IEC під торговою маркою EnerGenie 3000VA (EG-UPS-036). Крайнє джб я купував восени минулого року з розрахунком на те, щоб він тримав одну-дві години мій ПК під час відключення світла. На жаль, тоді вибору не було.
В результаті, EAST EA-3000U LCD IEC виявився дуже шумним шлаком, зі струмом холостого ходу в 3-4 Ампери, і вкрай паршивою синусоїдою, від якої гудять дроселі блоків живлення пристроїв.
Тому, я почав шукати дбж побудований по нормальній схемі з низьким струмом холостого ходу і синусоїдою. На жаль, крім PowerWalker VI 2000-3000 CW, на нашому ринку нічого нормального з лінійно-інтерактивних немає. А онлайн джб - це постійний шум і для квартири не годяться.
На ютубі є відео від француза, який розібрав PowerWalker VI 3000 CW. Я побачив схему і зрозумів, що це воно. А далі уже читав відгуки на нього. На жаль, ціна мене довго "відганяла" від покупки, але нічого іншого дешевого немає.
П.С. По навантаженню у мене десь 100-200 Вт. З можливими піками в 400 Вт. Взяв на 3000 ВА по тій причині, що у цього джб чотири батареї по 9 А. У 2000 ВА - 4 батареї по 7 А, а у 1000 ВА - всьго дві. Мені треба, щоб дбж тримало ПК в роботі мінімум годину, щоб я встигав закінчити роботу.
Дякую за розгорнуту відповідь. Думаю молодша модель з тої лінійки, як от POWERWALKER VI 1500 CSW буде не гірше?
MqM: ↑
23.09.2023 20:07
Дякую за розгорнуту відповідь. Думаю молодша модель з тої лінійки, як от POWERWALKER VI 1500 CSW буде не гірше?
На жаль, буде гірше. Схема значно простіша. Починаючи з того, що вентилятор у POWERWALKER VI 1500 CSW в режимі заряду батареї та AVR працює на 100%, а не з кроком 5%, як у PowerWalker VI 1500 CW. Тобто, буде шумно. Що таке 42 Дб шуму - це так, що заснути не зможете з цим дбж в одній кімнаті. Його треба буде виносити подовжувачами в інші кімнати.
Мінімум, треба брати PowerWalker VI 1500 CW. Так, це виходить дорожче 11.5 - 14 к грн., але це вже зовсім другий рівень.
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
П.С. Схема цього джб "все навколо великого трансформатора". Тому, низький ККД та великий струм холостого ходу. Різниця між аналогічними "китайцями" буде лише в гарній панельці.
Якщо ДБЖ береться саме як ДБЖ, то на струм хх можна не зважати. Скоріше за все, те що вам потрапив до рук дбж який споживає 200 ват на холосту - то був просто брак. Це не може бути особливістю схемотехніки бо з таким ккд про нормальну роботу не може бути навіть мови
Так, вимушений погодитись. Я його порівнював з STL, по всім параметрам він мав би бути краще нього, але виходить, що він гірше. Справа навіть не в шумі, вентилятор замінити не складно, а от в цьому:
спойлер
Це не припустимо для ДБЖ, тим більше з синусом. Цікаво як справи на вашому дбж з цим параметром
MqM
А чому ви інші моделі не розглядаєте?
Наприклад є перевірений багаторазово Powercom SPT-1500 https://enko.com.ua/shop/ustroystva-pit ... 00-ii-lcd/
Він взагалі без вентиляторний. Якихось критичних нарікань в роботі не виявлено, досить якісний по начинці, швидко заряджається. Батарей 2, що не накладно в заміні. З недоліків можу зазначити відчутний нагрів в навантаженні - це розплата за пасивне охолодження - щільно до стіни чи в тумбочку краще не ставити
Раджу одразу не ставити це головним критерієм пошуку, бо дуже звузите собі коло вибору. Це все легко вирішується звичайними перехідниками, подовжувачем чи покупкою потрібного шнура.