Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
Alex+
Member
terminahtor
Спробуйте! Чекаємо на огляд
Спробуйте! Чекаємо на огляд
-
LiquidStorm
Member
Користую їх акуми з початку місяця - поки норм, типу CSB HR1234W
-
Alex+
Member
Місяць то ще мало щоб щось по ним казати, а ось те, що немає дати виробництва - не добрий знак.
Я так колись пару топових BB HRL відправив назад, так на них дата була, але закодована - ні постачальник ні представник не зміг розшифрувати
Я так колись пару топових BB HRL відправив назад, так на них дата була, але закодована - ні постачальник ні представник не зміг розшифрувати
-
LiquidStorm
Member
В теперішній час перебирати особливо нема як, асортимент слаби, ціни пригають що дурні, старих відомих брендів нема або дорого, тому потрохи вивчаємо нові.
Місяць ніби і не багато, але те, що за місяць з 3-ма відключеннями на день переживе акум то як раніше за кілька років вимкнення світла набереться.
Місяць ніби і не багато, але те, що за місяць з 3-ма відключеннями на день переживе акум то як раніше за кілька років вимкнення світла набереться.
-
Alex+
Member
Згоден. Час нині такий. Але вже стали з'являтися цсб сімки по 900грн, рітар по 700, та всякі єноти по 500. По трохи ринок насичується батарейками піся ажіотажу.
Відправлено через 26 хвилин 27 секунд:
Цікаво. На сайті цього нджойя є всі даташити на батареї, з характеристиками та замірами. Це вже серйозна заявка. Чому немає дати не зрозуміло. Треба написати їм в підтримку
Відправлено через 26 хвилин 27 секунд:
Цікаво. На сайті цього нджойя є всі даташити на батареї, з характеристиками та замірами. Це вже серйозна заявка. Чому немає дати не зрозуміло. Треба написати їм в підтримку
-
LiquidStorm
Member
Відсутність дати і мене здивувала, перед купівлею акумів вивчав даташити і порівнював із CSB (HR) та Matrix (GP) які мав досвід користування в 5+ років. В результаті взяв парочку, на тест.
А ціни з минулого тижня дійсно позитивні, встиг вхопити по 650грн/шт Matrix NP9-12, дата 2022-11, вага практично така ж, як в high rate акумів.
А ціни з минулого тижня дійсно позитивні, встиг вхопити по 650грн/шт Matrix NP9-12, дата 2022-11, вага практично така ж, як в high rate акумів.
-
ValovoyP
Member
Всем приветствую! У меня eсть ИБП модель TUR-800AP, но давно аккумулятор сдох. Хотел поставить новую аккумулятор. Можно любую или нет? Мне нужно посоветоваться.
-
Alex+
Member
ValovoyP
не любий, а підходящий по ємності, напрузі та розмірам. І дуже бажано від нормального виробника
не любий, а підходящий по ємності, напрузі та розмірам. І дуже бажано від нормального виробника
-
ValovoyP
Member
Понятно. Старый аккумулятор gemix lp12-7.5 какой аналог?Alex+: ↑ 10.02.2023 14:09 ValovoyP
-
Alex+
Member
А скільки у вас грошей?ValovoyP: ↑ 10.02.2023 16:14 lp12-7.5 какой аналог?
-
ValovoyP
Member
Сколько стоит я заплачу. Однако дешевле нету. От 1000 и больше.Alex+: ↑ 10.02.2023 16:32А скільки у вас грошей?ValovoyP: ↑ 10.02.2023 16:14 lp12-7.5 какой аналог?
-
Alex+
Member
-
LiquidStorm
Member
Від 600 грн - https://hotline.ua/ua/computer/akkumuly ... rt=priceUpValovoyP: ↑ 10.02.2023 20:47 дешевле нету. От 1000 и больше.
Маю 750ВА, міняю акум десь кожні 5 років, вже вдруге ставлю отакий - https://hotline.ua/ua/computer-akkumuly ... ah-np9-12/ працює норм, і недорого.
-
Alex+
Member
5 років?LiquidStorm: ↑ 10.02.2023 23:34працює норм, і недорого.
Мабуть закупили їх у адекватного odm виробника
Доречі, зв'язувався з сапортом нджой, по поводу їх дбж та батарей, вони підтвердили, що дати на них не ставлять
-
Volodya811
Member
Відпишу ще про EnerGenie 3000VA (EG-UPS-036). Це ДБЖ у нас продається під різними ТМ. Наприклад, LogicPower LP-UL3000VA (LP16156). Наскільки я зрозумів, то оригінал китайський - це EAST EA-3000U LCD.
З цими ДБЖ такі проблеми:
1. Шум. Великий трансформатор має великий струм холостого ходу і постійно гріється навіть без навантаження. Логіка управління вентилятором дуже примітивна. В результаті, навіть без навантаження, вентилятор працює в режимі 40-50 секунд на 100% при оборотах 3200, потім пауза 40-60 секунд, і так по колу. Сидіти біля цього ДБЖ не дуже приємно, про спати з ним в одній кімнаті і мови немає.
Вентилятор там на 24 В, на втулці. Я купив на підшипнику на 2600 оборотів замість 3200. Стало тихіше, але кардинально проблема не вирішується.
2. Великий струм холостого ходу вижирає батареї. Приблизно, до 4 А на годину (десь до 40 Вт). Це треба враховувати.
3. "Синусоїда" паршива з гармоніками, бо в цьому ДБЖ економлять на дроселях. В результаті, чути гул від усіх БЖ, навіть імпульсних (при роботі від батареї). Це гудять дроселі в блоках живлення, які фільтрують гармоніки паршивої псевдо-синусоїди. Критичного нічого немає. У мене ПК, два монітори, роутер та інше обладнання. За багато десятків годин роботи від батареї, нічого з БЖ пристроїв не трапилося.
4. Люди у відгуках пишуть, що ці ДБЖ палять БЖ підключених пристроїв у двох випадках. 1. В момент старту ДБЖ (скоріше за все, він подає завищену напругу при при ввімкненні на долю секунди). 2. В момент роботи ДБЖ від батареї.
Я не знаю, можливо, багато браку в цих дешевих моделях ДБЖ, але я перестраховуюся. Підключаю пристрої до ДБЖ лише через подовжувач з варистором. Крім того, після завершення роботи, я завжди вимикаю усі пристрої, підключені до ДБЖ кнопкою на подовжувачі. А вмикаю кнопку лише після того, як ДБЖ стартануло (через пару секунд, щоб пройшли усі перехідні процеси в його електроніці).
В цілому, поки все працює. Але, такого типу китайські ДБЖ широким масам я точно не раджу.
З цими ДБЖ такі проблеми:
1. Шум. Великий трансформатор має великий струм холостого ходу і постійно гріється навіть без навантаження. Логіка управління вентилятором дуже примітивна. В результаті, навіть без навантаження, вентилятор працює в режимі 40-50 секунд на 100% при оборотах 3200, потім пауза 40-60 секунд, і так по колу. Сидіти біля цього ДБЖ не дуже приємно, про спати з ним в одній кімнаті і мови немає.
Вентилятор там на 24 В, на втулці. Я купив на підшипнику на 2600 оборотів замість 3200. Стало тихіше, але кардинально проблема не вирішується.
2. Великий струм холостого ходу вижирає батареї. Приблизно, до 4 А на годину (десь до 40 Вт). Це треба враховувати.
3. "Синусоїда" паршива з гармоніками, бо в цьому ДБЖ економлять на дроселях. В результаті, чути гул від усіх БЖ, навіть імпульсних (при роботі від батареї). Це гудять дроселі в блоках живлення, які фільтрують гармоніки паршивої псевдо-синусоїди. Критичного нічого немає. У мене ПК, два монітори, роутер та інше обладнання. За багато десятків годин роботи від батареї, нічого з БЖ пристроїв не трапилося.
4. Люди у відгуках пишуть, що ці ДБЖ палять БЖ підключених пристроїв у двох випадках. 1. В момент старту ДБЖ (скоріше за все, він подає завищену напругу при при ввімкненні на долю секунди). 2. В момент роботи ДБЖ від батареї.
Я не знаю, можливо, багато браку в цих дешевих моделях ДБЖ, але я перестраховуюся. Підключаю пристрої до ДБЖ лише через подовжувач з варистором. Крім того, після завершення роботи, я завжди вимикаю усі пристрої, підключені до ДБЖ кнопкою на подовжувачі. А вмикаю кнопку лише після того, як ДБЖ стартануло (через пару секунд, щоб пройшли усі перехідні процеси в його електроніці).
В цілому, поки все працює. Але, такого типу китайські ДБЖ широким масам я точно не раджу.
-
Alex+
Member
Він трансформаторний???Volodya811: ↑ 11.02.2023 10:22Великий трансформатор
тобто майже завждиVolodya811: ↑ 11.02.2023 10:22ДБЖ палять БЖ підключених пристроїв у двох випадках. 1. В момент старту ДБЖ (скоріше за все, він подає завищену напругу при при ввімкненні на долю секунди). 2. В момент роботи ДБЖ від батареї.
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
це краще осцилографом дивитисьVolodya811: ↑ 11.02.2023 10:22"Синусоїда" паршива з гармоніками
-
ValovoyP
Member
Спасибо, но есть сомнение что 7.5 на 9 ач контроллер не сгорел?LiquidStorm: ↑ 10.02.2023 23:34Від 600 грн - https://hotline.ua/ua/computer/akkumuly ... rt=priceUpValovoyP: ↑ 10.02.2023 20:47 дешевле нету. От 1000 и больше.
Маю 750ВА, міняю акум десь кожні 5 років, вже вдруге ставлю отакий - https://hotline.ua/ua/computer-akkumuly ... ah-np9-12/ працює норм, і недорого.
-
Alex+
Member
Не згорить. Але я дуже сумніваюсь, що той матрікс а тим паче єнот проживе хоча б 3 роки у вашому дбжValovoyP: ↑ 11.02.2023 11:04не сгорел?
-
sanya555
Member
ValovoyP
Между 7 и 9 ач разница не большая, размеры у акумов одниковые, можете смело ставить девятки. Я уже давно юзаю в древнем APC RS-800 именно девятки вместо 7.2 родных
Между 7 и 9 ач разница не большая, размеры у акумов одниковые, можете смело ставить девятки. Я уже давно юзаю в древнем APC RS-800 именно девятки вместо 7.2 родных
-
ValovoyP
Member
Спасибо за все советы.