Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
mult
Member

Повідомлення

oversteve
Ну значить то фігня повна, аби був угловий спаяний, то було б ідеально.
Може я такий і пошукаю.
От ти мені присилав фото кабелю супер флавер.
А тепер зайди на їх сайт
https://www.super-flower.com.tw/ja/prod ... e-50-cable
І почитай рекомендації від виробника.
Можна мені не відповідать, бо це тема не про блоки, і так вже розвели офтоп :)
Кожен сам вирішує як гнуть і сам за це несе відповідальність.
Я писав вище, я можу погнуть як хочеш цей кабель, а якщо з нього зрізать термоусадку то взагалі не буде проблем.
Просто поки шукаю рішення іншим способом, щоб не порушити рекомендації виробника.
Ну по по посиланню.
Там написано, не згинайте кабель коло конектора.
Там багато чого написано.
Там сам виробник дозволяє зігнуть якраз перед термоусадкою, але він дозволяє дуже невеликий згин і під прямим кутом вже забороняє.
А взагалі він пише про 3-5 сантиметрів до згину.
А то наші люди напридумують самі чогось і вважають себе грамотнішими за виробника, тим більше ОЕМ виробника.
Просто я не пойму чого виробники блоків живлення не налагодили масове виробництво углових кабелів, адже прямі від них влазять далеко не у всі корпуси якщо дотримуватись їхніх же правил.
До випуску цього якраз дибільного кабелю я взагалі не знав про проблему сумісності кабелів від відеокарти.
0kie
Member

Повідомлення

mult: 02.01.2025 12:11чого виробники блоків живлення не налагодили масове виробництво углових кабелів, адже прямі від них влазять далеко не у всі корпуси якщо дотримуватись їхніх же правил

Извечная борьба инженеров и маркетологов. Последние заинтересованы в объёмах продаж, поэтому ин не нужны вечные решения в виде тех же угловых кабелей. Которые, кстати, не в каждую карту вставишь из-за разной степени утопленности разъёма питания - СО карт может мешать такому 90-градусному углу. Как бы там ни было - есть на форуме человек, который делает на заказ любые кабели с любыми коннекторами - закажи, раз не хочешь менять БП с уже из завода нужными и эластичными кабелями.

С таким подходом как у тебя, где безукоризненное следование рекомендациям производителя - брать только аквариум. Там и для любых дебильных кабелей места хватит без изгибов, и башня любая станет. Только размеры будут такие, что не на каждый стол поместится. :-/
oversteve
Member

Повідомлення

mult: 02.01.2025 12:11 oversteve
Ну значить то фігня повна, аби був угловий спаяний, то було б ідеально.
Може я такий і пошукаю.
От ти мені присилав фото кабелю супер флавер.
А тепер зайди на їх сайт
https://www.super-flower.com.tw/ja/prod ... e-50-cable
І почитай рекомендації від виробника.
Можна мені не відповідать, бо це тема не про блоки, і так вже розвели офтоп :)
Кожен сам вирішує як гнуть і сам за це несе відповідальність.
Я писав вище, я можу погнуть як хочеш цей кабель, а якщо з нього зрізать термоусадку то взагалі не буде проблем.
Просто поки шукаю рішення іншим способом, щоб не порушити рекомендації виробника.
Ну по по посиланню.
Там написано, не згинайте кабель коло конектора.
Там багато чого написано.
Там сам виробник дозволяє зігнуть якраз перед термоусадкою, але він дозволяє дуже невеликий згин і під прямим кутом вже забороняє.
А взагалі він пише про 3-5 сантиметрів до згину.
А то наші люди напридумують самі чогось і вважають себе грамотнішими за виробника, тим більше ОЕМ виробника.
Просто я не пойму чого виробники блоків живлення не налагодили масове виробництво углових кабелів, адже прямі від них влазять далеко не у всі корпуси якщо дотримуватись їхніх же правил.
До випуску цього якраз дибільного кабелю я взагалі не знав про проблему сумісності кабелів від відеокарти.
вибачайте, але то у вас проблеми, а не у виробників
якщо КМ не подобається, то ось бікваєт і сісонік, і шо ми там бачимо? погнуті кабелі прямо за роз'ємом :D
https://seasonic.com/native-12vhpwr-90-cable/
https://www.bequiet.com/ua/accessories/4759

Відправлено через 5 хвилин 21 секунду:
щодо рекомендацій виробника - то банально не вставляти прямий кабель, а потім намагатися гнути його, бо у пінів в роз'ємі є люфт, якщо спочатку адекватно погнути, а потім вставити, то все буде ок
власне так само можна і звичайні 8-пінові ушатати, які як я розумію не "дебільні", але зазвчиай то троха складніше, бо там менший струм
mult
Member

Повідомлення

oversteve
Не треба мене вчити як гнути кабелі, треба бути останнім бараном щоб спочатку підключити його до відюхи а потім гнути прямо на ній :)
Я вмію працювати з кабелями.
А щодо кабелі біквайт і сісонік там не зрозуміло то погнуті чи то розпаяні углові конектори.
Якщо воно розпаяне це зовсім інша штука.
Я приводив посилання на супер флавер, де написано що він рекомендує для своїх прямих кабелів.
Випустить він углові і якщо вони будуть не розпаяні а просто зігнуті перехідником прямоколо конектора, от тоді я скажу що вони дибіли і самі не знають що роблять :)
Hells Angels
Member

Повідомлення

oversteve: 02.01.2025 12:45вибачайте, але то у вас проблеми
перекидує з хворої на здорову
даже на алі китаєць розписує до яких блоків живлення підходить даний кабель. А тут виробник не рекомендує, виробники кастомних кабелів ржуть в сторонці :laugh:
0kie
Member

Повідомлення

mult
Как бы там ни было - проблема с кабелями есть на 4090 с её потреблением и дебильной разводкой на самой плате. Будем надеяться, что в 5000-й серии эту разводку от кабеля к потребителям на карте сделают правильной и проблема выгорания разъёмов уйдёт в небытие. Поэтому, если не будет 4090 и будет "правильная" 5090, то корпус можно брать практически любой. Доукомплектовав имеющуюся видяху нужным и правильным кабелем.
oversteve
Member

Повідомлення

mult: 02.01.2025 12:54 oversteve
Не треба мене вчити як гнути кабелі, треба бути останнім бараном щоб спочатку підключити його до відюхи а потім гнути прямо на ній :)
Я вмію працювати з кабелями.
А щодо кабелі біквайт і сісонік там не зрозуміло то погнуті чи то розпаяні углові конектори.
Якщо воно розпаяне це зовсім інша штука.
Я приводив посилання на супер флавер, де написано що він рекомендує для своїх прямих кабелів.
Випустить він углові і якщо вони будуть не розпаяні а просто зігнуті перехідником прямоколо конектора, от тоді я скажу що вони дибіли і самі не знають що роблять :)
от дуже добре, що ви такий розумний, але виробники так не думають і перестраховуються
по сісоніку і бікваєту все там зрозуміло, той самий принцип з гнутими кабелями, тільки кришки різні
спойлер
Зображення
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Hells Angels: 02.01.2025 12:59 перекидує з хворої на здорову
даже на алі китаєць розписує до яких блоків живлення підходить даний кабель. А тут виробник не рекомендує, виробники кастомних кабелів ржуть в сторонці :laugh:
тут питання не про сумісність кабелів з різніми БЖ (я прекрасно розумію, що там різна розпіновка може бути на стороні бж у різних виробників), а про те, чи можна/не можна гнути кабелі прямо за роз'ємом, і як видно імениті виробники спокійно гнуть
Hells Angels
Member

Повідомлення

oversteve: 02.01.2025 13:04тут питання не про сумісність кабелів з різніми БЖ (я прекрасно розумію, що там різна розпіновка може бути на стороні бж у різних виробників), а про те, чи можна/не можна гнути кабелі прямо за роз'ємом, і як видно імениті виробники спокійно гнуть
гнути можна, все залежить від якості самого кабеля.
я взагалі купував ось таке https://amzn.in/d/2dxw0b9 , комплектний кабель твердий і маловато місця для загинання
oversteve
Member

Повідомлення

Hells Angels: 02.01.2025 13:21 гнути можна, все залежить від якості самого кабеля.
я взагалі купував ось таке https://amzn.in/d/2dxw0b9 , комплектний кабель твердий і маловато місця для загинання
та я теж кажу, що можна :dontknow:
до речі з цими перехідниками треба бути обережними, для чогось типу 4070+- норм, але з розковбашеними 4080/4090 деякі не витримують лихої долі і плавляться, саме про цей нічого не скажу

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
0kie: 02.01.2025 13:00 mult
Как бы там ни было - проблема с кабелями есть на 4090 с её потреблением и дебильной разводкой на самой плате. Будем надеяться, что в 5000-й серии эту разводку от кабеля к потребителям на карте сделают правильной и проблема выгорания разъёмов уйдёт в небытие. Поэтому, если не будет 4090 и будет "правильная" 5090, то корпус можно брать практически любой. Доукомплектовав имеющуюся видяху нужным и правильным кабелем.
плавився сам роз'єм, бо виробник не передбачив "захист" від кривих рук і використовував поцуваті перехідники, на самих платах все ок з розводкою
Mixx
Member

Повідомлення

Народ, а что скажете о такой коробке: Phanteks 523 XT Pro Ultra TG ARGB Black, вроде все фишки на месте, фильтра есть, но впереди вроде он неочень :gigi: , размер ок, комплект есть, вертушки в сравнении с кугуаром хороши и стандартны, или я опять в спешке что-то упустил?
VladimirV
Member

Повідомлення

Mixx
Не очень там фильтр. А еще разве он у нас продается?
спойлер
Cougar mx600
Fractal design meshify 2 tg в куче вариаций Compact, Light
Thermaltake ceres tg 300 -330 -500
Lian Li Lan216X.10R
Lian Li Lancool III Lan3RX.10R
APNX Creator C1
Mixx
Member

Повідомлення

VladimirV: 02.01.2025 14:34А еще разве он у нас продается?
С доставкой рейсовым автобусом из польши получится в раене 4.7-5к грн, вот меня фильтр тоже отпугивает :down:
VladimirV: 02.01.2025 14:34Cougar mx600
Fractal design meshify 2 tg в куче вариаций Compact, Light
Thermaltake ceres tg 300 -330 -500
Lian Li Lan216X.10R
Lian Li Lancool III Lan3RX.10R
APNX Creator C1
Рассматривал все эти коробки, кроме термалтейка, из за внешнего вида :gigi:

Фракталы устарели концептуально, у них давно не было обновления линейки...

у мх-600, и обеих лиан ли прямо под видеокартой зачем то сделали пылеподсос, для меня критично, прошлый дуофейс про за год я пылесосил внутри 2 раза: через 7 месяцев после покупки, и перед продажей, понравилось :super:

У криэйтора такой же подсос пыли находится спереди справа от морды...

Сейчас мысленно прыгаю между залманом з10 в разных вариациях и корсаром 4000д в разных вариациях, у первого отталкивает качетсво комплектных вертушек, пусть они будут на молексах, я без проблем их запитаю от 5-7-9-12в, волнует само качество, у корсара сильно отталкивает проприетарщина в подсветке, выпустили бы они его с обычными стардартными АРГБ вертушками - не задумываясь купил бы...
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx: 02.01.2025 15:01 С доставкой рейсовым автобусом из польши получится в раене 4.7-5к грн
є сервіси викупу в ЄС, вони самі привезуть по номінальній ціні (взявши собі повернення пдв) і не треба нікого з пересилками автобусом напрягати
Mixx
Member

Повідомлення

oversteve: 02.01.2025 15:14є сервіси викупу в ЄС
Вони зазвичай беруть гроші за вагу, корпус буде важити 10+кг... ціна за доставку буде болюча.
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx: 02.01.2025 15:21
oversteve: 02.01.2025 15:14є сервіси викупу в ЄС
Вони зазвичай беруть гроші за вагу, корпус буде важити 10+кг... ціна за доставку буде болюча.
сервіси викупу з безкоштовною доставкою, якщо більше якоїсь суми набереться
та й навіть якщо через той же міст брати, то там десь 20-25 євро буде посилка на 10кг, то зі Штатів вартість доставки суттєво вище
fludimir
Member

Повідомлення

Год назад выбрал себе в качестве корпуса jonsbo umx4 (очень понравился внешний вид + вся нужная функциональность) и обломился что в Украине его ни у кого не было, были только копии со стеклом вместо боковых стен но мне аквариум не нужен. В итоге купил в инет-магазине в британии, доставка новой почтой в украину 8кг корпуса обошлась в $37. Мистом наверное немного дешевле было бы

oversteve: 02.01.2025 15:14є сервіси викупу в ЄС, вони самі привезуть по номінальній ціні (взявши собі повернення пдв) і не треба нікого з пересилками автобусом напрягати

А що це за такi сервiси що працюють за повернення пдв, подiлiться будь ласка
Mixx
Member

Повідомлення

VladimirV
А что если Montech AIR 1000 Premium?

Вроде всё на месте, продув, фильтра, много вертушек, дверца, начебто даже интереснее залмана з10, во всяком случае 3 140ки в комплекте и они не на молексах :gigi:

У коробки по сути два минуса - наверх не всунуть 360мм водянку и длинна видеокарты - "всего" 34см, как по мне - вообще не критичные...
Mixx
Member

Повідомлення

В общем таки заказал упомянутый выше Montech 1000 AIR Premium, не у нас, в Польше. Лазил по ихнему агрегатору, типо хотлайна нашего, увидел скидку 30% в одном из магазинов, правда ожидание 2 недели, человеку привезут его курьером, после чего он мне его вышлет автобусом, за все получается 3500грн, считаю повезло, теперь тьфу тьфу тьфу, чтоб все сложилось :gigi:
VladimirV
Member

Повідомлення

Mixx
Montech 1000 AIR у нас пропал с продажи (версия Lite, в магазинах мне сказали у нас будет после НГ еще месяц назад...) а так это лучший бюджетник, но он не должен стоить выше Uniface. Потому что он меньше, нет на обратной боковой панели перфорации, сзади только 120 (против 140 у С.U.) вентилятор. Да, видяха всего 340. А еще косяк с отверстиями для прокладки кабелей над БП, жалобы были на розетке, потому что мало места в отсеке БП. А дешевле с нейлоновыми пылевиками под БП и на фронте небыло.
Но это мой лично субъективный топ бюджетников, каждому свое, люди вот любят Джонсбо больше всего. Раньше Montech Lite стоил где-то 1700 - 1900 и это было хорошо, тогда как Uniface 2500-3000 ( пока на розетке он висел за 2070 это очень дешево, но уже все :-/ )
1000 AIR Premium конечно там вертушки другие и их больше, две фронтальные панели, хаб на аргб, больше резинок в отверстиях для кабелей, так что доплата очевидна.
Відповісти