Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
Avenger80
Member

Повідомлення

Andrew_R30
Что один, что другой - хорошие корпуса. Дело вкуса и предпочтений.
AndP
Member

Повідомлення

Street: 27.07.2024 16:59 Теперь думаю насчёт пылевика. Без него полный капец в плане пыли наверное будет, но с ним и температура чуток вырастет.
Чего там думать, он не дорогой и есть в магазинах в наличии. Но, должен заметить, что пыли не так и много (у меня ЛиЛи 215).
Avenger80
Member

Повідомлення

AndP
Ну почему не положить пылевик нормальный (такой как Be Queit комплектуется) - я не понимаю...
daesz
Member

Повідомлення

Не зовсім питання про корпуси : хто-небудь із тих, в кого є або хто бачив jonsbo d31/41 вживу і знає який розмір "зерна" у комплектного пилефільтра знизу?
Хочу замовити м^2 з алі, щоб лежав до кращих часів, в d31/41 саме дуже хороший і якісний фільтр, мінімум пилюки всередині, все гарно "насмоктується" на самому фільтрі який потім дуже легко чиститься/пилосмочитьсясоситься.
Ось сторінка на алі (їх там 20 різних):
https://www.aliexpress.com/item/1005004847265708.html
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 17.08.2024 18:58 Не зовсім питання про корпуси : хто-небудь із тих, в кого є або хто бачив jonsbo d31/41 вживу і знає який розмір "зерна" у комплектного пилефільтра знизу?
Хочу замовити м^2 з алі, щоб лежав до кращих часів, в d31/41 саме дуже хороший і якісний фільтр, мінімум пилюки всередині, все гарно "насмоктується" на самому фільтрі який потім дуже легко чиститься/пилосмочитьсясоситься.
це все буде м'яка нейлонова тканина, у м31 мали би бути більш жорсткі пвх фільтри типу такого
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... nav-review
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 17.08.2024 19:13
daesz: 17.08.2024 18:58 Не зовсім питання про корпуси : хто-небудь із тих, в кого є або хто бачив jonsbo d31/41 вживу і знає який розмір "зерна" у комплектного пилефільтра знизу?
це все буде м'яка нейлонова тканина, у м31 мали би бути більш жорсткі пвх фільтри типу такого
Ні, такі я окремо докупляв. Вони не дуже хорошої якості і поганенько затримують пилюку. В д31 вони була цупкою (хоча це не точно, вона була приклеєна до пластмасової рамки і можливо сама рамка робила її цупкою), нагадувала на ощуп швидше волосінь (рибацьку).
З вигляду вона була точно 1:1 з от цим :
Зображення
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 17.08.2024 19:17нагадувала на ощуп швидше волосінь
мені показалось що вона не капронова, а якась металізована, і через те що соти доволі мілкі то пил затримувала добре
оригінал мабуть не знайти і простіше то все доробити колготами в 40ден :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 17.08.2024 19:17
oversteve: 17.08.2024 19:13
Ні, такі я окремо докупляв. Вони не дуже хорошої якості і поганенько затримують пилюку. В д31 вони була цупкою (хоча це не точно, вона була приклеєна до пластмасової рамки і можливо сама рамка робила її цупкою), нагадувала на ощуп швидше волосінь (рибацьку).
Зображення
ну от рамка і робила, бо сама сітка як тканина і без якоїсь опори буде фігня

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
ще як варіант можна таку сталеву сітку взяти, маю 30ку і в цілому здається норм, але все одно треба соображати якусь рамку
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802IrJAT8
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz: 17.08.2024 19:26
daesz: 17.08.2024 19:17нагадувала на ощуп швидше волосінь
мені показалось що вона не капронова, а якась металізована, і через те що соти доволі мілкі то пил затримувала добре
оригінал мабуть не знайти і простіше то все доробити колготами в 40ден :gigi:
Я боюсь що звичайні нейлонові колготи будуть ще й пропускну можливість повітря погіршувати :)
oversteve: 17.08.2024 19:32
daesz: 17.08.2024 19:17
Зображення
ну от рамка і робила, бо сама сітка як тканина і без якоїсь опори буде фігня

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
ще як варіант можна таку сталеву сітку взяти, маю 30ку і в цілому здається норм, але все одно треба соображати якусь рамку
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802IrJAT8
Я б її приклеїв до рамок в майбутньому С24 замість тих, що приклеєні комплектні (вони з вигляду точно такі ж як я до д31 докупляв, тобто не дуже хорошої якості).

Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Ось зображення того фільтру зблизька :
спойлер
Зображення
Зображення
Зверху/знизу там не встановлений фільтр right away, але є в комплекті точно такий же як на передній стінці (ну тобто доволі посередній) і його можна самотушки наклеїти.
спойлер
Зображення
(зверху, зрештою, клеїти нічого може й не потрібно, а от знизу точно б не завадило).
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 17.08.2024 19:43 Я б її приклеїв до рамок в майбутньому С24 замість тих, що приклеєні комплектні (вони з вигляду точно такі ж як я до д31 докупляв, тобто не дуже хорошої якості).

Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Ось зображення того фільтру зблизька :
спойлер
Зображення
Зображення
Зверху/знизу там не встановлений фільтр right away, але є в комплекті точно такий же як на передній стінці (ну тобто доволі посередній) і його можна самотушки наклеїти.
спойлер
Зображення
(зверху, зрештою, клеїти нічого може й не потрібно, а от знизу точно б не завадило).
ці пвх фільтри бувають з різним зерном і якщо я не помиляюсь, то у джонсбо був більш дрібний і там діаметр діри був близький до ширини перемичок, у Механіка діри троха більше, такі самі, як у нр200, так що там вони мають бути досить ок
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 17.08.2024 19:43Я боюсь що звичайні нейлонові колготи будуть ще й пропускну можливість повітря погіршувати
я думав прикупити от таку фігню, просто надівати на зад вентиля і періодчино чистити
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... ry_from%3A
oversteve: 17.08.2024 19:51такі самі, як у нр200, так що там вони мають бути досить ок
пролітає пилюка, для більшого ефекту в 200 потрібно міняти нижній фільтр і боковий перед вк
oversteve
Member

Повідомлення

от власне пильовики ММ і Джонсбо
спойлер
20240817_195607~2.jpg
Відправлено через 59 секунд:
Patruletz: 17.08.2024 19:52
oversteve: 17.08.2024 19:51такі самі, як у нр200, так що там вони мають бути досить ок
пролітає пилюка, для більшого ефекту в 200 потрібно міняти нижній фільтр і боковий перед вк
та то і через такий буде пролітати і з часом назбируватись, але це ще більш менш ок компромісний варіант
Patruletz
Member

Повідомлення

oversteve: 17.08.2024 20:01та то і через такий буде пролітати
мабуть таки я візьму оту скинуту вами сталеву сітку на 60 та 80, під вентилі та карту відповідно.
oversteve
Member

Повідомлення

Patruletz: 17.08.2024 20:06
oversteve: 17.08.2024 20:01та то і через такий буде пролітати
мабуть таки я візьму оту скинуту вами сталеву сітку на 60 та 80, під вентилі та карту відповідно.
якщо суто на вентилятор, то ось є непогані нейлонові з рамкою
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 18025B1AlZ

п.с. в мене має анемометр приїхати десь за півтора тижні, може як раз і потесчу як воно через такий нейлоновий фільтр порівняно з рідним пвх і без фільтра
Patruletz
Member

Повідомлення

oversteve: 17.08.2024 20:11якщо суто на вентилятор
заміню рідні сітки, виріжу по розмірам і переклею рідні магніти на них
oversteve
Member

Повідомлення

от якщо що для порівняння рідна ММ (нр200), сталева 30ка з того посилання, і ті нейлонові з останнього посилання (яке там зерно не знаю)
спойлер
20240817_201608~2.jpg
Patruletz
Member

Повідомлення

побачу в живу коли приїде, замовив 30*90 обидві, однієї сітки повинно вистачати в теорії на все.
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz: 17.08.2024 19:52 я думав прикупити от таку фігню, просто надівати на зад вентиля і періодчино чистити
Хотів кинути лінк, але пан вище мене випередив, мені здається що цей нейлоновий з рамкою має задрібні отвори і вони будуть погіршувати прохідність повітря.
oversteve: 17.08.2024 19:51 ці пвх фільтри бувають з різним зерном і якщо я не помиляюсь, то у джонсбо був більш дрібний і там діаметр діри був близький до ширини перемичок, у Механіка діри троха більше, такі самі, як у нр200, так що там вони мають бути досить ок
oversteve: 17.08.2024 20:01 от власне пильовики ММ і Джонсбо
спойлер
20240817_195607~2.jpg
В d31 нижній фільтр точно був не такий, там не було круглих отворів, він був з вигляду саме такий як той що я кинув вище :/

Не зміг знайти відео/фото щоб його було видно із близька, але ось тут наприклад (3:26-3:27) в принципі і здалека помітно що тамнейлонова сітка без круглих отворів :
спойлер
Ну чи тут (3:32)
спойлер
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 17.08.2024 20:47
Patruletz: 17.08.2024 19:52 я думав прикупити от таку фігню, просто надівати на зад вентиля і періодчино чистити
Хотів кинути лінк, але пан вище мене випередив, мені здається що цей нейлоновий з рамкою має задрібні отвори і вони будуть погіршувати прохідність повітря.
oversteve: 17.08.2024 19:51 ці пвх фільтри бувають з різним зерном і якщо я не помиляюсь, то у джонсбо був більш дрібний і там діаметр діри був близький до ширини перемичок, у Механіка діри троха більше, такі самі, як у нр200, так що там вони мають бути досить ок
oversteve: 17.08.2024 20:01 от власне пильовики ММ і Джонсбо
спойлер
20240817_195607~2.jpg
В d31 нижній фільтр точно був не такий, там не було круглих отворів, він був з вигляду саме такий як той що я кинув вище :/

Не зміг знайти відео/фото щоб його було видно із близька, але ось тут наприклад (3:26-3:27) в принципі і здалека помітно що тамнейлонова сітка без круглих отворів :
спойлер
спойлер
я розумію, що той, що до рами прикріплений був інший, в д30 такий також був, але зверху і також приклеєний до кришки-рами, мав на увазі, що більшість пластикових фільтрів які продають на алі або йдуть в комплекті з китайськими корпусами це як той чорний, що я сфоткав, і у ММ і СМ він трохи інший і не такий "забитий"
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 17.08.2024 20:52
daesz: 17.08.2024 20:47

спойлер
спойлер
я розумію, що той, що до рами прикріплений був інший, в д30 такий також був, але зверху і також приклеєний до кришки-рами, мав на увазі, що більшість пластикових фільтрів які продають на алі або йдуть в комплекті з китайськими корпусами це як той чорний, що я сфоткав, і у ММ і СМ він трохи інший і не такий "забитий"
Якби знати що ті розміри в мікронах означають, то можна було б з алі підібрати схожий. А так боюсь що буду або задрібні, або завелиці отвори :/
Відповісти