Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Пан oversteve випередив мене, в крайньому лівому положенні, біля передньої панелі - хард мав би влізти без жодних проблем, і при тому ще й пісця на шнурки з БЖ і максимально довгу ВК залишиться :up:

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Patruletz: 05.12.2023 14:38
Hells Angels: 05.12.2023 14:08интерсно подходят расстояния что бы поставить хард на ребро или нет..
oversteve: 05.12.2023 14:32у жд відстані між гвинтами на торцях такі самі, як і на днищі, так що в любому випадку підходять
не стане hdd на ребро, потрібно модельку друкувати на принтері щоб поставити два відразу.
Чому не стане? Фізично там незаважає нічого, начебто :spy:
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 14:39 Пан oversteve випередив мене, в крайньому лівому положенні, біля передньої панелі - хард мав би влізти без жодних проблем, і при тому ще й пісця на шнурки з БЖ і максимально довгу ВК залишиться :up:
я вже пробував недавно таке, не стає він ребро, отвори не збігаються :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

Patruletz: 05.12.2023 14:38
Hells Angels: 05.12.2023 14:08интерсно подходят расстояния что бы поставить хард на ребро или нет..
oversteve: 05.12.2023 14:32у жд відстані між гвинтами на торцях такі самі, як і на днищі, так що в любому випадку підходять
не стане hdd на ребро, потрібно модельку друкувати на принтері щоб поставити два відразу.
там купа дірок для вентиляції знизу прамо навпроти тих, які під жд задумані, любу з них можно спокійно розковиряти сверлом або надфелем і крізь них прикрутити, якщо треба декілька дисків, головне щоб бж вгорі не заважав, ящко то мають бути 3.5
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz,
сперечатись не буду, й повірю на слово :)
Я коли ставив із старою ВК - то він ребром би сліз тільки в "другий" слот, оскільки, в мене стояв пропелер на передній стінці, з новою ВК потреба в тому пропелері відпала, і можна було б спробувати поставити в "перший" слот, але я не додумався попробувати, а займатись ще раз кейбл менелджментом - то для мене занадто велика каторга :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

Patruletz: 05.12.2023 14:40 я вже пробував недавно таке, не стає він ребро, отвори не збігаються :laugh:
у ссд збігаються, у жд 2 також збігаються, тільки трохи зміщені
Patruletz
Member

Повідомлення

oversteve: 05.12.2023 14:44у ссд збігаються, у жд 2 також збігаються, тільки трохи зміщені
розмова не про допиляти напильником як я розумію, а поставити ребром у стандартні дирки коли хард горизонтально. Тому не стане він на ребро в стандартні дирки.
daesz: 05.12.2023 14:44з новою ВК потреба в тому пропелері відпала
я думав на передок кинути 120 ще коли збирав по фасту систему, то крутив хардом і так і сяк :gigi: А коли все зібрав то кабелі прям на ньому лежать скопом.. тому для 2 є місце лише таким макаром..
https://www.printables.com/model/464668 ... sbo-d31-co
oversteve
Member

Повідомлення

Patruletz: 05.12.2023 14:49 розмова не про допиляти напильником як я розумію, а поставити ребром у стандартні дирки коли хард горизонтально. Тому не стане він на ребро в стандартні дирки.
якщо крізь отвори для вентиляції пролазить шуруп, яким кріпиться диск, то навіть допилювати не треба
Hells Angels
Member

Повідомлення

Patruletz: 05.12.2023 14:49а поставити ребром у стандартні дирки коли хард горизонтально.
знайомому порадив д31, а у того 3 харда, один вже полутруп, тому потрібно вмістити 2.
:beer:
0kie
Member

Повідомлення

Patruletz: 05.12.2023 14:49тому для 2 є місце лише таким макаром
Хорошо, а попробовать эту склейку прикрутить не к нижней перфорации, а к фронтальной? На Jonsbo d31/41 имеется ввиду. На hdd есть резьба снизу для пластины с вентилятором - она не подходит? Вечером буду дома - могу проверить на своём d41. Благо, пока пустой стоит.
Patruletz
Member

Повідомлення

0kie: 05.12.2023 15:47Хорошо, а попробовать эту склейку прикрутить не к нижней перфорации, а к фронтальной?
нащо її прикручувати до фронтальної, коли вона має кріплення для того щоб стати в стандартні місця на низу?
0kie
Member

Повідомлення

Patruletz
Я вообще против hdd как класса, но люди выше хотят ребром винты поставить - вот я и предложил вариант. Для них. Чтобы напильники не ламали и корпус не гробили. :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

Hells Angels: 05.12.2023 15:08
Patruletz: 05.12.2023 14:49а поставити ребром у стандартні дирки коли хард горизонтально.
знайомому порадив д31, а у того 3 харда, один вже полутруп, тому потрібно вмістити 2.
:beer:
можна таку фігню на алі замовити, якщо не буде можливості роздрукувати
https://www.aliexpress.com/item/1005004298223964.html

або як варіант взагалі можна просто взяти пару смужок алюмінію і схоже кріплення зробити, просверливши пару дірок
daesz
Member

Повідомлення

oversteve,
в д31 з не SFX БЖ і ВК більше 300мм - точно прийдеться поумірити пил, бо банально не влізе :)
Думаю, був би цікавий варіант із брекетом на 2 харда, але з вертикальним позміщенням самих хардів. Там і для шнурків було б достатньо місця, і ВК будь-якої довжини.
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 16:35на 2 харда
як би я колхозив 2 хард, то скоріше за все вцепив би його на кавер блоку живлення, потрібно було би лише демпферні резинки найти та гвинти з плоскою головкою, щоб бж не впиравсь.
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz,
я б краще купив М2 великого обьєму, ну чи сата ссд, на які є 2 кріплення на звороті.
Мій хдд тихіший ніж кулерні пропелери від термалрайта, тому дискомфорту немаю із ним.
З іншої сторони в майбутньому хотілось би перейти на мІТХ збірку, і от там від нього вже точно прийдеться відмовитись :)
Хіба як варіант збирати домашній NAS, і ставити його десь на кухні/в кладовій із холодильником/морозильною камерою/посудомийкою - там його чути не буде, і пролодніше ніж будь де вдома :gigi:
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 16:55на які є 2 кріплення на звороті.
2 місця ще можна надрукувати, закріплюються в вікні за мамкою :gigi:
daesz: 05.12.2023 16:55Хіба як варіант збирати домашній NAS
попадалась вчора збірка через якусь приблуду асуса, де 4 ссд м2 втикається і все це через псі-слот замість ВК.
мамка якась зелена асрок, проц амд з інтеграшкою, 2 планки, бж на 400вт і ця штука, в загальному 17тб вроді.
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz
Мені jonsbo n2 сподобався в цьому плані. Правда, собака, дуже дорогий, але в такий можна поставити 5 штук 22гб хдд, тим що недавно були в новинах - і це буде 110ТБ пам'яті + 1 штучку 2.5" (з тих, що у нас на ринку є - найбільший бачу 8ТБ) + 2 штучки м2 влізуть на мІТХ МП. Можна спокійно, виходить все разом під 135ТБ, а туди можна ще й ту приблуду від ейсуса вліпити. Вийде 150 ТБ разом :)
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz
Patruletz
а ще пару генераторів, запчастин для них та пару бочок дизеля :laugh:
ssd
Member

Повідомлення

В обсуждаемых корпусах Jonsbo (к примеру D41) как обстоят дела с установкой и управлением полупассивных БП?
Если высверлить дупло в передней съемной пластиковой накладке, то доступ к кнопке будет? Или там корзина БП или ещё что-то будет мешать?
oversteve
Member

Повідомлення

ssd: 07.12.2023 18:06 В обсуждаемых корпусах Jonsbo (к примеру D41) как обстоят дела с установкой и управлением полупассивных БП?
Если высверлить дупло в передней съемной пластиковой накладке, то доступ к кнопке будет? Или там корзина БП или ещё что-то будет мешать?
залежить від того, де та кнопка знаходитьться, або зверху кришку зняти, або збоку скло
Відповісти