Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 10.03.2025 11:49
daesz: 10.03.2025 00:28 Але в мене версія із двома слімками зверху :)
Якісно - це найкращий корпус який я тримав в руках, стінки - товстезний (4мм) алюміній.
прикольна коробка, їй би трішки довжини, щоб карти в 330мм влазили :)
Без потреби, бо вона вміщає карти тільки до 50мм і то всі 50 не поставиш, бо пропелери будуть тертись об бокову стінку, тобто реально товщина карти може бути 46-47, максимум 48 міліметрів. А карт до 50 мм, які мають більше 305мм довжини (інно3д х3 в одиничному варіанті), в принципі, і не існує :)
daesz
Member

Повідомлення

Знаю for a fact, що в цій темі є людина яка ну дуууже любить спорити відстоюючи завідомо не правильно точку зову накидуючи при тому на вентилятор і робить вона це непевно від того, що не зовсім розуміє як працює фізика, тому я просто залишу це відео з таймстампом 2:49. А той про кого я говорю і сам зрозуміє і можливо навіть перестане давати погані поради людям, але це не точно. Гайд по тому як влаштовувати вентиляцію в корпусах із вертикальним продувом.
спойлер
aspire2409
Junior

Повідомлення

Збірка:

*AMD Ryzen 7 9800X3D
*ROG STRIX B650E-E
*PowerColor Radeon RX 7800 XT 16GB Hellhound
*G.SKILL Ripjaws M5 Neo RGB Matte Black DDR5 6000MHz 32GB Kit 2x16GB
*NOCTUA NH-D15S
*WD Black SN770 1TB M.2 NVMe
*WD Black SN7100 1TB M.2 NVMe
*БП - ще в процесі підбору

Прошу домогти, бо мізки вже реально пливуть.. дивився в сторону Asus PA602, але дідько його знає.. чи хороший цей корпус, чи є цікавіші аналоги. Що там по вентиляторам, серії різні (потік, тиск).. :-/ будь ласка, врятуйте :spy:
alumem
Member

Повідомлення

aspire2409: 31.03.2025 10:14 Збірка:

*AMD Ryzen 7 9800X3D
*ROG STRIX B650E-E
*PowerColor Radeon RX 7800 XT 16GB Hellhound
*G.SKILL Ripjaws M5 Neo RGB Matte Black DDR5 6000MHz 32GB Kit 2x16GB
*NOCTUA NH-D15S
*WD Black SN770 1TB M.2 NVMe
*WD Black SN7100 1TB M.2 NVMe
*БП - ще в процесі підбору

Прошу домогти, бо мізки вже реально пливуть.. дивився в сторону Asus PA602, але дідько його знає.. чи хороший цей корпус, чи є цікавіші аналоги. Що там по вентиляторам, серії різні (потік, тиск).. :-/ будь ласка, врятуйте :spy:

Как по мне корпус оверпрайс в половину цены видеокарты
Востаннє редагувалось 31.03.2025 11:30 користувачем alumem, всього редагувалось 1 раз.
Avenger80
Member

Повідомлення

aspire2409
Ну вы даёте - корпус это вообще дело вкуса, предпочтений, бюджета. Какой нравится такой и берёте. Под вашу сборку подойдёт абсолютно любой хорошо продуваемый корпус - любой фирмы, любой цены, любого дизайна. :) Так что сложно тут советовать. К примеру, с каких соображений вы выбрали именно Asus PA602, а не какой-то другой - чем он вас зацепил и ещё за такую цену?
Востаннє редагувалось 31.03.2025 11:31 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
alumem
Member

Повідомлення

aspire2409
У вас сборка в целом странная, вы для игр собираете?
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 29.03.2025 04:59Гайд по тому як влаштовувати вентиляцію в корпусах із вертикальним продувом.
забор повітря бж з середини, дивна ідея нагрівати його
alumem: 31.03.2025 11:31У вас сборка в целом странная, вы для игр собираете?
перше що прийшло на думку
спойлер
Зображення
aspire2409
Junior

Повідомлення

Ну начнём с того, что на корпусах не написано: продуваемость хорошая, температуры самые низкие - шуметь не будет))

Привлекли вертушки, показалось что внутри достаточно прохладно должно быть, но без живых примеров сложно понять. Судя по вашему комментарию у вас есть список с отличными корпусами - можно увидеть?

По поводу странной сборки: Мне не нужна оверпрайс видеокарта так как играю я в основном в стратегии, симуляторы или старые игры (к тому же, мне абсолютно не нравится то, что сейчас выпустили, так что на 7800 ХТ я спокойно пересижу до следующих поколений). В остальном же я делаю модельки для 3D печати и редактирую NPC для игр.

Так собственно говоря в чём странность сборки? Если не сложно, аргументированный комментарий. Вероятно я смогу сделать выводы)
Avenger80
Member

Повідомлення

alumem: 31.03.2025 11:25AMD Ryzen 7 9800X3D
А почему именно этот проц, если вы не играете в игры? Под ваши задачи, как не странно бы звучало, наверное, больше процы Интел подошли, это так, на первый взгляд? Такое впечатление, что вы навыдёргивали без каких-то знаний какие-то компоненты и всё. Точно так же и с корпусом - 10 тыс. за корпус. Не, я понимаю ещё 5 тыс. где-то, но 10... Я прям не вижу что там особенного такого.
Patruletz
Member

Повідомлення

aspire2409: 31.03.2025 12:57Так собственно говоря в чём странность сборки?
---> viewtopic.php?f=1&t=118151
Nouriel
Member

Повідомлення

aspire2409: 31.03.2025 12:57 продуваемость хорошая, температуры самые низкие - шуметь не будет))
Корпус це суб'єктивщина і на мою думку переплачувати за цього це вже в останню чергу. Будь-який корпус з сіткою має хороший продув шо за 2000 шо за 10000грн
можна купити, наприклад, якись корпус вінга за ~1800грн+ пакет арктіків за 1000грн і буде така ж "ефективність" і тишина як асус, а ціна в 3 рази менша
а на рахунок збірки дивно що корпус вибираєте за 9к, мать за 15к, а ссд 2 бюджетні моделі без драм кешу
aspire2409
Junior

Повідомлення

Avenger80: 31.03.2025 13:09
alumem: 31.03.2025 11:25AMD Ryzen 7 9800X3D
А почему именно этот проц, если вы не играете в игры? Под ваши задачи, как не странно бы звучало, наверное, больше процы Интел подошли, это так, на первый взгляд? Такое впечатление, что вы навыдёргивали без каких-то знаний какие-то компоненты и всё. Точно так же и с корпусом - 10 тыс. за корпус. Не, я понимаю ещё 5 тыс. где-то, но 10... Я прям не вижу что там особенного такого.
Ну, Интел идёт лесом потому что его температуры, е-ядра - вообще не впечатляют. Они скатились в какую-то дичь (не смотря на то, что в семье у меня 5 ноутбуков и 2 ПК были на процессорах интел). Этот процессор как раз именно потому, что стабильность 0.1%, 1% и средний ФПС у него без резких просадок (особенно радует 0.1%). И это я сейчас не играю в игры потому как честно, ничего интересно не вижу (чисто для себя).

Понятное дело, что можно взять условный 9700Х и радоваться, но опять таки - кто-то может сказать, что будет через год? Менять комплектующие каждый год-два у меня желания абсолютно никакого нет.

По поводу корпуса: ну как бы я ради этого сюда и написал) у меня нет цели отвалить 10 000 за корпус потому что это АСУС и у него красивая реклама. Я как раз хочу выяснить, что можно взять дешевле, качественнее и дальше по списку. И уже дальше из нескольких вариантов выбрать то, что радует глаз. Как-то так :spy:
Nouriel
Member

Повідомлення

aspire2409: 31.03.2025 14:45дешевле, качественнее и дальше по списку
вирішуйте самі яка для вас ціна "подешевлє". як я написав хтось візьме вінгу чи жонсбо за 1600-2300грн і кулери докупить, хтось, ліанлі чи біквіает візьме, дорожче і функціональніше і уже з парою кулерів. всі корпуси з сіткою спереду матимуть хороший продув.
mult
Member

Повідомлення

Nouriel
Мають хороший продув всі, але не всі дешеві корпуси мають нормальний метал, це теж треба враховувати.
Особливо якщо в людини NOCTUA NH-D15S :)
Я не кажу що треба брати корпус за 10000, можна і за 5000 знайти з нормальним металом і сіткою спереду і зверху :)
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

mult: 31.03.2025 15:59 Nouriel
Мають хороший продув всі, але не всі дешеві корпуси мають нормальний метал, це теж треба враховувати.
Особливо якщо в людини NOCTUA NH-D15S :)
Я не кажу що треба брати корпус за 10000, можна і за 5000 знайти з нормальним металом і сіткою спереду і зверху :)
Зараз, якщо думати за охлад, то краще згадувати Арктік з товстим радіком.

aspire2409
Ось для прикладу
Lian Li Lancool 216
be quiet! Pure Base 500 FX
be quiet! Silent Base 802 дорожче.
VladimirV
Member

Повідомлення

aspire2409
Треба враховувати, що карта у вас довга 322мм, не в будь-який влізе. А так підійде будь-яка коробка. Але ж у вас, з того що ви берете в збірці, є гроші (ну хто буде брати кулер за 4к, коли аналог можна взяти від 1.4к. Материнку за 14к, коли можна взяти за 6-7к)
be quiet! Pure Base 501 Airflow , нормальний з пилозахистом, недорогий. Є зі склом, є без, є білий і чорний. https://hotline.ua/ua/sr/?q=be%20quiet% ... %20Airflow
Встановлені 2 140-мм непогані вентилятора https://hotline.ua/ua/sr/?q=be%20quiet% ... 0140%20PWM https://ek.ua/ua/BE-QUIET--PURE-WINGS-3-140-PWM.htm
Мінуси - передня панель не на магнітах, нема аргб хаба (+\-)
Можна докупити 1-2 таких же вентилятора, доставити, налаштувати в біосі оберти.
Можна дорожчий іміджевий звичайно взяти. Але ж тут багато суб'єктивного.
Можна дешевший взяти, і купити нормальні вертушки. Мені наприклад такого б вистачило.

Ще - Cougar MX600 RGB, Cougar Airface ECO RGB, Thermaltake Ceres 330 TG, Fractal Design Meshify 2 (RGB, Compact,TG, версії різні є) ...
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz: 31.03.2025 12:19
daesz: 29.03.2025 04:59Гайд по тому як влаштовувати вентиляцію в корпусах із вертикальним продувом.
забор повітря бж з середини, дивна ідея нагрівати його
ОТР у нормальних БЖ стартує від 120*С+, а температура роботи складає всього 40-50*С, тому для нормального БЖ - це не проблема. Та й мова йшла про забір повітря процом ззаді :rotate:
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 31.03.2025 17:22Та й мова йшла про забір повітря процом ззаді
так немає в цьому взагалі нічого такого, в тому ж D31 банально башта ближче до задньої стінки, один вент на стінку і 2 на башту і все гуд :dontknow:
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz: 31.03.2025 20:28
daesz: 31.03.2025 17:22Та й мова йшла про забір повітря процом ззаді
так немає в цьому взагалі нічого такого, в тому ж D31 банально башта ближче до задньої стінки, один вент на стінку і 2 на башту і все гуд :dontknow:
Ну так про те й мова, але дехто в цій темі продовжує рекомендувати традиційну орієтанцію (характерну для корпусів з горизотальним продувом).
Nouriel
Member

Повідомлення

mult: 31.03.2025 15:59корпуси мають нормальний метал
про оцей міфічний тонкий метал розказували якраз про діпкул колись :laugh:, але чогось у вас діпкул
тримав в руках корпус вінга за 1500 грн метал як металтас поставив башню ід кулінг в кілограм - тримається
Відповісти