Не можу зрозуміти чи це проблема з блоком

Корпуса и источники питания
Закрито
Автор
Повідомлення
cestlawie123
Junior

Повідомлення

Доброго дня, обновив конфігурацію ПК а блок живлення (chieftec smart 700w) залишив старий. Конфігурація: RTX 2080 ti Phoenix, Ryzen 5 5600x, 2x8 DDR4 3600 G-skill Triden-Z, комп'ютер не виключається не переходить в синій екран але замітив таку проблему. Коли в MSI Afterburner через криву напруги/частоти фіксую напругу хоча б на 1v в простої напруга тримається як тільки запускаю якийсь бенчмарк 3dMark/Heaven напруга та яка мала б бути зафіксована на відеокарті в 1v починає плавати в меншу сторону тобто приблизно на рівні 0.8-0.9 до 1 піднімається але зразу падає, таке враження що блок живлення не тримає цю напругу і не важливо яку б частоту я не виставляв від 1800-до 2000, також поверліміт або на максимум або дефолтний, напруга 1 V на відеокарті не тримається при тому що я зафіксував це значення на графіку в MSI нажав літеру L. Хоча вильотів ніяких немає. Так як досвід у мене невеликий хочу дізнатись вашу думку варто мені змінити блок живлення чи ні? Блоку вже близько 3 років на старій конфігурації за напругою я не слідкував і даунвольтом/розгоном не займайвся тому не знаю чи було таке зі старою відеокартою.
Востаннє редагувалось 19.08.2022 12:43 користувачем cestlawie123, всього редагувалось 1 раз.
WSavage
Member

Повідомлення

Вряд ли проблема с блоком, у вашей системы пиковое потребление 480 ватт +-
Polaris
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

cestlawie123
1. Сбросить биос в дефолт
2. Проверить с чистой виндой
Steelmax
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Ничего что видимокарта сама выставляет себе vcore в зависимости от нагрузки? Не надо трогать никакие курвы и частоты.
Но блок не очень. По возможности проагрейдить.
cestlawie123
Junior

Повідомлення

Steelmax: 19.08.2022 12:46
Ничего что видимокарта сама выставляет себе vcore в зависимости от нагрузки? Не надо трогать никакие курвы и частоты.
Но блок не очень. По возможности проагрейдить.
Навіть в дефолті напруга до 1В рідко доходить тому і частоти на ній менші ніж мали б бути в навантажені, наприклад максимальне разове значення частоти в дефолті 1950
Crossbow
Member
Аватар користувача
Звідки: Вінниця

Повідомлення

это не блок.
потому что бп просто дает 12в на видяху по доп питанию и по ПСИ-ех (мать подает).
А рулингом и формированием напряжения занимается её VRM - сама "видяха" уже.
Steelmax
Member
Аватар користувача

Повідомлення

cestlawie123
Так и должно быть.
Дефолт чипа 1350mhz, 1575mhz буст по биосу. Все остальное уже разгон с поднятием поверлимита, и vcore контролирует себя сам. Зафорсить vcore можно только с кастом биосом, насколько я знаю. Крутилка до одного места...

Проблемы нет. Если все работает - радуйтесь.
cestlawie123
Junior

Повідомлення

Дякую за відповідь значить блок живлення в нормі. А для відеокарти це також норма якщо я правильно зрозумів?

Відправлено через 6 хвилин 23 секунди:
І ще питання трошки не по темі але, якщо я змінив материнку з MSI B450 на MSI B550 чи варто поставити чисту вінду?
LeoX
Member
Звідки: Прилуки

Повідомлення

І ще питання трошки не по темі але, якщо я змінив материнку з MSI B450 на MSI B550 чи варто поставити чисту вінду?
Приєднаюсь. Змінив плату, була z390, стала z490, чи велика необхідність у новій вінді? Є думка взяти ліцензію 10про, чи є різниця в ній та ламаній 10?
Crossbow
Member
Аватар користувача
Звідки: Вінниця

Повідомлення

LeoX: 19.08.2022 19:50Є думка взяти ліцензію 10про
ціну знаєте ?
LeoX
Member
Звідки: Прилуки

Повідомлення

150 чи 180 грн за ключ
Закрито