Де міряти 12в мультиметром.

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Junior

Зіткнувся з ситуацією що в AIDA64 по 12в в навантаженні проскакують посадки навіть до 11,51, знаю що датчики можуть легко брехати тож хочу перевірити як воно в реальності, мультиметр є, але де конкретно міряти 12в? Прямо на колодці 24пін, проца чи відеокарти? Чи не важливо де, хочь з молекса, не дуже хочу щупами лізти в піни на колодці.
Shpoker
Member

Sally922
На молексе меряй, для первичной диагностики этого более чем достаточно.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Модель блока живлення? Його вік?
Crossbow
Member

Sally922: 14.12.2024 02:27Чи не важливо де, хочь з молекса, не дуже хочу щупами лізти в піни на колодці.
поміряти можна на конекторі CPU \ GPU \ MB. на будь якому чорному + жовтому, а якщо немає "кольорового" позначення проводів - гуглите pin out ATX24 , pin out CPU power (4\8 pin), pin out GPU 8 pin і т.д.
Мультиметр виставити на 20v діапазон, або якщо "автоматичний" (сам діапазон підбирає), то просто вибрати "V" DC режим. і міряйте собі спокійно. "замкнути" щось тут не вийде (тільки якщо поставите "продзвонку діодів" або амперметр :laugh: :gigi: )
KimRomik
Member

Чорний щуп на чорний провід (земля). Червоний щуп тикай де хочеш.
Crossbow
Member

KimRomik: 14.12.2024 11:01Чорний щуп (земля) на чорний провід. Червоний щут тикай де хочеш.
так, але це не головна умова)
якщо переплутати полярність просто покаже зі знаком "мінус" тай все.
KingpinUA
Member

В мене на на корсарах десь такі не ідеальні 12v , і тестером для бп міряв і мультиметром, бп нові з коробки, а у всратого колорсіт все ок. Як з'ясувалося у кожного бп є допуски с завода по лініям.
KimRomik
Member

Crossbow: 14.12.2024 11:02
KimRomik: 14.12.2024 11:01Чорний щуп (земля) на чорний провід. Червоний щут тикай де хочеш.
так, але це не головна умова)
якщо переплутати полярність просто покаже зі знаком "мінус" тай все.
не буде там ніяких мінусів в теорії, бо чорний щуп на землі
суть такого методу в тому, щоб безпечно міряти будь-яку напругу на будь-якому вузлі
Crossbow
Member

KimRomik: 14.12.2024 12:56не буде там ніяких мінусів в теорії, бо чорний щуп на землі
суть такого методу в тому, щоб безпечно міряти будь-яку напругу на будь-якому вузлі
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
ті хто зрозуміли моє попереднє повідомлення, зрозуміють і ось це.
"переплутати" щупи місцями (переплутати полярність) = отримати покази мультиметра з протилежним знаком.
все... я пішов.
ТСу: нічого страшного і складного в процесі заміру напруги немає.
Sally922
Junior

Crossbow: 14.12.2024 13:14
KimRomik: 14.12.2024 12:56не буде там ніяких мінусів в теорії, бо чорний щуп на землі
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
ті хто зрозуміли моє попереднє повідомлення, зрозуміють і ось це.
"переплутати" щупи місцями (переплутати полярність) = отримати покази мультиметра з протилежним знаком.
все... я пішов.
ТСу: нічого страшного і складного в процесі заміру напруги немає.
ну це зрозуміло, чорний на +, червоний на -, і ось протилежне значення

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Всім велике дякую за відповіді, розібрався
Crossbow
Member

Sally922: 14.12.2024 13:23Всім велике дякую за відповіді, розібрався
:up:
Ответить