Последние статьи и обзоры
Новости
Де міряти 12в мультиметром.
-
Sally922
Junior
Зіткнувся з ситуацією що в AIDA64 по 12в в навантаженні проскакують посадки навіть до 11,51, знаю що датчики можуть легко брехати тож хочу перевірити як воно в реальності, мультиметр є, але де конкретно міряти 12в? Прямо на колодці 24пін, проца чи відеокарти? Чи не важливо де, хочь з молекса, не дуже хочу щупами лізти в піни на колодці.
-
Shpoker
Member
Sally922
На молексе меряй, для первичной диагностики этого более чем достаточно.
На молексе меряй, для первичной диагностики этого более чем достаточно.
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Модель блока живлення? Його вік?
-
Crossbow
Member
поміряти можна на конекторі CPU \ GPU \ MB. на будь якому чорному + жовтому, а якщо немає "кольорового" позначення проводів - гуглите pin out ATX24 , pin out CPU power (4\8 pin), pin out GPU 8 pin і т.д.Sally922: ↑ 14.12.2024 02:27Чи не важливо де, хочь з молекса, не дуже хочу щупами лізти в піни на колодці.
Мультиметр виставити на 20v діапазон, або якщо "автоматичний" (сам діапазон підбирає), то просто вибрати "V" DC режим. і міряйте собі спокійно. "замкнути" щось тут не вийде (тільки якщо поставите "продзвонку діодів" або амперметр )
-
KimRomik
Member
Чорний щуп на чорний провід (земля). Червоний щуп тикай де хочеш.
-
Crossbow
Member
так, але це не головна умова)KimRomik: ↑ 14.12.2024 11:01Чорний щуп (земля) на чорний провід. Червоний щут тикай де хочеш.
якщо переплутати полярність просто покаже зі знаком "мінус" тай все.
-
KingpinUA
Member
В мене на на корсарах десь такі не ідеальні 12v , і тестером для бп міряв і мультиметром, бп нові з коробки, а у всратого колорсіт все ок. Як з'ясувалося у кожного бп є допуски с завода по лініям.
-
KimRomik
Member
не буде там ніяких мінусів в теорії, бо чорний щуп на земліCrossbow: ↑ 14.12.2024 11:02так, але це не головна умова)KimRomik: ↑ 14.12.2024 11:01Чорний щуп (земля) на чорний провід. Червоний щут тикай де хочеш.
якщо переплутати полярність просто покаже зі знаком "мінус" тай все.
суть такого методу в тому, щоб безпечно міряти будь-яку напругу на будь-якому вузлі
-
Crossbow
Member
ті хто зрозуміли моє попереднє повідомлення, зрозуміють і ось це.KimRomik: ↑ 14.12.2024 12:56не буде там ніяких мінусів в теорії, бо чорний щуп на землі
суть такого методу в тому, щоб безпечно міряти будь-яку напругу на будь-якому вузлі
"переплутати" щупи місцями (переплутати полярність) = отримати покази мультиметра з протилежним знаком.
все... я пішов.
ТСу: нічого страшного і складного в процесі заміру напруги немає.
-
Sally922
Junior
ну це зрозуміло, чорний на +, червоний на -, і ось протилежне значенняCrossbow: ↑ 14.12.2024 13:14ті хто зрозуміли моє попереднє повідомлення, зрозуміють і ось це.KimRomik: ↑ 14.12.2024 12:56не буде там ніяких мінусів в теорії, бо чорний щуп на землі
"переплутати" щупи місцями (переплутати полярність) = отримати покази мультиметра з протилежним знаком.
все... я пішов.
ТСу: нічого страшного і складного в процесі заміру напруги немає.
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Всім велике дякую за відповіді, розібрався
-
Crossbow
Member
Sally922: ↑ 14.12.2024 13:23Всім велике дякую за відповіді, розібрався