Останні статті і огляди
Новини
Охолодження CPU з нижньої сторони материнки
-
Ivan22
Junior
Шукав, але не знайшов, чи практикується таке ? Ставлять же відеокартам під бек плейт термопрокладки , з заводу, як в місці GPU, так і пам*яті. То могло би це допомогти і ЦПУ.
Я собі цявляю це так: кастомний відкритий каркас з простором під материнкою, там ще один кулер догори ногами, посаджений на дуже товсті термопрокладку (наприклад, на 1.5+2, або 2+2 мм). І знизу підпертий, або будь-яке інше рішення, для компенсаці прогинання материнки.
Я собі цявляю це так: кастомний відкритий каркас з простором під материнкою, там ще один кулер догори ногами, посаджений на дуже товсті термопрокладку (наприклад, на 1.5+2, або 2+2 мм). І знизу підпертий, або будь-яке інше рішення, для компенсаці прогинання материнки.
-
odessitmws
Member
то для чипов памяти, там передает на медные дороги текстолита через шары отлично тепло...Ivan22: ↑ 30.05.2021 12:40 Ставлять же відеокартам під бек плейт термопрокладки
а для гпу\проца бессмысленно там подложка и текстолит которые тепло не проводят
Востаннє редагувалось 30.05.2021 12:49 користувачем odessitmws, всього редагувалось 1 раз.
-
walkietalkie
Member
Ivan22
Там еще сокет по дороге. Что ты там собрался отводить - загадка.
Там еще сокет по дороге. Что ты там собрался отводить - загадка.
-
Ivan22
Junior
Так, сокет це теплоізолятор. На але якби хоч 4-5 градусів цим можна було б скинути, то воно б мало сенс. Плюс загальне зменшення теплового навантаження на плату і ймовірно полегшення для довколишніх VRM.
-
KimRomik
Member
там целый бутерброд, через который фиг отведешь тепло от кристалла
-
odessitmws
Member
и градуса не скинешь, а прокладки толщиной в 2мм даже с памятью у которой потребление в 1-2вт не справляются (читай про 3080) это бред в абсолюте, одной заменой пасты на жидкий метал под крышкой можно 10-20градусов снятьIvan22: ↑ 30.05.2021 12:54 теплоізолятор
-
gehka3
Катярко
Ivan22
С проца - не скинешь, от врм - вполне поможет отвести пару тройку градусов, если обдув будет такого рада на заднике, либо просто организуешь продув по плате сзади
С проца - не скинешь, от врм - вполне поможет отвести пару тройку градусов, если обдув будет такого рада на заднике, либо просто организуешь продув по плате сзади
-
Andrey2005
Member
Я б не ліпив ніяких термопрокладок, а от обдув організувати цілком можливо.
-
zmax
Member
у проца слишком большое тепловыделение и слишком слабый контакт с материнкой для эффективного теплоотвода. От обдува тыльной стороны точно улучшится температурный режим всего распаянного на мамке, но для процессора этот способ практически бесполезен.
-
quadrotony
Member
с проца скинешь и с ВРМ скинешь тоже градусы
я свои тесты уже постил с обдувом сзади
и фотки были как все устроено
я свои тесты уже постил с обдувом сзади
и фотки были как все устроено
-
Death
Member
ну ведь недавно тут же было
и лепи себе там чего хочешь -
jorg
Member
Я недавно практиковал такое (дополнительный охлад обратной стороны VRM на Rampage IV Gene):
- спойлер
-
Ivan22
Junior
jorg я правильно розумію, що у вас під чорним радіатором ще одна металева пластина? Якщо так, як ви реалізували тепловий інтерфейс між нею і чорним радіатором? І також між нею і материною?
-
jorg
Member
Все на Arctic Thermal Pad 1,5 мм.Була знята рідна тоненька чорна алюмінієва пластіна та замінена на цей бутерброд
- спойлер
-
AntonyKandaurov
Member
Кмк овчинка не стоит выделки.