Останні статті і огляди
Новини
Альтернативне охолодження відеокарти?
-
Teeech
Member
MSI RX 570 Armor 8 GB (2 вентилятора 90 мм)
Відеокарта (ВК) або шумить і гарно охолоджується, або "душУ" до 40 % від максимуму обертів (порог комфортного шуму) і доводиться охолоджувати продувом корпусу. 2 варіант призводить поступово до температури 80 град.
Є альтернативні варіанти охолодження? Наприклад, 120-140 мм вентилятор замість штатного прикрутить? Але чи вийде його підключити до штатного живлення?
СВО, мабуть, обійдеться у вартість самої ВК...
Хто як експериментував?
Відеокарта (ВК) або шумить і гарно охолоджується, або "душУ" до 40 % від максимуму обертів (порог комфортного шуму) і доводиться охолоджувати продувом корпусу. 2 варіант призводить поступово до температури 80 град.
Є альтернативні варіанти охолодження? Наприклад, 120-140 мм вентилятор замість штатного прикрутить? Але чи вийде його підключити до штатного живлення?
СВО, мабуть, обійдеться у вартість самої ВК...
Хто як експериментував?
-
Kore
Member
Arctic Accelero Xtreme IV
Raijintek Morpheus II Core
-
__Yoko__
Member
Колись у мене була gtx 275, 3*120 і на механічний реобас. Коли в простої то на мінімалках крутить, в щось граєш викручуєш на максимум. Колхоз, але було краще ніж турбіна.
-
love_is
Member
я поставил на Asus Dual RX480/8 охлад от ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 . тишинааааа...и хорошее охлаждение
-
Teeech
Member
Відправлено через 24 секунди:Kore:Arctic Accelero Xtreme IV
Напрягає лише питання тепловідводу від пам"яті та VRM. Заводська - там, скоріш за все, термопрокладка в потрібному місці, зазор потрібних розмірів до радіатора - все продумано...love_is:я поставил на Asus Dual RX480/8 охлад от ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 . тишинааааа...и хорошее охлаждение
Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Як кріпили на радіатор вентилі?__Yoko__:Колись у мене була gtx 275, 3*120 і на механічний реобас. Коли в простої то на мінімалках крутить, в щось граєш викручуєш на максимум. Колхоз, але було краще ніж турбіна.
-
Kore
Member
В комплекте к Морфеусу идёт куча радиаторов и термоскотча. Как у Арктика обстоят с этим дела, не интересовался.Teeech:Напрягає лише питання тепловідводу від пам"яті та VRM.
-
Teeech
Member
Тобто на елементи плати, які знаходяться під великим радіатором, клеїти малі радіатори?Kore:В комплекте к Морфеусу идёт куча радиаторов и термоскотча. Как у Арктика обстоят с этим дела, не интересовался.Teeech:Напрягає лише питання тепловідводу від пам"яті та VRM.
-
DanRub
Member
Kore
У нас разве можно морфеус купить?
У нас разве можно морфеус купить?
-
Kore
Member
DanRub
От меня нужно разрешение на покупку или контакты продавца? Я у freemannew покупал.
От меня нужно разрешение на покупку или контакты продавца? Я у freemannew покупал.
-
Teeech
Member
Замість зображень - слово "зображення"Kore:Teeech
- Ну как-то вот так:
В установленном виде:
-
Kore
Member
-
Teeech
Member
а як знати - куди потрібно клеїти малі радіатори?
-
Kore
Member
Teeech
Найдите видео установки. Тысячи их.
Найдите видео установки. Тысячи их.
-
falcongrig
Member
Teeech
Может, есть смысл продать карту, добавить ту сумму, которая уйдет на охлад (он же явно недешевый?) и купить карту чуть помощнее и похолоднее?
Может, есть смысл продать карту, добавить ту сумму, которая уйдет на охлад (он же явно недешевый?) и купить карту чуть помощнее и похолоднее?
-
Dark-seer
Member
Морфеус это 2000 охлад+2 вентиля тихих гривен по 400-500. С таким бюджетом можно взять что-то типа 1070 palit js.с учётом продажи 570
-
Teeech
Member
ЦП старий. Новіші ВК не розкриє...falcongrig:Teeech
Відправлено через 3 хвилини 37 секунди:
Коли купляв вище вказану модель ВК, кращі моделі 570 з охолодженням на 3х90 мм коштували на 4000 грн дорожче. Я ще думав - навіщо переплачувати 40 % ціни?...
-
anatolikostis
Member
вопрос сводится к замене штатной рамки с вентиляторами на установку вместо рамки двух вентиляторов типоразмера 92*92*25мм на хорошем подшипнике и с не очень низкой скоростью вращения.
например deepcool uf92 (есть молекс-переходники на 5/7в)
хотя не думаю, что даже на 100% оборотов он будет существенно шуметь.
или zalman zm f2-fdb (тоже есть переходник на 7в)
Разобрать видеокарту, демонтировать рамку, посадить вместо нее прямо на радиатор через войлочные проставки на месте соприкосновения с радиатором (можно взять круглые/квадратные войлочные под ножки стульев/мебели в магазине) вентиляторы - крепить стяжками (белыми/черными/цветными - купить в том же магазине).
Разобрать видеокарту, демонтировать рамку, посадить вместо нее прямо на радиатор через войлочные проставки на месте соприкосновения с радиатором (можно взять круглые/квадратные войлочные под ножки стульев/мебели в магазине) вентиляторы - крепить стяжками (белыми/черными/цветными - купить в том же магазине).
-
Teeech
Member
теж до цього схиляюсь... Але хочу 120 ммanatolikostis:вопрос сводится к замене штатной рамки с вентиляторами на установку вместо рамки двух вентиляторов типоразмера 92*92*25мм на хорошем подшипнике и с не очень низкой скоростью вращения.
-
YumaX
Member
Почніть з простого, замініть тп, зробіть андервольт!Teeech:ЦП старий. Новіші ВК не розкриє...
Імхо, як і поради вище, краще замінити вк ніж купувати охлад!