Альтернативне охолодження відеокарти?

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Автор
Повідомлення
Teeech
Member

Повідомлення

MSI RX 570 Armor 8 GB (2 вентилятора 90 мм)
Відеокарта (ВК) або шумить і гарно охолоджується, або "душУ" до 40 % від максимуму обертів (порог комфортного шуму) і доводиться охолоджувати продувом корпусу. 2 варіант призводить поступово до температури 80 град.
Є альтернативні варіанти охолодження? Наприклад, 120-140 мм вентилятор замість штатного прикрутить? Але чи вийде його підключити до штатного живлення?
СВО, мабуть, обійдеться у вартість самої ВК...
Хто як експериментував?
Kore
Member

Повідомлення

Arctic Accelero Xtreme IV
Raijintek Morpheus II Core
__Yoko__
Member

Повідомлення

Колись у мене була gtx 275, 3*120 і на механічний реобас. Коли в простої то на мінімалках крутить, в щось граєш викручуєш на максимум. Колхоз, але було краще ніж турбіна.
love_is
Member

Повідомлення

я поставил на Asus Dual RX480/8 охлад от ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 . тишинааааа...и хорошее охлаждение
Teeech
Member

Повідомлення

Kore:Arctic Accelero Xtreme IV
Raijintek Morpheus II Core
Відправлено через 24 секунди:
love_is:я поставил на Asus Dual RX480/8 охлад от ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 . тишинааааа...и хорошее охлаждение
Напрягає лише питання тепловідводу від пам"яті та VRM. Заводська - там, скоріш за все, термопрокладка в потрібному місці, зазор потрібних розмірів до радіатора - все продумано... :-/

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
__Yoko__:Колись у мене була gtx 275, 3*120 і на механічний реобас. Коли в простої то на мінімалках крутить, в щось граєш викручуєш на максимум. Колхоз, але було краще ніж турбіна.
Як кріпили на радіатор вентилі?
Kore
Member

Повідомлення

Teeech:Напрягає лише питання тепловідводу від пам"яті та VRM.
В комплекте к Морфеусу идёт куча радиаторов и термоскотча. Как у Арктика обстоят с этим дела, не интересовался.
Teeech
Member

Повідомлення

Kore:
Teeech:Напрягає лише питання тепловідводу від пам"яті та VRM.
В комплекте к Морфеусу идёт куча радиаторов и термоскотча. Как у Арктика обстоят с этим дела, не интересовался.
Тобто на елементи плати, які знаходяться під великим радіатором, клеїти малі радіатори?
Kore
Member

Повідомлення

Teeech
Ну как-то вот так:
Зображення

В установленном виде:
Зображення
Востаннє редагувалось 04.06.2020 13:52 користувачем Kore, всього редагувалось 1 раз.
DanRub
Member

Повідомлення

Kore
У нас разве можно морфеус купить?
Kore
Member

Повідомлення

DanRub
От меня нужно разрешение на покупку или контакты продавца? :laugh: Я у freemannew покупал.
Teeech
Member

Повідомлення

Kore:Teeech
Ну как-то вот так:
Зображення

В установленном виде:
Зображення
Замість зображень - слово "зображення" :-/
Kore
Member

Повідомлення

Teeech:Замвість зображень - слово "зображення"
Хостер картинок лежит чот.
Вкладення
2.jpg
4.jpg
Teeech
Member

Повідомлення

а як знати - куди потрібно клеїти малі радіатори?
Kore
Member

Повідомлення

Teeech
Найдите видео установки. Тысячи их.
falcongrig
Member

Повідомлення

Teeech
Может, есть смысл продать карту, добавить ту сумму, которая уйдет на охлад (он же явно недешевый?) и купить карту чуть помощнее и похолоднее?
Dark-seer
Member

Повідомлення

Морфеус это 2000 охлад+2 вентиля тихих гривен по 400-500. С таким бюджетом можно взять что-то типа 1070 palit js.с учётом продажи 570
Teeech
Member

Повідомлення

falcongrig:Teeech
Может, есть смысл продать карту, добавить ту сумму, которая уйдет на охлад (он же явно недешевый?) и купить карту чуть помощнее и похолоднее?
ЦП старий. Новіші ВК не розкриє... :(

Відправлено через 3 хвилини 37 секунди:
Коли купляв вище вказану модель ВК, кращі моделі 570 з охолодженням на 3х90 мм коштували на 4000 грн дорожче. Я ще думав - навіщо переплачувати 40 % ціни?...
anatolikostis
Member

Повідомлення

вопрос сводится к замене штатной рамки с вентиляторами на установку вместо рамки двух вентиляторов типоразмера 92*92*25мм на хорошем подшипнике и с не очень низкой скоростью вращения.
например deepcool uf92 (есть молекс-переходники на 5/7в)
хотя не думаю, что даже на 100% оборотов он будет существенно шуметь.
или zalman zm f2-fdb (тоже есть переходник на 7в)

Разобрать видеокарту, демонтировать рамку, посадить вместо нее прямо на радиатор через войлочные проставки на месте соприкосновения с радиатором (можно взять круглые/квадратные войлочные под ножки стульев/мебели в магазине) вентиляторы - крепить стяжками (белыми/черными/цветными - купить в том же магазине).
Teeech
Member

Повідомлення

anatolikostis:вопрос сводится к замене штатной рамки с вентиляторами на установку вместо рамки двух вентиляторов типоразмера 92*92*25мм на хорошем подшипнике и с не очень низкой скоростью вращения.
например deepcool uf92 (есть молекс-переходники на 5/7в)
хотя не думаю, что даже на 100% оборотов он будет существенно шуметь.
или zalman zm f2-fdb (тоже есть переходник на 7в)

Разобрать видеокарту, демонтировать рамку, посадить вместо нее прямо на радиатор через войлочные проставки на месте соприкосновения с радиатором (можно взять круглые/квадратные войлочные под ножки стульев/мебели в магазине) вентиляторы - крепить стяжками (белыми/черными/цветными - купить в том же магазине).
теж до цього схиляюсь... Але хочу 120 мм
YumaX
Member

Повідомлення

Teeech:ЦП старий. Новіші ВК не розкриє...
Почніть з простого, замініть тп, зробіть андервольт!
Імхо, як і поради вище, краще замінити вк ніж купувати охлад!
Відповісти