Останні статті і огляди
Новини
CPU кулер на GPU
-
lSHARKl
Junior
Маю відеокарту http://ua.gecid.com/video/asus_eah6950_dcii_2di4s_2gd5/" target="_blank
Планую на GPU поставити Noctua NH-U14S і в мене виникло 2 запитання:
1) Чи потрібно на чіпи пам'яті шукати і ставити маленькі радіатори? (стандартний кулер контактує тільки з GPU)
2) Чи можна вентилятор Noctua NF-A15 PWM 1500об підключати до роз'єму на відеокарті? (те що там конектори різні я розумію, зробити перехідник не проблема)
Можливо є якісь цікаві чи корисні ідеї, буду радий вислухати.
Планую на GPU поставити Noctua NH-U14S і в мене виникло 2 запитання:
1) Чи потрібно на чіпи пам'яті шукати і ставити маленькі радіатори? (стандартний кулер контактує тільки з GPU)
2) Чи можна вентилятор Noctua NF-A15 PWM 1500об підключати до роз'єму на відеокарті? (те що там конектори різні я розумію, зробити перехідник не проблема)
Можливо є якісь цікаві чи корисні ідеї, буду радий вислухати.
-
TyphooNick
HWBOT OC Team
lSHARKl
1) по памяти: дело в том, что на Вашей видеокарте и печатная плата с системой питания, а вместе с ней и память обдуваются двумя вентиляторами (с заводской СО), а значит надо озаботиться соответствующим охлаждением этих компонентов. СО Noctua NH-U14S, если она будет сориентированной, как на ЦП, не охладит должным образом вышеуказанное.
2) да, можно. но, думаю, что нужно будет вручную отредактировать его профиль в афтербернере.
Ну, а щодо цікавої ідеї, то рекомендую не "винаходити велосипед", а зупинитися на чомусь, конкретно призначеному для охолодження відеоадаптеру...
Якщо Noctua NH-U14S вже в наявності, то краще продайте його і за отримані кошти вирішіть своє питання...
1) по памяти: дело в том, что на Вашей видеокарте и печатная плата с системой питания, а вместе с ней и память обдуваются двумя вентиляторами (с заводской СО), а значит надо озаботиться соответствующим охлаждением этих компонентов. СО Noctua NH-U14S, если она будет сориентированной, как на ЦП, не охладит должным образом вышеуказанное.
2) да, можно. но, думаю, что нужно будет вручную отредактировать его профиль в афтербернере.
Ну, а щодо цікавої ідеї, то рекомендую не "винаходити велосипед", а зупинитися на чомусь, конкретно призначеному для охолодження відеоадаптеру...
Якщо Noctua NH-U14S вже в наявності, то краще продайте його і за отримані кошти вирішіть своє питання...
-
Ray2000gt
Advanced Member
Поставить кулер такой конструкции на видеокарту можно без проблем. Вот только он все же великоват.
Радиаторы на памяти не обязательны, а вот систему питания крайне желательно чем-то обдувать.
Вентилятор подключить можно. Все будет регулировать, только кривую оборотов задать.
Хотя правильнее будет продать этот охлад и взять что-то подходящее.
Радиаторы на памяти не обязательны, а вот систему питания крайне желательно чем-то обдувать.
Вентилятор подключить можно. Все будет регулировать, только кривую оборотов задать.
Хотя правильнее будет продать этот охлад и взять что-то подходящее.
-
Dimentoza
Member
Плохая идея.
1) вес
2) тепловые трубки смотрят вниз, что есть потеря эффективности.
1) вес
-
Saffa
Member
-
wessonsm
Member
Мне одному кажется, что автор просто решил потроллить?
-
Andrey2005
Member
Поставить конечно можно, но такие кулера ставят для разгонов и различных опытов, для обычного ПК это очень не практичный вариант. Про доп обдув платы выше уже написали.
-
lSHARKl
Junior
1) це я планую вирішити додатковим кріпленням кулера до корпусуDimentoza:Плохая идея.
1) вес
2) тут також не стандартний варіант збирався робити, або материнку на бік класти, або перевернути.
TyphooNick
То простого спрямованого обдуву елементів буде достатньо і шукати маленькі радіатори не треба, я правильно зрозумів?
Про вентилятор просто боюсь щоб не пошкодилась сама відяха, бо можливо він її навантажить більше ніж стандартні рішення. Але якщо проблема тільки в налаштуванні обартів, то це і не проблема взагалі
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
П.С. Я очікував коментарі про покупку заводського кулера для відео, але то було б занадто просто.
-
Inspiring
Member
для памяти да, для системы питания видеокарты нет, она греется сильнее ГПУ, потому туда лучше поискать отдельный радиатор Thermalright HR-09 любого типаlSHARKl:То простого спрямованого обдуву елементів буде достатньо і шукати маленькі радіатори не треба, я правильно зрозумів?
ессно нужны упоры по всему периметру, текстолит не долго будет держать такой вес без деформации под нагревомlSHARKl:Про вентилятор просто боюсь щоб не пошкодилась сама відяха, бо можливо він її навантажить більше ніж стандартні рішення.
просто и более эффективно на самом деле, особенно б\у без вентиляторов и поставить ноктуашки)lSHARKl:П.С. Я очікував коментарі про покупку заводського кулера для відео, але то було б занадто просто.
-
siagat
Member
Зачем кучу танцев с бубнами человек правильно выше написал лучше бу и поставить пару нокт эффективно и практично. Охлад можно купить за вырученные деньги от вашей башни ![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
-
lSHARKl
Junior
Я про вентилятор, а не про радіатор (як поставити радіатор я розумію). Питання було про електричне навантаження від роботи іншого вентилятору (незнаю як правильно сказати).Inspiring: ессно нужны упоры по всему периметру, текстолит не долго будет держать такой вес без деформации под нагревом
-
siagat
Member
Если уж на то пошло то подбирайте по примерным характеристика вентели. А так я думаю ничего не будет абсолютно если будет чуть другой.lSHARKl:Я про вентилятор, а не про радіатор (як поставити радіатор я розумію). Питання було про електричне навантаження від роботи іншого вентилятору (незнаю як правильно сказати).Inspiring: ессно нужны упоры по всему периметру, текстолит не долго будет держать такой вес без деформации под нагревом
-
Juzt
Member
Покупал простые 4пин вентили, перепаивал разьем - все ок работает, правда обороты лучше отрегулировать в Аб или в биосе
-
lSHARKl
Junior
Зробив нарешті те що хотів, раніше в простої(включений хром, відосики на ютюбі її не підіймали) була температура 53-54, з Noctua NH-U14S стало 40.
В бублику сток охолодження 1500об з стандартними налаштуваннями за 2 хвилини набирало 81градус і можливо ще б пару градусів вгору було. З Noctua NH-U14S і вентилятором 1500 об. якось так:
В бублику сток охолодження 1500об з стандартними налаштуваннями за 2 хвилини набирало 81градус і можливо ще б пару градусів вгору було. З Noctua NH-U14S і вентилятором 1500 об. якось так:
- спойлер
Відкривайте зображення в новій вкладці щоб побачити повний розмір
-
Juzt
Member
lSHARKl
скинь фото франкенштейна![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
скинь фото франкенштейна
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
lSHARKl
Junior
Juzt
Поки так:
![Зображення](http://i.imgur.com/KgrWouI.jpg)
Треба порядок навести)
Поки так:
![Зображення](http://i.imgur.com/KgrWouI.jpg)
Треба порядок навести)
-
ukrtel
HWBOT OC Team
lSHARKl
жесть
жесть
-
G power
Member
Лютый парень!!!
-
Juzt
Member
ава укртела в тему))
-
Fulkrum
Member
Жесть. такой вероятно в пасиве карты до 100 Вт потянет.