Термопаста. Выбор обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Тема становится на ремонт :)
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.

Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)

Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Востаннє редагувалось 27.03.2014 22:16 користувачем poulk, всього редагувалось 2 разів.
j3s0n
Member

Повідомлення

Grava: 06.03.2023 15:02почему с мх-4 и родной термухой у меня разница хотспот/гпу 23 градуса
Мені звідкіля знати, шо у вас там відбувається, де ви брали ту пасту... може ви з аліка брали доллар за відро.
Grava: 06.03.2023 15:02Видимо стоит изучить что это такое и зачем его используют
Ви щось вигадали собі, що вже для одних карт тільки прокладки треба, а для інших будь-шо, просто смішно.
Paradox1306: 06.03.2023 15:07напевно вертикально карта розміщена
Звичайно горизонтально, перпендикулярно платі, куди їй дітися? Шо вони навигадували, по такій логіці мх4 повинна з проца капати на відеокарту, то я вам ще не сказав, що майже два роки вже на проці мх4 :laugh:

Купуйте, що хочте і вірте у казки.
Grava
Member

Повідомлення

j3s0n
Такая дельта с родным термоинтерфейсом, с мх-4 купленной в брейне ничего не поменялось. А вот после замены на ptm7950 я увидел разницу.
Вот в Леново идиоты, в своих топовых легионах используют ptm7950 или аналогичные термоинтерфейсы с фазовым переходом.. А могли бы просто мх-4 намазать по совету ноунейма с оверов и бабки не тратить.
Изучайте, ну или можете и дальше верить что у всех все хорошо и вас пытаются развести на бабки с "какими-то термопрокладками"
https://youtu.be/CFd49iJtKt8
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Grava
+1, зараз таки температури і конструкції, що виробники прийшли до використання рідкого металу або термопаст з фазовим переходом... Це в довгостроку дозволяє зберегти температури.

Але і МХ і рідки термопасти теж нормальні - все залежить від залізкі і бажання юзверя обслуговувати девайсі. Да і коштують таки термопасти копійки.

(у мене основний пк 2700х+1066 на Ноктуа Н1, а в ноутбуки не лізу, бо там Легіонівська 7950ка - як температури полізуть - буду міняти на такий же.)
Robostyle
Member

Повідомлення

Не легче за те же деньги купить kryonaut?
feniks_tm
Member

Повідомлення

Paradox1306: 06.03.2023 15:07
j3s0n: 06.03.2023 14:59 Зрозумів тему, хтось вигадує що паста не підходить під якісь чіпи і намагається збагрить свої термопрокладки. Гарного дня! :laugh:
обматываемся :laugh:
мх4 мені нада було лазити міняти чуть було не кожен місяць, пампаут там дуже лютий, а про те як вона на 3080ті нікуди не ділась звісно вірю, ще напевно вертикально карта розміщена :)
На ватері під Kryonaut за півроку як була дельта 12-13 град, так і є) Хоча теж щось стало цікаво колись пощупати ті ваші модні з фазовим переходом))
спойлер
Зображення
Vpupkin
Member

Повідомлення

MX-4 более менее юзабельна на воде когда GPU больше 45с не видел, а хотспот 55с, на воздухе я бы её на GPU не мазал, только на проц.
Paradox1306
Member

Повідомлення

feniks_tm: 06.03.2023 17:35
Paradox1306: 06.03.2023 15:07
обматываемся :laugh:
мх4 мені нада було лазити міняти чуть було не кожен місяць, пампаут там дуже лютий, а про те як вона на 3080ті нікуди не ділась звісно вірю, ще напевно вертикально карта розміщена :)
На ватері під Kryonaut за півроку як була дельта 12-13 град, так і є) Хоча теж щось стало цікаво колись пощупати ті ваші модні з фазовим переходом))
спойлер
Зображення
та я щось почухав-почухав і згадав що є за 370 грн ноктуа, яка дуже тягуча і там скоріше всього небагато силікону
Robostyle
Member

Повідомлення

feniks_tm
А вода сколько? увидел, то же самое

Интересно, у меня чип 50-51 прогревается, но хотспот 58 железобетонно, вода 37-39С.
Востаннє редагувалось 06.03.2023 17:56 користувачем Robostyle, всього редагувалось 1 раз.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Ого вы воду греете :eek:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Robostyle: 06.03.2023 17:52 feniks_tm
А вода сколько?

Интересно, у меня чип 50-51 прогревается, но хотспот 58 железобетонно, вода 37-39С.
На скріні все є, вода 39. Два 280тих радіка, один 30 зі звичайними вертушками, один слім 20 з слім вертушками. Оберти на час тесту викручені 1100. Не супер звісно, але для SFF піде)

Відправлено через 49 секунд:
Vpupkin: 06.03.2023 17:53
Ого вы воду греете :eek:
Ну не у всіх мора чи штуки 3 420 радіка)
Robostyle
Member

Повідомлення

feniks_tm
А че мучаться 1100 оборотов, у амперов отсечка Tj идет ЕМНИП от 65-70С

А по поводу kryonaut - 1080Ти с 2018 года не обслуживал чип, только водоблок лимонкой со всем лупом промывался и прокладки менял. Железобетонно 48 чип 60 хотспот 5 лет. Без дела валяется, решил открыть - паста свежак.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Robostyle: 06.03.2023 18:03 feniks_tm
А че мучаться 1100 оборотов, у амперов отсечка Tj идет ЕМНИП от 65-70С
То чисто заради тесту було, відяха ж все одно андервольтнута і жре в межах 200-250Вт в іграх, разом з процом якраз десь в ті самі 320 набігає. І уже в ігровому сценарії в наушах 1100 більше-менш адекватно, враховуючи сраний писк дроселів. Хоча звичайні арктіки P14 таки шумноваті, а от P14 Slim до 1200 досить комфортні.
Robostyle
Member

Повідомлення

feniks_tm
eLooр-ы можно, особенно на 280 радики - 140мм у них бескомпромисные.
И вот у меня самый обычный инновский реф, и просто офигеть как повезло с дросселями, я уж думал такого уже не бывает. Тут-то минимизация шума стала актуальна как никогда.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Robostyle: 06.03.2023 19:30 и просто офигеть как повезло с дросселями, я уж думал такого уже не бывает.
Повезло-повезло)
nik1985
Member

Повідомлення

Дали на тест термопасту GD-2 для тесту куплена на Таобао(свіжа) та МХ-4 (оригінал залишки 20 грамового шприца ~ 2 роки), тестування проводилось на RX470, по факту GD-2 тримала температуру при менших оборотах вентилятора, намазується як Noctua NT-H1 тобто хреново, треба нагрівати перед нанесенням.
Картинки тестів і фото нанесення на гугл диску.
Тестував хтось ще її краще?

Сині термопрокладки 3.8W використовувалися для тесту, потім замінені на Thermalright Odyssey
WaRMacTep
Member

Повідомлення

nik1985: 01.04.2023 22:15 Дали на тест термопасту GD-2 для тесту куплена на Таобао(свіжа) та МХ-4 (оригінал залишки 20 грамового шприца ~ 2 роки), тестування проводилось на RX470, по факту GD-2 тримала температуру при менших оборотах вентилятора, намазується як Noctua NT-H1 тобто хреново, треба нагрівати перед нанесенням.
Картинки тестів і фото нанесення на гугл диску.
Тестував хтось ще її краще?

Сині термопрокладки 3.8W використовувалися для тесту, потім замінені на Thermalright Odyssey
GD-2 емеет цыкл работы в 2-3 раза меньше чем мх-4, если точнее нужно менять обязательно раз в год, с кристалами лучше работает при первом запуске чем мх-4 последней нужно еще прогрется, актуальными тесты будут после суток работы на термоинтерфейсе ... тогда сравнения будет более правельные, в СЦ GD-2 очень даже заходит, через год сами принесут на замену.
nik1985
Member

Повідомлення

MX4 була в роботі 4 сутки, коли знімав несподобалась розслойка на силікон на фото замітно, хоча на кришці проца без проблем працює 2-3 роки, в GD 2 коли знімав такого не було, однорідне тонке покриття, по консистенції як ноктуа перша ( 3 роки без перемащування на 3570К) не мала б витіками з під кристала.
Побачим, продукт новий, дали просто на тест от і цікаво.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

nik1985: 02.04.2023 10:01 MX4 була в роботі 4 сутки, коли знімав несподобалась розслойка на силікон на фото замітно, хоча на кришці проца без проблем працює 2-3 роки, в GD 2 коли знімав такого не було, однорідне тонке покриття, по консистенції як ноктуа перша ( 3 роки без перемащування на 3570К) не мала б витіками з під кристала.
Побачим, продукт новий, дали просто на тест от і цікаво.

а МХ-4 якого року? а то в таких шприцах не бачив вже років 5 зараз, "2019 року варіант" шприц мае червону смужку, а сама свіжа версія теж інша ?
nik1985
Member

Повідомлення

а МХ-4 якого року? а то в таких шприцах не бачив вже років 5 зараз, "2019 року варіант" шприц мае червону смужку, а сама свіжа версія теж інша ?

Десь 3 роки їй,в тюбіку залишилось на декілька разів,може вже розслойка йде, хоча заявлено 8 років.

Просто стикався вже з таким шо мазали МХ4 (з нового тюбика) і температури були вищі ніж з заводу на відео RX5700, 3070, а після намазки Noctua NT-H2 на 2-4 градуси нижчі.
Та й на ноутах нових де робоча температура 85-90 градусів та самі історія, ше не знаю як там буде з Pump out ефектом (відео Vik off).
Vpupkin
Member

Повідомлення

МХ-4 очень плохо показывает себя на голых чипах.
Сам бьюсь над вопросом что мазать на 4090, ибо попсовая МХ-4 расслоится через пару месяцев и привет 90с на хотспоте.
Відповісти