Мова про те, що ефективність вашого "змійовика" і його теплопередача на корпус, який має за задумом розсіювати тепло - дуже, дуже низька.avuremybe: ↑ 12.12.2023 15:41Звісно, самостійно воно не досягне прийнятної ефективності.GreenMile: ↑ 12.12.2023 15:31 Так я і кажу, що треба рахувати.
По-перше, в сферичній АІО-водянці десть 100-200мл рідини, в 1м трубки внутрішнім діаметром 12мм, що використовують для рідинного охолодження, поміститься 110мл рідини.
По-друге, прикол радіатора в тому, що в ньому рідина тече по тонким трубкам (оснащених ребрами), яких багато і за рахунок цього створюється величезна площа контакту рідини з оточуючим середовищем (повітрям). У вашому випадку площа контакту власне рідини з повітрям буде мізерна, оскільки трубка всього одна і площа контакту у неї з "корпусом" буде також мізерна (я зараз маю на увазі передачу тепла від трубки до "корпусу", який має розсіювати тепло). Саме тому у всіляких башт 100500 ребер, які всі контактують з тепловими трубками. Тому воно не буде працювати, точніше буде, але гірше ніж башта, або на температурах набагато більших за потрібні.
Коли я говорив про економію в першому повідомленні - я мав на увазі ПРОСТІР.
У відносно тісних корпусах, де вода передбачається лише номінальною можливістю всобачити один радіатор, ми отримуємо і повноцінний резервуар і додаткове охолодження рідини.
Я не знаю, чи городить у нас тут хто на стільки кастомні системи, але ідея явно корисніша, ніж пласкі прозорі резервуари на морду, які вішають в "акваріуми".
Якщо мова про те, що цей змійовик ставиться додатково до основного радіатора, то так, щось він дасть, звісно, і дозволить собою замінити резервуар при достатній довжині, (фактично ви винайшли АІО водянку), але зусилля на його побудову не будуть варті результату, тому що, як вже написано - ефективність його занадто низька. Це винахід заради винаходу, не більше.
Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Тут як би навпаки не вийшло, що тісний корпус розігріється при активному навантаженні і почне підігрівати рідину в контурі через той змійовик