Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
Robostyle
Member

Повідомлення

Deadpool
Термоинтерфейс
С орингами вроде все нормально везде было - уже и там накосячили? :spy:
Deadpool
Member

Повідомлення

Robostyle 3070 не те щоб потекло, але як рідкі, обслуговував. Плату мив.
3090 теж прям видраював калошою + спіртом, бо все в тому силіконі.

Зато прижим ідеальний бувм, бо вони м'які. :laugh:
Robostyle
Member

Повідомлення

Понятненько.
Я так понимаю, у нас на рынке термопрокладок кроме творений Ромки Хартунга и Гелида сейчас ничего и нет особо? Арктики тоже текут, ЕМНИП
Deadpool
Member

Повідомлення

Robostyleале вкрай обережно з прижимом!!! :teacher:

Бо ті ж геліди самі по собі дуже погано ущільнюються, треба допомогти.

Я бавився з тим,але забив. Беру що м'яке. І пофіг на ті вати. Але то мені надоїло, і в мене вода і так гарно охолодить.

Або розкошелитись на лаірди, не топ по ватам, зато і прижим менге гратись.
_Slavko_
Member

Повідомлення

Robostyle
де то в вас арктіки потекли? я юзав 0.5 і 1мм і ніодин не потік, брав 2 листи свого часу 150х150. хоть і по продуктивності вони погані, але не гірші ніж стокові ЕК.
Robostyle
Member

Повідомлення

Deadpool
Так и мне абы не текли, а все остальное то таке
_Slavko_
ЕМНИП когда обслуживал один из своих 980 стриксов и снял фуллкавер, увидал что ЕК засрали всю плату. Недолго думая, купил Арктики, оттер что мог и поставил назад. Через год уже собирал стрикс на продажу, ибо появилась 1080Ти, увидел что плата опять засрана, пуще прежнего, и никак уже не ототрешь, никаким изопропилом. Долго обьяснял покупателям что картошку я на ней не жарил и ничего в питальнике не горело…
Было это лето 2017, как раз перед вторым майнинг бумом
_Slavko_
Member

Повідомлення

Robostyle, та у мене теж під водоблоком, розбирав 980ті, евга, як тепер покладені, думав замінити на свіжі, та полінувався нарізати, лишив вже до нового апгрейду. Чим ЕК водоблоки хороші, там одинаковий розмір термопрокладок на всіх компонентах.
Robostyle
Member

Повідомлення

_Slavko_
На рефах разве что, у меня стрикс еще лежит, там винегрет 0,5 и 1mm
Dremjke
Member

Повідомлення

Задам тупой вопрос, но всё же. Хочу купить вот такой кулер для процессора с двумя вентиляторами. Я правильно понимаю, что нужно подключать каждый вентилятор к отдельному разъёму на плате?
Vpupkin
Member

Повідомлення

Dremjke: 17.02.2023 17:15 Задам тупой вопрос, но всё же. Хочу купить вот такой кулер для процессора с двумя вентиляторами. Я правильно понимаю, что нужно подключать каждый вентилятор к отдельному разъёму на плате?
Нет не нужно, там развевлитель в комплекте должен быть.
Dremjke
Member

Повідомлення

Vpupkin: 17.02.2023 17:42Нет не нужно, там развевлитель в комплекте должен быть.
Благодарю! :beer:
А то на матери, так сказать, лишнего пина нет, уже думал реобас приобретать, но хорошо, что не придется.
Dethrail
Member

Повідомлення

Всім привіт, шукаю водоюлок на am5 в мене мідний контур, чи можно поставити нікелевий або латунний водоюлок? Просто мідних не знаходжу...

Відправлено через 11 хвилин 34 секунди:
Знайшов інфу що ам5 сумісний по кріпленням з ам4, питання не дуже актуальне тепер, але всерівно цікаво, буду вдячний за відповіді
Dark-seer
Member

Повідомлення

:facepalm:
Deadpool
Member

Повідомлення

Dethrail
Можна міксувати мідь-латунь-пластики-акріл-нікель

алюміній не можна добавляти в контур з вище згаданими матеріалами.
Dethrail
Member

Повідомлення

Deadpool: 19.02.2023 19:19 Dethrail
Можна міксувати мідь-латунь-пластики-акріл-нікель

алюміній не можна добавляти в контур з вище згаданими матеріалами.
Дуже дякую!
_Slavko_
Member

Повідомлення

Dethrail, прийшла весна, повилазили з сплячки, і відразу задавати питання. "нікелевих" вдоблоків нема, то мідь покрита тонким шаром, щоб не окислювалась на повітрі. для початку би профіль заповнити. а то ви як в взутті зайшли в храм рідинників, хд)
Dethrail
Member

Повідомлення

_Slavko_: 20.02.2023 14:04 Dethrail, прийшла весна, повилазили з сплячки, і відразу задавати питання. "нікелевих" вдоблоків нема, то мідь покрита тонким шаром, щоб не окислювалась на повітрі. для початку би профіль заповнити. а то ви як в взутті зайшли в храм рідинників, хд)
В профілі в мене там топік 5900х + вода, де я свою історію води розповів, і поки що не хочу міняти воду. Спитав за нікель і тд, тому що не знайшов мідних водоблоків для ам5
Piopi_2
Member

Повідомлення

Всем привет. Кто-то ставил себе в контур две помпы последовательно? Например так: Помпа - водоблок процессора - помпа - радиатор 1 - радиатор 2 - резервуар.
А то что-то у меня поток 6 литров в час. Водоблок режет поток ооочень сильно
_Slavko_
Member

Повідомлення

Piopi_2
скільки я білдів не бачив, то всюди використовували спарений топ для 2 помп.але краще може оптимізувати щось, бо в мене навіть коли стояв водоблок на мосфети, я не відчував що поток ріжеся, з однією Д5, на мінімальних оборотах справлялась гарно.
Piopi_2
Member

Повідомлення

_Slavko_: 26.02.2023 11:03 Piopi_2
скільки я білдів не бачив, то всюди використовували спарений топ для 2 помп.але краще може оптимізувати щось, бо в мене навіть коли стояв водоблок на мосфети, я не відчував що поток ріжеся, з однією Д5, на мінімальних оборотах справлялась гарно.
если ставить двойной топ, то нужно переделывать весь контур. Помимо денежных затрат (покупка новых резервуаров так точно), то еще не понятно как это потом все собирать и чтобы было красиво ) Дырки в корпусе уже просверлены-то :gigi: . Я просто думаю, что если они будут разнесены, но будут работать на одинаковых оборотах, то ничего страшного не должно быть. Но хочется как бы получить практическое подтверждение :beer:
Відповісти