Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
pe4ivko
Member

Повідомлення

Vpupkin: 06.02.2022 19:20 pe4ivko
Bykski вполне пригодны к использованию, а вот комплектные прокладки не очень хорошие.
Треба зважити, просто різниця в ціні між EKWB вдвічі :eek:
А які контори до нас возять ще? А то я лише в Словенії замовляв :shuffle:
Alexey1977
Member

Повідомлення

Vpupkin: 06.02.2022 19:20 Bykski вполне пригодны к использованию, а вот комплектные прокладки не очень хорошие.
прокладки на память везде овно - только Heatkiller чтото путевое ложит в комплект.
pe4ivko: 06.02.2022 17:15 Якщо з моїми радіаторами дві 1080ті мають 45-48° температуру, якщо в цей же контур запхнути 3080ті, на скільки виростуть температури?
до 60))) 3080Ti кушает от 350Вт до 450Вт в зависимости от модели.
FE версия под 380Вт судя по обзору https://www.techpowerup.com/review/nvid ... on/34.html :gigi:
Toxi4
Member

Повідомлення

pe4ivko: 06.02.2022 21:58
Vpupkin: 06.02.2022 19:20 pe4ivko
Bykski вполне пригодны к использованию, а вот комплектные прокладки не очень хорошие.
тут багато хто замовляв з https://www.aquatuning.de/ , включаючи мене
у них різні виробники є
я замовляв альфакул водоблок для 6800хт і радіатор hwlabs nemesis
реєструєшся, ставиш країну і ціна знижується
pe4ivko
Member

Повідомлення

Toxi4: 07.02.2022 00:52
pe4ivko: 06.02.2022 21:58

тут багато хто замовляв з https://www.aquatuning.de/ , включаючи мене
у них різні виробники є
я замовляв альфакул водоблок для 6800хт і радіатор hwlabs nemesis
реєструєшся, ставиш країну і ціна знижується
Дякую подивлюся :beer:

Отправлено спустя 15 минут 34 секунды:
Alexey1977: 07.02.2022 00:37
Vpupkin: 06.02.2022 19:20 Bykski вполне пригодны к использованию, а вот комплектные прокладки не очень хорошие.
прокладки на память везде овно - только Heatkiller чтото путевое ложит в комплект.
pe4ivko: 06.02.2022 17:15 Якщо з моїми радіаторами дві 1080ті мають 45-48° температуру, якщо в цей же контур запхнути 3080ті, на скільки виростуть температури?
до 60))) 3080Ti кушает от 350Вт до 450Вт в зависимости от модели.
FE версия под 380Вт судя по обзору https://www.techpowerup.com/review/nvid ... on/34.html :gigi:
Розганяти сильно я точно не буду при навантежених 1080ті, просто блок живлення може не потягнути :(
Але треба знову, щоб комп було ледве чутно, а то в тому форматі як зараз все затиснуто в купу, кулера гудять більше ніж турбіни на 1080ті.
Deadpool
Member

Повідомлення

pe4ivko
Я забил на время на эстетику и организовал внешние радики.
430ват на 2*360 700об
И 400 ват на 280 600об +360 700об
Темпы около 40, карты разные.

Внутри системника темпы выше были почти на десяток градусов.
_Slavko_
Member

Повідомлення

Deadpool, ну логично же, если и продув лучше, и как минимум охлаждение идет комнатным воздухом, дельта выше.
pe4ivko
Member

Повідомлення

Deadpool: 07.02.2022 13:43 pe4ivko
Я забил на время на эстетику и организовал внешние радики.
430ват на 2*360 700об
И 400 ват на 280 600об +360 700об
Темпы около 40, карты разные.

Внутри системника темпы выше были почти на десяток градусов.
Десь є фото цього всього?:)
Як варіант брати open case якийсь, щоб не було закрито все і в духоті.
Deadpool
Member

Повідомлення

pe4ivkoВ чатике телеге водяном. Сюда треш не несу))) :gigi:
Melki
Member

Повідомлення

Deadpool: 07.02.2022 16:56В чатике телеге водяном
пустите в чатик к вам
shlepaka
Junior

Повідомлення

всім привіт! чи є тут знавці систем кастомного охолодження для процесорів Ryzen 9 5950x ? у мене система на основі цього процесора, охолоджується заводським 240мм Deepcool GAMMAXX L240T RED, якого вистачає для розгону процесора по CCX 4,6/4,5 Мгц, далі вперся в температуру. при рендері в 3D Max вона сягає від 75 до 81 градусів, в залежності від сцени. напруга ядер до 1.2 вольт. до лімітованих 1,35 вольт для багатопоточних навантажень ще далеко, проте, вище піднятися не дає нагрівання процесора. починаю розглядати систему кастомного рідинного охолодження для процесора. потенціал розгону ще є, тому хочу розібратися, якою має бути системи для швидкого тепловідведення від процесора і щоб рідина достатньо охолоджувалася в радіаторі ? які мінімальні розміри радіатора мають бути для такого процесора, яка потужність помпи і особливості водоблоку ?
Alexey1977
Member

Повідомлення

shlepaka
смотря на какой бюджет рассчитываете ;)
Cirax
Member

Повідомлення

shlepaka: 08.02.2022 20:04 всім привіт! чи є тут знавці систем кастомного охолодження для процесорів Ryzen 9 5950x ? у мене система на основі цього процесора, охолоджується заводським 240мм Deepcool GAMMAXX L240T RED, якого вистачає для розгону процесора по CCX 4,6/4,5 Мгц, далі вперся в температуру. при рендері в 3D Max вона сягає від 75 до 81 градусів, в залежності від сцени. напруга ядер до 1.2 вольт. до лімітованих 1,35 вольт для багатопоточних навантажень ще далеко, проте, вище піднятися не дає нагрівання процесора. починаю розглядати систему кастомного рідинного охолодження для процесора. потенціал розгону ще є, тому хочу розібратися, якою має бути системи для швидкого тепловідведення від процесора і щоб рідина достатньо охолоджувалася в радіаторі ? які мінімальні розміри радіатора мають бути для такого процесора, яка потужність помпи і особливості водоблоку ?

Водоблок Аквакомпьютер cuplex kryos NEXT AM4 основание из серебра.
Помпа ddc, или d5,
Радиатор hwlabs gts 420, плюс 3 вентилятора.
Этого будет достаточно, для нормального охлаждения.
Ценник около 500Е за всё.
shlepaka
Junior

Повідомлення

Alexey1977: 08.02.2022 23:30 shlepaka
смотря на какой бюджет рассчитываете ;)
та у мене той випадок, коли бюджет потрібен відповідний. я знаю що цей процесор може видати до 4,8 Мгц на всі ядра при 1,33 вольт, але яка система охолодження втримає притомну температуру, уявити поки не можу. логіка ж напевне в тому, щоб швидкість відводу тепла була не меншою за швидкість прогрівання, так? от яке обладнання здатне адекватно відвести тепло при таких частотах, такий бюджет і формуватиметься)

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Cirax: 09.02.2022 07:16
shlepaka: 08.02.2022 20:04 всім привіт! чи є тут знавці систем кастомного охолодження для процесорів Ryzen 9 5950x ? у мене система на основі цього процесора, охолоджується заводським 240мм Deepcool GAMMAXX L240T RED, якого вистачає для розгону процесора по CCX 4,6/4,5 Мгц, далі вперся в температуру. при рендері в 3D Max вона сягає від 75 до 81 градусів, в залежності від сцени. напруга ядер до 1.2 вольт. до лімітованих 1,35 вольт для багатопоточних навантажень ще далеко, проте, вище піднятися не дає нагрівання процесора. починаю розглядати систему кастомного рідинного охолодження для процесора. потенціал розгону ще є, тому хочу розібратися, якою має бути системи для швидкого тепловідведення від процесора і щоб рідина достатньо охолоджувалася в радіаторі ? які мінімальні розміри радіатора мають бути для такого процесора, яка потужність помпи і особливості водоблоку ?

Водоблок Аквакомпьютер cuplex kryos NEXT AM4 основание из серебра.
Помпа ddc, или d5,
Радиатор hwlabs gts 420, плюс 3 вентилятора.
Этого будет достаточно, для нормального охлаждения.
Ценник около 500Е за всё.
дякую! це комплектація для потенційного збільшення розгону чи для охолодження того що я написав (4,6/4,5 Мгц при 1,2 в)
Alexey1977
Member

Повідомлення

shlepaka
у меня на 5900х и водоблоке Аквакомпьютер cuplex kryos NEXT AM4 (3000/5000) температуры в Cinebench и Blender как правило выше 76 не подымались, при частотах 4.7Ghz на все ядра и напряжении около 1.275В.
разгон до этих частот у вас точно будет - а дальше зависит от удачности процессора и настроек PBO (Curve + напряжением vCore c оффсетом отрицательным).
shlepaka
Junior

Повідомлення

Alexey1977: 09.02.2022 13:53 shlepaka
у меня на 5900х и водоблоке Аквакомпьютер cuplex kryos NEXT AM4 (3000/5000) температуры в Cinebench и Blender как правило выше 76 не подымались, при частотах 4.7Ghz на все ядра и напряжении около 1.275В.
разгон до этих частот у вас точно будет - а дальше зависит от удачности процессора и настроек PBO (Curve + напряжением vCore c оффсетом отрицательным).
яка при цьому швидкість обертання помпи, вентилів на радіаторі? які розміри радіатора ?
Alexey1977
Member

Повідомлення

Помпа 3900об.
Радиаторы были альфакула (hwlabs получше будут) два шт. 420+360 тонкие 30мм (но у меня и видеокарта на 450вт в контуре).
В профиле в принципе вся инфа.
Сейчас конфиг заменил и железо другое использую.
shlepaka
Junior

Повідомлення

Alexey1977: 09.02.2022 19:34 Помпа 3900об.
Радиаторы были альфакула (hwlabs получше будут) два шт. 420+360 тонкие 30мм (но у меня и видеокарта на 450вт в контуре).
а чи є резон товсті радіатори на цей проц брати ? 60-80 мм ? чи дасть різницю в температурі кількість води в контурі ? чи ключовий фактор - саме здатність водоблоку швидко відводити тепло ?
Alexey1977
Member

Повідомлення

shlepaka
Не знаю) перешёл на две 420 х 45.
Но надо было мору брать и закрыть вопрос совсем.
Cirax
Member

Повідомлення

shlepaka: 09.02.2022 20:32
Alexey1977: 09.02.2022 19:34 Помпа 3900об.
а чи є резон товсті радіатори на цей проц брати ? 60-80 мм ? чи дасть різницю в температурі кількість води в контурі ? чи ключовий фактор - саме здатність водоблоку швидко відводити тепло ?
Нет.
Всё упрется в водоблок.
shlepaka
Junior

Повідомлення

Cirax: 09.02.2022 23:13
shlepaka: 09.02.2022 20:32

Нет.
Всё упрется в водоблок.
я правильно розумію, логіка в тому що все вирішує саме конструкція водоблоку, яка здатна швидко зняти тепло з кришки процесора? швидкість обертів помпи і відповідно, швидкість водяного напору - вторинна? ну і кількість води в контурі, яка збільшується із товщиною радіатора, напевно ж є різниця, в прогріванні контура, якщо води менше і відповідно процесор швидше її нагріє? чи є якісь оптимальні показники, співвідношення площі радіатора до кількості води і швидкості відведення тепла від процесора та її охолодження? це я до того, як зрозуміти скільки і яких радіаторів потрібно, при умові що водоблок і помпа найоптимальніші для цього процесора? ну тобто, навіщо брати 4 радіатора, якщо об'єктивно вода достатньо охолоджуватиметься і одним, але з певними розмірами? де взяти оце "об'єктивне" ?
завчасно вибачаюсь за можливу надокучливість)
Відповісти