Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
Prescott
Member

Повідомлення

200Man:насколько я понимаю нужно 8x12
200Man:... или 10x13?
А фитинги у вас под какой шланг ? :rolleyes:
200Man
Member

Повідомлення

А фитинги у вас под какой шланг ?
да точно, фитинги такие 10x13
спойлер
https://ru.aliexpress.com/item/32245259 ... 3834aJlaXS
но по идее, силикон то мягче, если взять 10 на 13 не будет ли сползать.
Сам продаван в магазине под него предлагает шланг 8x12, на olx я нашол еще и 9x13 вот в раздумиях.
nazar-pc
Member

Повідомлення

200Man:
А фитинги у вас под какой шланг ?
да точно, фитинги такие 10x13
спойлер
https://ru.aliexpress.com/item/32245259 ... 3834aJlaXS
но по идее, силикон то мягче, если взять 10 на 13 не будет ли сползать.
Сам продаван в магазине под него предлагает шланг 8x12, на olx я нашол еще и 9x13 вот в раздумиях.
Беріть шланги того ж розміру що й фітинги. Якщо нормально зроблені то нічого нікуди сповзати не буде.
Deadpool
Member

Повідомлення

200Manсильно прозрачный у нас не найти, иногда есть в паре профильных сво магазинах, про овер дофига денег. На рынке только пищевой силикон недорогой есть. Но он мутный. Есть цветной силикон, его для кальянов продают, тоже дорого.
200Man
Member

Повідомлення

Deadpool:200Manсильно прозрачный у нас не найти, иногда есть в паре профильных сво магазинах, про овер дофига денег. На рынке только пищевой силикон недорогой есть. Но он мутный. Есть цветной силикон, его для кальянов продают, тоже дорого.
да мне цвет не важен, мутный устроит. я не могу понять какой диаметр брать. есть на olx 8x12, 9x13, 10x13 Выше вот советовали 10х13, но сам продаван под эти фитинги ставит 8х12.. 9х13 выглядит как золотая середина но не знаю )
Dark-seer
Member

Повідомлення

200Man
Это уже не смешно. Фитинги 10/13- шланг 10/13. ВСЕ
Proff
Member

Повідомлення

Выкурил всю тему, хотел поменять свою недосво АІО на кастом воду. Передумал :rotate: Может стар уже стал, да и выигрыш пару тройку градусов/децибел не стоит тех денег, геморроя и времени. Пойду лучше с ребенком на улицу погуляю :super: Спасибо, камрады, отговорили!
Dark-seer
Member

Повідомлення

Proff
:laugh:
Deadpool
Member

Повідомлення

Proff :beer: сильно колега. так же пару недель почитывал эти 800страниц (на тот момент). но все же затянуло.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

freemannew:Juv4uk
Контроллер, плата расширения каналов для вентиляторов и нескольких термодатчиков. Умеет управлять 4pin и 3pin вентиляторами, когда подключаешь плату, в биосе есть под нее отдельные каналы с возможностью настроить режимы работы. Выставить режим DC mode на каналах. Потом в софте fanXpert можно уже настроить обороты как душе угодно, ну разумеется диапазон оборотов будет зависеть от вентиляторов.
Така ситуація... Все під`єднав (сподіваюся правильно) запустив і вуаля! Вентилі крутяться ,я так зрозумів, на мінімальних оборотах.
Зайшов в прожку fanXpert 4 ,запустив визначення всіх підключених вентиляторів і вони почали крутитися на максимум. Ніякі вентилі крім того що на цпу не визначаються.
В біосі виставив все DC mode але там так само пизначаєтсья і реагує на налаштування лише цпу. Рятуйте бо мене зараз продує!!! :gigi:
Вкладення
31.jpg
TheGuy
Member

Повідомлення

Juv4uk
а в біосі не зустрічалось налаштування цієї платки,часом?Писали ж вище,що для неї є свої спец.параметри.Може там що є?
freemannew
Member

Повідомлення

Juv4uk
Ну в биосе эти каналы как и в fanxpert называются extension fan 1, 2, 3.
В fanxpert переключения между двумя режимами работы, автоматически, там где график строишь, и ручной, где сам обороты фиксируешь.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

TheGuy:Juv4uk
а в біосі не зустрічалось налаштування цієї платки,часом?Писали ж вище,що для неї є свої спец.параметри.Може там що є?
Я окремих налаштувань не знайшов але є одна здогадка.
Підкажіть, на картинці має ще підключатися провід типу "мама-мама" від материнки і через роз`єм в материнці регулюватися?
Перепрошую що в темі для сво але ці вентилі для мори :shuffle:

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Я підключив тільки 5-піновий роз`єм від материнки проводом який знайшов у комплекті материнки, мама-мама немає...
Вкладення
Безымянный.jpg
TheGuy
Member

Повідомлення

Juv4uk
судячи по тому,що на зображенні і 5-контактний роз'єм,і 4-пін роз'єм кулера позначені однаково як "роз'єм отримання сигналу",то думається,що сигнал береться "або-або" з того чи іншого роз'єму.Тобто,що плата тільки з кабелем "мама-мама" може отримувати сигнал ШИМ і,за виключенням термодатчиків,може працювати і в "пасивному" режимі,як інші китайські хаби.
Але і 5-контактний пропієтарний роз'єм тільки для термодатчиків - це теж занадто.Тому,я думаю,їй мало б вистачати підключення цього самого 5-контактного роз'єму для керування всіма підключеними кулерами-датчиками.Принаймні,в усіх небагатих описах цієї плати не уточняється про обов'язкове підключення цього "мама-мама".

Але якщо копання інтернету ні до чого не приведуть,то можу підігнати такий кабельок.Знайшов ось на роботі.Може десь пригодиться мені колись,а може і ні.Тож якщо потрібен буде,давайте знати.

В мене на роботі в магазині є кілька плат з підтримкою цієї плати розширення,і я б з радістю поколупався з ними,але от якраз Extension Card нема жодної
freemannew
Member

Повідомлення

Juv4uk
То сигнальный кабель PWM, без него все должно работать. Я тоже его не подключал.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

freemannew:Juv4uk
То сигнальный кабель PWM, без него все должно работать. Я тоже его не подключал.
В чому тоді ще може бути проблема?
Після першого налаштування вентиляторів через прогу вентилі крутяться тихо тільки до завантаження біоса. Потім знову арктична свіжість...
freemannew
Member

Повідомлення

В настройках, скриншоты биоса и fanxpert на этих каналах не помешали бы.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Така ситуація... в біосі швидкість вентилів на налаштування реагує але не так як в фан експерт. в біосі можна навіть зупинити вентилі до заданої температури (правда незрозуміло чого) але при запуску вінди обороти максимальні. Фан експерт вентилів так і не бачить.
Ось додаю скріни, сподіваюся ті.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
freemannew
Member

Повідомлення

А чего в биосе обороты по нулям на этих каналах?
Перед тем как выставлять настройки в fanxpert на кнопку ''настройки вентилятора'' нажимаешь?
После нажатия ''настройки вентилятора'' и прогона теста, должны обнаружиться вентиляторы и показать диапазон оборотов от минимальных на которых стартует до максимальных. Если их не обнаруживает, то разумеется управлять ими не получится. Значит нужно искать опции в биосе и запускать тест по новой каждый раз.
Попробуй еще оставить на одном из каналов 1 вентилятор, как он будет реагировать.
Востаннє редагувалось 07.11.2019 20:10 користувачем freemannew, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти