Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
Patruletz
Member

Повідомлення

oversteve: 09.03.2025 18:29я їх порівнював з а12х25 на +- однакових обертах лоб в лоб
до 1000 вони ніс в ніс, 1100+ макси шумлять гучніше
Vlaad13
Member

Повідомлення

я зараз дурне питання задам але навіщо ви корпусні крутилятори ставите на 1к обертів?
у мене ніколи вони вище 800 не крутились (іноді і нижче)
daesz
Member

Повідомлення

proos: 09.03.2025 17:59 daesz
oversteve
чекнул разные обзоры и отзывы на маркетплейсах, ТР ругают за некачественные кулера что выходят из строя быстро, а к производительности самой башни вопросов нет
еще не нравиться что выпуклость на них, для ам5 это не сильно подходит, придется искать как его шлифануть
В мене пів року був РА120, відпродав і взяв РА120 міні, також десь пів року вже. Ніяких проблем немав :dontknow:
Patruletz: 09.03.2025 18:11
oversteve: 09.03.2025 16:58якщо воно видає +- такий самий результат
змінив арктік на ноктуа, при тих самих обертах я ноктуа не чую, вона реально тихіша, даже порівнюючи їх до 2к обертів, ноктуа тихіша. Але і ціна х4 до Арктік :(
Одинакові оберти =/= одинакова ефективність.
Patruletz: 09.03.2025 18:26
oversteve: 09.03.2025 18:15які саме вентилятори мова йде
р12 max проти а12х25, графік був все такий же по температурній кривій від 700 до 1300об, макси на 1100+ більш відчутно гудять.
20дБА
спойлер
ЗображенняЗображення
25дБДА
спойлер
ЗображенняЗображення
І от ноктуа на тому ж рівні шуму
20дБА
спойлер
ЗображенняЗображення
25дБА
спойлер
ЗображенняЗображення
Patruletz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 09.03.2025 18:50я зараз дурне питання задам але навіщо ви корпусні крутилятори ставите на 1к обертів?
спойлер
Зображення
daesz: 09.03.2025 19:01Одинакові оберти =/= одинакова ефективність.
ну от захотілось свапнуть арктики на ноктуа, і все :D
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz: 09.03.2025 19:28
daesz: 09.03.2025 19:01Одинакові оберти =/= одинакова ефективність.
ну от захотілось свапнуть арктики на ноктуа, і все :D
Ну так це інше діло, але порівнювати на одинакових обертах не зовсім доречно, бо ефективність у них не одинакова :)
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 09.03.2025 19:52одинакових обертах не зовсім доречно, бо ефективність у них не одинакова
так я не ефективність порівнював, а банальний шум
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz: 09.03.2025 19:57
daesz: 09.03.2025 19:52одинакових обертах не зовсім доречно, бо ефективність у них не одинакова
Ну так ви порівнювали шум на одинакових обертах, але арктик на тих обертах ефективніший :)
Думаю, арктик на 600-700 обертів має ідентичну (якщо не вищу) ефетивність ніж ноктуа на 1к.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 09.03.2025 20:07
Patruletz: 09.03.2025 19:57
Ну так ви порівнювали шум на одинакових обертах, але арктик на тих обертах ефективніший :)
Думаю, арктик на 600-700 обертів має ідентичну (якщо не вищу) ефетивність ніж ноктуа на 1к.
всі "спіральки" типу Р12, а12х25, гр і т.п. - вони на низьких обертах взагалі не айс і зливають "традиційним" вентиляторам, то десь від 1к обертів і вище там вже виходить таке, що вони менше шумлять і статичний тиск відчутно відрізняється
proos
Member

Повідомлення

daesz
пол года это не показатель, вы же понимаете)
oversteve
тут же на форуме читал что удавалось после шлифовки сбросить до 10 градусов, пусть даже и 5, разве это мало?)
oversteve
Member

Повідомлення

proos
це вже напевно якийсь зовсім горбатий попався :spy:
на інтелах рамка для цп допомагає добре температуру опустити, правда х з чи треба воно для вашого амд

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
Vlaad13: 09.03.2025 18:50 я зараз дурне питання задам але навіщо ви корпусні крутилятори ставите на 1к обертів?
у мене ніколи вони вище 800 не крутились (іноді і нижче)
це ще залежить від корпуса і фільтрів - з дірявою мордою, низькі оберти норм, а якщо то варіант з відносно глухою мордою, дуже щільними фільтрами або з вентиляторами на дні, то воно на малих обертах мало шо тягнути буде, там як раз норм варіант вентилятори з високим статичним тиском, які не дуже шумні на 1-1.2к обертів
daesz
Member

Повідомлення

proos: 09.03.2025 21:26 daesz
пол года это не показатель, вы же понимаете)
Нажаль, цей що є зараз до року, швидше за все, не доживе також :)
Вже маю новий копрус (8л) та все інше готове, залишилось тільки дочекатись виходу охолодження від сайсу - і продаватиму те що є разом із копрусом :shuffle:

Але також маю в наявності 3 слімки від TR, тож буду бачити наскільки довго вони проживуть :)
proos
Member

Повідомлення

oversteve
рамка для ам5 не работает, по крайней мере судя по обзорам)

daesz
охлад от сайса это что?)
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 09.03.2025 22:24новий копрус (8л)

щось цікаве?

proos: 09.03.2025 23:05сайса это что?)

scythe по ходу
daesz
Member

Повідомлення

proos: 09.03.2025 23:05 daesz
охлад от сайса это что?)
scythe = сайс :)
спойлер
У відео він каже що 66мм, а по останніх даних які чув - 65мм, тобто ідеально для мене підходить :)
Hells Angels: 09.03.2025 23:16
daesz: 09.03.2025 22:24новий копрус (8л)

щось цікаве?
спойлер
Але в мене версія із двома слімками зверху :)
Якісно - це найкращий корпус який я тримав в руках, стінки - товстезний (4мм) алюміній.
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

Вітаю спільното!
Порадьте будь ласка, чим можна охолодити 14600K?
Бажано не за всі гроші світу.
Дякую.
oversteve
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri: 10.03.2025 00:55 Вітаю спільното!
Дякую.
все те саме, що тут
viewtopic.php?p=3944224#p3944224
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

proos: 09.03.2025 17:59 daesz
oversteve
чекнул разные обзоры и отзывы на маркетплейсах, ТР ругают за некачественные кулера что выходят из строя быстро, а к производительности самой башни вопросов нет
еще не нравиться что выпуклость на них, для ам5 это не сильно подходит, придется искать как его шлифануть
Самі собі придумуєте проблеми і шукаєте для них рішення? Для чого?
Thermalright якраз тим і відрізняються, що в них п'ятак краще знімає тепло, ніж в інших таверів, і тому вони показують кращі результати.

Тут все просто. Або thermalright за 35-40$, або платити більше і купувати воду. І до інтел, і для амд, і для всього. На інші кулери особливого сенсу дивитись нема.
oversteve
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 10.03.2025 09:09 Тут все просто. Або thermalright за 35-40$, або платити більше і купувати воду. І до інтел, і для амд, і для всього. На інші кулери особливого сенсу дивитись нема.
насправді там не тільки термалрайт, просто інші бренди не дуже популярні і не так широко розповсюджені - jonsbo, id cooling, coolleo, pccooler і т.п.
lordep
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri: 10.03.2025 00:55 Вітаю спільното!
Дякую.
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... -bknnmt-g/
Відповісти