Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
-
gidron69
Junior
Вы думаете? У друга 65 градусов такой под боксовым нагревается в офисных задачах...Про игры молчу...йому і бокса вистачить.
-
LevkoMorj
Member
immortalShepard помню покупал кулер Тяпкул ак400. Кулер вроде норм, но вентиль мерзко посвистывал и завывал, что прям сидеть рядом был невозможно. Менять вентиль на качественный было бы дороже, чем купить Noctua u12s redux. Тяпкул вернул и взял нокту
-
AndP
Member
LevkoMorj
ты сам хоть прочитал что написал? Deepcool AK400 стоит 1400 грн, вентиль к нему стоит пару соток. Noctua u12s redux стоит больше 2-х тыс
ты сам хоть прочитал что написал? Deepcool AK400 стоит 1400 грн, вентиль к нему стоит пару соток. Noctua u12s redux стоит больше 2-х тыс
-
GreenMile
Member
Тільки це буде не вентиль, а сміття. SSO-вентилятор, який встановлений на NH-U12S окремо коштує десь близько 1000 грн, от і маємо 2400, коли нокта коштує 3000 і має 5 теплових трубок, а не 4. Ба більше, за 2400 можна купити NH-U12S Redux
Тому, якщо заморочуватись якістю вентиляторів, то краще брати готове рішення, а не набирати окремо, якщо упор на дешевизну - то тоді так, дешевий кулер + середньо-дешевий вентилятор окремо.
-
daesz
Member
Не все так однозначно з пропелерами у ноктуа.GreenMile: ↑ 03.03.2024 10:50Тільки це буде не вентиль, а сміття. SSO-вентилятор, який встановлений на NH-U12S окремо коштує десь близько 1000 грн, от і маємо 2400, коли нокта коштує 3000 і має 5 теплових трубок, а не 4. Ба більше, за 2400 можна купити NH-U12S Redux
Тому, якщо заморочуватись якістю вентиляторів, то краще брати готове рішення, а не набирати окремо, якщо упор на дешевизну - то тоді так, дешевий кулер + середньо-дешевий вентилятор окремо.
- спойлер
- Нижча температура на МП за рахунок того що то 120мм пропелер, термалрайтова 120тка порвала би ці ноктуа як тузік тряпку
-
GreenMile
Member
Не все однозначно, бо ви привели тести не тих вентиляторів, які стоять на кулерах.daesz: ↑ 03.03.2024 11:46Не все так однозначно з пропелерами у ноктуа.GreenMile: ↑ 03.03.2024 10:50 Тільки це буде не вентиль, а сміття. SSO-вентилятор, який встановлений на NH-U12S окремо коштує десь близько 1000 грн, от і маємо 2400, коли нокта коштує 3000 і має 5 теплових трубок, а не 4. Ба більше, за 2400 можна купити NH-U12S Redux
Тому, якщо заморочуватись якістю вентиляторів, то краще брати готове рішення, а не набирати окремо, якщо упор на дешевизну - то тоді так, дешевий кулер + середньо-дешевий вентилятор окремо.По друге, у діпкула повітряний потік вищий на 20%.
- спойлер
- Нижча температура на МП за рахунок того що то 120мм пропелер, термалрайтова 120тка порвала би ці ноктуа як тузік тряпку
-
daesz
Member
Тобто не тих, ці А12 з тесту стоять на умовній U12A, для прикладу.GreenMile: ↑ 03.03.2024 11:55Не все однозначно, бо ви привели тести не тих вентиляторів, які стоять на кулерах.daesz: ↑ 03.03.2024 11:46
Не все так однозначно з пропелерами у ноктуа.По друге, у діпкула повітряний потік вищий на 20%.
- спойлер
По-друге, той діпкул що стоїть на АК400 має 66.5%cfm повітряний потік, ноктуа має 55. 20% від 55 це 11 = 66.
Я бачив схожі тести для арх67-х120 та пірлес асасіна - і в обох стокові термалрайтові кулери вигравали в ноктуа декілька градусів, можу пошукати та кинути як цікавить
Востаннє редагувалось 03.03.2024 12:05 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
Ну добре, хай виграють і що далі? Вони вартують "пару соток" і працюють десятко років без необхідності заміни?daesz: ↑ 03.03.2024 12:01Я бачив схожі тести для арх67-х120 та пірлес асасіна - і в обох стокові термалрайтові кулери вигравали в ноктуа декілька градусівGreenMile: ↑ 03.03.2024 11:55 Не все однозначно, бо ви привели тести не тих вентиляторів, які стоять на кулерах.
-
daesz
Member
Це ще предстоїть дізнатись, але масової проблеми з термалрайтами за скільки тут минуло з випуску РА? 2 роки? Щось не спостерігав. Точніше взагалі не спостерігавGreenMile: ↑ 03.03.2024 12:02Ну добре, хай виграють і що далі? Вони вартують "пару соток" і працюють десятко років без необхідності заміни?daesz: ↑ 03.03.2024 12:01
Я бачив схожі тести для арх67-х120 та пірлес асасіна - і в обох стокові термалрайтові кулери вигравали в ноктуа декілька градусів
-
AndP
Member
Тільки це буде не вентиль, а сміття. SSO-вентилятор, який встановлений на NH-U12S окремо коштує десь близько 1000 грн, от і маємо 2400, коли нокта коштує 3000 і має 5 теплових трубок, а не 4. Ба більше, за 2400 можна купити NH-U12S Redux
[/quote]
1. Я говорил за вентиль к Дипкулу, который запищал.
2. У топикстартера и есть Noctua u12s redux, на 4 трубки, а это далеко не NH-U12S. Сомневаюсь в его значимом превосходстве, над Дипкулом 400
-
GreenMile
Member
Проблеми != ресурс. У діпкула FDB-підшипники, у нокти SSO, власне, я свій кулер купляв у 2014, зараз він продовжує працювати на 7800х3д без якихось зауважень, вібрацій або шумів Звісно, за 10 років там трохи змінились технології і він в принципі не може бути кращим по всім параметрам за молодші на декаду вентилі, але, наприклад, статичний тиск у нього все ж кращий, бо площа лопатей рішає і тут фізику не налюбити.daesz: ↑ 03.03.2024 12:11Це ще предстоїть дізнатись, але масової проблеми з термалрайтами за скільки тут минуло з випуску РА? 2 роки? Щось не спостерігав. Точніше взагалі не спостерігавGreenMile: ↑ 03.03.2024 12:02 Ну добре, хай виграють і що далі? Вони вартують "пару соток" і працюють десятко років без необхідності заміни?
-
AndP
Member
Ок. Если не нравится вентиль на АК400, при его замене на Noctua NF-P12 redux-1700 PWM за 500 + грн получаем Noctua NH-U12S reduxGreenMile: ↑ 03.03.2024 12:02 Ну добре, хай виграють і що далі? Вони вартують "пару соток" і працюють десятко років без необхідності заміни?
-
GreenMile
Member
Не заперечую.AndP: ↑ 03.03.2024 12:32Ок. Если не нравится вентиль на АК400, при его замене на Noctua NF-P12 redux-1700 PWM за 500 + грн получаем Noctua NH-U12S reduxGreenMile: ↑ 03.03.2024 12:02 Ну добре, хай виграють і що далі? Вони вартують "пару соток" і працюють десятко років без необхідності заміни?
-
Alex_Lord
Member
У меня были все популярные Noctua , ND 14, ND 15, и супермодно-компактный мини вариант.
Сижу полгода на Термолайт 120 и скажу что при цене в 2 раза дешевле он разрывает Noctua как по эффективности так и по тишине.
Только что нашли этот потрясающий товар на AliExpress. Взгляните!
US $47.07 68%СКИДКА | Thermalright PA120 6 тепловых труб с двойными башнями радиатор с воздушным охлаждением 12 см Высокопроизводительные бесшумные двойные вентиляторы охлаждения с верхней крышкой
https://a.aliexpress.com/_Evs9ghB
Сижу полгода на Термолайт 120 и скажу что при цене в 2 раза дешевле он разрывает Noctua как по эффективности так и по тишине.
Только что нашли этот потрясающий товар на AliExpress. Взгляните!
US $47.07 68%СКИДКА | Thermalright PA120 6 тепловых труб с двойными башнями радиатор с воздушным охлаждением 12 см Высокопроизводительные бесшумные двойные вентиляторы охлаждения с верхней крышкой
https://a.aliexpress.com/_Evs9ghB
-
daesz
Member
За 2к можна взяти РА120 на алі чи яйцях/амазоні, за 2.5к бачив у нас на форумі. І всі ці u12 не йдуть із ним ні в яке порівняння, та що тут казати, д15 не сильно але гірша.
Але ми відійшли від теми, а саме ефективно - пропелери від ноктуа не завжди працюють краще
Але ми відійшли від теми, а саме ефективно - пропелери від ноктуа не завжди працюють краще
-
LevkoMorj
Member
Я вроде как писал про замену на качественный. Качественный стоит не пару сотокAndP: ↑ 03.03.2024 01:30 LevkoMorj
Відправлено через 10 хвилин 51 секунду:
Не 500, а 639. И тяпкул ак400 уже обойдется в 2078, когда за 2429 можно купить u12s redux. Экономия 350 грнAndP: ↑ 03.03.2024 12:32Noctua NF-P12 redux-1700 PWM за 500 + грнGreenMile: ↑ 03.03.2024 12:02 Ну добре, хай виграють і що далі? Вони вартують "пару соток" і працюють десятко років без необхідності заміни?
Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
Ты думаешь у Тяпкула такой же контроль качества как у Нокты ? Я вот в этом сомневаюсьAndP: ↑ 03.03.2024 12:32 на АК400, при его замене на Noctua NF-P12 redux-1700 PWM получаем Noctua NH-U12S redux
-
anyname
Member
вот это на самом деле интересный вопрос.именно комплектные вентили у термалрайтов хороши. А к отдельно продающимся порой возникали вопросы.имея ту же маркировку они могут не совпадать по оборотам и даже типу подшипника .и тут два варианта - подделкаGreenMile: ↑ 03.03.2024 12:02Ну добре, хай виграють і що далі? Вони вартують "пару соток" і працюють десятко років без необхідності заміни?daesz: ↑ 03.03.2024 12:01
Я бачив схожі тести для арх67-х120 та пірлес асасіна - і в обох стокові термалрайтові кулери вигравали в ноктуа декілька градусів
или такова политика производителя.
-
AndP
Member
я не сомневаюсь, качество у Дипкула хорошее. Сам стоял перед выбором, что брать, Noctua NH-U12A или Deepcool AK500. Теперь я владелец двух замечательных кулеров Deepcool AK500. Которые, кстати, не пищат, не трещат и выполняют свою работу, согласно поставленной задаче, на все вложенные в них деньги. Стоит отметить, что стоимость двух Deepcool AK500 приблизительно 5 т грн, а двух Noctua NH-U12A - 10 т грн.LevkoMorj: ↑ 03.03.2024 21:55 Ты думаешь у Тяпкула такой же контроль качества как у Нокты ? Я вот в этом сомневаюсь
-
Grava
Member
Вчора приїхали нові nf-p14s redux, сиджу радію що віддав майже 1.5к грн за два, а один стукає на малих обертах в залежності від настрою.LevkoMorj: ↑ 03.03.2024 21:55контроль качества как у Нокты
А якщо відгуки почитати, то виявляється що я не один такий.
-
LevkoMorj
Member
Брак везде встречается, но бывают магазины которые торгуют в основном браком. В Днепре есть такой. Название магазина из трех букв. Я там как то купил кулер и несколько вентиляторов нокта. Все бракованные, а кулер еще и побитый с погнутыми ребрами как будто им в футбол играли. Вернул эти покупки и сменил магазин. С тех пор как сменил магазин, ни разу бракованная нокта не попадалась, а покупал я их много для разных системGrava: ↑ 05.03.2024 07:46Вчора приїхали нові nf-p14s redux, сиджу радію що віддав майже 1.5к грн за два, а один стукає на малих обертах в залежності від настрою.LevkoMorj: ↑ 03.03.2024 21:55контроль качества как у Нокты
А якщо відгуки почитати, то виявляється що я не один такий.