Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
Daemon74
Member
litlmuk
Выбор корпусов немного в другой теме )
Выбор корпусов немного в другой теме )
-
litlmuk
Junior
Сори.
-
Sanьka
Member
Эта тема называется Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВоlitlmuk:Привет всем. нужен корпус
Тебе сюда Выбор корпуса для ПК + FAQ viewtopic.php?f=7&t=1744&start=8120
-
quadrotony
Member
у меня так будетSanьka: Но когда СО будет дороже всей системы
глянь профиль
и уже закупился деталями для СВО на ~$500
и еще на 100 в корзине, дозакажу скоро
-
Freem-freem
Member
quadrotony
Ото робыты ничого
Ото робыты ничого
Востаннє редагувалось 28.07.2018 11:35 користувачем Freem-freem, всього редагувалось 1 раз.
-
quadrotony
Member
и это я еще не заказывал оплетку
как же делать кастом СВО без красивой оплетки всех кабелей?
единственно что я это все первый раз буду делать, чтоб не налажать все придется делать медленно и вдумчиво, ну видосов я уже тонны пересмотрел
как же делать кастом СВО без красивой оплетки всех кабелей?
единственно что я это все первый раз буду делать, чтоб не налажать все придется делать медленно и вдумчиво, ну видосов я уже тонны пересмотрел
-
Daemon74
Member
Вполне можно взять готовую. В виде универсальных переходников.quadrotony:и это я еще не заказывал оплетку
-
Sanьka
Member
эт по нашему! Зато у тебя будет годная СО, которая переживет не один апгрейд.quadrotony:и уже закупился деталями для СВО на ~$500
и еще на 100 в корзине, дозакажу скоро
Правда СВО - отдельная статья апгрейдов. У меня от первого комплекта только мотор помпы остался.
-
quadrotony
Member
а кулеры? кулеры если брал годные то тоже прослужат не одну смену СВО
-
Sanьka
Member
Ну да, куллерв тоже. Правда я не отношу их у сво. Куллеры это ... куллеры ))))
-
Trinity
Member
Всем привет.
Ищу разную мелочь, может у кого есть, пишите в л.с. договоримся
- Шланг прозрачный 10/16, желательно майхемс, 1-2м
- Адаптер 90 градусов повоторный, черный, 2-5шт
- Адаптер прямой папа-мама, 2-3см, черный, для видеокарты, чтобы уголки в текстолит не упирались, 2шт
- Разветлитель для вентиляторов 1х4пин на 2х4пин
- Вентиляторы би квайт пюр вингс 2 или что-то похожее с пвм (4 пин), тихие, черные, до 200грн за штуку
Ищу разную мелочь, может у кого есть, пишите в л.с. договоримся
- Шланг прозрачный 10/16, желательно майхемс, 1-2м
- Адаптер 90 градусов повоторный, черный, 2-5шт
- Адаптер прямой папа-мама, 2-3см, черный, для видеокарты, чтобы уголки в текстолит не упирались, 2шт
- Разветлитель для вентиляторов 1х4пин на 2х4пин
- Вентиляторы би квайт пюр вингс 2 или что-то похожее с пвм (4 пин), тихие, черные, до 200грн за штуку
-
Stas
Member
Куллеры это ... вентиляторыSanьka:Ну да, куллерв тоже. Правда я не отношу их у сво. Куллеры это ... куллеры ))))
-
Alessander
Member
Придбав б/у-шний ЕК-Предатор 360 з метою розширення його водоблоком для відеокарти Вега56. Знаю, що у цього СВО були проблеми з водоблоком процесора, а тому хочу ретельно перевірити на протікання до того, як прибуде замовлений водоблок відеокарти та кріплення для АМ4, тому є де-які питання до досвідчених водяпщиків.
1. Чи достатньо перевірки на протікання шляхом вмикання помпи, чи обов'язково потрібно нагрівати водоблок? Під час підключення помпи до материнки та прогону протягом декількох годин на різних обертах протікань не виявлено.
2. Чи потрібно замінювати рідину у СВО (планується) якщо їй приблизно 2 роки? Водоблок на відеокарту буде заправленим, чи можна суміщати рідину у ньому зі старою/новою рідиною у б/у-шному СВО.
3. Чи є нормальним наявність бульок у водоблоці та дзюркіт помпи неначе там повітря у положенні коли помпа зверху (дозволено інструкцією). При цьому рідину долито до країв, у т.ч. з включеною помпою. Чи виправить ситуацію введення у контур резервуару (якщо потрібно)?
4. Планується використання СВО для охолодження відеокарти Вега56 (можливо з розгоном), або (якщо потягне) також і процесора Райзен 1700 розігнаного зі зниженою напругою. Думаю розділити управління оборотами помпи та вентиляторів в залежності від температури процесора та відеокарти. Підкажіть що на що зав'язати, якщо брати до уваги, що шумність помпи на великих оборотах та малих майже однакова? При цьому навантаження на процесор буде мінімальним (до 70% на одне ядро, близько 25% на усі), а на відеокарту майже завжди 100%, отже першим у контурі після радіатора має бути процесор, правильно?
Дякую за корисні поради.
1. Чи достатньо перевірки на протікання шляхом вмикання помпи, чи обов'язково потрібно нагрівати водоблок? Під час підключення помпи до материнки та прогону протягом декількох годин на різних обертах протікань не виявлено.
2. Чи потрібно замінювати рідину у СВО (планується) якщо їй приблизно 2 роки? Водоблок на відеокарту буде заправленим, чи можна суміщати рідину у ньому зі старою/новою рідиною у б/у-шному СВО.
3. Чи є нормальним наявність бульок у водоблоці та дзюркіт помпи неначе там повітря у положенні коли помпа зверху (дозволено інструкцією). При цьому рідину долито до країв, у т.ч. з включеною помпою. Чи виправить ситуацію введення у контур резервуару (якщо потрібно)?
4. Планується використання СВО для охолодження відеокарти Вега56 (можливо з розгоном), або (якщо потягне) також і процесора Райзен 1700 розігнаного зі зниженою напругою. Думаю розділити управління оборотами помпи та вентиляторів в залежності від температури процесора та відеокарти. Підкажіть що на що зав'язати, якщо брати до уваги, що шумність помпи на великих оборотах та малих майже однакова? При цьому навантаження на процесор буде мінімальним (до 70% на одне ядро, близько 25% на усі), а на відеокарту майже завжди 100%, отже першим у контурі після радіатора має бути процесор, правильно?
Дякую за корисні поради.
-
Alexey1977
Member
Alessander
1. греть водоблоки не нужно, погоняли помпу на макс оборотах, убедились что протечек нет и все.
2. жидкость лучше использовать новую, так как новая и старая по составу будет разная и не факт что после смешивания, не получится какой нибудь осадок - который потом будет влиять в худшую сторону на работу СВО.
3. резервуар ситуацию исправит - через него как раз от пузырьков удобно избавляться, кроме того заправлять тоже удобней в разы.
4. скорость оборотов помпы слабо влияет на результат, можно оставить в диапазоне 1800-2600 и не мучать дальше, больше будет влиять количество радиаторов и скорость работы вентиляторов на них.
что будет первым в контуре тоже особо не влияет, жидкость будет практически одинаково нагрета во всем СВО.
1. греть водоблоки не нужно, погоняли помпу на макс оборотах, убедились что протечек нет и все.
2. жидкость лучше использовать новую, так как новая и старая по составу будет разная и не факт что после смешивания, не получится какой нибудь осадок - который потом будет влиять в худшую сторону на работу СВО.
3. резервуар ситуацию исправит - через него как раз от пузырьков удобно избавляться, кроме того заправлять тоже удобней в разы.
4. скорость оборотов помпы слабо влияет на результат, можно оставить в диапазоне 1800-2600 и не мучать дальше, больше будет влиять количество радиаторов и скорость работы вентиляторов на них.
что будет первым в контуре тоже особо не влияет, жидкость будет практически одинаково нагрета во всем СВО.
-
Alessander
Member
1. А те що мідь та пластик у водоблоку по різному розширюється і міняється геометрія, а також у контурі зростає тиск через нагрів та розширення рідини, то не проблема?
2. Охолоджуюча рідина за складом буде скоріше за все одна ж та сама від ЕКВБ, просто хочу злити подивитися, чи немає там якихось часток і осаду тощо. До речі, взяв концентрат від ЕКВБ, планую розбавляти його водою з осмос-фільтру, чи краще усе-таки купити дистилят?
3. А взагалі, бульки є свідченням підтікання, чи вони можуть з'являтися у системах без резервуара, і це нормально?
4. А як впливає швидкість оборотів на довговічність помпи?
2. Охолоджуюча рідина за складом буде скоріше за все одна ж та сама від ЕКВБ, просто хочу злити подивитися, чи немає там якихось часток і осаду тощо. До речі, взяв концентрат від ЕКВБ, планую розбавляти його водою з осмос-фільтру, чи краще усе-таки купити дистилят?
3. А взагалі, бульки є свідченням підтікання, чи вони можуть з'являтися у системах без резервуара, і це нормально?
4. А як впливає швидкість оборотів на довговічність помпи?
-
Freem-freem
Member
Это же домашнее СВО, тут нет таких температур, перепадов и деформацийAlessander:то не проблема?
-
Sanьka
Member
+1Freem-freem:Это же домашнее СВО, тут нет таких температур, перепадов и деформаций
Это же не 6 метровое дуло танка стреляющее без кожуха под дождем.
-
Alessander
Member
Freem-freem
Sanьka
Саме цими факторами EKWB пояснювала випадки протікання водоблоків з цього СВО, я не думаю, що вони не розбираються у власних продуктах.
Sanьka
Саме цими факторами EKWB пояснювала випадки протікання водоблоків з цього СВО, я не думаю, що вони не розбираються у власних продуктах.
-
Alexey1977
Member
Alessander
первый раз подобный бред слышу, протекать может либо из-за дефекта, либо если сам накасячил когда собирал.
там не 200 атмосфер и не перепад температур с -50 до +80
первый раз подобный бред слышу, протекать может либо из-за дефекта, либо если сам накасячил когда собирал.
там не 200 атмосфер и не перепад температур с -50 до +80
-
kbones
Member
Alessander
А можно ссылку на первоисточник? Интересно почитать.
А можно ссылку на первоисточник? Интересно почитать.