Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua

Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 15.04.2024 15:04 Олсо, різниця в положенні кулера на ЦП між мАТХ (В650М таф) та мІТХ МП (А620і лайтнін), в другому випадку кулер майже в притик до задньої стінки, тому додаткового пропелера на ній не потрібно :
ну так мова про матх була, з ітх само собою зовсім інша справа, бо там зазвичай центр сокету десь на 88-90мм від заднього краю мп і там його чисто фізично нема куди пхати з подвійною баштою (радіатор 55-60мм від центру + 25мм вентилятор)
Mixx
Member

Повідомлення

А что за мода пошла на форуме на странные корпуса на подобии того, что выше обсуждают? Типо они по размеру чуть меньше стандартных атх? Ещё когда свой дуофейс про брал смотрел, что тут многие советуют джонс-бо и прочий китай забавный, но как то мягко говоря не впечатлило, ни места внутри, удобство сборки/переборки вообще ад, не везде есть пылевики, ради чего весь этот мазохизм? Не с целью потролить, просто пытаюсь понять, куда тренды веют....
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 15.04.2024 15:29
daesz: 15.04.2024 15:04 Олсо, різниця в положенні кулера на ЦП між мАТХ (В650М таф) та мІТХ МП (А620і лайтнін), в другому випадку кулер майже в притик до задньої стінки, тому додаткового пропелера на ній не потрібно :
ну так мова про матх була, з ітх само собою зовсім інша справа, бо там зазвичай центр сокету десь на 88-90мм від заднього краю мп і там його чисто фізично нема куди пхати з подвійною баштою (радіатор 55-60мм від центру + 25мм вентилятор)
На мАТХ було теж саме, думаю, форм-фактор МП принципово не має значення, бо рсіе4х16 порт знаходиться в одному місці. Просто конкретно у випадку тафа - він знаходиться навпроти 2 слоту, оскільки зверху передбачений рсіе4х4 для вайфай адептера тож ВК виходить нижче, проте є декілька мАТХ плат на яких цього слоту немає і рсіе4х16 знаходиться навпроти 1 слоту :)
Я думав ми про контакт ВК/корзинки БЖ у випадку розміження корзинки у саме нижнє положення, для того щоб звільнити місце під додатковий пропелер зверху :)

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Mixx: 15.04.2024 15:39 А что за мода пошла на форуме на странные корпуса на подобии того, что выше обсуждают? Типо они по размеру чуть меньше стандартных атх? Ещё когда свой дуофейс про брал смотрел, что тут многие советуют джонс-бо и прочий китай забавный, но как то мягко говоря не впечатлило, ни места внутри, удобство сборки/переборки вообще ад, не везде есть пылевики, ради чего весь этот мазохизм? Не с целью потролить, просто пытаюсь понять, куда тренды веют....
Я коли брав свій джонсбо д31 - то думав, що цей "той єдиний" і на ньому буду сидіти вічність, а от сьогодні замовив ще менший, взагалі хотів саб10л, але в цьому випадку прийшлось би міняти ВК (а мені ця 7800 дуже сподобалась) та відмовитись від пропелерів для обдуву корпусу, або ж брати компоновку сендвічем (а мені принципово подобається класична компоновка, бо дозволяє ставити нормального розміру тавер, наприклад, РА120 міні).
спойлер
Зображення
Місця всередині там достатньо (в д31), збирати дуже зручно, все продумано і логічно, сам корпус дуже якісний та міцний, не фольга, спередині пилефільтр докупив на алі, тож майбутньому власнику який перекупить в мене дістанеться "на дурняка", якісно він не такий хороший (фільтр) як той що комплектний знизу, щоправда :D
oversteve
Member

Повідомлення

daesz
до мене теж мешрум їде :D
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 15.04.2024 15:55 daesz
Хи :rotate:
Д чи С? :)
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Mixx: 15.04.2024 15:39 А что за мода пошла на форуме на странные корпуса на подобии того, что выше обсуждают? Типо они по размеру чуть меньше стандартных атх? Ещё когда свой дуофейс про брал смотрел, что тут многие советуют джонс-бо и прочий китай забавный, но как то мягко говоря не впечатлило, ни места внутри, удобство сборки/переборки вообще ад, не везде есть пылевики, ради чего весь этот мазохизм? Не с целью потролить, просто пытаюсь понять, куда тренды веют....

Я просто збираю новий пк і хотів якось зменшити його розміри, при цьому не втративши можливість вставити туди пристойне залізо і не перетворити все це на пічку, та ще і не за всі
гроші світу (бо як я памятаю раніше збірка в маленьких корпусах була значно дорожча).
Як бачите по характеристикам, він значно компактніший але і охолодження нормальне вліза і ВК довга.
Ну і ще один плюс цього корпуса він дешевий відносно, існує багато варіантів збору і облаштування охолодження, кастомізації. Бачив багато модерських збірок на ньому.

Оце мій попередній ATX
Розміри: 440 x 210 x 480 мм
Максимальна висота кулера ЦП: 168 мм
Максимальна довжина відеокарти: 370 мм

А це цей Jonsbo d31:
Розміри: 205 x 452 x 363 мм
Максимальна висота кулера ЦП: 168 мм
Максимальна довжина відеокарти: 400 мм
oversteve
Member

Повідомлення

як написали вище місця там дофіга і все дуже зручно збирати, якщо мова про щось габаритів д30/д31, в той же час по висоті вони виходять десь на 9-10см нижче типових тауерів за рахунок положення БЖ, у випадку д30 фільтри там є всюди, ну і в плані якості у д30 все дуже добре, пошукайте скільки коштуватимуть корпуси з 1мм сталевою рамою і товстими ілюмінієвими панелями, та й власне д30 сам по собі десь 100 баксів коштує
у сами ім01 теж всюди є фільтри, правда там вже складніше з кабель менеджментом, бо місця менше, але при адекватному підході до вентиляції там можна добитися нижчих температур, в плані зборки там все ок, всі панелі на кліпсах і взаємозамінні, рами для вентиляторів знімаються, навіть 240 воду можна попхати

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
daesz: 15.04.2024 15:58
oversteve: 15.04.2024 15:55 daesz
Хи :rotate:
Д чи С? :)
Д, зараз взагалі х з чи є зміст у С, враховуючи, що для Д мають випустити базу для вертикальної установки
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 15.04.2024 16:04 Д, зараз взагалі х з чи є зміст у С, враховуючи, що для Д мають випустити базу для вертикальної установки
Мене взагалі трохи дивує, що сапд випустили 3 різні корпуси з абсолютно одинаковою місткістю та габаритами, при тому мешрум С та мешилісіус ще й обидва з компоновкою сендвічем :)
Стояти в мене швидше за все буде завжди горизонтально, тому без різниці, а от класична компоновка та можливість поставити 135мм (РА120 міні) чи 110мм (sivlersoul110 чи si-100) тавер і пропелер над ним - то великий плюс, бо і проц холодніший, і вентилятори працюють на нижчих оборотах, тобто тихіше :)

Хоча доцільності в ss110 / si-100 з "подвійним" пропелером не бачу, чесно кажучи, в два рази більша вага радіатора РА120міні в любому випадку дасть нижчі температури, а специфіка положення пропелера дасть кращий обдув зони VRM.
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz
у д31 не вистачає бокової панелі в загальному стилі, була можливість придбав би відразу, а то скло не сильно зайшло
Bomchik
Member

Повідомлення

Привіт. Що є хорошого з 140мм але з кріпленнями під 120мм? Шукав TY-140 але їх вже ніде нема :weep:
Мені на Noctua D14.
Patruletz
Member

Повідомлення

Bomchik: 21.04.2024 12:09Мені на Noctua D14
також шукав 140 зі 120 кріпленням, а потім просто поставив арктіки p12pwm, чисто 3 шт дешево і сердито :dontknow:
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

Bomchik: 21.04.2024 12:09 Привіт. Що є хорошого з 140мм але з кріпленнями під 120мм? Шукав TY-140 але їх вже ніде нема :weep:
Мені на Noctua D14.
З того, що є у насв асортимені, то наче тільки ці 3, і я от не впевнений на скільки хороші останні 2 :)
https://ek.ua/ua/NOCTUA-NF-A15-PWM.htm
https://ek.ua/ua/GELID-SOLUTIONS-SILENT-PRO-14-PWM.htm
https://ek.ua/ua/ID-COOLING-NO-14025K.htm
Bomchik
Member

Повідомлення

daesz
А 150мм з 120мм кріпленням?

Patruletz
А проводили тести с 1,2 та 3 вентиляторами? Цікаво чи є якісь ефект від трьох штук.
Patruletz
Member

Повідомлення

Bomchik: 21.04.2024 13:50А проводили тести с 1,2 та 3 вентиляторами?
жодного разу не тестив бенчами.
Grava
Member

Повідомлення

Bomchik: 21.04.2024 13:50тести с 1,2 та 3 вентиляторами
1 мало, 2 норм, 3 майже ніякої різниці з 2. В себе залишив 2 nf-p12.
daesz
Member

Повідомлення

Bomchik: 21.04.2024 13:50 daesz
А 150мм з 120мм кріпленням?
Стандарт - це 80 / 92 / 120 / 140 / 160 / 200, все інше зустрічається вкрай рідко. Та й 160 / 200 не те щоб дуже багато було :)
Bomchik
Member

Повідомлення

Ноктуа мені якось вислала кріплення для 115* сокета. А вони кріплення для вентилятора теж висилають? Може хтось зіштовхувався)

Відправлено через 8 хвилин 38 секунд:
Написав підтримці Ноктуа. А вдруг.
Grava
Member

Повідомлення

Bomchik: 21.04.2024 14:40Написав підтримці Ноктуа. А вдруг
Для третього? Якщо не відправять то в мене є :gigi: якось домовимося) Але як на мене третій зайвий :-/
Hells Angels
Member

Повідомлення

Bomchik: 21.04.2024 14:40Написав підтримці Ноктуа. А вдруг.
фото кулера та чек обовязково, да й стільки років пройшло ...
Grava: 21.04.2024 14:51Для третього?
він вигнутий по іншому чи так як і комплектні?
Grava
Member

Повідомлення

Hells Angels: 21.04.2024 15:04він вигнутий по іншому чи так як і комплектні?
Всі однакові.
Відповісти