Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
oversteve
Member
якось такalmazmusic: ↑ 14.02.2024 12:00 Подскажите, я что-то неправильно понимаю? Как я должен закрепить 28мм вентилятор комплектным 10мм болтом?
- спойлер
-
almazmusic
Король клавиатуры
Я только что сам допёр до этого
Вот что значит 12 лет ничего не собирал
Вот что значит 12 лет ничего не собирал
-
maximshv
Junior
Добрый день. Подскажите пожалуйста, старый добрый Noctua NF-P12 PWM у меня стоял на выдув с корпуса, проработал где-то лет 10 и вот сегодня к сожаленью стал шуметь, появился сильный гул. Хочу что-то подобрать похожее тихое, чтобы оборотов на 900-1300 крутилось. И не знаю, что на сегодня не шумное и надежное взять взамен. Подобрал вот это:
1. Noctua NF-A12x25 PWM
2. Noctua NF-P12 redux-1300 PWM
Посоветуйте варианты, можно дешевле но не сильно дороже.
1. Noctua NF-A12x25 PWM
2. Noctua NF-P12 redux-1300 PWM
Посоветуйте варианты, можно дешевле но не сильно дороже.
-
Kosdnepr
Member
maximshv
Поставте be quiet Silent Wings 3 (або 4), буде точно дуже тихо, і на видув саме те.
Поставте be quiet Silent Wings 3 (або 4), буде точно дуже тихо, і на видув саме те.
-
Radio Bay
Member
Не супер ресурс на уровне их топа, вт орой раз не покупал бы.maximshv: ↑ 12.03.2024 17:13Noctua NF-P12 redux-1300 PWM
На кулере хорошо, U12A. На корпус я бы последовал совету Kosdnepr, у самого так, вот всё у них идеально для корпусаmaximshv: ↑ 12.03.2024 17:13Noctua NF-A12x25 PWM
-
maximshv
Junior
Kosdnepr
Нашел вот эту модель be quiet! Silent Wings 4 120 мм PWM Black (BL093), я так понимаю это то что нужно?
Нашел вот эту модель be quiet! Silent Wings 4 120 мм PWM Black (BL093), я так понимаю это то что нужно?
-
oversteve
Member
maximshv сайлент вінгс 4 120 для продуву корпусу не айс
https://hwbusters.com/best_picks/best-c ... busters/3/
https://hwbusters.com/best_picks/best-c ... busters/3/
-
Kosdnepr
Member
Так, шикарний варіантmaximshv: ↑ 12.03.2024 20:56 be quiet! Silent Wings 4 120 мм PWM Black (BL093)
oversteve
Якщо заміряти в спеціальній трубі і заради сферичних коней в вакуумі, то може і не айс)
А в реальності, з особистого досвіду та досвіду багатьох юзерів на форумі, silent wings це практично ідеальний корпусний вентилятор (ну окрім суперкомпактних mini-itx корпусів або товстих поролонових фільтрів). Дуже тихий, величезний ресурс, продуктивності для продуву корпусу достатньо, а maximshv продув взагалі не потрібен, так як обирається витяжний вентилятор.
Доречі, переможець на прикріпленому графіку Tougfan 12 Pro, має безліч негативних відгуків користувачів на шум та вібрацію...
-
oversteve
Member
в тому то й справа, що св4 120 трохи відрізняється по конструкції від того ж св3 і навіть св4 140, вони для корпусу цілком ок варіант, а от св4 120, то скорше про високий статичний тиск і продув радіаторівKosdnepr: ↑ 12.03.2024 21:58Silent Wings 4
по ТТ - там є звичайна версія і Про версія, які досить сильно відрізняються, і якщо я не помиляюсь, то вонь саме про звичайну версію
-
Kosdnepr
Member
oversteve
Завдяки новій конструкції SW4 стали більш універсальними, як той же NF-A12x25.
По характеристикам (і деяким оглядам) на однакових обертах прокачка м³/год. в них ± як і SW3.
Завдяки новій конструкції SW4 стали більш універсальними, як той же NF-A12x25.
По характеристикам (і деяким оглядам) на однакових обертах прокачка м³/год. в них ± як і SW3.
-
Radio Bay
Member
Обидва зашибисті вентилі, коли ліпше шукати не треба. В БЖ досі крутиться SW2, замінив рідний, не пам'ятаю вже коли навітьKosdnepr: ↑ 13.03.2024 00:12По характеристикам (і деяким оглядам) на однакових обертах прокачка м³/год. в них ± як і SW3.
-
maximshv
Junior
Приехал мой Silent Wings 4 120 мм PWM, выглядит очень добротно, куча креплений. Выставил на 1200 оборотов, руку подставил дует хорошо, а главное очень тихо работает. Спасибо за совет Kosdnepr.
-
odessitmws
Member
кстати говоря не так давно наконецто закончил мытарства по поиску дешевых бесшумных вентилей на низких оборотах и с норм производительностью Jonsbo SL-120 по визуалу крутые + наличие реверсивных, если брать по 1й штуке с бонусами при регистрации выйдет по 280грн
-
LeoX
Member
Доброго вечора. Порадьте будь ласка якісь недорогі якісні rgb вентилятори 120мм для корпусу. Потрібно 4 штуки. Ну і хотілось би щоб вони не гуділи як турбіна літака
-
daesz
Member
LeoX
З алі :
https://vi.aliexpress.com/item/1005006035745256.html
У нас :
https://ek.ua/ua/ARCTIC-P12-PWM-PST-A-RGB-3PCS-.htm
З алі :
https://vi.aliexpress.com/item/1005006035745256.html
У нас :
https://ek.ua/ua/ARCTIC-P12-PWM-PST-A-RGB-3PCS-.htm
- спойлер
-
LeoX
Member
Дякую Мені не горить, тож замовлю з аліка. Буде 4 дешевше ніж у нас 3)
-
lostsoulforever
Member
Доброго дня, шановне панство, придбав Jonsbo d31 (планується в середині mATX am5 + r5 7600 + 7800xt)
поки корпус їде хочу дозамовити охолодження, але не можу поки визначитись.
Покищо зупинився на варіанті 2х140 знизу вдув і 2х140 зверху видув 1х120 ззаду вдув перед кулером цпу (термалрайт пирлес ассасін 120) - дякую пану @daesz за пораду з організацією повітряного потоку
не знаю які саме ставити
як варіант розглядаю Arctic F14/P14 -
ще є Arctic Bionix теж P/F.
Не підкажете який саме із цих серій краще підходить для моїх цілей, або інші варіанти від інших виробників у цій ціновій категорії (якщо такі є)?
поки корпус їде хочу дозамовити охолодження, але не можу поки визначитись.
Покищо зупинився на варіанті 2х140 знизу вдув і 2х140 зверху видув 1х120 ззаду вдув перед кулером цпу (термалрайт пирлес ассасін 120) - дякую пану @daesz за пораду з організацією повітряного потоку
не знаю які саме ставити
як варіант розглядаю Arctic F14/P14 -
ще є Arctic Bionix теж P/F.
Не підкажете який саме із цих серій краще підходить для моїх цілей, або інші варіанти від інших виробників у цій ціновій категорії (якщо такі є)?
-
daesz
Member
lostsoulforever
P14 знизу, F14 зверху, Р12 ззаді
Байонікси чуть-чуть кращі за звичайні та мають пібропрокладки, але відповідно і чуть дорожчі.
Байонікси чуть-чуть кращі за звичайні та мають пібропрокладки, але відповідно і чуть дорожчі.
-
lostsoulforever
Member
Я просто бачив арктіки по 5 пак (5 гривень за відро ) думав може можна обійтись одним комплектом, але мабуть не варіант.daesz: ↑ 15.04.2024 01:16 lostsoulforever
правильно розумію що брати треба з гідродинамічним підшибником і бажано PWM для регулювання?
-
daesz
Member
Якщо паком - то купляйте Р14, один десь підпродасте (тут на форумі, наприклад) або залишете прозапасlostsoulforever: ↑ 15.04.2024 01:43Я просто бачив арктіки по 5 пак (5 гривень за відро ) думав може можна обійтись одним комплектом, але мабуть не варіант.daesz: ↑ 15.04.2024 01:16 lostsoulforever
правильно розумію що брати треба з гідродинамічним підшибником і бажано PWM для регулювання?
PWM чи ні - то ваш вибір, в мене неPWM/3pin пропелери, я вибрав в біосі презет і вони собі крутяться постійно на одній швидкості граничній до безшумної, якщо хочеться налаштувати криву з фанстопом, наприклад, то тільки PWM; олсо, ті що на гідродинамічному підшипнику довговічніші ніж ті що на шарику.
Якщо коротко по абревіатурам арктиків, то :
pwm - 4 пін / підтримка мануального налаштування шим
pst - з розгалужвачем для послідовного під'єднання більше ніж 1 пропелера на 1 роз'єм на МП (краще заздалегідь порахувати струм всіх пропелерів разом під'єднаних послідновно на 1 роз'єм щоб не спалити його, орієнтуйтесь на значення менше 1А, 2А якщо буде роз'єм для помпи використовуватись)
co - шарикопідшипник