Термопаста. Выбор обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Тема становится на ремонт :)
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.

Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)

Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Востаннє редагувалось 27.03.2014 22:16 користувачем poulk, всього редагувалось 2 разів.
AndP
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.04.2025 20:00
feniks_tm: 02.04.2025 19:56DOW TC-5550, але не скажу, що досвід нанесення буде чимось краще))
5550 мажеться середньо нормально. буває гірше :gigi:
МХ-6 тоже не маргарин, но такого как МХ-6 New, я еще не видел. Её тянешь, а она следом, слоем заворачивается.

Відправлено через 4 хвилини 20 секунд:
Hotspur: 02.04.2025 20:01 ну якщо не 1 грамм то термопасти завжди були не дешеві :shuffle: . 1000 грн це 23 долара
не ну банку мне не надо :gigi: , так сказать: для домашнего пользования.

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Hotspur: 18.02.2025 14:35 нова мх4 сохне :D
смотрел на предложения в магазах. Сейчас продают Arctic MX-4 2019 Edition, наверное выпустили серию, после сообщений о пересыхании
feniks_tm
Member

Повідомлення

AndP: 02.04.2025 20:09 не ну банку мне не надо :gigi: , так сказать: для домашнего пользования.
Як на мене, 650грн за 13гр цілком собі демократичненько. Пам'ятаю брав кріонаут сраний 11гр за тищу... от то була фатальна помилка) Хоча, у них зараз 5.5гр тищу коштує, то взагалі :insane:
Востаннє редагувалось 02.04.2025 20:15 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

AndP: 02.04.2025 20:10не ну банку мне не надо , так сказать: для домашнего пользования.
я завжди брав раніше фабричні шприці МХ 4. від 3 до 5 грам. вони були 15-20 доларів завжди

Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
AndP: 02.04.2025 20:10смотрел на предложения в магазах. Сейчас продают Arctic MX-4 2019 Edition, наверное выпустили серию, после сообщений о пересыхании
я перейшов на єкзотику. 5550 і Shin-Etsu
AndP
Member

Повідомлення

Я правильно понял - DOW TC-5550 5.3 W/mK это то что мне нужно? :up:
Hotspur
Member

Повідомлення

AndP: 02.04.2025 20:19Я правильно понял - DOW TC-5550 5.3 W/mK это то что мне нужно?
і вона не сохне :D . ну обіцяють що не сохне :D я тільки недавно мазав
AndP
Member

Повідомлення

ОК, заодно посмотрю, на температурную эффективность.
Hotspur
Member

Повідомлення

AndP: 02.04.2025 20:25ОК, заодно посмотрю, на температурную эффективность.
+ - стара МХ 4
Olexnev
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Прошу поради, що обрати для використання з AMD Ryzen 7 5800X3D + NH-D15S:

Noctua NT-H2/NT-H1
Arctic MX-6/MX-4
Kooling Monster KOLD-01

Особливо цікавить ваша думка про останню. Вона відносно недавно на ринку і в мережі мало відгуків. Ще цікавить, наскільки складно її буде нанести в порівнянні з іншими. Дякую!
Hotspur
Member

Повідомлення

Olexnev: 04.04.2025 11:23Прошу поради, що обрати для використання з AMD Ryzen 7 5800X3D + NH-D15S:
нічого з 3
Olexnev
Junior

Повідомлення

Якщо можна, поясніть, будь ласка, що з ними не так? Якість, чи вони не підходять саме для цієї конфігурації? На що саме тоді звернути увагу?
Hotspur
Member

Повідомлення

Olexnev: 04.04.2025 13:25Якщо можна, поясніть, будь ласка, що з ними не так?
ноктуа не супер склад
мх 4 мх 6 нові сохнуть
кулінг монстер - якийсь ноунейм

Відправлено через 10 хвилин :
https://www.igorslab.de/en/the-worlds-f ... 25#results

з перших 10 вибираєш ту де нанесення зелене

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Dow Corning DOWSIL TC-5550 - я оце мазав крайній раз на ноут і ГПУ, мажеться так собі але справився. брав тут у Евгенія
Olexnev
Junior

Повідомлення

Дякую за відповідь, зрозумів.

Але перепрошую, Kooling Monster KOLD-01 це продукт з цього переліку за посиланням. Він другий зверху. Це по суті +/- аналог DOWSIL TC-5888.

Тобто, я так розумію, що її можна сміливо брати?
EUGENEY
Member

Повідомлення

Olexnev: 04.04.2025 14:59 Дякую за відповідь, зрозумів.

Але перепрошую, Kooling Monster KOLD-01 це продукт з цього переліку за посиланням. Він другий зверху. Це по суті +/- аналог DOWSIL TC-5888.

Тобто, я так розумію, що її можна сміливо брати?
Лучше не надо, там статьи есть что они состав меняли и продавали уже что-то похожее на 5888, 5888 тоже уже особо не подходит для голых кристаллов (ее сняли с производства уже, производилась с 2017 года), на видеокартах около года в майнинге держится, на асиках вытекает через 2 месяца
Olexnev
Junior

Повідомлення

Зрозумів. Дякую, почитаю. Якщо розгляди KOLD-01 суто для PC CPU типу Ryzen 7, не для GPU, ноутбуків та консолей? Просто це те, що є "в досяжності".

Щодо зміни формули, читав тут і на інших форумах, що це стосується так само і Arctic MX-4 нового зразка. Типу MX-6 приблизно дорівнює старій MX-4 до зміни складу у бік екологічності (читай економії).
Hotspur
Member

Повідомлення

Olexnev: 04.04.2025 17:03 Типу MX-6 приблизно дорівнює старій MX-4 до зміни складу у бік екологічності (читай економії).
це можна буде стверджувати роки через 3 :shuffle:. стара MX-4 була майже ідеальною. Є ще Гелід Екстрім :shuffle:
Artem_M
Member

Повідомлення

На днях міняв проц з 3600 на 5600. Була паста thermal grizzly kryonaut extreme, 2,5 роки пропрацювала, чудово себе показала за цей час і не засохла.
Замість неї придбав МХ-6 new, намастив хрестиком, як радять самі Арктики. Вона густа і не розмазується класичним методом.
В решті був приємно здивований результатами. Температура в іграх до 60 градусів (більше тільки при компіляції шейдерів), в тестах до 80. Башта ID-Cooling SE-224-XT.
Порівняв для інтересу з залишком Noctua Nt-H2, результат аналогічний.
Вважаю за своєю ціною МХ-6 достойною заміною МХ-4 і хорошим конкурентом більш дорогим пастам.
Головне відкинути стереотипи і не намагатись її розмазувати як ви це звикли :super:
Avenger80
Member

Повідомлення

Artem_M: 15.04.2025 10:06Головне відкинути стереотипи і не намагатись її розмазувати як ви це звикли :super:
Та нормально и стандартно она размазывается (пластиковой карточкой) - просто чуток гуще, чем MX4.
ipix
Member

Повідомлення

Artem_M: 15.04.2025 10:06 На днях міняв проц ..
Також на днях міняв проц з 12100 на 14600К. Поки очікував новий кулер Thermalright PS120, замовив MX-6 (раніше користувався MX-4), а коли приїхав кулер, в комплекті з ним була паста TF7. Погуглив, почитав, подивився на тему порівняння цих паст і прийшов до висновку, що вирішальної різниці між ними, напевно, немає. Використав на цей раз TF7. Поки що повністю влаштовує. Цікаво тільки, через який термін її треба міняти, щоб наступного разу спробувати МХ-6 і порівняти їх? Чи краще продати MX-6, щоб до наступного разу не зіпсувалася? ;)
Hotspur
Member

Повідомлення

Artem_M: 15.04.2025 10:06 Була паста thermal grizzly kryonaut extreme, 2,5 роки пропрацювала, чудово себе показала за цей час і не засохла.
так, вона гарна і не сохне :beer:

Відправлено через 22 секунди:
Artem_M: 15.04.2025 10:06Вважаю за своєю ціною МХ-6 достойною заміною МХ-4 і хорошим конкурентом більш дорогим пастам.
через 2-3 роки побачимо
snd
Junior

Повідомлення

Доброго дня, знайшов в себе MX-4 старого зразка, оригінал. Купляв десь у 2015 році ще, 2 процесора, що мазав тоді досі працюють на тих самих температурах.
Чи можна ще заюзати цю пасту, як думаєте? Майже половина тюбіка ще є. 8 років вже пройшло. Чи норм?
Відповісти