там 240 з головою вмстаяить для буденних завданьThe_Rusik: ↑ 05.08.2024 21:18Для процессоров типа 7800х3д хватит
Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
Patruletz
Member
-
The_Rusik
Member
Patruletz
Там разницы в цене практически нет. В районе погрешности. Еще есть 420мм радиатор, там доплата 700 грн. Что вроде тоже не много, но уже слишком большая, и нужен большой корпус. Да и мне избыточно.
Ок, значит 280мм хватит. А слышал, что типа нельзя алюминий и медь. Как-то решили этот вопрос? Или специальная жижа там?
Там разницы в цене практически нет. В районе погрешности. Еще есть 420мм радиатор, там доплата 700 грн. Что вроде тоже не много, но уже слишком большая, и нужен большой корпус. Да и мне избыточно.
Ок, значит 280мм хватит. А слышал, что типа нельзя алюминий и медь. Как-то решили этот вопрос? Или специальная жижа там?
-
Patruletz
Member
там скорее всего дистилированная вода, а не какая то спец жижа, ибо на GamerNexus ее разбирали и от туда стекала прозрачная "жижа"The_Rusik: ↑ 06.08.2024 11:01Или специальная жижа там?
мне не влезла 240, сильно жирный радиатор, и уже вентеляторами упирается в планки памяти, а так мб и оставилThe_Rusik: ↑ 06.08.2024 11:01и нужен большой корпус.
-
GreenMile
Member
Для 7800х3д його забагато. Там і 240 арктіка-3 забагато, так що беріть той, який зручніше ставити буде.The_Rusik: ↑ 05.08.2024 21:18 Сейчас по хорошей цене arctic freezer 3 280мм.
Вроде по размерам радиатора меньше чем 360мм на 10%. Все рекомендуют 360мм, но там не такая сладкая цена, и в 280 вентиляторы больше, с установкой проще.
Для процессоров типа 7800х3д хватит?
-
MSiAventador
Junior
Приймате в клуб
Заміна рідини ARCTIC Liquid Freezer 240 після 8 років експлуатації -
Запіхнув Arctic Liquid Freezer II 280 в корпус COOLER MASTER Storm Stryker -
Заміна рідини ARCTIC Liquid Freezer 240 після 8 років експлуатації -
Запіхнув Arctic Liquid Freezer II 280 в корпус COOLER MASTER Storm Stryker -
-
SPEC1AL1ST
Junior
Так на нексусе говорили что там жидкость с пропиленгликолемPatruletz: ↑ 06.08.2024 11:37там скорее всего дистилированная вода, а не какая то спец жижа, ибо на GamerNexus ее разбирали и от туда стекала прозрачная "жижа"The_Rusik: ↑ 06.08.2024 11:01Или специальная жижа там?мне не влезла 240, сильно жирный радиатор, и уже вентеляторами упирается в планки памяти, а так мб и оставилThe_Rusik: ↑ 06.08.2024 11:01и нужен большой корпус.
-
Earanak
Member
Сразу скажу что я не ищу решения проблемы. И мне не интересно разбираться что случилось и в чем дело. Просто отпишусь.
Взял как то себе Arctic Liquid Freezer II 420, он оказался в зоне риска связанного с тем что растворяется прокладка.
https://www.arctic.de/en/lf-service-kit
Написал на почту Арктиков. Они даже не спрашивали никакие там чеки, фотки...
Я прост написал им адрес куда отправить и модель и они и прислали - https://i.imgur.com/8KRkSw4.jpg
Вскрыв водянку я увидел что у меня все ОК было оказывается - https://i.imgur.com/oM24pD0.jpg
Ну я все равно поставил новый набор, долил воды. Намазал Arctic MX5 (вместо MX4) и забил.
Сейчас вот менял термопасту и прифигел от того как выглядит пятка кулера - https://i.imgur.com/d5yoMGf.jpg
Она стала вся рыхлой, то есть все эти светлые и тёмные пятнышки имеют объем и еще появилась черное пятнище.
Полировал долго что бы выровнять. Пятно осталось.
С чем это связано - не знаю. То ли MX5 вступила в интимные отношения с пяткой то ли сама пятка не очень по заводу.
Внуть водянки смотреть лень. Если там раковая опухоль на каналах и все сгнило насковь - мне без разницы )))
Взял как то себе Arctic Liquid Freezer II 420, он оказался в зоне риска связанного с тем что растворяется прокладка.
https://www.arctic.de/en/lf-service-kit
Написал на почту Арктиков. Они даже не спрашивали никакие там чеки, фотки...
Я прост написал им адрес куда отправить и модель и они и прислали - https://i.imgur.com/8KRkSw4.jpg
Вскрыв водянку я увидел что у меня все ОК было оказывается - https://i.imgur.com/oM24pD0.jpg
Ну я все равно поставил новый набор, долил воды. Намазал Arctic MX5 (вместо MX4) и забил.
Сейчас вот менял термопасту и прифигел от того как выглядит пятка кулера - https://i.imgur.com/d5yoMGf.jpg
Она стала вся рыхлой, то есть все эти светлые и тёмные пятнышки имеют объем и еще появилась черное пятнище.
Полировал долго что бы выровнять. Пятно осталось.
С чем это связано - не знаю. То ли MX5 вступила в интимные отношения с пяткой то ли сама пятка не очень по заводу.
Внуть водянки смотреть лень. Если там раковая опухоль на каналах и все сгнило насковь - мне без разницы )))
-
Alpesyn
Member
Earanak
У меня ЕКшный водоблок, пережил Nадцать поколений и сейчас охлаждает 12700К, ничего, с ним не случилось, а это по всей видимости медесодержащий сплав - поэтому так и работает.
У меня ЕКшный водоблок, пережил Nадцать поколений и сейчас охлаждает 12700К, ничего, с ним не случилось, а это по всей видимости медесодержащий сплав - поэтому так и работает.
-
q1nex
Member
Добрый день. Очень нужен совет опытных водянщиков.
По множественным рекомендациям с реддита заказал с али фитинги барроу
Но пришло нечто, на мой взгляд, ужасное. А конкретно, меня беспокоит покраска - на каждом фитинге есть небольшие участки, где краска сбита до металла. На многих есть обширные царапины внутри. А половина компрессионных фитингов вообще имеет огромные голые пятна без краски.
По множественным рекомендациям с реддита заказал с али фитинги барроу
Но пришло нечто, на мой взгляд, ужасное. А конкретно, меня беспокоит покраска - на каждом фитинге есть небольшие участки, где краска сбита до металла. На многих есть обширные царапины внутри. А половина компрессионных фитингов вообще имеет огромные голые пятна без краски.
- фото
-
- сбитая краска
-
- царапины
-
- голые пятна
-
-
IvanCh
Member
підскажіть,
а десь в києві можна обслужити ALPHACOOL EISBAER 360 ?
чи краще це вдома зробити?
Я на жаль спецконектора до бж щоб прокрутити помпу не маю
а десь в києві можна обслужити ALPHACOOL EISBAER 360 ?
чи краще це вдома зробити?
Я на жаль спецконектора до бж щоб прокрутити помпу не маю
-
Alpesyn
Member
q1nex
без паники, на твой век точно хватит, внукам может уже не пригодится
без паники, на твой век точно хватит, внукам может уже не пригодится
-
Deadpool
Member
q1nex
ну якість хромає так норм, можеш частину коштів збити з продавця, але функціонально нінащо не впливатиме.
ну якість хромає так норм, можеш частину коштів збити з продавця, але функціонально нінащо не впливатиме.
-
Alpesyn
Member
-
Nutbar
Member
Яка зараз топ (топ/топ по грошам) готова 280мм вода з радіатором товщиною 25мм?
-
daesz
Member
Напевно, Ls520 (мб ще Le520, чесно кажучи незнаю чим вона відрізняється від Ls серії).Nutbar: ↑ 10.10.2024 20:18 Яка зараз топ (топ/топ по грошам) готова 280мм вода з радіатором товщиною 25мм?
Погуглив : у лс помпа працює швидше (3100 проти 2400 оборотів), лс чуть важча (1300 проти 1240 грам) і у лс трохи більша помпа (правда, не зрозуміло чи це сама помпа безпосередньо чи кришка на ній). Все інше наче те саме.
-
Nutbar
Member
Хотів було написати, що це ж 240 вода, а не 280, а потім зрозумів що сам некорректно поставив питанняdaesz: ↑ 10.10.2024 20:43 Напевно, Ls520 (мб ще Le520, чесно кажучи незнаю чим вона відрізняється від Ls серії).
Потрібна модель з 2х140 вентиляторами, в діпкула таких не бачу.
-
daesz
Member
Тут не підкажу, на 280ті води не бачив багато оглядівNutbar: ↑ 11.10.2024 14:11Хотів було написати, що це ж 240 вода, а не 280, а потім зрозумів що сам некорректно поставив питанняdaesz: ↑ 10.10.2024 20:43 Напевно, Ls520 (мб ще Le520, чесно кажучи незнаю чим вона відрізняється від Ls серії).
Потрібна модель з 2х140 вентиляторами, в діпкула таких не бачу.
-
luckygamerks
Member
Скажіть мені будь ласка, а по якому принципу формується ціна на місцевій барахолці. Берем для прикладу цю об’яву viewtopic.php?f=26&t=280302. Людина хоче 3400 грн за Arctic liquid freezer III 280. Відкриваємо сайт магазину по типу брейн (можна і інші) і дивимся ціна 3239 грн + 70 бонусів, тобто з урахуванням бонусів 3169 грн, а за 3445 + 68 бонусів вже отримуємо версію з РГБ підсвіткою, плюс до того ж у великі міста ми отримає безкоштовну доставку на магазин і можливість оформити покупку у оплату частина, якщо така опція комусь потрібна, безпроблемність здачі у сервісний центр.
Ще раз підсумовуючи, купляючи в магазині з доброю репутацією, нормальною гарантією, доставкою, та при бажані оплатою частинами ти платиш ще й менше. І на жаль, така ситуація тут норма, чому я і писав у розділі про відеокарти, що нажаль часто тут ціни не відповідають ринковим, або у разі з бу часто завищеними. Єдине, що у разі з БУ, тут все ж таки купувати краще ніж на ОЛХ, вірогідність бути кинути значно менша, але вона залишається.
Ще раз підсумовуючи, купляючи в магазині з доброю репутацією, нормальною гарантією, доставкою, та при бажані оплатою частинами ти платиш ще й менше. І на жаль, така ситуація тут норма, чому я і писав у розділі про відеокарти, що нажаль часто тут ціни не відповідають ринковим, або у разі з бу часто завищеними. Єдине, що у разі з БУ, тут все ж таки купувати краще ніж на ОЛХ, вірогідність бути кинути значно менша, але вона залишається.
-
daesz
Member
Ви не пробували цій людині писати це в ПМ? Можливо він виставив на продаж раніше, а ціна після того впала в магазинах, але він її не редагував?
-
cAkeJJ
Member
Та в цілому по такому ж самому приницпу як і всюди, люди ставлять ціну яку вважають найбільш підходящою) Ніхто ж нікого не змушує це купувати, ну і плюс обгрунтований торг теж є, його ніхто не відміняв.luckygamerks: ↑ 19.10.2024 14:24 Скажіть мені будь ласка, а по якому принципу формується ціна на місцевій барахолці. Берем для прикладу цю об’яву viewtopic.php?f=26&t=280302. Людина хоче 3400 грн за Arctic liquid freezer III 280. Відкриваємо сайт магазину по типу брейн (можна і інші) і дивимся ціна 3239 грн + 70 бонусів, тобто з урахуванням бонусів 3169 грн, а за 3445 + 68 бонусів вже отримуємо версію з РГБ підсвіткою, плюс до того ж у великі міста ми отримає безкоштовну доставку на магазин і можливість оформити покупку у оплату частина, якщо така опція комусь потрібна, безпроблемність здачі у сервісний центр.