Вітаю!
Ноут після років роботи почав вирубатися від перегріву відразу після запуску.
Виявився забитий радіатор кулера (почистив).
Виявив, що мікросхеми змазані термопастою а зверху до них приєднуються термопрокладки.
Термопаста на дотик як пластилін. Можливо вона вже майже засохла. А можливо то рідкі термопрокладки?
На радіаторі видно одну з термопрокладок, яка зовсім слабенька...
Відповідно питання як бути? Термопрокладок наразі немає, щоб замінити, є мх-4. Чи можна прокладки вкрити шаром термопасти і зібрати все докупи? Чи треба при цьому витирати мікросхеми, що вкриті якимось шаром? Що порадите?
Дякую!
Останні статті і огляди
Новини
термопрокладки + термопаста
-
К0Л0Б0К
Junior
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ноут почав вирубатись від перегріву чого? 99%, що від перегріву проца/GPU. Прокладки стоять на памʼяті та VRM, температура яких скоріш за все не моніториться взагалі. Ще на чіпсеті, але він не гріється особливо.
Тому міняй пасту на CPU/GPU і збирай назад. Має працювати нормально. GDDR3/5 памʼять не гріється, VRM можливо, але малоймовірно. МХ4 - гарна паста, її цілком вистачить.
P.S. Цікаво, що охлад GPU спроєктований таким чином, що одна банка гола.
Тому міняй пасту на CPU/GPU і збирай назад. Має працювати нормально. GDDR3/5 памʼять не гріється, VRM можливо, але малоймовірно. МХ4 - гарна паста, її цілком вистачить.
P.S. Цікаво, що охлад GPU спроєктований таким чином, що одна банка гола.
Востаннє редагувалось 04.08.2024 16:27 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 1 раз.
-
seraphic
Member
Тебе в хороший сервис по обслуживанию компьютерной техники, по поводу советов как мазать, и что мазать - полная свобода действий, мажь что хочешь и как хочешь но лучше не станет.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Судячи по сокету, це 4-ядерний Сандік/Айвік.seraphic: ↑ 04.08.2024 16:26 Тебе в хороший сервис по обслуживанию компьютерной техники,
Нести в сервіс - це третина-половина вартості цього динозавра. Який сенс?
-
К0Л0Б0К
Junior
Ноут почав вирубатись від перегріву CPU. 70 градусів в простої. Після запуску браузера, температура піднімалась, вмикалась гібернація і система відключалась.
Забитий був радіатор кулера, трубки тепло передають справно, тому, думаю, проблему скоріше за все вирішено, але хотілось би все зробити правильно, щоб не розбирати це діло через пів року.
Гола не лише пам'ять GPU, а й два мосфета на VRM
Це не Сандік/Айвік, а Кларк, проте, для Ютуба вистачає.
Я ноут день розбирав і два дні ще збирати буду ))) Який сервіс? Тут діло принципу!!!
Забитий був радіатор кулера, трубки тепло передають справно, тому, думаю, проблему скоріше за все вирішено, але хотілось би все зробити правильно, щоб не розбирати це діло через пів року.
Я ноут день розбирав і два дні ще збирати буду ))) Який сервіс? Тут діло принципу!!!
-
isusik63
Member
На форуме купите шприц с житкими прокладками , мх4 есть у вас .К0Л0Б0К: ↑ 04.08.2024 16:52 Ноут почав вирубатись від перегріву CPU. 70 градусів в простої. Після запуску браузера, температура піднімалась, вмикалась гібернація і система відключалась.
Все нормально почистите , соберете и забудите на пару лет .
-
К0Л0Б0К
Junior