Вітаю спільнота!
Зіштовхнувся із такою проблемою, на свіженькій (місяць їй) 420 водянці ARCTIC LF III - помпа постійно лупе на максимумі (система бачить як 4200-4300 обертів, з цим все ОК виробник пише що покази і будуть завищені на 50%, тобто 2800*1,5=4200) і не піддається ніякому регулюванню (виробник пише що повинна регулюватися). Підключено все окремо, вентилятори на радіаторі в CPU_FAN (управляються гарно), обдув VRM в Sys_FAN, також все ок, помпа в PUMP_FUN і ніяк не реагує, яку б криву не ставив (пробував і в BIOS і через утіліту від материнки MSI) постійно на максимумі. Все б нічого, але при тихій роботі у ночі противний зуд досить відчутний (якщо спробувати помпу перемкнути в DC вона зовсім зупиняється в нуль, на що, звісно, одразу реагує процесор).
Може я туплю в чомусь, буду вдячний за поради!
Розумію, що скоріше за все - гарантія, але дуже не хочеться систему розкидати, а без цього водянку не зняти...
Останні статті і огляди
Новини
Не регулюється помпа на Arctic LF III
-
Vutty
Junior
-
aaleksandrenko
Member
Спробувати помпу підключити не в PUMP_FUN.
На асус підключав в PUMP_FUN вентилятор то він також на макс постійно молотив без регулювання
На асус підключав в PUMP_FUN вентилятор то він також на макс постійно молотив без регулювання
-
Melki
Member
ASUS, помпа включена в PUMP_FAN, регулируется по PWM через Armoury Crate
сунь в другой разъем и попробуй
я из CPU_FAN, например, все вентиляторы достал и кручу их через CHA_FAN, потому что регулировка интересней...
сунь в другой разъем и попробуй
я из CPU_FAN, например, все вентиляторы достал и кручу их через CHA_FAN, потому что регулировка интересней...
-
Vutty
Junior
фухххх розібрався, поставив в BIOS CPU_FUN в режим AUTO і після цього помпу PUMP_FAN в режим DC і о чудо, вона реагує і регулюється..... Якщо CPU_FAN стоїть в PWM то помпа при перемиканні в DC просто вимикається.... Мда, щось АРКТІКи намудрували із роздільним підключенням...
Два дні ігри у "вгадай мелодію"...
Вже і розгін прибирав, думав - може мамка через це так командує помпою
Всім дякую за поради!
Два дні ігри у "вгадай мелодію"...
Вже і розгін прибирав, думав - може мамка через це так командує помпою
Всім дякую за поради!
-
GreenMile
Member
Vutty
Шось у вас намудровано, у мене фрізер 3 підклчений на асусі шнурком на три роз'єми, помпа в ЦПУ_ФАН, режим PWM і все регулюється
Шось у вас намудровано, у мене фрізер 3 підклчений на асусі шнурком на три роз'єми, помпа в ЦПУ_ФАН, режим PWM і все регулюється
-
Vutty
Junior
GreenMile
Одним шнурком підключали, по типу як в LF II?
В мене підключено іншим, тим що окремо підключає вентилятори, окремо обдув фаз живлення, і окремо оберти помпи, і відповідно є змога це все регулювати не в комплексі, а окремо.
В мене підключено іншим, тим що окремо підключає вентилятори, окремо обдув фаз живлення, і окремо оберти помпи, і відповідно є змога це все регулювати не в комплексі, а окремо.
-
GreenMile
Member
Ні, я ж кажу шнурок який окремо всі вентилі і помпу підключає по різним портам, як у вас.Vutty: ↑ 24.03.2024 23:46 GreenMile
Ось окремо помпа, заведена на ЦПУ_ФАН:
- спойлер
-
0kie
Member
Опять ASUS и опять Arctic... Как у меня. С тем отличием, что у меня LF-2 и один шнурок на все управления, включая помпу. У себя решил проблему с не всегда работающей помпой подключением в разъём AIO_pump и такими же настройками, как для разъёма CPU_fun: режим PWM и настройка кривой, для разъёма CPU_fun выставил значение "Ignore", чтобы материнка при старте не возмущалась на отсутствующий вентилятор процессорного охлаждения. Это всё настраивал в BIOS, потом уже поставил утилиту Armory Create.
Что-то ASUS нам недоговаривает...
Что-то ASUS нам недоговаривает...
-
Mixx
Member
Что-то Асус последнее время сдает... Как по мне - слишком много мелких и достаточно серьезных косяков, как для лидера рынка.
ЗЫ у себя на асроке подключил 3й фризер раздельно, вертушки радиатора на цпу1/памп, помпу в цпу2/памп, мелкий вентилятор в шас1/памп, само определило, что управление через пвм, мелкий радиатор врм зафиксировал на 1000об, помпа 2000-4300 30-95град, и вертушки на радиаторе ограничил в диапазоне 500-1200об, цп в даунвольте+ограничил лимит тдп на 150вт (без ограничений в Аида фпу жрало 220+вт, температуры 85-90, обороты под 1200 уходили, но 5300/4000 держало стабильно, сейчас в играх-средней нагрузке типо сайнбенча все так-же 5300/4000, если подрубить Аида фпу - упирается в лимит тдп, частоты 4900-5000 по большим и 3900-4000 по малым, температуры +-75 при 850-950об, что более чем приемлимо для такой печки.
ЗЫ у себя на асроке подключил 3й фризер раздельно, вертушки радиатора на цпу1/памп, помпу в цпу2/памп, мелкий вентилятор в шас1/памп, само определило, что управление через пвм, мелкий радиатор врм зафиксировал на 1000об, помпа 2000-4300 30-95град, и вертушки на радиаторе ограничил в диапазоне 500-1200об, цп в даунвольте+ограничил лимит тдп на 150вт (без ограничений в Аида фпу жрало 220+вт, температуры 85-90, обороты под 1200 уходили, но 5300/4000 держало стабильно, сейчас в играх-средней нагрузке типо сайнбенча все так-же 5300/4000, если подрубить Аида фпу - упирается в лимит тдп, частоты 4900-5000 по большим и 3900-4000 по малым, температуры +-75 при 850-950об, что более чем приемлимо для такой печки.