5 кулерів в корпус, можна?

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
kapitoshka
Member

Повідомлення

Доброго часу доби!
Значить так:
Материнка - asus p5q pro
Корпус - asus Vento, ось такий: http://vint.com.ua/img/catalog/componen" target="_blank ... /78290.jpg
Блок живлення - chiftec 450 ватт
Відуха - radeon 4890
Процесор - E8400
Також на базі хард, двд ром, два кулери

Мої задумки щодо охолодження та красоти:
Хочу поставити 5 кулерів, 80мм. в корпус мого копютера. Він в мене не дуже гріється, тому роблю це так, 50на50, для красоти і для охолодження. В мому корпусі спереду сіточка і під нею два посадочних місця під кулери, туда хочу поставити два, ті шо світяться, TITAN TFD-8025L12Z/LD2, ось такі: http://brain.com.ua/products_pictures/K0000289.jpg" target="_blank . На вдув в корпус. Щоб гарно спереді та сіточка світилася. Можна навіть через додатковий резистор, шоб зменшити вольтаж і внаслідок оберти кулерів.
Ззаду також два, Zalman ZM-F1. На видув, таким чином я зроблю вентиляцію повітря по цілому корпусі з переду і назад, можна також через резистор. В цих кулерів він вже йде в комплекті.
І останній, 5 кулер на бічну кришку, знявши з неї вентиляційну трубку.

Проблеми з якими я стикнувся:
1)На материнці лише три виходи під кулери, як бути, як підключити 5 кулерів?
2)Чи потяне чіфтек 450 ватт з відухою 4890 ще 5 кулерів?
3)Чи не буде занатто шумно?

Прохання:
Пишемо всі думки і поради, все візьму до уваги, хочу все врахувати.

Дякую!
Rost
Advanced Member

Повідомлення

kapitoshka:1)На материнці лише три виходи під кулери, як бути, як підключити 5 кулерів?
переходники с АТА повер.
kapitoshka:3)Чи не буде занатто шумно?
о, да. Будет шумно.
kapitoshka:2)Чи потяне чіфтек 450 ватт з відухою 4890 ще 5 кулерів?
думаю да
leif
Member

Повідомлення

1)На материнці лише три виходи під кулери, як бути, як підключити 5 кулерів?
купить реобас или преходники на АТА, как заметил Rost. даже вот такой вот http://hotline.ua/tx/akasa_ak-fc-06sl" target="_blank
2)Чи потяне чіфтек 450 ватт з відухою 4890 ще 5 кулерів?
потянет, но модель лучше поточнее напишите.
3)Чи не буде занатто шумно?
имхо с такими вентеляторами будет.я бы искал что-то потише.

а вообще с чего вы взяли что он у вас очень греется? что именно греется?какие температуры?
Востаннє редагувалось 15.07.2010 23:43 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
localpirat
Advanced Member

Повідомлення

http://hackedgadgets.com/wp-content/2/_" target="_blank ... _mod_3.jpg
leif
Member

Повідомлення

localpirat, дорогое удовольствие блин :))
doCENTik85
Advanced Member

Повідомлення

С таким набором вентелей системник будет шуметь как пылесос.
EvGaS
Member

Повідомлення

doCENTik85
Но и функции выполнять будет те же. ;)
doCENTik85
Advanced Member

Повідомлення

EvGaS:doCENTik85
Но и функции выполнять будет те же. ;)

Если ТС шум не мешает, тогда можно ещё 5шт. добавить.
yakudza43
Member

Повідомлення

у меня такой корпус на втором компе, так вот в моём вовсяком случае спереди можно ставить либо две 80-ки, либо одну 120-ку.Советую на перёд ставить одну 120-ку , т.к ......сами понимаете).Сзади стоит одна 80-ка(и так норм все продувается одной 120-кой на вдув и одной 80-кой + блоком питания на выдув) и "очень" даже тихо всё пашет!
Ну и поставив 120-ку я "вырезал" решетки под 80-ки(тоесть теперь только 120-ку можно поставить) и с боковой крышки тоже сразу же был снят воздуховод, но т.к боксовый кулер вскоре поменял, то вырезал новое отверстие и приспособил "сетку". Фотки:
Вкладення
16072010071.jpg
16072010070.jpg
Востаннє редагувалось 16.07.2010 16:40 користувачем yakudza43, всього редагувалось 2 разів.
kapitoshka
Member

Повідомлення

Такс я тут.
По-перше:
Ну и действительно что именно так сильно греется?
а вообще с чего вы взяли что он у вас очень греется? что именно греется?какие температуры?
Хлопці читаємо уважно будь ласка, цитата з першого посту :)
Він в мене не дуже гріється, тому роблю це так, 50на50, для красоти і для охолодження.
По-друге:
о, да. Будет шумно.
я бы искал что-то потише.
С таким набором вентелей системник будет шуметь как пылесос.
По моєму скромному досвіті шумлять тільки ті шо вдувають повітря, ті шо на видуві - тихенькі як риби.

По-третє:
купить реобас или преходники на АТА, как заметил Rost. даже вот такой вот http://hotline.ua/tx/akasa_ak-fc-06sl" target="_blank
Дякую leif, хороша ідея, я і не знав про таке. А як він саме підключається до БЖ ? Тобто цими регуляторами собі виставляєш оберти на кожному з кулерів?

По-четверте:
у меня такой корпус на втором компе, так вот в моём вовсяком случае спереди можно ставить либо две 80-ки, либо одну 120-ку.
Обовязково перевірю, якщо так, дійсно там можна 120мм запхати, то думаю одну 120мм, шо світиться на перед на вдув і дві 80мм ззаду на видув. А на бокову кришку вже нічо не буду ставити шоб БЖ стягував нормально.

Добавлено спустя 48 секунд:
Могу вечером фотки закинуть если надо.
буду вдячний.

Так буде нормально?
yakudza43
Member

Повідомлення

Фото приложил.
el_magnifico
Member

Повідомлення

а никак нельзя рассверлить дырки под 120ки?
я так когда то делал, не очень эстетично все выглядело, зато толку было больше чем от 80к.
yakudza43
Member

Повідомлення

а никак нельзя рассверлить дырки под 120ки?
На этом корпусе сзади можно рассверлить max под 92 (корпус узковат), а спереди уже итак должны быть отверстия под 120-ку.
el_magnifico
Member

Повідомлення

ну хоть 92, все же лучше.
yakudza43
Member

Повідомлення

ну хоть 92, все же лучше.

Ну не знаю мне и одной 80-ки хватало и теперь на втором компе хватает :) Я корпус вообще заменил лишь когда купил профильную мать и из-за того, что у неё сокет смешён вверх получалось, что процессорный кулер Noctua NH-C12P хоть и вмещался, но почти вплотную стоял к БП и мне это соответственно не нравилось и навело на осуществление покупки корпуса-"мечты")))
Sanje
Member

Повідомлення

А я себе вместо стандартной крышки сделал вот такую, правда когда все в сборе, то вентили могу поставить лишь с внешней стороны, правда вентилей еще пока нет.
В корпусе: 120-ка Ноктуа на выдув, 140-ка Ноктуа на охладе проца, направленная на вытяжную 120-ку, 120-ка светящаяся (шла с корпусом) спереди на вдув, 140-ка в блоке на выдув, стоковое охлаждение видяхи с выводом горячего воздуха наружу (планирую менять), имеется еще 80-ка ноктуа - пока незнаю куда приткнуть. Система тихая, лишь в играх начинает "выть" видяха.
Вкладення
DSC_5711.JPG
kapitoshka
Member

Повідомлення

Дійсно, так як і казав yakudza43, спереду в корпус можна поставити один 120мм кулер.
Порекомендуйте якийсь з синім діодом на вдув шоб поставити.
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

kapitoshka:Порекомендуйте якийсь з синім діодом на вдув шоб поставити.
http://hotline.ua/tx/zalman_zm-f3_led
http://hotline.ua/tx/titan_tfd-12025gt12z
Відповісти