Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
Entar
Member
А на що там гарантія? Тобто якщо мій арктік почне торохтіти через 4 роки я можу отримати новий?oversteve: ↑ 06.01.2025 15:21 воно ще і з гарантією адекватною і довгою, ну і при заміні гарантію дають по новій![]()
-
Ostin
Member
Отут я б спершу перевірив, бо в мене 140 нокта давала суттєво більше шума за дві 120-ки. Я б таке потестив спершу, бо рівень шуму в різних корпусах може бути різним.daesz: ↑ 06.01.2025 00:04Дві 140 будуть ефективніші та тихіші за три 120
-
Entar
Member
Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
Vinzy
Спасибо! На днях установлю - отпишусь. У меня в корпусе за 4.5 года комплектные недорогие от деепкула не загудели) А вот начал чуть торохтеть в бп вентилятор, чифтек протон 600. Надо бы разобраться можно ли его на арктик заменить
Vinzy
Спасибо! На днях установлю - отпишусь. У меня в корпусе за 4.5 года комплектные недорогие от деепкула не загудели) А вот начал чуть торохтеть в бп вентилятор, чифтек протон 600. Надо бы разобраться можно ли его на арктик заменить
-
oversteve
Member
так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там даютьEntar: ↑ 06.01.2025 15:33 А на що там гарантія? Тобто якщо мій арктік почне торохтіти через 4 роки я можу отримати новий?
-
VladimirV
Member
Entar
В бп 100% 2 пиновые вентиляторы. Установить можно если аккуратно. Но будут проблемы, изначально там не подходят коннекторы.
В бп 100% 2 пиновые вентиляторы. Установить можно если аккуратно. Но будут проблемы, изначально там не подходят коннекторы.
-
daesz
Member
Двом 140 потрібно крутитись на менших обертах ніж 120кам, щоб забезпечити аналогічний рівень тиску/потомуOstin: ↑ 06.01.2025 15:34Отут я б спершу перевірив, бо в мене 140 нокта давала суттєво більше шума за дві 120-ки. Я б таке потестив спершу, бо рівень шуму в різних корпусах може бути різним.daesz: ↑ 06.01.2025 00:04Дві 140 будуть ефективніші та тихіші за три 120
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
Hells Angels
Member
треба читати, а то наприклад у корсара йде заміна, без продовження гарантіїoversteve: ↑ 06.01.2025 15:38так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там дають
-
oversteve
Member
мені в КТС по новій виписали, коли міняв, так що не знаюHells Angels: ↑ 06.01.2025 16:30треба читати, а то наприклад у корсара йде заміна, без продовження гарантіїoversteve: ↑ 06.01.2025 15:38так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там дають
-
Jesterius
Member
Добрый день
Что посоветуете по тихим кулерам 80х80 ?
Смотрю в сторону ноктуа NF-A8 FLX, как проверенный вариант , но может что то упускаю ещё
Нужны 2шт в маленький itx nas. А то родные шумят так, что хочется выкинуть все это дело в окно с 12го этажа![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Смотрю в сторону ноктуа NF-A8 FLX, как проверенный вариант , но может что то упускаю ещё
Нужны 2шт в маленький itx nas. А то родные шумят так, что хочется выкинуть все это дело в окно с 12го этажа
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
daesz
Member
Спробувати спочатку налаштувати криву в біосі (ну чи через фрішну утиліту Fan Control), якщо все ще не буде влаштовувати - то https://www.thermalright.com/product/tl-b8/ от ці як варіант будуть дешевші, мають кращий статичний тиск, але й дещо голосніші за варіант від ноктуа.Jesterius: ↑ 13.01.2025 10:40 Добрый день
Нужны 2шт в маленький itx nas. А то родные шумят так, что хочется выкинуть все это дело в окно с 12го этажа![]()
-
MAKKACIN
Member
Доброго дня, запитаю що мене цікавит по вентиляторах! ![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
1. Хто яку змазку прекомендує для кулерів які мають таку можливість? (вд+ вазелін вічна класика)
2. Якщо кулер не обслуговується то чим можна забрискати в нього шоб перестав шелепотіти(типу пил туди налетів і потрібно хоч чуток покращити, а не розборний)
3. Які є дешеві/дорогі варіанти змазок для вентиляторів?
Дякую.![write :write:](./images/smilies/write.gif)
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
1. Хто яку змазку прекомендує для кулерів які мають таку можливість? (вд+ вазелін вічна класика)
2. Якщо кулер не обслуговується то чим можна забрискати в нього шоб перестав шелепотіти(типу пил туди налетів і потрібно хоч чуток покращити, а не розборний)
3. Які є дешеві/дорогі варіанти змазок для вентиляторів?
Дякую.
![write :write:](./images/smilies/write.gif)
-
Vinzy
Member
Две 140мм внизу на вдув не будут мешать нормально охладу видеокарты? Думал заменить свои три 120мм на два 140мм. Вот и думаю если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность в паре с видеокартой? Корпус jonsbo d31. Видеокарта заканчивается на третьем слоте. Ну или чуть ниже.
Сейчас такое чувство что не хватает задува в корпус воздуха.
-
MAKKACIN
Member
А які комплектуючі і які температури? Просто задача нормального охолодження корпусу робити сквознячок і циркуляцію, але якщо компоненти гарячі воно кардинально не повпливає зрівнюючи з відкритим стендом.Vinzy: ↑ 21.01.2025 14:52jonsbo d31
-
Vinzy
Member
MAKKACIN
В профиле у меня все есть. Вода сверху 240мм. Задний на выдув. Перфорауия вырезана мнизу и сзади в корпусе
В профиле у меня все есть. Вода сверху 240мм. Задний на выдув. Перфорауия вырезана мнизу и сзади в корпусе
-
MAKKACIN
Member
Vinzy
температури де?
Як на мене корпус невдалий вибрали от і проблеми з обдувом.
"если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность" - скоріше за все буде, залеже від потужності кулерів 140, це не нормальна робота ні кулерів ні відіка(краще забір спереду корпусу вдоль відіка) , хіба подобаєтья сидіти за штурвалом винищувача![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
температури де?
Як на мене корпус невдалий вибрали от і проблеми з обдувом.
"если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность" - скоріше за все буде, залеже від потужності кулерів 140, це не нормальна робота ні кулерів ні відіка(краще забір спереду корпусу вдоль відіка) , хіба подобаєтья сидіти за штурвалом винищувача
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
-
Vinzy
Member
MAKKACIN
Вот.
Вот.
- спойлер
- https://ibb.co/CwygfrM
-
MAKKACIN
Member
Vinzy
Та норм температури, немає сенсу макс швидкість на 140 робити. Хоча діло ваше(можна відік андервольтнути якшо фпс хватає в іграх). Я б поставив на видув обовязково вентилятор ззаду, зверу. Знизу якщо 3 шт то чисто криву 10- до 35% максимум чисто шоб чуток надувало холодного на відік. Або просто корпус побільше шоб було де розгулятися![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
Та норм температури, немає сенсу макс швидкість на 140 робити. Хоча діло ваше(можна відік андервольтнути якшо фпс хватає в іграх). Я б поставив на видув обовязково вентилятор ззаду, зверу. Знизу якщо 3 шт то чисто криву 10- до 35% максимум чисто шоб чуток надувало холодного на відік. Або просто корпус побільше шоб було де розгулятися
-
oversteve
Member
я так розумію у вас там торчять 3 арктика слімки, якщо поставити туди повнорозмірні 25мм вентилятори, то буде потік суттєво краще, але у вас ітак там температури +- ок і не знаю чого ви заморочуєтесьVinzy: ↑ 21.01.2025 14:52 Две 140мм внизу на вдув не будут мешать нормально охладу видеокарты? Думал заменить свои три 120мм на два 140мм. Вот и думаю если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность в паре с видеокартой? Корпус jonsbo d31. Видеокарта заканчивается на третьем слоте. Ну или чуть ниже.
ну і власне можете спробувати задній вентилятор на вдув поставити, можливо АІО нагорі буде трохи краще
-
Vinzy
Member
oversteve
Та с задним на вдув видеокарта будет не найс скорее всего. Пробовал как-то, но не глянул на видеокарте. Радиатору пофиг, но на выдув щас и дует довольно теплым воздухом. Слимки внизу. Вот и думал на два 140мм заменить. А то разогнал и проц и видюху![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
Заморачиваюсь ведь было макс 65 на видеокарте а теперь 67-68°. Думал мож на нее больше подуть и остынет. Да глупости)
Та с задним на вдув видеокарта будет не найс скорее всего. Пробовал как-то, но не глянул на видеокарте. Радиатору пофиг, но на выдув щас и дует довольно теплым воздухом. Слимки внизу. Вот и думал на два 140мм заменить. А то разогнал и проц и видюху
Заморачиваюсь ведь было макс 65 на видеокарте а теперь 67-68°. Думал мож на нее больше подуть и остынет. Да глупости)