Entar: ↑
07.01.2025 13:53
oversteve: ↑
07.01.2025 13:12
у вас неправильне розуміння ноунейм, залман +- такий самий дешевий сегмент, як джонсбо, ід кулінг, термалрайт і т.п.
От я й хочу зрозуміти, що почому. В мене мало досвіду, і можливо він неревелантний, але. Коли я ставив діпкул гаммакс 300 на ам4, я потратив майже годину на те, щоб подивитися декілька відео на ютубі на тему того, як же його встановити так щоб нічого не виламати і не погнути. І він відверто погано відводив тепло від мого 5600х, мені навіть довелося андервольтити його на -0.1 і не користуватися рво щоб температури не піднімалися вище 83.
Залман 9-й за 1200 грн - в ньому був повний набір кріплень на всі випадки життя, зручні, винтові. Я потратив на його встановлення 10 хвилин. Можливо (це не точно) краще прилягання до кришки проце забезпечує кращий тепловідвід, бо навіть після розгону і підвищення тпд проца температури нижче.
oversteve: ↑
07.01.2025 13:12
насправді зараз крім термалрайту багато інших бюджетних контор підтягнулися і шось та й роблять в такому ціновому сегменті, та й у нас термалрайту офіційно немає, але є ід кулінг зі схожими конфігами і цінами
От я хочу зрозуміти, чи немає якихось підводних каменів? Тобто одне з двох. Або всі ті люди які купують щось крім айдікулінг і аналогів -
дурні настільки успішні що їм взагалі не принципово, потратити на СО 1000 грн або 4500, або все-таки якась різниця є.
Особисто я хочу купуючи таку річ, її:
1.
Легко встановити,
комплектними засобами
2. Бути впевненим що якість виконання пластини що притискається до цпу - на висоті, і із-за її кривизни не погіршується тепловідбір.
3. Бажано - щоб кулер на СО не стане шуміти/дрижчати через рік-два і його не доведеться міняти.
4. Щоб вказана розсіювана потужність відповідала реальній з похибкою не більш ніж 20%.