Як працює GPU Boost 2.0?

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Fetjoy
Member

Повідомлення

Всім доборого вечора!
Сьогодні привезли карту MSI N770 Gaming (N770 TF 2GD5/ OC). Чесно кажучи боявся, що погано погониться, зважаючи на результати тестів в обзах сабжа на оверах, але моя з асік 76,9 стабільно взяла 1190/1280 і 8Ггц по памяті :). Так от питання в слідуючому - чому в недавно опубікованому тесті Zotak 770 AMP! буст 1280 є при базовій частоті 1170, а в мене при 1190? Поясніть ламеру, як працює той буст 2,0 - на скільки відсотків тут піднімається частота відносно базової? Я розумію, що це залежить від температури і TDP, але наскільки підвищиться частота відносно базової, якщо поріг по цим двом параметрам не перевищено?
thunder_blade
Member

Повідомлення

Fetjoy
СОтря от загрузки карты , в бенчах частота может занижатся , посмотреть значение буста можна к примеру а ГПУ-з в тесте на рендер встроеном
Fetjoy
Member

Повідомлення

thunder_blade
В рендер тесті все одно 1190/1280 при 99% загрузки, просто якщо в Zotaк при 1170 буст 1280, то в мене при при 1190 мало би розганяти до 1300 при 100% завантаженны карти, а такого немає ні в одному з тестів і в іграх.
Martix
Member

Повідомлення

Fetjoy
там все чуток иначе... частота в бусте и ее отклонение от базовой или заданной частоты зависит от биоса и асика, чем выше асик тем выше частота в бусте. Но не всегда так, биос биосу рознь, так что если есть разница то это нормально, и то что частоты разные тоже нормально.
wolfsanek
Reviewer

Повідомлення

Величина прироста частоты в Bost может немного варьироваться на нереференсных картах. У кого-то на шаг больше, у кого-то меньше. Это нормально. И еще на Boost влияет напряжение. Если его накинуть, то Boost немного возрастет без повышения базовой частоты.
Fetjoy
Member

Повідомлення

wolfsanek
Martix
Вже доступні 12 Мв накинув, більше дравер не дасть. Втім дякую всім, тепер я вже трохи зрозумів. На постійно можна залишати з таким підвищенням напруги, чіпу нічого не буде?
wolfsanek
Reviewer

Повідомлення

Можно оставить, но по опыту общения с этой серией скажу, что на практике такой мини-софтвольтмод в 90% не дает никакой пользы.
Fetjoy
Member

Повідомлення

Ну в батлі 3 10 ФПС накинуло :D
Zzzz
Member

Повідомлення

Как заставить ноутбучную видеокарту работать в бусте? В играх нагрузка 100%, а она всёравно не повышает частоты :facepalm:
Samson
Member

Повідомлення

Fetjoy
Fetjoy:Чесно кажучи боявся, що погано погониться
А навіщо вам взагалі це треба?
Подивився на ваші очі, та згадав, з одного мультика: "А у тебе очі вбиті".
А тепер сам собі подумав, може тому і треба вам це?
Fetjoy
Member

Повідомлення

Samson
Ну в більшості ігор, які я граю такий розгін карти дає приріст в районі 10-15 фпс. Погодьтеся, що прибавка не мала. В BF3 це особливо відчувається.
Samson
Member

Повідомлення

Fetjoy
Не розумію, чому б вам не взяти 780-ку відразу? Пан Шумахер мав 770-ку, потім купив 780-ку і зрозумів що саме вона карта і є.
Kimmuriel
Member

Повідомлення

То лучше сразу брали бы три титана сразу и было фпс больше на не знаю скок
Відповісти