RX 6800 проблеми зі стабільностю в деяких іграх/тестах

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Kib
Member

Повідомлення

Вітаю всіх не байдужих до теми :)
Значить взяв я профільну б/в відеокарту, десь на початку минулого літа, тут на форумі, в перевіреної людини з репутацією.
Відеокарта прийшла в оргиніальній коробці тести які були запущені, на той момент і на цей вона проходить так само без питань (файрстрай/бублик). Це тести які і сам продавець проганяв перед відправкою.
Проблеми почали виникати коли я спробував деякі ігри, які до цього не пробував. Типу нова скал енд боунз, вилітала після початкової заставки без помилок, чи демка резіка 4. Потім я почав тестити/рити, і виявилось що багато ігор які мені не цікаві від слова зовсім також вилітають, типу серії асасін (одісі, ще якась там яка була в геймпасі, щоб потестити без купівлі). Дійшов я так до 3дмарк, і виявилось що окремі тести такі як тайм спай, і спід вей, також вилітають з помилкою. Фіксить все це зменшенням частоти в адреналіні з дефолтних 2204, до 1740, тоді і вище загадані тести по годині крутяться без помилок і ігри до цього проблемні працюють норм.
Почав гуглити проблему з прив'язкою саме до тестів 3д марк з якими виникали питання. Виявилось що в темі стім комюніті розробники зд марку заявили, що в амд відеокарт часто виникають проблеми зі стабільністю на буст частотах.
Я вже майже змирився з власним пройобом :gigi: Але... виникла нова ідея яка породила нові питання. :-/
Значить встановив собі на флешку лінукс мінт, і думаю спробую демку 4 резіка через стім запущу чи вона так само буде вилітати, якщо залиши певні опції типу ембієнт оклюжен та ефекти на волоссі, які були трігером нестабільності. А вона не вилетіла, а більше того працює краще та ще й не було лагів від компіляції шейдерів, які були на вінді, гра відразу плавно пішла. Нажаль, тести 3д марк тайм спай і спідвей через стімовський протон не працюють, тому залізно прив'язатись до цих даних не виходить.
Думаю, ну може в мінті просто частоти гпу не бустяться як у вінді і тому то гра не вилітає. Знайшов прогу. І якщо вірити її даним, то гпу буститься краще ніж у вінді, а вольтаж при цьому ще й трохи менше дефолтного 1025в, 1000/993в. Дива... :-/
Що я пробував...
1.Стояла як 11 про вінда так і 10 хоум зараз з останніми оновленнями.
2.На відеокарту ставились як достатньо старі, в інеті описані як надійні, після яких виникали подібні проблеми, так і останні драйвера.
3. Підвищував поверліміт, при чому не тільки через адреналін
Увага :teacher: Питання: Це проблема софтверна чи хардверна? :insane:
спойлер
0-02-05-33011f1b541f574a8074db64803067917218859ed151a8fe926537c6438a85fd_2a24ba66.jpg
SERGBILL
Member

Повідомлення

Якщо пониження частот допомагає, то очевидно ж.
Kib
Member

Повідомлення

SERGBILL: 22.03.2024 18:01Якщо пониження частот допомагає, то очевидно ж.
Тоді питання чому на дефолтних частотах 4 резік працює без проблем на мінті? А у вінді це видає помилку, яка фікситься зниженням частоти?
Grava
Member

Повідомлення

Kib: 22.03.2024 17:58Почав гуглити проблему з прив'язкою саме до тестів 3д марк з якими виникали питання. Виявилось що в темі стім комюніті розробники зд марку заявили, що в амд відеокарт часто виникають проблеми зі стабільністю на буст частотах.
Нічого не про це не знаю, в мене ліцензійний 3дмарк та на моїх амд були якісь проблеми тільки коли розганяв та тестував. Сток завжди без проблем, 5 вк від амд тестував, 6800 також.
Kib
Member

Повідомлення

Grava: 22.03.2024 18:04Нічого не про це не знаю, в мене ліцензійний 3дмарк та на моїх амд були якісь проблеми тільки коли розганяв та тестував. Сток завжди без проблем, 5 вк від амд тестував, 6800 також.
Ну це ж не в кожній відеокарті, інакше про це б трубили сильно.
Евгений King
Member

Повідомлення

Які температури GPU та Hotspot?
Обслуговувати пробували? Вся плата силіконом не засрата?
Для початку спробувати відмити/обслужити даного шахтаря
Kib
Member

Повідомлення

Евгений King: 22.03.2024 18:07Які температури GPU та Hotspot?
Обслуговувати пробували? Вся плата силіконом не засрата?
Для початку спробувати відмити/обслужити даного шахтаря
Різниця між хот спотом і звичайною темпою висока, але я накручував швидкість вентиляторів вк, там температури хотспота були 66 макс, і це ніяк не вплинуло. Її б не завадило обслужити, але це навряд чи допоможе. :-/
seraphic
Member

Повідомлення

Kib: 22.03.2024 17:58 Значить взяв я профільну б/в відеокарту, десь на початку минулого літа, тут на форумі, в перевіреної людини з репутацією.
За почти год ты не смог проверить на другом ПК видик? тем самым ответив на все свои вопросы
Kib
Member

Повідомлення

seraphic: 22.03.2024 18:17
Kib: 22.03.2024 17:58 Значить взяв я профільну б/в відеокарту, десь на початку минулого літа, тут на форумі, в перевіреної людини з репутацією.
За почти год ты не смог проверить на другом ПК видик? тем самым ответив на все свои вопросы
Було б в кого, бажано щоб не посилати в інше місто. :-/ Ну і це все рівно не дасть відповідь в чому проблема саме мого конфігу, якщо вк буде працювати норм в іншому. Я читав повідомлення зі схожою проблемою, і було таке навіть що людина замінила амдшний проц на інший, і все запрацювало нормально, де проц, а де вк, як це діагностувати. :insane:
VladimirV
Member

Повідомлення

Я бы наверное отдал бы на диагностику и обслуживание карту. Объяснить вопросы, и они бы и потестировали на разных конфигах пк и проца, если нормальный сервис то для них точно не проблема это сделать. Заодно перемеряли бы там все параметры, чтоб снять вопросы о железе. Одни плюсы, потому что будет ответ на вопрос о состоянии карты, и в добавок заменены интерфейсы. Цена вопроса и надежности сервиса по месту только.

По вылетам похоже как буд-то в афтербернере (аналоге) кривые вольтажа и частот не дружат между собой. Но это очень банально, как раз в афтербернере кривые эти подбирают с вылетами пока не будет стабильности.
lewerlin
Member

Повідомлення

Перше - поколупати паверплани вінди. Потетсити.
Друге - примусово виставити в біосі режим РСІ-Е з авто на 3.0. Потестити.
Потім.
Якщо є який ссд розмітити в MBR - зробити так і поставити туди, в легасі бут, оригінальну LTSC1809 з останніми дровами.
ІМХО - плющить або енергозберігайки вінди, або їх же зв'язку з ребаром. Можу помилятися.

Те, що в лінуксі все ок, прямо говорить на софт частину і це не драйвери(інакше був би хоч якийсь резонанс в інеті)
Kib
Member

Повідомлення

lewerlin: 22.03.2024 19:08Перше - поколупати паверплани вінди. Потетсити.
Друге - примусово виставити в біосі режим РСІ-Е з авто на 3.0. Потестити.
Потім.
Якщо є який ссд розмітити в MBR - зробити так і поставити туди, в легасі бут, оригінальну LTSC1809 з останніми дровами.
ІМХО - плющить або енергозберігайки вінди, або їх же зв'язку з ребаром. Можу помилятися.
Дуже дякую за поради, буду пробувати :)
SERGBILL
Member

Повідомлення

Kib: 22.03.2024 18:04
SERGBILL: 22.03.2024 18:01Якщо пониження частот допомагає, то очевидно ж.
Тоді питання чому на дефолтних частотах 4 резік працює без проблем на мінті? А у вінді це видає помилку, яка фікситься зниженням частоти?
бо різні API, якісь ефекти можуть бути присутні/відсутні, відповідно якісь блоки можуть нагружатися сильніше чи слабіше. Може і нормально все з картою, зробіть те що порадили вище. І відпишіться тут про результат, просто цікаво.
shnok
Member

Повідомлення

Kib: 22.03.2024 18:21
seraphic: 22.03.2024 18:17
Було б в кого, бажано щоб не посилати в інше місто. :-/ Ну і це все рівно не дасть відповідь в чому проблема саме мого конфігу, якщо вк буде працювати норм в іншому. Я читав повідомлення зі схожою проблемою, і було таке навіть що людина замінила амдшний проц на інший, і все запрацювало нормально, де проц, а де вк, як це діагностувати. :insane:
было бы желание, нет компьютерных магазинов? сервисов? знакомых, друзей? с населением 250тыс+, кинул пару сотен гривен и тебе прогнали тесты. Купить рх 6800 деньги есть, а на сервис нет. Это как минимум исключило бы видео, или подтвердило, так что смысл есть.
Kib
Member

Повідомлення

shnok: 23.03.2024 18:54было бы желание, нет компьютерных магазинов? сервисов?
Ну в мене така ідея була, з магазином, тільки я сумніваюсь що офіційно тобі щось затестують, та ще й у моїй присутності. А віддавати карту в якийсь сервіс, де ще гірше можуть зробити не дуже хочеться. Питання не в грошах, а у втраченому часі, який з великою долею ймовірності викличе ще більше питань, а не дасть на них відповіді у разі якщо вк норм запрацює на іншому конфігу. Що тоді, міняти все навгад, мат. плату, озу, проц? :gigi: Ні, я пас, на такий секс. :-/ Вк хоч працює відчутно слабше, але таки працює, не мега критично, звісно хочеться задовольнити власну цікавість, але не такими зусиллями і ризиками.
SERGBILL: 23.03.2024 16:21І відпишіться тут про результат, просто цікаво.
Нажаль поради вище ніяк не допомогли.
shnok
Member

Повідомлення

Kib: 23.03.2024 19:58
shnok: 23.03.2024 18:54было бы желание, нет компьютерных магазинов? сервисов?
Ну в мене така ідея була, з магазином, тільки я сумніваюсь що офіційно тобі щось затестують, та ще й у моїй присутності. А віддавати карту в якийсь сервіс, де ще гірше можуть зробити не дуже хочеться. Питання не в грошах, а у втраченому часі, який з великою долею ймовірності викличе ще більше питань, а не дасть на них відповіді у разі якщо вк норм запрацює на іншому конфігу. Що тоді, міняти все навгад, мат. плату, озу, проц? :gigi: Ні, я пас, на такий секс. :-/ Вк хоч працює відчутно слабше, але таки працює, не мега критично, звісно хочеться задовольнити власну цікавість, але не такими зусиллями і ризиками.
SERGBILL: 23.03.2024 16:21І відпишіться тут про результат, просто цікаво.
Нажаль поради вище ніяк не допомогли.
якими ризикими? вона і так нормально не працює, нічого вашій б/у карті не зроблять, впевнений що продають карти набагато дорожче. Житомир нормальне місто. Навіщо Вам офіційно щось тестувати, діло 30 хв, якесь мислення дивне у вас.
Kib
Member

Повідомлення

shnok: 23.03.2024 20:25Навіщо Вам офіційно щось тестувати
Малось на увазі доступність такої опції в магазині, я про таке не чув. Як ви собі це уявляєте, заходжу я наприклад в брейн, і такий, " у вас тут відюху б/в, не у вас куплену, в 3д марк можна прогнати?" а вони такі звісно, заходьте в задні двері, там вас вже чекають" :laugh: Ні, звісно спитати можна в обличчя не дадуть, але мені чомусь здається в кращому випадку мене в їх сервіс направлять. :-/
SERGBILL
Member

Повідомлення

Kib: 23.03.2024 19:58 Нажаль поради вище ніяк не допомогли.
то занижайте частоту до стабільної і ще трішки нижче, робіть даунвольт, якщо чіп дозволяє та користуйтеся. у мене були 2 картки ушатані, одна майнінгом, інша перегрівом в іграх, одна так пропрацювала більше року, інша досі працює у чужому компі вже.
Kib
Member

Повідомлення

SERGBILL: 23.03.2024 20:58то занижайте частоту до стабільної і ще трішки нижче, робіть даунвольт, якщо чіп дозволяє та користуйтеся.
Заниження частоти саме по собі робить андервольт, причому серйозний. На стабільній частоті там вольтаж в районі 840, її не чути вентилятори вк на 15%.
l-m
Member

Повідомлення

Цікава історія.
З одної сторони те що допомагає зниження частот наче як вказує на перерозгін, тобто апаратну проблему.
З іншої дивно тоді що Лінуксі не глючить.
У мене, наприклад розгін що у вінді, що у Лінуксі приблизно однаковий виходить, хоча був час коли у вінді був десь на 50-75 МГц гірше.

Тобто виглядає що проблема комбінована.
Також може бути справа в трансляторі DirectX у Vulkan — якісь оригінальний код на DirectX глючить, а на Вулкані вже ні.
Пам'ятаю як всі інтернети плакали про начебто як погану оптимізацію Last of Us Part I на релізі, а я без жодних проблем у Лінуксі з задоволенням пройшов.
Так от — спробуйте якісь ігри які одразу на Вулкані. Чи будуть проблеми з ними також у віндовсі?
Відповісти