Значить взяв я профільну б/в відеокарту, десь на початку минулого літа, тут на форумі, в перевіреної людини з репутацією.
Відеокарта прийшла в оргиніальній коробці тести які були запущені, на той момент і на цей вона проходить так само без питань (файрстрай/бублик). Це тести які і сам продавець проганяв перед відправкою.
Проблеми почали виникати коли я спробував деякі ігри, які до цього не пробував. Типу нова скал енд боунз, вилітала після початкової заставки без помилок, чи демка резіка 4. Потім я почав тестити/рити, і виявилось що багато ігор які мені не цікаві від слова зовсім також вилітають, типу серії асасін (одісі, ще якась там яка була в геймпасі, щоб потестити без купівлі). Дійшов я так до 3дмарк, і виявилось що окремі тести такі як тайм спай, і спід вей, також вилітають з помилкою. Фіксить все це зменшенням частоти в адреналіні з дефолтних 2204, до 1740, тоді і вище загадані тести по годині крутяться без помилок і ігри до цього проблемні працюють норм.
Почав гуглити проблему з прив'язкою саме до тестів 3д марк з якими виникали питання. Виявилось що в темі стім комюніті розробники зд марку заявили, що в амд відеокарт часто виникають проблеми зі стабільністю на буст частотах.
Я вже майже змирився з власним пройобом Але... виникла нова ідея яка породила нові питання.
Значить встановив собі на флешку лінукс мінт, і думаю спробую демку 4 резіка через стім запущу чи вона так само буде вилітати, якщо залиши певні опції типу ембієнт оклюжен та ефекти на волоссі, які були трігером нестабільності. А вона не вилетіла, а більше того працює краще та ще й не було лагів від компіляції шейдерів, які були на вінді, гра відразу плавно пішла. Нажаль, тести 3д марк тайм спай і спідвей через стімовський протон не працюють, тому залізно прив'язатись до цих даних не виходить.
Думаю, ну може в мінті просто частоти гпу не бустяться як у вінді і тому то гра не вилітає. Знайшов прогу. І якщо вірити її даним, то гпу буститься краще ніж у вінді, а вольтаж при цьому ще й трохи менше дефолтного 1025в, 1000/993в. Дива...
Що я пробував...
1.Стояла як 11 про вінда так і 10 хоум зараз з останніми оновленнями.
2.На відеокарту ставились як достатньо старі, в інеті описані як надійні, після яких виникали подібні проблеми, так і останні драйвера.
3. Підвищував поверліміт, при чому не тільки через адреналін
Увага Питання: Це проблема софтверна чи хардверна?
- спойлер