не сумісність відеокарти gtx 660 з am5 сокетом

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sween
Junior

Повідомлення

Кинув на старий ПК новий процесор (ryzen 5 7500f ) пам'ять (ddr5 2x16) та мамку (msi pro b650m-p) і тимчасово залишив стару відеокарту GTX 660 і блок живлення на 600 ват
При ввімкненні ПК трішки фрізить і коли навантаження на відеокарту сягає 40%+ залагує повністю. через приблизно 30 секунд з'являється чорний екран та знову працює до того моменту як відеокарта навантажиться.
Я тестував на іншому блоці живлення і нічого не змінилося.
Також я тестував з відеокартою rx5700xt і тут все працювало добре.
Також я тестував зі старішою відеокартою ATI radeon HD 4600 Series і знею також све працює.
Не працює саме з GTX 660 але вона до цього була справна і її окремо я також випробував на іншій збірці і все працює добре

Хтось стикався з подібною проблемою? Як це може виправити?
Евгений King
Member

Повідомлення

Гляньте журнал системи, побачите там з високою вірогідністю відвали драйвера Nvidia
Ну а далі гратись з драверами або картою
Ставлю ставку, що карта хоче прогрів або в смітник :gigi:
Зі старими картами буває, працювала собі, витяг/вставив чи поліз пасту поміняти і все - GPU відпав
Sween
Junior

Повідомлення

Евгений King: 07.01.2024 17:32 Гляньте журнал системи, побачите там з високою вірогідністю відвали драйвера Nvidia
Ну а далі гратись з драверами або картою
Ставлю ставку, що карта хоче прогрів або в смітник :gigi:
Зі старими картами буває, працювала собі, витяг/вставив чи поліз пасту поміняти і все - GPU відпав
карта - справна на ішій збірці вона запускається і ніяких фрізів та артефектів немає
Евгений King
Member

Повідомлення

Журнал системи Ви звісно не глянули?
Якщо справна пробуйте накатити таки самий драйвер як на тій системі, де карта працювала стабільно
Також, як варіант покрутити налаштування PCI-E в BIOS, вимкнути всі режими енергозбереження там і встановити примусово PCI-E 2.0 на слот, де стоїть карта, особливо це актуально якщо карта стоїть в райзері.
AmigoPhoenix
Member

Повідомлення

Sween
ОС встановили після обновлення комплектуючих, чи залишили стару?
Sween
Junior

Повідомлення

AmigoPhoenix: 07.01.2024 18:29 Sween
ОС встановили після обновлення комплектуючих, чи залишили стару?
спочатку запустив на старій а потім поставив нову але лагало і там і там
Відповісти