Ручна настройка вентиляторів 7800XT Nitro+ в дровах AMD

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
kiper
Member

Повідомлення

На настроєчному графіку в дровах від AMD є біла пунктирна лінія, яка налаштована на 55°С. До неї кулера не крутятся, після - спрацьовують за графіком. Питання які, як цю лінію зрушити вліво? Наприклад, я хочу, щоб вертушки починали обертатись з 45°с, як це зробити? І графік прив'язаний до темератури хот споту, як перемкнути на температуру GPU?
спойлер
Знімок екрана 2023-12-28 184453.png
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

прибираємо галочку "нульова частота обертання" і можете виставляти оберти на любій температурі
Перемкнути ніяк, захист від користувачів щоб не спалили :D
kiper
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 30.12.2023 23:07 прибираємо галочку "нульова частота обертання" і можете виставляти оберти на любій температурі
Так, але тоді вентилятори будуть постійно обертатись на малих оборотах. Це не те, що мені потрібно. Sapphire мене засмучує, в їхній прозі Trixx зовсім немає функції по налаштуванню вентиляторів. Ну як так? Навіть у Palit`a в їх ThunderMaster є така функція, який в мене був. Драйвер AMD частично вирішує цю проблему, але з костилями
aaleksandrenko: 30.12.2023 23:07 Перемкнути ніяк, захист від користувачів щоб не спалили :D
Із-за цієї прив'яки проблемно налаштовувати вентилятори у корпусі, бо їх до хот спота прив'язати неможливо. Чим більше нагрів, тим більше дельта між хот спотом і ГПУ. Тому приходиться імпровізувати і налаштовувати приблизно навмання. Таке собі
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

kiper: 30.12.2023 23:42
aaleksandrenko: 30.12.2023 23:07 прибираємо галочку "нульова частота обертання" і можете виставляти оберти на любій температурі
Так, але тоді вентилятори будуть постійно обертатись на малих оборотах. Це не те, що мені потрібно. Sapphire мене засмучує, в їхній прозі Trixx зовсім немає функції по налаштуванню вентиляторів. Ну як так? Навіть у Palit`a в їх ThunderMaster є така функція, який в мене був. Драйвер AMD частично вирішує цю проблему, але з костилями
aaleksandrenko: 30.12.2023 23:07 Перемкнути ніяк, захист від користувачів щоб не спалили :D
Із-за цієї прив'яки проблемно налаштовувати вентилятори у корпусі, бо їх до хот спота прив'язати неможливо. Чим більше нагрів, тим більше дельта між хот спотом і ГПУ. Тому приходиться імпровізувати і налаштовувати приблизно навмання. Таке собі
тоді через мсі афтербурнер спробуйте
kiper
Member

Повідомлення

Мене цівить конкретно налаштування в драйвері AMD. Чи знає хтось як пересунути білу пунктирну лінію вліво або враво? Пробував різні комбінації клавіш, не відзивається
Rhizone
Member

Повідомлення

kiper
Ніяк, цей параметр зашитий в біос відеокарти. Тут хіба що його редагувати, але чи можливо це на 7000-серії, це вже інше питання :)
Корпусні вентилятори можна легко прив'язати до температури відеокарти за допомогою FanControl. В мене, для прикладу, 6 із 8 корпусних вентиляторів працюють по графікам залежності від температури GPU. Якщо у Вас під відеокартою є вентилятори, то ця програма взагалі маст хев :up:
kiper
Member

Повідомлення

Я налаштовую фірмовою програмою SIV від Gigabyte
Rhizone
Member

Повідомлення

kiper
Переплутав Ваше питання з питанням зміни налаштування мінімальних обертів вентиляторів на відеокарті. Саме це мав на увазі в попередньому пості :)
Відповісти