Відеокарти Factory Recertified. Ділимся досвідом, збираєм статистику.

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
AmigoPhoenix
Member

Повідомлення

Помітив, що періодично на форумі обговорюється тема відновлених відеокарт. Думаю, буде корисним створити окрему тему для такого. Де б люди ділились власним досвідом. І куди можна б було відправляти почитати чергового бажаючого зіграти в лотерею.
FANAT7
Member

Повідомлення

Уже есть такая тема, фр - это обычные б/у карты и появились они в огромном количестве знаешь когда? Как только майнинг откис - у телемарта появилось огромное количество карт 20-й серии. Я знаю о чем говорю, потому что несколько раз в неделю мониторил и хотел себе взять именно 20 серию.

Так же на олх встречаются те самые телемартовские ФР-ы, с пометками на запчасти и тд. Т.е отвалы не то чтобы редко.

Никогда не понимал зачем покупать подобные карты по оверпрайсу, если можно найти б/у по меньшей цене с остатком гарантии с рук.
Rosberg
Member

Повідомлення

Мав колись Sapphire R9 280X refurbished. І майнила і ігри грала, все стабільно.
Потім попала в руки RX 580 Sapphire. Працювала нормально, але на нижчих частотах ніж мала б. Інший біос неможливо було зашити.
В знайомого була rtx 2070. Моментами були вильоти в іграх і синтетеці, лікувалось пониженням частоти gpu.
Для рефаб. Сапфірів характерні штампи з номерами на бекплейті чи платі. По інших не вкурсі.
n3w613_1518
Member

Повідомлення

если это реальный реферб,то карты у производителя мсай проверяются лучше чем новые,за остальных не скажу
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Відеокарта Asus ROG Strix GeForce RTX 4090 OC 24576MB (ROG-STRIX-RTX4090-O24G-WHITE FR) Factory Recertified 6 місяць працює без проблем
ervin
Member

Повідомлення

В мене таке враження, що той факторі рефербішед відновлюється зовсім не на тій фабриці, на якій збирається. Швидше за все в Китайському підвалі. Я часто моніторю як американський ринок, так і сайти виробників. То там рефербішд карт я не бачив ні разу. Ноутбуки, пк, якась периферія, а ось відяхи точно ні разу. Також все частіше зустрічаю таке словосполучення manufacturer refurbished, що чітко дає зрозуміти, що цю процедуру виконує сам виробник. Так що фабрика дідуся Ні Лох Хуа по крутінні гайок в ВК - дуже і дуже імовірний постачальник factory refurbished.
Krovatka
Member

Повідомлення

Самое старое из того, что осталось в использовании это asus gtx960, брал лет 8 назад, до сих пор крутит тунчезы у родственника. Тогда был магазин чисто по рефабам, bdl кажется назывался. Полет нормальный. Из последних топов у друга rtx 4080 msi из телемарта, на вид тупо нульц, вся в пленка, ни пылинки, пломба, розничная коробка, коврик, все остальное барахло. 3м гарантии уже прошло, полет нормальный. По MSI вообще никак не понять, что рефаб, могут на вторичке толкать, типа отвечаю Вася брал нульц. А вот асус в обычной картонной коробке с синей наклейкой рефаб.
Artem_K
Member

Повідомлення

ervin
Офіційний рефаб на заводі виробнику отримує нову коробку відмінну від розниці, нову систему охолодження й гарантію десь у рік. Аналогічно надкушене яюлуко одягає плату з екраном у новий корпус.
Якщо продають щось звичайного вигляду в міру побите життям з гарантіє. у три місяці, то це паяне у місцевій авторизації або взагалі десь.

ІМНО. Я би, якщо брав рефаби, то від зелених - їх простіше в разі чого відремонтувати бо рідше відлітає чип та більше запчастин.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Artem_K
так, офіційні рефарби в 90% нічого не паяють, а заміняють плату\інші знімні деталі - і воно по факту стає новим, але "набірнім" .
А всі ці наши "рефарб" - це з б\у барахло майнерів: одно що поздихало і його в підвалі магазину "підпаяли", а друге просто куплено у бізнесмен-майнерів в дуже крупних розмірах (це вже норм, але належить від використання майнером і стажу копання).

Офіційний рефарб - це гуд, магазинний - це б\у рандом
GreenMile
Member

Повідомлення

В часи, коли я працював електронщіком в СЦ, це називалось "б/в після ремонту" і в нас таке відремонтоване залізяччя на вітрині лежало продавалось з гарантією від 2 тижнів і ціною десь 50-75% нового в залежності від, а зараз придумали красиву назву "Factory Recertified", тому що "грінка не може коштувати 8 доларів, а крутон - може" (с) :laugh:
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

В схожій темі шось писав, навіть ще знайшов свій пост viewtopic.php?f=5&t=273185&p=3660079#p3660079
З того моменту додалась вже 6 карта на моніторинг - asus 3060 ti dual fr
До сьогодні на жодній проблем не було. Сподіваюсь, що буде так і надалі, а там подивимось :)
Якшо шо - то я не впарював оці 6 карток, то був свідомий вибір людей, які були готові прийняти можливі ризики, які мною були озвучені.
Hells Angels
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.11.2023 12:10Factory Recertified
мені здається це більше до відновленого в СЦ(даже не офф), а не до заводу.

погортав телемарт, знайшов 4090 відновлену на заводі і 3 міс гарантії :laugh:
El Barrent
Member

Повідомлення

Artem_K: 22.11.2023 09:47 ervin
Офіційний рефаб на заводі виробнику отримує нову коробку відмінну від розниці, нову систему охолодження й гарантію десь у рік. Аналогічно надкушене яюлуко одягає плату з екраном у новий корпус.
Якщо продають щось звичайного вигляду в міру побите життям з гарантіє. у три місяці, то це паяне у місцевій авторизації або взагалі десь.

ІМНО. Я би, якщо брав рефаби, то від зелених - їх простіше в разі чого відремонтувати бо рідше відлітає чип та більше запчастин.
3 Month
https://www.asus.com/us/support/article/694/
Artem_K
Member

Повідомлення

El Barrent
Мабуть то вже під впливом останього майнінг буму )
5carface__
Junior

Повідомлення

Купил на телемарте МСИ 2080 ТИ gaming trio , уже 3 года - полёт идеальный. Работает как новая. Играю правда не целыми днями. в среднем 2-3 часа в день. Взял бы ещё раз такую.
sselesnes
Member

Повідомлення

Telemart ASUS 6900XT з водою - була в плівках - тиждень працює відмінно. Дивився огляд 6900XT чи 6800XT підпалену по hdmi - майстер каже, що 5000-6000 серія червоних йде з шим-контролерами з унікальною прошивкою (помічені кольоровою крапкою) яка працює в парі/калібрована з основною прошивкою карти і з не рідною шимкою просто висить на своєму boot. Тому ремонт, якщо до цього дійшло, в них майже неможливий, чи шукати комплектом з донорів. Навпаки зелені, він казав, в принципі проблем з ремонтом немає. Але це все справедливо якщо бульбашки на gpu не з'явилися :gigi:

El Barrent цікава інфа, дякую
Andrew_R30
Member

Повідомлення

Добро дня, так ці відеокарти норм чи краще купити нову?
Розглядаю RTX 4060 Ti різниця в ціни приблизно нова/Factory Recertified, ≈ 2200 грн, з іншого боку наче не шкода докинути 2к на нову карту, а з іншого боку (так ось вона шара :laugh: ).
waryag
Member

Повідомлення

Andrew_R30: 15.05.2024 14:23Добро дня, так ці відеокарти норм чи краще купити нову?
Розглядаю RTX 4060 Ti різниця в ціни приблизно нова/Factory Recertified, ≈ 2200 грн, з іншого боку наче не шкода докинути 2к на нову карту, а з іншого боку (так ось вона шара :laugh: ).
При такій різниці в ціні і наявності грошей краще купити нову.
Andrew_R30
Member

Повідомлення

waryag: 15.05.2024 15:06
Andrew_R30: 15.05.2024 14:23Добро дня, так ці відеокарти норм чи краще купити нову?
При такій різниці в ціні і наявності грошей краще купити нову.
Я також більш прихильний до купівлі нової, але раптом.... вони норм.
Буду брати нову.
allekss
Member

Повідомлення

Andrew_R30
С новой у тебя будет хоть какая-то гарантия. Ещё ни разу не видел, чтобы рефабы особо хвалили за надёжность.
Відповісти