Ділимось результатами OC/UV/DV - RX 7700 / 7800 XT

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

Шановне панство, знаю for a fact, що у нас на форумі уже трохи набиралось власників даних відеокарт, тому пропоную поділитись результатами оверклока, даунвольта чи навіть даунклока. Хотілось би бачити хто і скільки зміг взяти, оскільки обидві ВК виявились вкрай податливі до хорошого ОС/DV :)

Почну :
rx 7800 xt sapphire nitro+
-10% power limit
1020 mV
gpu 2900 hz (більше не пробував)
mem 2625 hz
Зробив 10 пробігів в бенчі cyberpunk 2077 i по 3 в гікбенчі і тридемарк тайм спай, жодних проблем з стабільністю на даних налаштуваннях не знайшов.
Температури 55-56*С на ГПУ і 70-73 на хотспоті, фан курв не трогав взагалі, працює на 700-900 обертів.
Вдалось добитись "харчування" в 170-190Вт, з рідкісними спайками до 205-210Вт :)
спойлер
Адреналін + gpu-z під час пробігу бенча в КП77
Зображення
Rain Man
Member

Повідомлення

температуры конечно отличные, а в стоке какие?
daesz
Member

Повідомлення

Rain Man: 19.10.2023 22:37 температуры конечно отличные, а в стоке какие?
Я чесно кажучи і не зорієнтувався (бо дивився на стокові температури тільки в гікбенчі/3дмарку в перший день, а там на хотспоті було й 86*С), скинув в сток, зробив 3 пробіги в бенчі КП, 61/79 - то максимум що бачив :)
"Жор" був 220Вт в середньому, але зі спайками до 260-270Вт.
спойлер
Зображення
Поскрінив би gpu-z і під час пробіжу бенчів 3дмарка, але він, собака, при альт-табі в інше вікно бупиняє тест :-/
Rain Man
Member

Повідомлення

daesz
смотрится карта конечно шикарно, хорошее приобретение.. да и обороты радуют, её походу в таком режиме вообще не слышно.. а что там с врм, есть какие посторонние звуки у этой модельки? ))
daesz
Member

Повідомлення

Rain Man: 19.10.2023 23:09 daesz
смотрится карта конечно шикарно, хорошее приобретение.. да и обороты радуют, её походу в таком режиме вообще не слышно.. а что там с врм, есть какие посторонние звуки у этой модельки? ))
Якщо конкретно з моїм екземляром в плані вольтажу не дуже пощастило і меньше, чим 1020mV крешить і адреналін, і бенчі, то на дроселі жалітись не можу - абсолютно беззвучні :)
Самі шумні в корпусі виявились стандартні вентилятори від термалрайту, звуку мотора не чути, але повітря під навантаженням бенчів вони так інтенсивно хапають на 1100об/хв, в іграх 600-700, в хороших іграх, як ото сайберпанк - до 900 деколи :)
Rain Man
Member

Повідомлення

daesz
вальгаллу попробуйте если имеется без вертикалок и прочего, как там себя вести будет, одна из немногих игр которая выдает врм, вот много где тишина, а запускаешь вальгаллу и комары прилетели, у меня так по крайней мере..
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
Шо там со старыми добрыми курсорами, артефактами в хроме при аппаратном ускорении вкл и зависающем ютубе в режиме "картинка в картинке", когда паралельно запущенна игра и загрузка гп близка к 100%?
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 20.10.2023 01:55 daesz
Шо там со старыми добрыми курсорами
chrome://flags > angle graphics backend > d3dx9 > поставив в 1 день, все працює настільки ж добре як і на невідії було :rotate:
Mixx: 20.10.2023 01:55 артефактами в хроме при аппаратном ускорении вкл
Не зустрічав.
Mixx: 20.10.2023 01:55 зависающем ютубе в режиме "картинка в картинке", когда паралельно запущенна игра и загрузка гп близка к 100%
Не зустрічав, але справедливості ради - я дивлюсь "картинка в картинці" тільки на твічі, поки працюю, і то не часто :shuffle: Якщо б таке надибав, то обов'яково дам знати :up:
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
daesz: 20.10.2023 02:33Не зустрічав, але справедливості ради - я дивлюсь "картинка в картинці" тільки на твічі, поки працюю, і то не часто Якщо б таке надибав, то обов'яково дам знати
Будь яка гра що грузить гп на 100%, на всіх картах 6000 і старіше воно тупо не вивозить прискорення відео в такому режимі, картинка висне, звук то є то нема, особисто мене це бісило найбільше, бо є звичка на фоні щось поглядати, на нвідії навіть 4к прискорює, радеони і в 720 не вивозять, допомагало тільки знизити навантаження на гп, що таке собі рішення :gigi:
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Mixx: 20.10.2023 01:55 daesz
Шо там со старыми добрыми курсорами, артефактами в хроме при аппаратном ускорении вкл

До сих пір не знаю як це пофіксити на своїй 6950. Курсор білий, не видно. Звик… :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Залишу тут, можливо комусь пригожиться : методом дедукції визначив, що надто високий розгін врами може давати зелений екран, при тому бенчі в іграх чи синтетиці можуть проходити номально. Вирішив сьогодні погнати чуть вище частоту врами, 2640 проходили і в таймспаї, і в кп77/р6с/спайдермені/ас оріджинс. А через хвилин 30 в самій грі отримав зелений екран :/
Shultz
Member

Повідомлення

Щойно отримав 7700хт пур, в порівнянні з 1070 гейминг З, карта монструозна, прохолодніша ну і звісно продуктивніша. Якщо цікавлять тести в іграх (поки що на номіналі) пишіть взалюбки поділюся інфою :beer:
Shultz
Member

Повідомлення

https://imgur.com/a/hV00F9e походу хреново организовано охлаждение, тишины хотел(((
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 20.10.2023 02:33chrome://flags > angle graphics backend > d3dx9
Якщо я правильно пам’ятаю, то в d3dx9 перестає працювати прискорення на vp9 та av1 кодеках.
temporar
Member

Повідомлення

у меня 6800 нитро+ работает 920мв 2550мгц по ядру и 2066 по памяти. Темпы 70/90 в пике. Обычно вижу 62-65/80-85. Ну 250вт у меня ограничение в бивисе. 250вт видел однажды только, было в игре эвэрспейс 2. Там хотспот прыгал до 95 даже, без фпслока. А обыкновенно это ~210вт. Есть смысл тратить деньги на 7800хт, когда тут 6900хт за 17200 продают? обычкновенная нон-хт 6800 вон вообще 13-14к
manbearboar
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 20.10.2023 09:21Курсор білий, не видно. Звик…

Блондиничий, но рабочий метод - поменять иконку курсора на более широкую.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.11.2023 20:42
daesz: 20.10.2023 02:33chrome://flags > angle graphics backend > d3dx9
Якщо я правильно пам’ятаю, то в d3dx9 перестає працювати прискорення на vp9 та av1 кодеках.
Це от сумно чути :/
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Просто колись давно в хромі була проблема з драйверами нвідія, він крашися і із-за нього крашилась система. Я пам’ятаю, що також вмикав d3dx9 і переставало працювати прискорення на ютубі для 4К відео. Тому інформація не точна, краще перевірити самостійно.

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
Щойно перевірив, це дійсно так. Якщо вмикаєш d3dx9, то в диспетчері пристроїв видно, що декодування відео відеокартою перестає працювати, а навантаження на процесор збільшується.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
D3D9
спойлер
2.jpg
D3D11
спойлер
1.jpg
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.11.2023 23:33 daesz
Просто колись давно в хромі була проблема з драйверами нвідія, він крашися і із-за нього крашилась система. Я пам’ятаю, що також вмикав d3dx9 і переставало працювати прискорення на ютубі для 4К відео. Тому інформація не точна, краще перевірити самостійно.

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
Щойно перевірив, це дійсно так. Якщо вмикаєш d3dx9, то в диспетчері пристроїв видно, що декодування відео відеокартою перестає працювати, а навантаження на процесор збільшується.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
D3D9
спойлер
2.jpg
D3D11
спойлер
1.jpg
:up:
Вернув у дефолт, треба шукати якесь інше рішення :)
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

daesz: 12.11.2023 23:48 Вернув у дефолт, треба шукати якесь інше рішення :)

GeForce? :idea: :gigi:
Відповісти