Місце розміщеня пломби на відеокарті

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
alexdemua
Member

Повідомлення

Вітаю.
Шукав на форумі, гуглив, але так однозначної відповіді не знайшов.
Чи можливе заводське розміщення пломби на відеокарті в місці, що на фото нижче?
Зображення
Фото з об'яви ОЛХ, в описі продавець пише, що "Не розбиралась, пломба на місці, коробка є. Стан ідеальний."
Особисто я вперше бачу таке розташування пломби, що наштовхує на думку, що автор оголошення вказує неправдиву інформацію. Хоча, можу і помилятися.

Взагалі, що наявності пломби.
Бачив на тому ж ОЛХ продають ті пломби по 20 грн, пишуть, що типу "оригінальні ASUS"))
Не знаю що там за "оригінал", але я так розумію, що за бажанням пломбу в наш час "організувати" не питання і, здається, це не показник того, що карту не відкривали?

Також на фото закритий серійний номер карти.
Наскільки я розумію, що маючи його можна визначити дату виробництва карти, а також чи діє на неї офіційна гарантія.
Як вважаєте, навіщо його закривати?
Чи можливо знаючи серійний номер, дізнатись факт та місце ремонту карти, якщо це мало місце?
Востаннє редагувалось 22.09.2023 14:43 користувачем alexdemua, всього редагувалось 1 раз.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

1. Такий стікер переклеюється без жодних проблем/пошкоджень за допомогою леза. Тому на нього я б не зважав.
2. Закритий S/N це або фотки з нета (не критично само по собі, можливо лінь фоткати), або багато карт і щоб потім не було питань, чому на фото карта з іншим S/N.

Отправлено спустя 3 минуты 53 секунды:
alexdemua: 22.09.2023 14:35Шукав на форумі, гуглив, але так однозначної відповіді не знайшов.
Поганенько шукали - https://www.overclockers.ua/video/asus- ... aming/all/
Не знаю, що за карта на ОЛХ, але в огляді щось схоже на неї і пломба в огляді в іншому місці. :gigi:
Востаннє редагувалось 22.09.2023 14:47 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 2 разів.
7mindfields
Member

Повідомлення

alexdemua: 22.09.2023 14:35 Вітаю.
Шукав на форумі, гуглив, але так однозначної відповіді не знайшов.
Чи можливе заводське розміщення пломби на відеокарті в місці, що на фото нижче?
Зображення
Фото з об'яви ОЛХ, в описі продавець пише, що "Не розбиралась, пломба на місці, коробка є. Стан ідеальний."
Особисто я вперше бачу таке розташування пломби, що наштовхує на думку, що автор оголошення вказує неправдиву інформацію. Хоча, можу і помилятися.

Взагалі, що наявності пломби.
Бачив на тому ж ОЛХ продають ті пломби по 20 грн, пишуть, що типу "оригінальні ASUS"))
Не знаю що там за "оригінал", але я так розумію, що за бажанням пломбу в наш час "організувати" не питання і, здається, це не показник того, що карту не відкривали?

Також на фото закритий серійний номер карти.
Наскільки я розумію, що маючи його можна визначити дату виробництва карти, а також чи діє на неї офіційна гарантія.
Як вважаєте, навіщо його закривати?
Чи можливо знаючи серійний номер, дізнатись факт та місце ремонту карти, якщо це мало місце?
Навіщо взагалі ризикувати і шукати карту такого рівня на олх? :rotate:
alexdemua
Member

Повідомлення

Ray2000gt
По пломбі зрозуміло, я потім ще в тему дописав, що дійсно наявність пломби - це не щось серйозне, на що можна зважати.
По заклеєному серійнику - може дійсно варіант з ферми і їх там не одна штука, дякую за відповідь.

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
7mindfields
Що ви маєте на увазі під "карту такого рівня"?

Я шукаю і тут у перевірених в розділі "Барахолка".
А чому б не шукати також і на олх, де не рідко бувають варіанти з залишком гарантії до року від умовної "розетки" та адекватною ціною?

Відправлено через 4 хвилини 38 секунд:
Ray2000gt: 22.09.2023 14:45 Поганенько шукали - https://www.overclockers.ua/video/asus- ... aming/all/
Не знаю, що за карта на ОЛХ, але в огляді щось схоже на неї і пломба в огляді в іншому місці. :gigi:
Коли шукав - дійсно, завжди знаходив пломбу на стандартному місці, як по вашому посиланню.
На моєму прикладі - в іншому, де я раніше ніколи на бачив.
Щодо самої карти - по посиланню 3080, а на моєму фото 3070ti.
seraphic
Member

Повідомлення

На олкс покупать если только при личной встрече и проверке на месте, пломба как по мне ничего не даёт,на тех же видеокартах EVGA наносили пломбы которые не снять окуратно, сам производитель разрешал разбирать для установки СВО и гарантия оставалась прежней. По серийному номеру некоторые личности могут проверить была ли карточка в ремонте, возможно закрыл стикер чтоб мошенники не распространяли его фото.
Продавец стрёмный, по этому лучше при личной встрече всё выяснять
Shpoker
Member

Повідомлення

пломбы можно купить на том же ОЛХ за копейки прямо листами для любых производителей
alexdemua
Member

Повідомлення

Shpoker: 22.09.2023 15:42 пломбы можно купить на том же ОЛХ за копейки прямо листами для любых производителей
Так, вже знайшов, пломба то виходить далеко не головний критерій, хоча щось в даному випадку навіть наклеїти на стандартне місце не вийшло)
Fen1xz
Member

Повідомлення

По засечкам на болтах понятнее разбиралась карта или нет. А пломбы и аккуратно отклеить можно и купить новых, не показатель. А вот по болтикам, как бы аккуратно не крутились при сборке\разборке - следы будут видны.
Shpoker
Member

Повідомлення

Fen1xz
при правильной отвертке никаких следов не будет.
Nikolaus
Member

Повідомлення

Shpoker: 22.09.2023 16:26 Fen1xz
при правильной отвертке никаких следов не будет.
Это какая, правильная?
alexdemua
Member

Повідомлення

З рештою, продавець не приховує, що після майнінгу і що в нього кілька карточок на продаж, і тести готовий зробити.
Думаю очевидно, що карти відкривались та щось робилось, а з пломбою просто косячок вийшов)
Nikolaus
Member

Повідомлення

alexdemua: 22.09.2023 17:21 Думаю очевидно, що карти відкривались та щось робилось, а з пломбою просто косячок вийшов)
Думаю, доктор Хаус правду говорил: "Everybody lies".
Rain Man
Member

Повідомлення

пломбу там не клеят.. продаван февраль 22 с низковатым рейтингом.. за 13.5 я бы её не брал )) если есть возможность проверить на почте можете попробовать..
Shpoker
Member

Повідомлення

Nikolaus: 22.09.2023 16:27Это какая, правильная?
та что без люфтов садится
alexdemua
Member

Повідомлення

Rain Man
Так, рейтинг стрьомний, але я з ним в одному місті, якщо вийде перевірити перед покупкою та сторгуватись за 13 - може і є сенс.
Rain Man
Member

Повідомлення

alexdemua
вот это Вы сейчас серьёзно хотите вкинуть в 3070 ти 13к? смотрите лучше на 3080, а если чисто для игрулек лучше берите 6800хт там хотя бы 16 гб памяти будет )) а вообще если с одного города, ну так пойдите да посмотрите на неё если сильно хочется.. можете даже разобрать и посмотреть чё там паялось али нет, он потом если что такими пломбами всю карту обклеит, даже если не возьмёте )) в принципе главное что-бы работала конечно..

Отправлено спустя 10 минут 35 секунд:
alexdemua
если что - вот где должна быть пломба

https://www.olx.ua/d/obyavlenie/videoka ... Szv3M.html

Отправлено спустя 6 минут 34 секунды:
по сути карта могла просто обслуживаться и ни где не паялась, 6х довольно горячая память плюс не уверен что у 3070ти тафа нет такого же косяка как у 3060 где пластина охлаждения памяти не накрывает полностью чипы .. у 3080 тафа такой проблемы не было, но температуры всё равно были в пределах 80-84°
alexdemua
Member

Повідомлення

Rain Man: 22.09.2023 18:17 alexdemua
вот это Вы сейчас серьёзно хотите вкинуть в 3070 ти 13к? смотрите лучше на 3080, а если чисто для игрулек лучше берите 6800хт там хотя бы 16 гб памяти будет )) а вообще если с одного города, ну так пойдите да посмотрите на неё если сильно хочется.. можете даже разобрать и посмотреть чё там паялось али нет, он потом если что такими пломбами всю карту обклеит, даже если не возьмёте )) в принципе главное что-бы работала конечно..
Розглядаю тільки nvidia.
3080, звичайнно, цікавіше.
З того що я розумію - це +~25% продуктивності і пам'ять на перспективу +2 Гб зовсім не зайва.
Ціна правда +3-4 тисячі (ті ж самі +~25%). Начебто і нормально, але вже за межами бажаного бюждету.
Я і 3080 дивлюсь. Може дійсно варто зачекати та 3080 взяти.
Але там вже не так далеко до 4070 з гарнтією 3 роки і оплатою частинами))

Щодо перевірки - знаходження в одному місті значно спрощує ситацію. Якщо продавець дозволить зробити все що ви перерахували і все буде працювати - думаю 13 це ок за таку версію. Особисто я - дешевше не зустрічаю.
Enjoy
Member

Повідомлення

Fen1xz
Shpoker
Nikolaus

Бывает ещё лучше, у Гигабайт встречал карты с коробки уже с засечками на этих винтах, там такой мягкий металл, что судя по всему при закручивании на конвейере немного "деформируют" их.
Rain Man
Member

Повідомлення

alexdemua
ну всё зависит от Вашего чувства самолюбия.. 8 гб по теперешним меркам крайне маловато, например ласт оф ас как с куста кушает 10-12, может там конечно уже чего-то дооптимизировали, давно туда не заглядывал.. плюс какой у Вас монитор, если 2к то в будущем однозначно 8 будет маловато.. сейчас ещё боль-мень терпимо, но очень условно терпимо.. в фхд ну ещё побегаете и на такой.. Вы в одном городе, пойдите да понасилуйте её пару часов и не только в бублике, а и игрухи побегайте, договоритесь о проверке на пару дней, в конце концов если она Вам интересна..
unlnu
Member

Повідомлення

alexdemua: 22.09.2023 14:35Як вважаєте, навіщо його закривати?
Серійник закривають з 2х причин. Перша причина, щоб ваше фото, хоча це їх не зупиняє зачасту, або сам серійний номер не використали шахраї під час друку самої наліпки. Друга ж причина, саме тому чим ви поцікавились у другому питанні. Якщо був зареєстрований гарантійний випадок і карта обслуговувалась, то на сайті буде відображено інформацію, що карта має історію.

Взагалі, якщо ви в одному ж місті з продавцем, чим ми вам допоможемо, якщо тільки ви можете її помацати наживо?
Fen1xz: 22.09.2023 16:08А вот по болтикам, как бы аккуратно не крутились при сборке\разборке - следы будут видны.
Взагалі не проблема розкрутити/закрутити без слідів. :idea: Прикладаєте паперову серветку, складену вдвоє/втроє, в залежності від її товщини чи маленький шматочок жувальної гумки, сирої резини, велосипедної камери і чікі-пікі...
Відповісти