12VHPWR - варіанти підключення адаптера

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Rhizone
Member

Повідомлення

Таке питання. Чи є у адаптера 12VHPWR, наприклад, основне розгалуження і другорядне/другорядні? Виникло таке питання у звязку з тим, що у мого БЖ лише два кабелі 8+8 і два розгалудження довелось підключати через один кабель - друге і третє (зліва направо). Відповідно, перше підключено окремо через один кабель. Можливо через один кабель краще підключити окремо друге чи третє? Щось мені підказує, що різниці, скоріш за все немає, але хто його знає, може й є? :) Просвітіть, будь-ласка :beer:
Vpupkin
Member

Повідомлення

Rhizone
В вашем случае без разницы, а если хотите лишний раз перестраховаться то ограничьте потребление карты, найдите стабильную частоту для 0,95в и вообще не потеряете производительность, а потребление снизится.
Rhizone
Member

Повідомлення

Vpupkin
Дякую. Якщо дійсно різниці немає, то буду без поспіху шукати третій окремий кабель - якраз ще один вільний роз'єм на блоці є :)
На рахунок даунвольту. Немає досвіду наразі. Треба хоча б трохи розібратися в темі і вже після експериментувати :beer:
Vpupkin
Member

Повідомлення

Rhizone
Моя 4090 работает на стоковой частоте 1700мгц при 0,945в (стоковое напряжение 1,050в) жор в среднем 280-300ватт.
4080 с даунвольтом без потери производительности будет кушать меньше чем 3080ти которая без проблем работает от 2х 8пинов с жором в 350ватт.
Rhizone
Member

Повідомлення

Vpupkin
Зрозумів вас. Так, це дуже цікава перспектива. Буду шукати якісь гайди як це зробити :beer:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vpupkin: 19.02.2023 11:45 Rhizone
Моя 4090 работает на стоковой частоте 1700мгц при 0,945в (стоковое напряжение 1,050в) жор в среднем 280-300ватт.
2700 може?
Vpupkin
Member

Повідомлення

feniks_tm
2700мгц, :yes: очипятка вышла.
Rhizone
Member

Повідомлення

Без даунвольту маю такі параметри:
1,075 при частоті 2745

При даунвольті виставив 0,95 і 2745. При 100% навантаженні саме так і тримається, але якщо навантаження падає, частота піднімається до 2760 і напруга до 0,975. Як зробити так, щоб були рок солід 2745 і 0,95? :)

І так, споживання впало просто на якусь неймовірну величину. Десь на 70-90W :)
feniks_tm
Member

Повідомлення

Rhizone: 21.02.2023 23:25 Як зробити так, щоб були рок солід 2745 і 0,95? :)
Відяха сама докидує +15Мгц, якщо знаходиться в певному температурному проміжку і сходятсья інші зірки. Якщо це не викликає нестабільності - хай так і буде. Якщо ж 2760 це грань крашу, то відповідно знизити до 2730. Можна спробувати налаштувати курву під час гри, коли температура буде близько 60 градусів.
Rhizone
Member

Повідомлення

feniks_tm: 21.02.2023 23:34Відяха сама докидує +15Мгц, якщо знаходиться в певному температурному проміжку. Якщо це не викликає нестабільності - хай так і буде.
Погоджуюсь з вами. Мені дуже подобаються ~230W замість 300-320W при однакових сценаріях навантаження :)
Yaroslav
Member

Повідомлення

Rhizone: Погоджуюсь з вами. Мені дуже подобаються ~230W замість 300-320W при однакових сценаріях навантаження :)
Водночас, розгінний потенціал на 40-серії, як в старі добрі часи на 10-ій :up: На 500W 4090 тримає стабільні 3000/25000 і відносно стока ~2700/21000 приріст суттєвий :up: Та й сам GPU на відміну від 3080Ti реально впирається у ПСП
Spiryt
Member

Повідомлення

Раз уже есть тема, про 12VHPWR. У кого насколько изогнут переходник/кабель ?
Планирую брать карту, но места от коннектора до стекла коруса будет, примерно, 4.5см, вот и мучают сомнения
Vpupkin
Member

Повідомлення

Spiryt: 22.03.2023 10:17 Раз уже есть тема, про 12VHPWR. У кого насколько изогнут переходник/кабель ?
Планирую брать карту, но места от коннектора до стекла коруса будет, примерно, 4.5см, вот и мучают сомнения
Как раз на таком расстоянии и рекомендуют делать изгиб.
Відповісти