Не працює таходатчик на Amd radeon r9 290 tri-x, Будьласка допоможіть вирішити проблему.

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vitalik_R
Junior

Повідомлення

Вітання, Так в мене згоріло гніздо на блоку живлення gamemax 600w, і там так і приплавився кабель я вирішив купити новий блок живлення вибір мій пав на chiftec 650w, і я вирішив замінити термопасту на відеокарті radeon r9 290 tri-x, фєном нагрів її бо була термопаста за 15 грн і відеокарат прилипла замінив термопасту на mx 4 поставив новий блок живлення, комп зразу запустився все як має бути але виявилось що не крутяться кулери я глянув до провода від системи охолодження від був вставляний тільки чучуть виліз з одного боку я поправив на місце і всеодно кулери не крутяться, я вирішив провірити в програмі amd software вручну виставив 5 тисяч обертів то всі 3 кулера працюють ставлю назад на стокові оберти працює тільки один кулер, заходю в ігри так само один крутиться і і за цего великі температури в іграх, таходатчик на вигляд цілий згорівших дорожок не видно, но одне но є я коли замінював термопасту я намазав багато поза чіп (спішив просто) і контакти коло чіпа в термопасті. Яка може бути причина і як його можна буде полагодити ? фото https://www.instagram.com/vitos_roshak/
KimRomik
Member

Повідомлення

попробуй через MSI Afterburner

Отправлено спустя 26 секунд:
а за кривое мазание термопастой - дизлайк
Crossbow
Member

Повідомлення

Vitalik_R: 04.12.2022 15:54згоріло гніздо на блоку живлення gamemax 600w
Vitalik_R: 04.12.2022 15:54вирішив замінити термопасту на відеокарті radeon r9 290 tri-x
Vitalik_R: 04.12.2022 15:54термопаста за 15 грн
что тут может быть не так ? Эпическая комбинация!
и по финишу фотки в инсте...
:facepalm: мда! Вы реально думаете что у всех есть инста?! Залили бы на хостинг адекватный лучше.
KimRomik: 04.12.2022 15:58а за кривое мазание термопастой - дизлайк
тут вообще, тотальный дизлайк!

Відправлено через 15 хвилин 44 секунди:
по теме вопроса, есть пару вариантов:
1. износ вертушек = замена!
2. в результате ЧП с БП управление вертушками пострадало.
3. ГПУ чип помирает и "отвалилось" понимание\управление оборотами.
4. пропал контакт от разъема к вертушкам. Почему? всяко случается, особенно после разборки.
Vitalik_R
Junior

Повідомлення

Дякую

Відправлено через 4 хвилини 13 секунд:
https://ru.files.fm/u/u65fmhqmt

Відправлено через 24 хвилини 54 секунди:
Vitalik_R: 04.12.2022 15:54 Вітання, Так в мене згоріло гніздо на блоку живлення gamemax 600w, і там так і приплавився кабель я вирішив купити новий блок живлення вибір мій пав на chiftec 650w, і я вирішив замінити термопасту на відеокарті radeon r9 290 tri-x, фєном нагрів її бо була термопаста за 15 грн і відеокарат прилипла замінив термопасту на mx 4 поставив новий блок живлення, комп зразу запустився все як має бути але виявилось що не крутяться кулери я глянув до провода від системи охолодження від був вставляний тільки чучуть виліз з одного боку я поправив на місце і всеодно кулери не крутяться, я вирішив провірити в програмі amd software вручну виставив 5 тисяч обертів то всі 3 кулера працюють ставлю назад на стокові оберти працює тільки один кулер, заходю в ігри так само один крутиться і і за цего великі температури в іграх, таходатчик на вигляд цілий згорівших дорожок не видно, но одне но є я коли замінював термопасту я намазав багато поза чіп (спішив просто) і контакти коло чіпа в термопасті. Яка може бути причина і як його можна буде полагодити ? фото https://ru.files.fm/u/u65fmhqmt
benderok007
Junior

Повідомлення

Удивительно долго у тебя прожила эта видеокарта, р9 290 серия обычно жила не более полугода, учитывая её отвальную способность
99.9% отвал чего-то в самом процессоре, можно на олх как "не бита, не крашена")
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ох, бедная карта. Ее обслуживали вообще?
RW1911
Member

Повідомлення

benderok007: 04.12.2022 19:09 Удивительно долго у тебя прожила эта видеокарта, р9 290 серия обычно жила не более полугода, учитывая её отвальную способность
Это бессмертные видеокарты, они могут выдержать всё, что не снилось какой нибудь 3090. Всё же рефы рассчитывались на 95 градусов и элементная база хорошая.
А по теме - надо замерить мультиметром напряжение на 12В разъёма вентиляторов (с подключенными вентиляторами). Скорее всего либо просто вертушки износились и раньше этого просто не замечали, потому что не смотрели, либо на плате подгорело что-то в цепи питания вентиляторов. И вообще, попробовать просто 5-7В подать на вентиляторы, посмотреть, что они стартуют.
benderok007
Junior

Повідомлення

Vitalik_R
Напишите вот этому человеку "gehka3", хороший, местный мастер. Лучше самому не лезть, если не знаете, тем более в р9 серию.

Отправлено спустя 3 минуты 2 секунды:
Vitalik_R
А вообще, чисто моя рекомендация Вам уже заменить карту на что-то более современное и живое, здесь как ни чини, со временем что-то вылезет другое в этой серии, с моими словами любой мастер согласится.
Vitalik_R
Junior

Повідомлення

Велике дякую всім за відповідь. Напевно буду її міняти, написав 8 майстерам з Віницької області майже ніхто не хоче братися за цю роботу, згорівших цепів живлення не видно таходатчик на вигляд цілий но хто його зная може він згорів, по поводу обслуговування в мене вона обслуговувалась, купив я її майже 2 роки тому в доброму стані температури при повній нагрузні були до 80 градусів що для такої пєчки хароші результати, так я віднісся до останньої заміни термопасти досить безгуздо хотя до цего багато раз міняв не тіки на цій відеокарті , наносив все рівно як і повинно бути, просто я дуже спішив і хотів бистро зібрати комп, віднісся досить безвідповідально, но одна проблема була коли я її купив, ну то напевно і за того що я використовую телевізор замість монітора драйвера встановлювалися тільки зображення все було криве не рівне но полазив в налаштуваннях амд все стало вродіби на місце тільки рекомендоване розширення пише 1366:768 замість 1920:1080.

Відправлено через 46 секунд:
RW1911 Так згоден, ці відеокарти дуже виносливі.

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
RW1911: 05.12.2022 00:34
benderok007: 04.12.2022 19:09 Удивительно долго у тебя прожила эта видеокарта, р9 290 серия обычно жила не более полугода, учитывая её отвальную способность
Это бессмертные видеокарты, они могут выдержать всё, что не снилось какой нибудь 3090. Всё же рефы рассчитывались на 95 градусов и элементная база хорошая.
А по теме - надо замерить мультиметром напряжение на 12В разъёма вентиляторов (с подключенными вентиляторами). Скорее всего либо просто вертушки износились и раньше этого просто не замечали, потому что не смотрели, либо на плате подгорело что-то в цепи питания вентиляторов. И вообще, попробовать просто 5-7В подать на вентиляторы, посмотреть, что они стартуют.
[/quote
Я виставляв обороти 5000 на весь комп то всі 3 кулера крутяться тіки ставлю менше 4900 все знову один крутиться

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
RW1911: 05.12.2022 00:34 Это бессмертные видеокарты, они могут выдержать всё, что не снилось какой нибудь 3090. Всё же рефы рассчитывались на 95 градусов и элементная база хорошая.
А по теме - надо замерить мультиметром напряжение на 12В разъёма вентиляторов (с подключенными вентиляторами). Скорее всего либо просто вертушки износились и раньше этого просто не замечали, потому что не смотрели, либо на плате подгорело что-то в цепи питания вентиляторов. И вообще, попробовать просто 5-7В подать на вентиляторы, посмотреть, что они стартартуют
Дякую
Відповісти